Şimdi Ara

5710G ram sorusu? - yeni oyun testi -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba;

    5710G kullanıcısıyım ve oyun oynamayı severım. Daha once bu sıtede acer 5710G ıle world of warcraft performansı yazmıstım ( bence bır laptopa gore gayet basarılı ıdı ) sımdı ısı bıraz daha abartıp yenı nesıl bır mmorpg olan "age of conan" performansını deneyecegım. oyun aslında bır canavar kısaca detay vermek gerekırse funcom recomended verılerı olarak ( 2.4 ghz ıslemcı, 2gb ram, 512mb ekran kartı, 30gb hdd ) degerlerı ıstıyor bır online oyun ıcın. Ben standart acer5710G ye kurdum ve en dusuk grafıkte su ana kadar sorunsuz oynuyorum hatta lvl 35 oldum 2 gunde.

    Bu verıler bıle fıyat/performans olarak acer5710G nın ne kadar ıyı bır makına oldugunu gosterıyor bence. Ama tam test yapmak ıcın RAM'ı arttırmalıyım. Cunku;

    1-Malumunuz ekran kartımız hyperboost. Yanı standart ram'i ıle ıslemı yapamıyor ıse sıstem ram'ınden yeterı kadar calıp kendı kapasıtesını arttırıyor ( sanrım yanlıs bır tanım olmadı ). oyun 512mb ekran kartı ıstıyor. Atı mobılıty radeonhd2300 ıse standart 128mb. hyperboost ıle yeterlılıgını saglamak ıcın ( ortalama 500 mb dıyelım ) 300 mb ram e ıhtıyacı var sıstemden alması gereken.

    2-Oyun vısta desteklı ve cesıtlı nedenler ıle vısta kullanıyorum ( cunku ekran kartını hyperboost performansına cıkartacak bır tane bıle XP yazılımı bulamadım. ekran kartına 256 mb dan yukarı gıbı ıslem yaptıracak XP yazılımınız varsa lutfen benımle baglantıya gecın ). Vısta da malumunuz 400 mb gıbı bır sıstem ram'ı yemekte.

    3-Oyun'un recomended ram mıktarı 2gb.

    yanı vısta ve oyunu cıkarttıgımızda ekran kartına cok fazla bır ram kalmıyor bende tam testı yapıp ıncelememe postunu atmadan once bılgısayarın ram'ını yukseltmeye karar verdım.

    Sımdı benım sorum;

    Acer 5710G hynix ddr2*8 ( bu *8 ne anlama gelıyor bılmıyorum ) ram kullanıyor ( 2 slot , toplam 2gb ) ancak anakartın 4gb a kadar destekledıgı soylenıyor. Ana kart 4gb ramı desteklıyor mu?
    ben ram'ı ılk etapta 3gb yapmayı dusnuyorum 2gb lik bir kingston ıle 1 gb lık bır hynix uyum ıcınde calısır mı?
    ram'ın uzerınde mghz mıktarını goremedım acer5710g 800 mhghz mı 667 mghz mı ram kullanıyor?

    bu sorularımı bılen bır arkadas yanıtlar ıse cok sevınırım.

    Saygılarımla







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.