Merhabalar, Elektronikten fazla anladığım söylenemez. Elime eski bir lambalı gitar amfisi geçti ve bunu adam etmeye uğraşıyorum. Üzerinde 4 adet yabancıların filter cap dediği kapasitör var. Fakat bunların üzerinde kapasite değeri 50uf+50uf şeklinde yazılmış. Bundan 100uf olduğunu mu anlamam gerekiyor yoksa bu başka bir anlamamı geliyor? 450v/500v ne anlama geliyor onu da anlamadım? Aslında işin özü şu bu kapasitörleri değiştirmeyi düşünüyorum, piyasada aynı değerlerle ifade edilen bir kapasitör yok. Bunun yerine ne almalıyım? Teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: cenkyigiter
Merhabalar, Elektronikten fazla anladığım söylenemez. Elime eski bir lambalı gitar amfisi geçti ve bunu adam etmeye uğraşıyorum. Üzerinde 4 adet yabancıların filter cap dediği kapasitör var. Fakat bunların üzerinde kapasite değeri 50uf+50uf şeklinde yazılmış. Bundan 100uf olduğunu mu anlamam gerekiyor yoksa bu başka bir anlamamı geliyor? 450v/500v ne anlama geliyor onu da anlamadım? Aslında işin özü şu bu kapasitörleri değiştirmeyi düşünüyorum, piyasada aynı değerlerle ifade edilen bir kapasitör yok. Bunun yerine ne almalıyım? Teşekkür ederim.
Kardeşim resim koyabilirsen yardımcı olucam .
Hocam ilgin için sağol, yanıtını yeni gördüm. O arada meselenin ne olduğunu öğrenmiş oldum. Bu kapasitör eksi kutupları ortak artı kutupları ayrı iki kapasitörmüş. Yani biri 50uf 450v iken diğeri 50uf 500v. Böyle bir ürün şu anda piyasada yok. O sebeple 47uf 450v iki kapasitörü eksi kutuplarını bağlayarak kullanmayı deneyeceğim. Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme