Şimdi Ara

5500 TL Monitörsüz Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında ben bu sistemi yaklaşık 1 ay önce Vatan’ın KDV indiriminde biraz apar topar aldım ama fiyatına göre yeterli bir sistem olup olmadığını araştırma fırsatım olmamıştı. Artık iş işten geçti ama bir yorum yapar mısınız, fiyatına göre iyi olup olmadığı konusunda:

Ryzen 5 2600
    Asus TUF X470-Plus Gaming Anakart
    G.Skill 2x8GB 3200Mhz RipjawsV CL16
    Asus ROG Strix 1660 Ti 6GB Advanced Edition
    Thermaltake View 27 600W 80+ (3x RGB Fan)
    Samsung 970 Evo Plus 250GB M.2 SSD

Ayrıca Ryzen & Asus Anakart kampanyası ile 280 TL iade alacağım, haliyle bu sistem 5220 TL’ye gelmiş oldu.

Aslında Ryzen 5 3600 alabilirdim ama hem fiyat farkı, hem de iade kampanyasına dahil olmaması fiyat farkını bayağı arttıracaktı. Hatta MSI Tomahawk alacaktım anakart, sırf bu kampanya için Asus’a döndüm.

Yalnız x470 seçerek biraz hata yaptım sanırım. Ben B450’den bir nesil yeni, dolayısıyla ileride upgrade yaparsam daha güncel olacak sanarak onu seçtim, meğer OC avantajı dışında fark yokmuş, 100-150 lira ucuza aynı serinin B450’sini alabilirmişim. Aceleye geldi, cahillik bir de. O farkla Ryzen 7 2700 alabilirdim en azından, o işlemci iade kampanyasına dahildi.

Daha oyun indirimleri gelmediği için Forza Horizon 4 dışında bir şey almadım. RDR2, PUBG, GTA5 alırım indirim döneminde. Bunlar için yeterli mi sizce bu sistem, parçalar iyi mi, bir de pahalıya mı almışım, yorum yaparsanız sevinirim.

Ekleme: Bu arada halihazırda 480 GB’lık WD Blue SATA SSD de vardı elimde, M.2’ye sadece sistem kurdum. Oyunlar için 480GB bir süre sonra yetmezse bir tane daha 500GB’lık ya da 1TB’lık Samsung EVO 860 almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansmoodyblues -- 19 Ekim 2019; 16:42:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günümüz şartlarında daha iyisi oluşturulabilir ama bakıldığında kötü bir sistem değil güle güle kullanın.
  • www.sinerji.gen.tr
    Sinerji Neon Serisi B45-X57 Ryzen 5 2600 16GB 480GB SSD RX5700
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-neon-serisi-b45-x57-ryzen-5-2600-16gb-480gb-ssd-rx5700-pmu419348

bu sistem daha iyi belki SSD yi değiştirip M2 ssd koyabilirsiniz

• halloven H kullanıcısına yanıt
    Tamam ben de bu işlerin kompetanı değilim de az da olsa anlıyorum allahtan. Bu daha iyi dediğiniz sistem, Micro ATX S2H anakart, ne idüğü belirsiz bir marka RAM ve SSD (RAM'ler ayrıca 3000MHz), 2 fanlı modellerinde dahi ısınma sorunları olan RX 5700 serisinin tek blower fanlı bir GPU'su ve Thermaltake yerine GameBooster diye bir kasadan müteşekkil. Sadece ekran kartı (o da kağıt üzerinde, zira RX 5700 ve XT modellerinin yazılım şikayetlerini görebiliyoruz her yerde) daha iyi olan sistemleri bu tip önerilere güvenip alsa insanlar patlayacaklar demek. Neyse ki önce alıp sonra sormuşum.
  • R5 2600 fiyatına göre çok iyi bir işlemci ama r5 3600 alsan daha iyi olurdu. X470 anakart alman gereksiz olmuş, o işlemciyi 450 liralık gigabyte b450 s2-h anakartta da serin ve stabil kullananlar var. Ekran kartı ise mükemmel. Çünkü kendim de aynı ekran kartını 10 gündür kullanıyorum 😀
    61dereceyi geçmedi daha oyunlarda. Senin benchmark skorlarını merak ediyorum. Benim işlemci i5 9600k. Özel mesaj atıyorum. Dönersen sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3400 TL Sistem Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    5000 tl sistem önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.