Şimdi Ara

5750 boşta 100°

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ısınmadığı halde 100 derece diyo.soğutucuya bakıyorum ısı felan yok sonra ekran gidiyo.sebebi ne olabilir ısı sensörümü bozuk acaba ?

• Soğutucu vidaları gevşek mi?
  • değil kontrol ettim.

pc yi açıyorum bakıyorum gpu z den 101 felan diyo yetişebiliyosam ekran gitmeden bakıyorum.
    karta değiyorum buz gibi sıcak felan değil hiç.
  • Sürücüleri yüklemeden de aynı şeyi yapıyor mu? Sürücüler nedir?
  • sürücü yüklü olmadanda aynı sorunu yapıyo.kart ısınsa tamam dicemde hiç ısınmıyor.masa üstü ne gelip anca bi iki işlem yapabiliyorum.sonra ısıdan dolayı kapıyo kendini.ilk defa başıma geliyo böyle bir sorun.
  • Düşük bir ihtimal de olsa, çipin içindeki ısıl iletim yolları işlevini sağlayamıyor olabilir. Ya da sıcaklık ölçüm eklemi hasar görmüştür hatalı ölçüyordur. İki durumda da çipi açmadan tamir zor gibi. Üçüncü bir durum daha var aslında, virüs girmiş olabilir mi biosa?
  • aynısı benim 5770 e de oldu. kırmızı ışık yanıp fan son hızda çalısıyordu. çöpe attım
  • virüs yüzünden olabiliyor ; bunu anlamanın yolu ;

şayet destekliyorsa bir linux sürümünden gpu ısısına bakmak olacaktır ;

ati amd yada nvidia sürücü destekli bir linux sürümüne catalyst - nvidia sürücü denetim masasını yükleyiniz.

eğer şayet linuxdan görebiliyorsanız ısıya bakınız ;

ekran kartı almaktan kurtulur ; pcde virüs ; yazılımsal hata vsden geldiğini anlarsınız ; eğer zaten linuxdada aynı problem varsa ;

ekran kartını temizleyin ; tozdan arındırın ;

agp-pciex slotunu temizleyiniz ; tozdan arındırınız ;

bios pilini çıkarınız ;

(ne alakaya maydonoz deyenler çıkabilir. ; ) virüs yüzünden ; cpunun sapıtmasını hatırlarım ; ama biosta ekran kartının sapıtmasını sağlayabilecek ayar var mı ?

yeni bioslarda varsa eğer o ayarlar nanay olabilir.

ama bios en son bakılacak yer ; eğer virüs vendor kesimine yerleşmişse bios pilini çıkartıp virüsü imha etmek lazım ; aksi takdirde yine bulaşıcaktır.

linuxda virüs nanay ; çalışmayacaktır. yapısı farklı.biosta olasa bile linux biosu görür ; virüsü görmez.rama bulaşsa bile denetim masasına etki edemez ;

ısı verisi doğru gösterir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

ısınmadığı halde 100 derece diyo.soğutucuya bakıyorum ısı felan yok sonra ekran gidiyo.sebebi ne olabilir ısı sensörümü bozuk acaba ?

termal macunu yenile.
  • emeğine sağlık macun yenilendi sorun düzeldi tskler
  • macun bu kadar fark ettiriyor mu ya :D
  • Sorun ne kadar düzeldi?
  • soğutucuda ısı yok demiş arkadaş ; sonra macun yenilemede düzelmiş demiş ;
    ama 100 derece demiş ;

bence kanımca macun yenilerken gpu ısı sensöründe soğuk lehim ; tozlanma ; agp-pciex kart temassızlığı olayınıda toptan halletmiştir.

iyi ; ekran kartı masrafından kurtulmuşsunuz .
  • en iyisi
  • valla banada hiç macun gibi gelmedi ama komple söktük temizledik baktım 40 derecelerde krımızı ışıkta yanmıyo artık.

önceden hiç ısınmıyodu 100 lerdeydi şimdi ısınıyo ve 40 larda.

sökerken heralde eksik bişiler yerli yerine oturdu diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.