Arkadaşlar bugün bu ram i aldım.Ram i takıp bilgisayarı açtıktan bi kaç dk sonra ekran kararıp yeniden normal haline donuyor.İşlem yapmaya devam edersem kararıp-açılma sürekli devam ediyor.
Anakartım yukarıdaki MSI ın 6737 modeli , herhangi bi uyumsuzluk olabilir mi ram ile?
Ram i aldıgım adam senin işlemcin P4 1.8 ise 100 mhz ile çalıştırıyodur ram ini , 166 yaparsan performansı artırırsın dedi , bunu biosdan yapmaya çalıştım , cpu ... 166 mhz yapınca DDR ... 200 mhz ye düşüyor.Bu şekilde de bilgisayar açılmıyor
Yardım bekliyorum ...
selam ilk olarak işlemci çarpan+fsb si ile ram frekansları farklı
ddr400 ram 200mhz gözükmesi normal , ram uyumsuzluğu çok normal ama kingston+twinmos fazla sorun çıkarmaz. bios tan hatalı ayar yapmaktasın sanırım.
Evet banada öle geliyor
Ekranın kararıp tekrar düzelme problemini nasıl giderebilirim ?
Yapmam gereken anakartıma uygun bir ram almak mı yoksa onerebileceginiz başka bişey var mı ?
ekranın kararıp düzelmesi reset atıyor manasında ise ram yada anakart driver sorunu da denebilir
ancak ilk yazdıkların işlemci çalışma değerleri + ram frekansı idi , biraz konu atlar gibi oldun.
Makine reset atmıyor , herhangi bi işlem yaparken ekran kararıp yeniden eski halini alıyor.Bu kararma 1 sn sürüyor.
Evet ilk yazdıklarım çalışma değerleriyle ilgiliydi.Satın aldığım adam performan artırımı için bunlarıu yapabilirsin demişti.Yani uyuşmazlık olacagını tahmin edememiştik.
Aynı RAMi bende aldım. benzer bir sorun benim başıma gelmişti. RAM slotunu degistirince herşey normale dönmüştü.
Açılırken bip sesi geliyorsa ona dikkat et. ne hatası veriyorsa orda o sekilde bi ses gelir.