Şimdi Ara

52 Inch LCd Panel Ne önerirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ant.KİPA daki Bimeks Mağaza Müdürü Önder Bey beni tanır(Can Özyaman ZF355 aldı dersen kolay hatırlar)zaten ZF ler de benim sayemde TR de
    satıldı desem abartmamış olurum

    Ama teşhir-sıfır durumu biraz meçhuldür,Z lerde,çünkü bu seri biteli 1 sene oluyor neredeyse yaw herifler satamadı kazık fiyatı yüzünden,şimdide
    Kampanya filan derken malları temizlemek istiyorlar!

    Darty gibi yerlerden ben mal almam!ama tek avantajları,en ufak bir şeyde değiştirmeleri,iyi güzelde sen zaten bitmiş vede teşhir bir panel alıyorsun!
    oldu ya bir sorun çıktı,nasıl değiştireceksin?? sana bir başka marka/model v.s bir şey teklif edecekler,para iadesi varsa eyvallah ama yoksa böyle teşhir ürünlerde
    bu türlü riskleride vardır,gerçi bu durum Bimeks içinde söz konusu,kısaca işin şansa kalıyor!

    --
    İzleme mesafen 52" için uygunmu peki??
    HD lerde uzak mesafe istemeyecek; ama SD izlerken 4/5 metre isteyecektir o panel!!
    İzleme kaynaklarının durumuda ayrıca bir fark yaratabilir,böyle 52"/55"/57" gibi paneller biraz farklı uygulamalar için ve HD izlemek içindir!
    Dolayısıyla mekan büyüklüğü izleme mesafesi durumları 52" ye uygun değilse ve büyük ağırlık HD değilse,o zaman 47" almalısın!

    ++




  • Albeni ustam iyi ki varsın, eline klavyene sağlık...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spex

    Albeni ustam iyi ki varsın, eline klavyene sağlık...


    Aynen katılıyor ve ekleyecek bir cümle bulamıyorum
  • Selamlar,
    Haftasonu dağda bayırda geçirdiğim için form'a bugün bakabiliyorum.
    Yazıların ve bilgilendirmelerin için çok teşekkürler. Ben tabi Cuma akşamı siz bu yazıları yazmadan önce Toshiba'yı bir arkadaşımın evinde görüp -eminimki doğru konfigüre edilmediği için- çok memnun kalmadım. Ancak Panel'in güzel bir panel olduğu belli idi.

    Herneyse,
    Oradan eve giderken Kadıköy'deki Sony yetkili satıcısına uğrayıp 52Z4500 ve 52W4500 için fiyat istedim. Tatlı bir pazarlık sonrasında 52Z4500 'ü Euroasya garantisi ile Doğubankdaki pazarlık ettiğim fiyatın birazcık üstüne aldım.

    açıkcası aylar süren çabanın sonunda bir şekilde panel almış olmak beni rahatlattı. ÖTV indirimini falan pek takmadım zira zaten liste fiyatından yeteri kadar aşağıya inmişlerdi. Yeni Sony sersinin de 8 Bit geleceğini duymuştum

    TV sorunsuzca ertesi gün geldi eve yerleşti. Pixel vs kontrolünü yaparken ben abiler güldüler bana "hocam bunlarda olmaz öyle şeyler" diyerek. yoktu cidden. TV şimdilik kendi ayağının üstünde duruyor ama ben onu duvara monte ettireceğim.

    Henüz default ayarları ile duruyor ama PS3'e bağladığımda gördüğüm oyun ve BluRay Performansı beni resmen büyüledi (buna birde Sony 72 Ekran Tüplü TV'den sonraki ilk TV olmasının etkisini ekleyin)

    Elbetteki Yorumlarım objektif olmayabilir, zira keyfim çok yerinde. Salonun TV tarafındaki mobilyaların bütçesini de panele aktardığıma hiç pişman değilim şimdilik.

    ilginiz için çok teşekkür ederim




  • bende vatan bilgisayarın tüm moral bozucu etkilerine dayanarak 47z3030 aldım.

    Sadece çok kotu yayında çalışıyormu diye kontrol etme şansım oldu
    ancak 47" vs 52" arasında arkadasların iyi düşünmesini öneririm 47" bile oldukca buyuk

    kalitesi hakkındaki görüş ve önerilerimi artık iki at sonra kutu açılınca yapabileceğim.

    ancak panel oldukça kaliteli duruyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DarkSidesOfMe

    bende vatan bilgisayarın tüm moral bozucu etkilerine dayanarak 47z3030 aldım.

    Sadece çok kotu yayında çalışıyormu diye kontrol etme şansım oldu
    ancak 47" vs 52" arasında arkadasların iyi düşünmesini öneririm 47" bile oldukca buyuk

    kalitesi hakkındaki görüş ve önerilerimi artık iki at sonra kutu açılınca yapabileceğim.

    ancak panel oldukça kaliteli duruyor.


    Hayırlı olsun. Yalnız ebat konusundaki önerini bir kaç hafta sonraya saklarsan iyi olur. Çünkü ilk günlerde çoğumuz aynı duyguları paylaşırken kısa bir süre "ufakmış bu..." demeye başlıyoruz.

    Bu yüzden bir kaç hafta sonra tekrar görüşlerini almak isterim. Unutmazsan tabi...Merakla bekliyor olacağım.




  • Arkadaşlar tv. larınızı iyi günlerde güle güle kullanın, hayırlı olsun...
  • @HiGHWAYMOUSE tam randımanla tv yi kullanmaya başlayınca görüşlerimi yazacağım
  • Bende dün itibariyle Tosh 47z3030 lcd'yi almış bulunmaktayım. Dünakşam sadece SD yayın (Analog kablolu tv, normal anten girişi) performansını görebildim. Yayın bana göre bu özelliklerde gerçekten çok güzeldi. Hatta annem evde "eeee bunun bizim tvden (72 ekran sony tv (crt) den) ne farkı var dedi. Görüntü aynı onun gibi dedi :))" Ben ise bu sözünden acayip mutlu oldum. Zira Full hd bir lcd'nin analog bir yayından genelde kötü yayın alındığını bildiğim için, tarafsız ve bu işlerden anlamayan annem bile aynı görüntü diyorsa (gerçi o daha iyi bir görüntü olsun diye diyor ama sd yayınlarda crt bir tv'den daha iyi olabilen bir panel olmadığını bilmediği için bu sözleri beni sevindirdi.) demekki tv hakikaten iyi görüntü veriyor. Birde buna hd yayın ekleyebilirsek görüntü uçacak. İşin beni en çok sevindiren tarafı menülerinin inanılmaz basit ve kolay olması. Hiç kılavuza bile bakma ihtiyacı hissetmeden birçok ayarını hemen yaptım. Sonra detay özellikleri için bir kere kılavuzu okumam yetti.
    Eksik olarak sayılabilecek tek özellik ise arka ışık ayarı açık konumda iken karanlık ortamlarda panel gerçek siyah verebilmek için ekranı hafif karartıyor. Buda mesela altyazıların hafif grileşmesine neden oluyor. Açıkçası ben bu ayarı kapalı konumda kullanıyorum bence bu daha iyi. Böylece kararma engelleniyor. Ancak panel özellikle hareketli sahnelerde çok çok iyi. Bu tür sahnelerde hiçbir olumsuzluğa rastlamadım. Hatta birçok lcd tv de gördüğüm titreme durumu sıfır diyebilirim. Açıkçası TV yi yavaş yavaş öğrenmeye başlıyacağım. İyi günler.




  • Tam Bright/Cont/Col ayarı için>>"User settings" moduna gel buraya Highway arkadaşın açtığı bir başlık var onu bul ve paneli doğru
    ayara getirecek Testi uygula(veya Tosh ZF355...başlığında Sayfa.7 burada da o dediğim Test var)

    Backlight>>konumu ayrıca "eksilik" te değildir! alt-yazı durumu farklı bir olaydır!

    Processor ise ProV ve şuanda dünyadaki en iyi Motionhandling yapabilen Chipsete sahip tek makinedir,zaten Tosh en büyük
    "artı" da Processor dür!
    Elbette her panelde hatta High-End lerde bile artı/eksiler olmaktadır,47Z de de vardır,ama makine olarak bakınca,herkesi solladığını
    görürsün,yani bundan iyi makine TFt-LCD lerde yok(Sharp High-End bazı serileri hariç tabiki!!!)

    IPS Modül olması çok iyi Contrast üretmez,Siyah seviyeside süper değildir!
    Ama resim işlemede bir bütünlük içinde+Processor un süper çalışması sebebiyle,genel olarak en iyiler sınıfına giren bir paneldir Z serisi

    ++

    SD lerde

    -100Hz>> OFF
    -xvYCC>>OFF
    -Black-stretch>>OFF
    -DNR>>OFF

    bunların hangileri varsa OFF yapıyorsun!

    SD/HD TV yayınlarını ise o ayarlacağın "User settings" modundan izleyeceksin+
    FILM içinse Movie moda geliyorsun(bu Mode ayarlarını sakın değiştirme!!!)
    Bazı Diziler(özellikle USA yapımı Dizileri yine SD/DH farketmez,Movie Mode tan izliyorsun,Hollywood farklı çekim
    tekniği kullanır özellikle "Işık" konusunda!)

    Genelde insanlar "göz zevklerine" göre izlerler ama ubnları aslında çoğu "yalnış" ayarlardır,adam zaten "Vivid"çi ise onda ayar filan olmaz

    ++



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Mart 2009; 13:49:47 >




  • Selamlar,
    52Z4500 aldığımdan beri evde pek fazla zaman geçiremedim. Ancak SD yayında görüntü oldukça iyi. Açıkcası Plazma'ya sempati duyan birisi olarak LCD, Büyük Ekran, 3,5 - 4 Mt mesafe, digiturk gibi kavramalrın bir arya gelmesinden hep korkmuştum. 52Z4500'de şu an herşey default halinde digiturk'u ilk açtığımda görüntü bir sn kadar pek iyi olmuyor ancak daha sonra süratle toparlanıyor.

    Yine sony'den aldığım HDMI kablo ile bağlı olan Ps3'ü açınca ise işin rengi değişiyor. Panel daha ilk menüde kendini gösteriyor (bu arada ayrlar hala aynı ) İlk olarak BluRay Shakira Konser Kaydını sürdüm. Görüntü -bana göre- son derece iyi idi. Evde kim varsa herkes bir durdu kaldı.

    Eminim kaliteli bir çok panelde de benzer bir görüntü elde edilir, Ben bu arada beni şaşırtan birşeyden bahsetmek istiyorum. Ses oson derece tatminkar idi. Ben ilk önce anfiye dönüp baktım, ben bunu ne zaman açtım diye, ama hayır. anfim kpalı idi. Ses bir TV'den oldukça yetenekli bir ses siteminden geliyor gibiydi.

    Ps3 oyunlar oldukça etkileyici idi. Bu kısımda Bravia benim duyudğum kadarıyla en iyisi.

    Panel'i yukarda belirttiğim gibi evin monitörü olarak kullanacağım. Bu yüzden TV ünitesinin altına bir HT PC yerleştireceğim. Sony'nin bu iş için ürettiği harika donaınlar var (http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665296592 ).

     52 Inch LCd Panel Ne önerirsiniz


    Ancak bunlar resmi olarak Avrupada yok. İstanbul Bilişimde bu ürünleri görüyoruz ancak ürünler çok çok çok yüksek bir etikete sunuluyor (http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-LIVING-SYSTEM-NOTEBOOK,63,1373.html ) .

    Amerikada Resmi sitede 1300 $ olan ürün burada 1500 - 2.000 Euro'dan "istanbul bilişim garantisi" garantisi ile satılıyor olması cidden dramatik. Bir şekilde Amerikaya giden birilerini bulup ondan istemek gerekcek sanırım. Başka yolu yokmudur ? (Ben kendim PC toplamak istemiyorum şimdilik. Bu son derece şık ve sorunsuz olacaktır)

    Böylelikle MKV, DivX codec vs herşey destekleyebilen bir monitör kullanıyor olacağım eynı zamanda. Bu ürün Görüntüyü HDMI ile sesi fiber ile aktarabildiği söyelmeye gerek yok sanırm.

    film izlerken ara verip internet'e erişmek, hatta buna yada PS3'e ekleyeceğiniz kamera ile sesli görüntülü görüşmeler yapmamız böylelikle mümkün olaiblir.

    Ben açıkcası vizyonun bu yöne doğru gittiğini düşünüyorum.
    Paneller Artık Televizyon değiller. Evin monitörü :)

    Bu konu ile ilgili olarak çalışmaya devam ediyorum ve tecrübelerimi sizinle paylaşmaya devam edeceğim.


     52 Inch LCd Panel Ne önerirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzSpider -- 17 Mart 2009; 16:08:04 >




  • Bu arada Hepsi Burada 'da fiyatlar piyasanın üstünde olduğu halde ÖTV indirimi bir hayli işe yaramış görünüyor.

    http://www.hepsiburada.com/sony-kdl-52z4500-52-full-hd-200-hz-lcd-televizyon-bravia-engine-2/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evsonykdl52z4500

    ben ÖTV indiriminden önce buradaki havale indirimli fiyatın biraz altında almıştım (Sony Euroasya) eminim şimdi biraz daha inebilirler.




  • VGX-TP25E/BVAIO® TP Home Theater PC - Premium Model

    Add Blu-ray Disc™ capability to an already-impressive list of features and the well-rounded VAIO® TP25 Home Theater PC becomes a technological marvel. This super-powerful entertainment PC for your TV features dual cable HDTV tuners and DVR capabilities allowing you to watch one program while simultaneously recording another. With the TP25, it's a breeze to store up to 50 hours of HD programming to a massive 500GB hard drive, view pictures, DVDs and stunning Blu-ray Disc™ HD videos—all on your TV. Backed by the next-generation Intel® Core™ 2 Duo T8100 processor, the VAIO® TP25 Home Theater PC is packed with all the power you need to surf the web, watch viral video and view and record cable HD programming on your big screen TV.

    The HD home theater entertainment PC
    Watch and record HDTV, Internet-based TV, viral video and Blu-ray Disc™ movies11 on your big screen TV.

    Supplied TV tuners and DVR functionality let you watch, record and store TV for on-demand viewing.

    TV tuner and DVR capabilities with 500GB storage2 to record up to 50 hours of HDTV8.

    Dual cable TV tuners8 with DVR capabilities let you watch one program while simultaneously recording another.

    Watch viral video, manage photos and videos, surf the web and email on your big screen TV8.

    Easy and convenient to digitally connect to your TV and audio equipment through an HDMI™ cable.

    Powerful performance and a dynamic design
    New hafnium-based processor chipset turns up the speed on multi-tasking while curbing energy consumption. The TP25 features the Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100 (2.10GHz1, 3MB L2 Cache).

    Pre-installed with Microsoft® Windows Vista® Home Premium with a spectacular new look, instant search, built-in Windows® Media Center, and automated PC security features.

    Browse the web and e-mail9 from your sofa using the wireless keyboard and remote control.
    Built-in 802.11 b/g wireless LAN lets you wirelessly connect to your home network connection9.

    Optimal cooling design and insulated hard drive keeps the unit whisper-quiet and cool, making it ideal for the living room.



    Weights and Measurements
    Dimensions (Approx.) : 10.63"W x 3.58"H x 10.63"W14

    Weight (Approx.) : 7.72 lbs.14

    Hard Drive
    Capacity : 500GB2 (500GBx1)

    Interface : SATA

    Speed : 7200rpm

    Hardware
    Action Buttons : S1, Volume, Mute, Mail and Internet on Keyboard

    Keyboard : Wireless Keyboard

    Pointing Device : Electro static touch pad on keyboard

    General
    Computer Type : Digital Home

    Type of Use : Home Theater PC

    Power
    Input Voltage : AC 100-240V

    Power Management : ACPI 1.0 Compliant

    Power Requirements : 150W+10%

    Expansion Slots
    Multimedia Card Reader : Memory Stick®5 media supports Memory Stick PRO™ and Memory Stick Duo™ media Secure Digital (SD™ memory card) Slot

    PCI Slot : 2 (1 available)

    TV Tuner : High Definition digital cable tuner with CableCARD™8, ATSC and NTSC support

    x16 PCI Express : 1 (occupied by tuners)

    Audio
    Sound System : Intel® High Definition Audio

    Service and Warranty Information
    Limited Warranty Term : 1 Year6

    Online and Email Support : Support available from,http://www.esupport.sony.com/EN/VAIO

    Telephone Support : 1 year (toll-free assistance, available 24-hours, 7-days-a-week)7

    Graphics
    Chipset : Mobile Intel® PM965 Express Chipset

    Processor : NVIDIA® GeForce® 8400M GT GPU with Total Available Graphics Memory of 1535MB (max.)10

    Video RAM : 256MB dedicated video memory

    Networking/Modem
    Ethernet Protocol : Ethernet (RJ-45)

    Ethernet Speed : 10Base-T/100Base-TX

    Wireless LAN : IEEE 802.11bg9

    Processor
    Front Side Bus Speed : 800MHz

    L2 Cache : 3MB

    Speed : 2.10GHz1

    Type : Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100

    Software
    Operating System : Genuine Microsoft® Windows Vista® Home Premium

    Sony® Software : Click to Disc™ - DVD Creation *Please access VAIO® Help and Support from your PC for a complete list of software applications and trials.

    Inputs and Outputs
    DC-In : 1

    Ethernet Connection(s) : 1

    HDMI™ Connection Output(s) : 1

    Headphone Jack : 1

    IR Output(s) : 2 (Composite outputs)

    Microphone Input : 1

    S/PDIF Output(s) : 1

    USB Port(s) : 4 (2 Front/2 Rear) (2.0 compliant)

    VGA Output(s) : 1

    WLAN antenna : 1

    i.LINK® Connection : 1 4pin4

    Memory
    Installed : 4GB15 (2GBx2) PC2-5300

    Maximum : 4GB15

    Speed : 667MHz

    Type : DDR2

    Optical Drive
    BD-R DL Read : 1.6x max.

    BD-R Read : 2x max.

    BD-RE DL Read : 1.6x max.

    BD-RE Read : 2x max.

    BD-ROM Read : 2x max.

    Blu-ray Disc™ Support : Yes11, 12 (BD-ROM/DVD±R DL/DVD±RW/-RAM)

    CD Read : 24x max.

    CD-R Write : 8x max.

    CD-RW Write : 8x max.

    DVD Read : 8x max.

    DVD+R DL Write : 2.4x max.

    DVD+R Write : 8x max.

    DVD+RW Write : 4x max.

    DVD-R DL Write : 2x max.

    DVD-R Write : 8x max.

    DVD-RAM Read : 5x max.

    DVD-RAM Write : 5x max.

    DVD-RW Write : 4x max.

    DVD±RW : Yes3

    Accessories Supplied
    Remote Control
    Wireless Keyboard
    HDMI™ Cable
    HDMI-DVI Adapter
    S/PDIF Optical Cable
    Wireless Antenna
    AA Batteries (6)
    Power Cord
    AC Adatper (VGP-AC19V15)
    AV Cable Adapter
    RF (Antenna) Cable




  • günümüz koşullarında bende iyibir öneri istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.