Şimdi Ara

5800 kendi kendine kapanıp açılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
22.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce de sorulmuş ama düzgün bir başlık bulamadım açıkçası. Hep laf arasında geçmiş. Ve sorunun kaynağı ve çözümü bulunamamış. Oysa ki büyük bir sorun, tabi karşılaşanlar için.
    (5800 kırmızı Aldığımda V31 di.nokia shop v40 yaptı.Sorun v31 ken de vardı.)

Sorun şu, olduk olmadık yerde, bazen bir program çalıştırırken, bazen mesaj yazarken, bazen telefon durduğu yerde ekran çizgi çizgi oluyor kapanıyor,bir iki saniye sonra açılıyor,normal masaüstü görünüyor, hat göstergesi sıfır çizgi gösteriyor,sonra düzeliyor,hat ne kadar çekiyorsa o kadar çizgi gösteriyor.

Genelde bataryaya bağlamışlar sorunu.Batarya gevşektir, batarya pinlerinde sorun vardır felan. Ama bataryadan olsa telefon kendiliğinden kapanıp açıldığında en baştan açılması gerekir.Yani pin felan sorar.

Bir arkadaş sensörleri kapatınca düzeleceğini yazmış ,Denedim düzelmedi.

Bir arkadaş bir programdan bahsetmiş.Ekran koruyucu gibi birşey.YAni konuyla alakasız bir programın telefona yüklenince kapanma sorununun kalmadsdığını söylemiş.Denemedim.MAntıklı gelmedi.Dayanağı yok.

Ben de avea hattımdan kaynaklı olduğunu düşünüyordum.Ama bugün turkcell hatla denedim.Yine aynı sorunu yaptı.

• up
  • Aynı sorun bendede var.Yüklenen programardan kaynaklandığını düşünüyorum.Soft format olmazsa hard format deneyeceğim.
  • Son kurdugun programlardan dolayı yapabılır, yada çok fazla uygulama arka planda açıktır ram düştüğü için reset atıyordur. Bazende handy taskman programı attırıyor.

Son kurdugun programlardan şüphelendıklerın varsa sil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martoperforatör
    Aynı sorun bendede var.Yüklenen programardan kaynaklandığını düşünüyorum.Soft format olmazsa hard format deneyeceğim.

soft ve hard formattan sonra sonucu buraya yazarsanız sevinirim.ben pek yüklenen programlardan olduğunu düşünmüyorum.ayrıca ram yetmemesi de söz konusu değil bence.çünkü hiç işlem yapmadığında bile kapanıp açılabiliyor telefon.
  • aynı sorun bende de var genelde müzik dnlerken msj atınca oluyor...
  • bende de yapmaya başladı çözücek kimse yokmu birol tr hocam sen bi ilgilen şu problemle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPad Kendi Kendine Kapanıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • e yazıyoruz cevabı kaale almıyorsunuz ? "Hiç işlem yapılmadıgında kapanıyor" durumu yanlış. Nasıl yanlış derseniz teli açtıktan sonra bir sefer siz mesajlara girin ve oradan çıkış yapın. Yani ekranda arka planda çalışıyor diye göstermesede o mesajlar hala çalışıyor taskman tarzı programlarda da görunuyor. mesela alarm. rehber. arama kaydı vs hep acılıyor. Bir kaç günde bunlar iyice birikiyor. Kendi telimin en son ne zaman reset attığını hatırlamıyorum
  • peki arka planda açık kalan uygulamaları kapatan bir program var mı?
  • cizbudak arkadaşım.benim için sorduğum soruyla ilgilenen her kişi ve cevaben yazılmış her düşünce değerlidir.yanlış anlamışsın beni.
    Lakin;
    telefonu çok kurcalayan biri değilim.Çok program da yüklemedim.Oviden harita güncellemesi.facebook uygulaması,opera mobil,belki bir iki ufak prog daha.
    Ben telefonum kapanmasın diye mesaj mı atmayayım,müzik mi dinlemeyeyim yoksa fotoğraf mı çekmeyeyim,navigasyondan fedakarlık edeyim.operayla webi açmayayım.(hepsini aynı anda değil :) ) ne anlamı kaldı 5800.zaten bunlardan başka bişey yapmıyorum bu aletle.
    ayrıca neden bazı 5800ların rami doluyorda bazılarının dolmuyor(kapanmıyor).Fark ne?

Bir de beyaz tuşa(ortadaki) uzun basınca arka planda açık uygulamaları gösteriyor.Mesaj atıp kapattık diyelim.bu alanda bişey görünmüyor,peki açık mı kalıyor.yada kamera. ben arkadaki uygulamaları beyaz tuşa uzun basarak görebildiğimizi sanıyordum.hepsini göremiyor muyuz.Peki nokia bunun böyle bir sonucu olacağını düşünmemiş midir?mesaj atmayla dolacak ram normal midir böyle bi telefon için. Yani "ram doluyor o yüzden kapanıyor" savın bana mantıklı gelmedi.zaten öyle bir iki gün değil daha sık kapanıyor benim 5800.dün kapanıp açıldı sonra 5-10 dakika sonra tekrara gidip geldi.

yanlış anlamasın kimse tek derdim telefonumun sorunu hakkında beyin fırtınası yapıp, mantıklı gerçekçi beni tatmin edecek bir cözüm bulmak.Bu yolda fikir beyan eden herkese teşekkürler.

• Bende de hiçbir açık program yokken. Rehberden birisini silmek istediğim zaman ekranda cızırtı çıkıyor 5-6 sn sonra telefon yeniden başlıyor. Normal masaüstü geliyor. En baştaki arkadaşın dediği şeyler oluyor. Bi daha rehberden silmek istediğim zaman sorunsuz siliyor.
  • up
  • Aynı sorun bende de vardı. biroltr nickli arkadaşın bahsettiği firmware'i attığımda büyük oranda sorun düzeldi. Özellikle orjinal yazılımda cihazın daha çok kasıyor ve bazı durumlarda reset atıyor.
  • up
  • Arkadaşlar.Nokia türkiye için v50 yasal firmware güncellemesini kullanıma açtı.Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar
    Sorun şu, olduk olmadık yerde, bazen bir program çalıştırırken, bazen mesaj yazarken, bazen telefon durduğu yerde ekran çizgi çizgi oluyor kapanıyor,bir iki saniye sonra açılıyor,normal masaüstü görünüyor, hat göstergesi sıfır çizgi gösteriyor,sonra düzeliyor,hat ne kadar çekiyorsa o kadar çizgi gösteriyor.

firmware güncellemesi yaparak telefonlarını denesinler belki bizim derdimize de bir çare olur bu güncelleme.

Not:Güncellemeyi işi bilen birine yaptırmanız daha da iyisi nokiashop da yaptırmanız iyi olur.garanti kapsamındaki telefonlardan ücret almazlar.

Güncelleme konusu için ayrıntı
    http://5800tr.wordpress.com/2010/02/13/5800-v40-0-005-guncelleme/
    adresindedir.burada v31 den v40 a yükseltme anlatılmış.biz aynı yolla v50 ye yükselteceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 20 Nisan 2010; 18:36:26 >

• Benim telefonun sorunu da aynıydı... Ama Allah'a şükür ben kurtuldum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 20 Nisan 2010; 18:01:22 >
  • nasıl kurtulduğunuzu yazar mısınız?
  • Telefondan kurtulunca, sorundan da kurtuldum...:)
    Bu sorundan dolayı TSHH kararı ile bedel iadesi aldım arkadaşım...
  • geçirdiğiniz aşamaları anlattığınız bir başlık var mı?Nelere dikkat edilmeli ,teknik servise müracaat ederken . Buraya yazarsanız bizler de KURTULURUZ...Çünkü v.50 de çözüm getirmedi kapanıp açılma sorununa.halen devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 21 Nisan 2010; 4:20:53 >
  • Link aşağıda arkadaşım. benim yazdığım mesajların bazılarını da tarihleri ile alıntı yaptım.
    Detay bilgi isteyen olursa burdan, özelden, maille veya cepten yardımcı olabilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_31376575/mpage_1/f_/key_//tm.htm#31376575

5 Mayıs 2009; 12:26:56
    quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Selam, kapanma sorunu benimkiyle aynı arkadaşım. Yazılım falan da hikaye dediğin gibi. (Cihazı alalı 2 ay olmuşken) serviste 3 kere yazılım yüklendi tabiki olmadı. 4. kez servise gitti telefon 20 gündür serviste, değişim kararı almışlar. Değişim de şöyle oluyormuş, "içi ayrı, dışı ayrı, pili ayrı getirtilip, serviste monte edilip o cihaz veriliyormuş". Böyle bir değişimi de ben kabul etmiyorum. Komple kapalı kutu sıfır yeni bir cihaz vermedikleri müddetçe, bedel iadesi istediğimi söyledim. Sonuç olumsuz. Kvk raporu ile cihazın sorunlu olduğu kanıtlanmışken koskoca Nokia bedel iadesine yanaşmadı. Ben de durumu TSHH ne ilettim.
    Sonuçta bedel iadesini çikacak elbette, ama TSHH ne iletilen her sorun Nokia için bir eksi puan. Bu tarafını düşünmüyorlar malesef. Stratejileri sadece satış ağırlıklı, müşteri memnuniyetine önem vermediklerini düşünüyorum.

5 Mayıs 2009; 23:37:36

quote:

Mrb Sarkanak,
    Aynı sıkıntıları yaşamaya sen de hazırlıklı ol. Servis süreci sıkıntılı, sabırla beklemek gerekiyor. Ve yılmadan hem servisi hem de nokia'yı aramalısın. Her iki tarafla da en az 10 ar kere görüşmüşümdür, olumlu bir sonuç çıkmadı. Yirmiye yakın nokia telefon kullandım bu güne kadar, bundan sorunlu bir telefonla karşılaşmadım malesef. Telefonun kronik sorunları çok. Ahize ve kapak açıklığını hiç önemsememiştim ama durduk yerde renklerin ortada toplanıp ekranın kararması ve açılmaması iğrenç birşey.
    Ben TSHH'ne müracatımı cihaz servisteyken yaptım ve hala da serviste zaten. Müracaatta telefon istenmiyor. Ama servis raporları gerekli (1 yıl içinde aynı arızayla ilgili) en az 3 tane olması lazım. Yanında fatura, dilekçe, pul, zarf vs...
    2-3 ay beklemeye razıyım ben. Zaten soğudum bu sorunlu telefondan, kullanmayacağım artık. Bu yüzden de bedel iadesi bekliyorum. Bu arada zaten yeni bir cihaz da aldım.
    Cihaz servisten çıkarsa almaya gitmeyeceğim. Şayet son aşamada TSHH cihazı isterse, ozaman gider alırım.

21 Ağustos 2009; 13:52:16
    quote:

22.Nisan'da başvurmuş olduğum TSHH'den (hemen hemen 4 ay sonra) bugün ev adresime tebligat gelmiş. Müracatımı haklı bulup bedel iadesine karar vermişler.
    Bundan sonraki aşama nasıl olacak, bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim arkadaşlar....

11 Eylül 2009; 12:06:14

quote:

Bugün paramı geri aldım arkadaşlar. Darısı mağdur olup bekleyenlerin başına.....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.