Şimdi Ara

500V 1.5uF Vantilatör Kondansatörü Alternatifi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu konuda ben de tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Bendeki, 3 farklı hız kademesi olan, sağa sola salınımlı  ayaklı basit vantilatör. Başka özelliği yok.

Problemi ise, her 3 kademede de hiç bir değişme olmadan  çok düşük devirde zor dönüyordu.

İlk olarak, sorunun çözümü için internette araştırna yaptım ve ilk sıralarda bu konuya da rast geldim.
    Genelde sorun kondansatör kaynaklı olduğunu gördüm.

İlk yaptığım, yukarıda söylendiği gibi mekanik sorun olup olmadığını anlamak için koruyucu kafesin ön kısmını söküp,
    Elimle pervaneyi çevirmek oldu.

Hiç bir zorlanma olmadan rahatlıkla dönüyordu. Motor milinde tozlannaya aşınmaya bağlı bir sıkışma yoktu.

İkinci olarak kademe anahtarlarında bir problem olabilir diye o bölümü açıp baktım.
    Sadece bir birini çözen anahtarlara kablolar bağlıydı ve hiç bir sorun görünmüyordu.

Üçünçü ve son olarak motor kapağını söküp motoru çıkarıp dıştan şöyle bir inceledim.
    Herhangi bir kararma yanma kablo bağlantı sorunu yada mekanik bir bozukluk da görünmüyordu tertemizdi.

Son olarak geriye  kondansatörü söküp yerine yenisini takıp sonucu görmek kaldı.

Bunu gerçekleştirdikten sonra, mutlu sona ulaştım.

Sorun kondansatördeymiş.

Şimdi vantilatörümün püfür püfür  serinliğinde bunu yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigertiger -- 26 Ağustos 2021; 19:59:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.