Şimdi Ara

51E6500 Plazma izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 51e6500 samsung plazma TV hakkında izlenimlerim. Bu modeli ya da genel olarak plazma alacaklara belki faydalı olur.

A- Kurulum Tecrübelerim

Ilk servis kurulumu tam öğle vakti yapıldı.
    1- 3 boyutlu test yaparken gözlüklerde inanılmaz titreme yaptı
    2- Ekranda 2 tane küçük yuvarlak şeklinde leke gibi birşey vardı. TV açıkken belli olmuyordu
    3- Özellikle yakındayken cızırtı yapıyordu

Servis elemanı 3 boyut ve leke ile ilgli rapor yazdı. Para iadesi istememi tavsiye etti, plazma yerine LED almalıymışım. Toplattım televizyonu kutusuna az daha geri verecektim.
    Sonra ayn servis elemanına 55ES7000 LED alsam (fiyatı bunun yaklaşık 3 katı) ve ekranda (beklendiği üzere) bulutlanma ve ışık sızmaları olursa TV yi geri alırmısınız dedim. Güldü hayır normaldir deriz dedi:)

Neyse
    1- 3B da titreme active shutter kullanan bütün TVlerde var. Tam öğle vakti heryerden salona ışık vuruken test ettiğimiz için problem sandık. Ortam ışığı azalınca titreme kayboluyor. Özellikle akşamları 51" de 3D gayet keyifli. TV'de problem yok.
    2- Leke gibi görünen şeyler "image retention" denilen olaydan kaynaklı. Aynı görüntü uzun süre ekranda kalırsa o görüntünün hafif bir hayaleti ekranda kalıyor. Gördüğümüz oymuş. Leke filan yok TV yi tekrar açınca hepsi gitti. (Bütün plazmalara has bir durum) TV'de problem yok.
    3- Panel cızırtısı var. Kimisi duyuyor kimisi duymuyor. Normal kullanımda ses duyulmuyor (TV sesi açıksa). Bütün plazmalara has bir durum. Rahatsızlığı kişiye göre değişir. Kesinlikle takıntı ederseniz plazma almayın derim. (st50 serisini araştırmıştım aynı problem var)

Yani TV de problem yok, servis elemanının işgüzarlığı imiş. Kurulumu yaptırdım tekrar normal şekilde.

B- İyiler

1- LED lerde görülen ışık sızması/bulutlanma/homojen olmayan ekran gibi olaylar yok.
    2- Siyah seviyesi LED lerden kesinlikle iyi.
    3- Renkler canlı ve doğal. LED lerdeki doğal olmayan parlaklık yok. Hareketli sahneler gayet güzel. 1-2 kere hafif takılmalar gördüm ama kaynaktanmıdır TV den midir emin olamadım. Genel olarak problemsiz
    4- Yansıma (genel olarak plazmalar için) abartıldığı kadar yok. e6500 serisinde kullanılan real black pro işe yarıyor.
    5- Gündüz ekran LED lere nazaran soluk olsa da abartılacak boyutta değil. Gayet rahat izleniyor.
    6- Uydu alıcısı süper. İnternette kanal listeleri mevcut, servis de yüklüyor isterseniz. HD yayınlar müthiş. SD ler de güzel upscale ediliyor. (BISS vs şifre kırma filan yok)
    7- WLAN sorunsuz çalışıyor. DLNA üzerinden film izlemek kolay.
    8- Format desteği güzel. MKV vs oynatıyor. DTS çözüyor
    9- Gelen 3D gözlükler ssg3050gb. 2011/2012 modelleri ile uyumlu.
    10- Çerçevesi vs gayet şık.
    11- Kablosuz mouse/klavye/ses sistemi destekliyor.
    12- Menu geçişleri-internet vs 2011 d7000 LED imden daha hızlı.
    13- Hızlı bir USB flash bellek takarsanız canlı yayınları durdur/kaydet ilerlet yapabiliyorsunuz.

C- Kötüler

1- Gündüz ekran LED lere nazaran biraz soluk.
    2- Siyah seviyesi LED lerden çok iyi olsa da beklediğim kadar iyi değil. (Aynı modelinin 60" inin siyah seviyesinin daha iyi olduğu iddia edilmiş.)
    3- Image retention olayı var. Sorun olacak kadar yok. 10 dakika kadar bir görüntü ekranda kalırsa geçici olarak ekrana yerleşiyor. Yalnız çok yakından incelemezseniz belli olmuyor. Konuyu bilmeyen birisi olayı farketmez yani
    4- Panel cızırtısı. Bütün plazmalarda olsa da, 2012 yılında hala bu olayı çözememiş olmaları rahatsız edici
    5- Sadece 2 USB girişi var daha fazla olmalıydı.

Smart TV olayı hala işe yaramaz. Browser filan hikaye, smart apps vs. bence mambo jambo, göz boyama. En dandik netbook bile internet gezmek için daha iyidir. Bunlar modele has değil benim genel olarak smart tv hakkında görüşlerim.
    Bunun yanında logitech k400 klayve/mousepad siparişi verdim. TV destekliyor. Onlar da gelince belki browser hakkında fikrim biraz değişir.

Şimdilik bu kadar. Genel olarak TVden memnunum. Aynı fiyat aralığındaki LED lerden çok daha iyi. Fırsat olunca resim eklerim
    Herkese iyi seyirler.

• Kardeş güle güle kullan.Keyfini kaçırmak istemem ama ekranda iz sorunu 10 dakkada olmaz 2 saat ve üstü izlemede kanal logosu vb. sabit görüntüler iz bırakır.10 dakka işinde değişik bir durum.Rodaj süresi boyunca dikkatli kullan.Renk ayarları çok canlı olmasın.Iz kalmamasına dikkat et.Iz kalıyor gibiyse boş karıncali kanalı aç yıkama işlemi yapmış olursun böylece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Kardeş güle güle kullan.Keyfini kaçırmak istemem ama ekranda iz sorunu 10 dakkada olmaz 2 saat ve üstü izlemede kanal logosu vb. sabit görüntüler iz bırakır.10 dakka işinde değişik bir durum.Rodaj süresi boyunca dikkatli kullan.Renk ayarları çok canlı olmasın.Iz kalmamasına dikkat et.Iz kalıyor gibiyse boş karıncali kanalı aç yıkama işlemi yapmış olursun böylece.

Teşekkürler
    10 dakika kulanma kılavuzundan.
    Ben gerçek IR görmedim daha, yani bir resme bakarken başka bir resim görmek gibi. Sadece IR başlangıcı sayılacak olayı farkettim.
    ST50 vs GT50 incelediğim için biliyorum durum normal.
  • bugün kurulum yaptılar yazdıklarına katılıyorum siyahlar biraz cansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkodona

51e6500 samsung plazma TV hakkında izlenimlerim. Bu modeli ya da genel olarak plazma alacaklara belki faydalı olur.

A- Kurulum Tecrübelerim

Ilk servis kurulumu tam öğle vakti yapıldı.
    1- 3 boyutlu test yaparken gözlüklerde inanılmaz titreme yaptı
    2- Ekranda 2 tane küçük yuvarlak şeklinde leke gibi birşey vardı. TV açıkken belli olmuyordu
    3- Özellikle yakındayken cızırtı yapıyordu

Servis elemanı 3 boyut ve leke ile ilgli rapor yazdı. Para iadesi istememi tavsiye etti, plazma yerine LED almalıymışım. Toplattım televizyonu kutusuna az daha geri verecektim.
    Sonra ayn servis elemanına 55ES7000 LED alsam (fiyatı bunun yaklaşık 3 katı) ve ekranda (beklendiği üzere) bulutlanma ve ışık sızmaları olursa TV yi geri alırmısınız dedim. Güldü hayır normaldir deriz dedi:)

Neyse
    1- 3B da titreme active shutter kullanan bütün TVlerde var. Tam öğle vakti heryerden salona ışık vuruken test ettiğimiz için problem sandık. Ortam ışığı azalınca titreme kayboluyor. Özellikle akşamları 51" de 3D gayet keyifli. TV'de problem yok.
    2- Leke gibi görünen şeyler "image retention" denilen olaydan kaynaklı. Aynı görüntü uzun süre ekranda kalırsa o görüntünün hafif bir hayaleti ekranda kalıyor. Gördüğümüz oymuş. Leke filan yok TV yi tekrar açınca hepsi gitti. (Bütün plazmalara has bir durum) TV'de problem yok.
    3- Panel cızırtısı var. Kimisi duyuyor kimisi duymuyor. Normal kullanımda ses duyulmuyor (TV sesi açıksa). Bütün plazmalara has bir durum. Rahatsızlığı kişiye göre değişir. Kesinlikle takıntı ederseniz plazma almayın derim. (st50 serisini araştırmıştım aynı problem var)

Yani TV de problem yok, servis elemanının işgüzarlığı imiş. Kurulumu yaptırdım tekrar normal şekilde.

B- İyiler

1- LED lerde görülen ışık sızması/bulutlanma/homojen olmayan ekran gibi olaylar yok.
    2- Siyah seviyesi LED lerden kesinlikle iyi.
    3- Renkler canlı ve doğal. LED lerdeki doğal olmayan parlaklık yok. Hareketli sahneler gayet güzel. 1-2 kere hafif takılmalar gördüm ama kaynaktanmıdır TV den midir emin olamadım. Genel olarak problemsiz
    4- Yansıma (genel olarak plazmalar için) abartıldığı kadar yok. e6500 serisinde kullanılan real black pro işe yarıyor.
    5- Gündüz ekran LED lere nazaran soluk olsa da abartılacak boyutta değil. Gayet rahat izleniyor.
    6- Uydu alıcısı süper. İnternette kanal listeleri mevcut, servis de yüklüyor isterseniz. HD yayınlar müthiş. SD ler de güzel upscale ediliyor. (BISS vs şifre kırma filan yok)
    7- WLAN sorunsuz çalışıyor. DLNA üzerinden film izlemek kolay.
    8- Format desteği güzel. MKV vs oynatıyor. DTS çözüyor
    9- Gelen 3D gözlükler ssg3050gb. 2011/2012 modelleri ile uyumlu.
    10- Çerçevesi vs gayet şık.
    11- Kablosuz mouse/klavye/ses sistemi destekliyor.
    12- Menu geçişleri-internet vs 2011 d7000 LED imden daha hızlı.
    13- Hızlı bir USB flash bellek takarsanız canlı yayınları durdur/kaydet ilerlet yapabiliyorsunuz.

C- Kötüler

1- Gündüz ekran LED lere nazaran biraz soluk.
    2- Siyah seviyesi LED lerden çok iyi olsa da beklediğim kadar iyi değil. (Aynı modelinin 60" inin siyah seviyesinin daha iyi olduğu iddia edilmiş.)
    3- Image retention olayı var. Sorun olacak kadar yok. 10 dakika kadar bir görüntü ekranda kalırsa geçici olarak ekrana yerleşiyor. Yalnız çok yakından incelemezseniz belli olmuyor. Konuyu bilmeyen birisi olayı farketmez yani
    4- Panel cızırtısı. Bütün plazmalarda olsa da, 2012 yılında hala bu olayı çözememiş olmaları rahatsız edici
    5- Sadece 2 USB girişi var daha fazla olmalıydı.

Smart TV olayı hala işe yaramaz. Browser filan hikaye, smart apps vs. bence mambo jambo, göz boyama. En dandik netbook bile internet gezmek için daha iyidir. Bunlar modele has değil benim genel olarak smart tv hakkında görüşlerim.
    Bunun yanında logitech k400 klayve/mousepad siparişi verdim. TV destekliyor. Onlar da gelince belki browser hakkında fikrim biraz değişir.

Şimdilik bu kadar. Genel olarak TVden memnunum. Aynı fiyat aralığındaki LED lerden çok daha iyi. Fırsat olunca resim eklerim
    Herkese iyi seyirler.

hayırlı olsun güle güle kullan buarada samsung plazma tavsiye etmendeki neden nedir yani genelde plazmada panasonic i tercih ediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: alper fatih
    hayırlı olsun güle güle kullan buarada samsung plazma tavsiye etmendeki neden nedir yani genelde plazmada panasonic i tercih ediyorlar

Teşekkürler

Başlıkta da belirttiğim gibi bunlar benim izlenimlerim. Faydalı olabilir diye paylaştım. Samsung tavsiyesinde bulunmadım. Panasonic plazmada gerçekten tercih edilecek bir markadır.

Neden ben Samsung tercih ettim diye sorarsanız.

1- Bu modelin yabancı sitelerdeki incelemelerine bakınca pana 50st50 (çok iyi bir modeldir) ile başa baş olduğunu gördüm. Samsung bu yıl kendini iyi geliştirmiş.
    güvendiğim bir siteden örnek
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps60e6500-ps51e6500-201207262022.htm

2- Vatan'da inanılmaz bir indirim vardı. Dolayısıyla f/p olarak panaların çok ilerisine geçmişti. (Sanırım son kapalı kutu ürünü de ben aldım. TV stoklarda görünmüyor artık, sadece teşhir var.)

• Ürünü alan ve kullananlara hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar...
    Ürünün fiyatı vatanda çok güzel ama söylendiği gibi sadece teşhir ürünleri kamlmış koca Türkiyede ve de ne gariptir ki başka yerde ürün yok.
    Afyon mağazadaki teşhir ürünü almayı düşünüyorum ama sizlerinde fikrini almak istedim.
    Bu teşhir ürünleri nasıldır? problem çıkarabilirmi tavsiye edermisiniz?
    Cevaplarınızı bekliyorum.
    Herkese kolay gelsin....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kumandasını isteyin. sırayla mute-7-3-7-enter (orta tuş) tuşlarına basın servis menüsü açılır.
    Burada MRT değerine bakın. Panelin kaç saat açık kaldığını belirtir.
    Teşhirde ne kadar kaldığı hakkında fikriniz olur. Fiziksel bir hatası yoksa (çerçeve ayak panel vs) içinize de sinerse bence alınabilir.
    Bir şansınız da panel açık olduğu için ölü pixel testini TV yi almadan yapabilmeniz:)
  • quote:

Kumandasını isteyin. sırayla mute-7-3-7-enter (orta tuş) tuşlarına basın servis menüsü açılır.
    Burada MRT değerine bakın. Panelin kaç saat açık kaldığını belirtir.
    Teşhirde ne kadar kaldığı hakkında fikriniz olur. Fiziksel bir hatası yoksa (çerçeve ayak panel vs) içinize de sinerse bence alınabilir.
    Bir şansınız da panel açık olduğu için ölü pixel testini TV yi almadan yapabilmeniz:)

İlginize çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
    Ürünü alır isem bende izlenimlerimi myazacağım.
    Herkese kolaylıklar olsun.
  • Kafama takılan birşey var E6500 ile E551 arasında neredeyse hiç fark yok yada benim fark edemediğim dipte yatan bir fark mı var?

Kararsız kaldım hangisini almak daha mantıklı? Birde şuan kullanmakta olduğum ES6140 LED ile kıyaslarsak bu plazmalardan aynı canlılıkta görüntü alabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

Kafama takılan birşey var E6500 ile E551 arasında neredeyse hiç fark yok yada benim fark edemediğim dipte yatan bir fark mı var?

Kararsız kaldım hangisini almak daha mantıklı? Birde şuan kullanmakta olduğum ES6140 LED ile kıyaslarsak bu plazmalardan aynı canlılıkta görüntü alabilir miyiz?

Plazmalarda görüntü led ler kadar parlak olmaz.
    6500 için söyleyebilirim, görüntü kalitesi gayet iyi, parlaklık problemi hissetirmiyor.

e551 ile e6500 ün nesini karşılaştırıp yaklaşık aynı olduğu kanısına vardınız bilemiyorum. Teknik farklar samsung un sitesinde yazıyor. Hemen her açıdan e6500 bir adım öndedir.
  • quote:

quote:

Kafama takılan birşey var E6500 ile E551 arasında neredeyse hiç fark yok yada benim fark edemediğim dipte yatan bir fark mı var?

6500 için söyleyebilirim, görüntü kalitesi gayet iyi, parlaklık problemi hissetirmiyor.

e551 ile e6500 ün nesini karşılaştırıp yaklaşık aynı olduğu kanısına vardınız bilemiyorum. Teknik farklar samsung un sitesinde yazıyor. Hemen her açıdan e6500 bir adım öndedir.

Hocam Allah aşına şu karşılaştırmaya bakıp bana TEKNİK olarak neyin farklı olduğunu söylermisin?

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/productcompare?prda=PS51E551D1WXTK&prdb=PS51E6500ESXTK

• quote:

quote:

quote:

Hocam Allah aşına şu karşılaştırmaya bakıp bana TEKNİK olarak neyin farklı olduğunu söylermisin?

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/productcompare?prda=PS51E551D1WXTK&prdb=PS51E6500ESXTK

Verdiğiniz linkte teknik olarak farkların ne olduğu birer birer yazılmış durumda. Komik olan nedir bilmiyorum ama anlamını bilmediğiniz kısaltma vs varsa yardımcı olmaya çalışayım

• quote:

Verdiğiniz linkte teknik olarak farkların ne olduğu birer birer yazılmış durumda. Komik olan nedir bilmiyorum ama anlamını bilmediğiniz kısaltma vs varsa yardımcı olmaya çalışayım

Ben size farkları söylermisiniz diyorum siz ısrarla yazıyor diyorsunuz? Ne mesela bana bir TEKNİK örnek verirmisin?

Bahsettiğin farklar bunlarsa bunların teknik neresi var onu anlamadım?

EPG
    Kanal Listesi USB-Klon
    CI+

Yada boyut ve ağırlık mı?

Kısaltmalar hakkında bilgim olmasa dahi google amca herşeye bir yanıt veriyor merak etme
  • Bu arada bir çok özellikte VAR yazıyor ama diğerinde YOK yazmıyor. Bu yok olduğu anlamına geliyorsa 51E551 de Scart yok mu?
  • Ne yalan söylim teknosadaki tekno asist arkadaş yarım saat dil döktü bu samsung plazma için ama bi tür lü beğenemedim renkte bir solukluk var 3 - 4 farklı 1080 p klıp izledik çeşitli ama ikna olamadım tabi belki ışıklı ortamdan ama eve dede hep gece izlenecek hali yok yani bilemem ama bu paraya da bundan iyisi yok hani.. Ama plazma da panasonic kardeşim zaten bu ikisini yan yana koysalar benim yorun yapmama gerek kalmaz .....Bu arada samsung plazma alan arkadaşlara da hayırlı olsun alınmış alınmıştır....
  • Aralarindaki farklardan biri hd uydu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Aralarindaki farklardan biri hd uydu

Teşekkür ederim..
  • yorumlarınızdan sonra burning hataları ve soluk renkler nedeniyle artık plazma alınmayacağı fikrine kapıldım.Bugün bende teknosada plazmaları inceledim renkler çok soluk ve zayıf geldi..
    bu saatten sonra led tv alınır
  • Bunu da fener-cimbom muhabbetine dönmüş plazma mı led mi:)

Aynı zamanda d7000 LED sahibi olarak bu konudaki son yorumumu yapayım.
    Gündüz vakti seda sayan programları vs izleme için LED ideal. Son derece parlak ve canlı renkler.
    Perdeyi çekitiğimde ya da akşam vakti -> HD/BlueRay film izlemek için plazma. Plazmada bir iki film izledikten sonra insan LED lere bakamıyor bile. Farkı showroom da TV lere bakarak anlamak mümkün değil.

İki tip TV den de aldığım ve farklı şekillerde test ettiğim için çok rahat bir şekilde şunu söylebilirim.
    Günlük kullanım için LED, görüntü kalitesi için tartışmasız plazma (OLED ler çıkana kadar)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.