Şimdi Ara

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
5
Favori
11.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu özlü ve gözlü sözler, Mito' ya feda olsun.

Saman alev almış,isterse dünya dursun.

Overclock ,her babayiğidin harcı değil.

Bin overclock ustası,Mito'ya çırak olsun.

• @Master_Sergeant @metin abi 52 Gençler soğutucu uygun değil yaw oc için ki hiç anlamıyorum zaten5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

lem master sen sanki çok gösterdin de oc yi burada bana laf sokuyon yürü git5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Eylül 2022; 1:57:37 >
  • @mito1172

Bu konuda ben yardımcı olacağım sana. Master ister göstersin ,ister göstermesin.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Soğutucuyu da ,soğut len dicez,soğutacak. 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Şimdi bi miktar bilgi depolamam lazım.Araştırmalara ,140 km/h saat hızıyla başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 18 Eylül 2022; 2:52:36 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Ney ney oc mi? Ben tamamen fantazi olsun diye 5800x aldım, bırak oc yi negative boost destekli bios yükleyince 4850 mhz yapan işlemciyi 4500 mhz le sınırlandırdım. Downclock yaptım yani. Böle az yakıyo çok kaçıyo, elettirik faturasıda bana az kaçıyo. Muhtemelen bende böle gittiği yere kadan kullanırım, gitmediği yerden sonrasına yoluma katırlarnan devam ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Valla biz görmedik oc ni yaptım diyorsun sadece öyle bende derim 4600 e sabitledim bak dedim5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

yaparsın tabi sende d15 var diye biliyorum5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• soğut deyince soğutuyorsa deriz hocam da benim kart ile oc yapan çok da hepsinde hayvan gibi soğutucular var örnek alttaki görseller5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE

• Engin bilgi. 1

Biosda , pbo yu advancede alıp, pbo limitslere geçildiğinde ,motherboard seçilirse,limit falan kalmıyor. Her anakartın verebileceği ppt, edc ,tdc değerleri farkı olsa da ,bu değerler tavan yapıyor .Atıyorum 100 civarları ayarlanan ve bu wattlarda çalışabilen işlemciye ,anakart 1000 watta kadar yolun açık diyo. Diğer bi anakrt,900.Tabi yolun açık demesi ,o kadar çekeceğinin göstergesi değil.Ama ,sınırları kaldırmış oluyorsun.

Bu nedenle manuele alıp,elle bu değerler verilirse işlemciyi frenlemek veya max. çıkabileceği frekanslara kadar yolunu açmak,mümkün.

Curve optimizer her ne kadar, voltaj frekans eğrisini aşağıya çekip, işlemcinin daha düşük voltaj ile aynı frekansı yakalamasını sağlasa da,bu özelliği ile PBO ya da destek oluyor.

@mito1172

Bi şeyler bulmaya başladım gibi.Senin işlemcinin tdc ppt ve edc değerleri ilgili bilgiler bakınacağım ilerliyen günlerde.Emin adımlarla gidiyom.5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• Tamam hocam5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

EKLEME: işin aslı oyunda baktım çekirdekler 3.9 4.2 ye çıkıyor bu da bana yeterli ısı da 63 civarı oyunda. Tabi 1800x e göre 15 derece fazla ama 1800x oyunda 3.7 ghz sabitti ısı farkı normal5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Eylül 2022; 17:50:59 >
  • ns çok iyi çıktı daha da dokunmam5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Fps kasan biri deelsin, bu hali sana çok çok yeter. Hiç kuncuklama böyle kullan gitsin. Çok canın sıkılırsa ramleri az gıdıklarsın olur biter.

Aynen kardeş fs22 ats ets2 zaten oyunlar da geçen 71 çıkınca şaşırdım demek program sapıtmış yada arka planda oyun güncellemesi vardı o mu etkiledi bilmem de yeni sürüm indirince bu ns çıktı yeter bana oc bile yapmadan bu çıkıyorsa5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

Stok için iyi, Üstteki adam zaten ayrı dünya o kadara gerek yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fulukk kullanıcısına yanıt

Aynen o herif uçmuş zaten5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

• Bu ns lerden kaç fps farkediyo.

• Baya fark ediyor intel o yüzden yıllardır oyunda öndeydi

• Fulukk kullanıcısına yanıt

Adam diye baamı diyonuz? Teessüf ederim şimdiye kadar ne adamlığımı gördünüz 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE .

len nerenden anladın manyah5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  yukarda benim paylaştığım ecnebi adamın yaptığı oc den bahsettik5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE  sana adam diyen olmadı ne üstüne alınıyon kine5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Eylül 2022; 7:4:44 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Organları hazırlayın ispanyada 852 euro ya Ryzen 9 7950X işlemci satışa çıkıyor5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE 

AMD Ryzen 7000 serisi İspanya'da listelenmiştir, 7950X 852 EUR karşılığında - VideoCardz.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Eylül 2022; 17:27:55 >
  • Ne yaptınız destek lazımsa ben de bakabilirim. Ama bundan sonrası artık deneme yanılma soğutucuyu sonuna kadar mı kullanacaksınız yoksa düşük sıcaklık mı tercih edeceksiniz onlara kalıyor.

Amd tarafında oc işi çok basit. Bir ram timing leri ile uğraşmak zamanınızı alabilir onun dışında cpu tarafında en optimal kullanım pbo + curve optimizer açmak. Bu şekilde sıcaklıklar size sorun oluşturuyorsa da o zaman ppt ayarlarını aşağı çekmeniz gerekecek. Çünkü pbo açınca onlar maksimuma gelir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.