Şimdi Ara

5800'da RADYO RDS Probleminin Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
11.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

v40'tan bu yana radyonun RDS özelliği çalışmıyor ve sık sık kilitlenmeler yaşanıyor.

Ve bu durumu Nokia maalesef v50'de de düzeltmedi!

Bu rezalete bir dur demenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. İngilizce bilen 5800 kullanıcılarını aşağıdaki merkez e-posta adreslerine şikayette bulunmaya çağırıyorum;

ext-webasknokiasupport.fi@nokia.com (finlandiya merkez)
    contactcentre.europe@nokia.com (avrupa merkez)

Ben geçen hafta her iki adrese de mail gönderdim. Cihazın IMEI numarasını istediler, daha sonra da sorunu geliştiricelere ileteceklerini söylediler.

Yani problemin farkında bile gözükmüyorlar.

Gelin bu soruna hep birlikte çözüm bulalım.

• destekliyorum ne güzel rds sisi var ama kullanamıyoruz

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • hocam v40la ortaya çıkan şarj ve ısınma sorunu da v50 de gitmedi. bunu da yazarsak çok iyi olur düşüncesindeyim

Orijinalden alıntı: CaNeRR

ısınma sorunu ne yaw beyler bana hiç denk gelmedi 5 gün oldu alalı

Teli çok kurcalar çok film seyrederseniz hem şarj biter hem de pilde ısınma sorunu yaşarsınız.Kafaya takılacak bişey değil.
  • RDS'nin çalışmaması bir yana radyonun donması ve telefonu kapatıp açmadan düzelmemesi çok sinir bozucu. E-posta gönderdim ancak bir çözüm getireceğini sanmıyorum. Zira bu sorun yanlız Türkiye'deki cihazlara özgü değil V40 yüklenen her cihazda var. Dolayısıyla Nokia bu sorundan mutlaka haberdardır. Bir umut V60'ı beklemeye devam. Bu arada yoğun kullanımda pilin ısınması normal kullanım kılavuzunda da yazıyor. Şarjının daha az gitmesi ise bence işlemciye yapılan o/c'dan kaynaklanyor.
  • pildeki hemen bitme ve ısınma sorununun yoğun kullanıma bağlı olduğu konusunda bende hem fikirim fakat bu yinede olmaması gereken birşey. Özellikle 3.5g ile internette takılmayı imkansız hale getiriyor bu durum. Genel problemde bu kullanımda ortaya çıkıyor zaten. Bende bu sorun yok diyenler aslında hızlı internet kullanmayan arkadaşlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell'de ses sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben bu durumu Nokia'nın başka yabancı sitelerine e-mail atarak bildirdim. Ama bana yapabilecekleri birşey olmadığını falan yazmışlar. Ayrıca Nokia Türkiye'ye haber vermişler. Sonra beni Nokia Türkiye'den aradılar. Yeni yazılım beklememi söylüyorlar. Yapacak birşey yok. Bu e-mailler falan işe yaramıyor açıkçası

V40 yazılımından sonra yoğun 3G ve Wifi kullanımında cihaz aşırı ısınmakta ve şarj çok çabuk bitmektedir.
    Ayriyeten RDS sistemi de çalışmıyor.

Buraya İngilizce bir metin yapıştıralım ve bu durumdan mustarip arkadaşlar mail ile yetkililere bildirelim.
    Maalesef... Ağlamayana meme vermiyorlar.
  • En azından size geri dönmüşler. Ben e-postalarıma cevap alamadım. Bir sonraki yazılımı bekleyin demeleri çok saçma. V40'ta bu sorun çıktığında mini bir yamayla düzeltilmesi gerekirdi. Hadi onu geçtim, aylar sonra çıkan V50'de de düzeltmeyen adamların bir sonrakinde halledeceklerine nasıl inanayım? Radyo ile pek arası olmayan arkadaşlar bunu fazla önemsemeyebilir ama aslında durum trajikomik: telefonun donanımsal olarak desteklediği bir özellik yazılımsal bir sorun nedeniyle kullanılamıyor! Bunu daha ne kadar görmezden gelecekler merak ediyorum.
  • Şarj veya ısınma sorunu filan yok ben hiç duymadım öyle birşey
  • Film seyrederken şarz gitmesi normal de, arka kapağın bariz bir şekilde ısınması hiç de normal değil. Isınma sorunu bende de var ama telefona bir şey olmadı
  • Madem iletiyorsunuz bir de şu alarmı açmak için alarmı kapata tıklama saçmalığını da iletin.

Orijinalden alıntı: Technological
    Şarj veya ısınma sorunu filan yok ben hiç duymadım öyle birşey

3.5g ile surf yaparsan görursun
  • v31 kullanıyorum aldığımdan beri güncellemedim tek muzdarip olduğum mesele wi-fi ile çok uğraşınca şarjın az gitmesi ısınma problemi de çekmedim.

• V40 tan sonra oldu zaten
  • quote:

Hello Nokia Contact Center
    My name is xxx and I'm from Turkey. I've been using 5800 since
    December of 200x. When I bought this phone,it came with v30 and and I
    updated it to v31. There was no RDS problem on those versions. But
    when I and some of my friends updated our phones to v40, we started to
    see RDS problems on radio, it got locked up again and again after we
    restarted the phone. And then the v50 came and we hopefully updated
    our phones again and there was no fix to RDS problem. We are now waiting for
    v60 to come and I ask you if nokia software engineers are planning to
    fix this RDS issue and we will use our phone's radio without problems.

Thanks for your reply.

böyle bir mail yazdım beyler destek verirseniz gönderelim.
    ama iki mailden biri otomatik mesaj yolladı bu yolla ulaşmayın diye.
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB

• Bu sorun ile ilgili gönderdiğim e-posta üzerine bu gün Nokia Türkiye'den aradılar. Telefondaki bayan bunun genel bir sorun olmadığını, yüklediğim 3. parti yazılımlardan kaynaklanabileceğini söyledi. Yerli ve yabancı tüm forumlarda dile getirilen bir kronik sorunu hala görmezden gelip faturayı 3. parti yazılımlara kesmelerinin şaşkınlığını üzerimden attıktan sonra RDS'nin neden çalışmadığını sorduğumda aldığım cevap ise tam bir çelişki. Donma problemleri yüzünden V40 ve V50 de RDS özelliği kapatılmış! Hani "donma" genel bir sorun değildi? Nokia sadece(!) benim başıma gelen bu sorundan nasıl haberdar olduda düzelteyim derken iyice bozdu? Arkadaşlar ingilizce e-postalara gerek yok. Bizim muhatabımız Nokia Türkiye. 5800 sahibi olanlar 5 dakikalarını ayırıp aşağıdaki adrese şikayetlerini bildirirlerse en azından bunun üzerinde daha ciddiyetle çalışılması gereken "genel" bir sorun olduğuna ikna edebiliriz diye düşünüyorum.www.nokia.com.tr/destek-ve-yazilim/ask-nokia

• Sırf RDS'Yİ tekrar kullanabilmek için v31'e geri dönmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
  • Mail atmaktan ziyade kendi forumunda bir konu açın, paso yukarda tutmaya çalışın.
    DH zaten girse yeter. Yöneticilerinin gözüne girer.

http://discussions.europe.nokia.com/t5/Software-Updates/bd-p/swupdate
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.