Şimdi Ara

Silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 6 Şubat 2021; 14:36:35 >

• Flickr için şunu deneyip kendiniz gözlemleyebilirsiniz...
    Flickr'a attığınız fotoğrafın sayfasında, sağ altındaki paylaşım ikonunun olduğu yerde aşağı ok - download seçeneğinden yüklediğiniz çözünürlükte indirin, indirdiğiniz ile bilgisayarınızdakinin kilobyte olarak boyutuna bakın. Eğer fark var ise dediğiniz duruma dair bir kanıt olacaktır.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Compression_artifact

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 31 Ocak 2017; 11:31:56 >
  • Daha detaylı bilgiyi burada paylaştım...
    http://fotoptik.blogspot.com/2017/01/flickr-yukledigimiz-fotolar-bozuyor-mu.html

Aksini ispat eden var ise bizleri bilgilendirir ise memnun oluruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 31 Ocak 2017; 11:46:49 >
  • @jiddi Bahsettiğin olayı 500px'te denedim az önce, upload ettiğim boyutla download ettiğim boyut aynıydı. Muhtemelen dediğin gibi çözünürlükle alakalı olablir. Orjinal fotoğraf 18mp, az önce lightroom'dan %50 oranında boyutunu küçülterek upload ettim ve bahsettiğim problem daha az yaşandı. Çok enterasan.

Son olarak verdiğim örneklerde sizde bahsettiğim lekeleri görüyor musunuz? Ayrıca ben buna leke diyorumda doğru m? Fotoğrafçılık terminalojisinde başka bir adı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 31 Ocak 2017; 12:37:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Das Boot

@jiddi Bahsettiğin olayı 500px'te denedim az önce, upload ettiğim boyutla download ettiğim boyut aynıydı. Muhtemelen dediğin gibi çözünürlükle alakalı olablir. Orjinal fotoğraf 18mp, az önce lightroom'dan %50 oranında boyutunu küçülterek upload ettim ve bahsettiğim problem daha az yaşandı. Çok enterasan.

Son olarak verdiğim örneklerde sizde bahsettiğim lekeleri görüyor musunuz? Ayrıca ben buna leke diyorumda doğru m? Fotoğrafçılık terminalojisinde başka bir adı var mı?

Türkçesi nedir bilemem ama işte paylaştım onu da
    Compression_artifact nedir kaynağını yukarıda...
    "sıkıştırma bozulması" falan gibi bir şey denebilir. Evet, bende de üreticisinin verdiği bilgiye göre sRGB'yi %99 veren monitör var ve o olay bazı fotoğraflarda görünüyor. Fotoğrafta eğer temiz büyük alanda gökyüzü, veya tek ton bölge olur ise oralarda görünüyor bu durum genellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 31 Ocak 2017; 13:31:45 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkürler.
  • Bilgisayar monitörü ve ayarları bu konuda çok önemli... (Kalibrasyon vs)
    500px ve Flickr gibi siteler kendi sıkıştırmalarını yaparlar. Bundan kaynaklı da problemler yaşanabilir. Hatta facebook'da daha da beterdir durum :D
    Bir de farklı tarayıcalarda aynı fotoğraflara bakarsan bambaşka sonuçlar alırsın, tarayıcalarında jpeg okumaları da farklıdır. (Chorome, explorer, firefox, safari gibi)
    Bunun dışında kullandığın monitör de önemlidir.

Misal verdiğin örneklere bakıyorum hepsi cillop gibi gözüküyor bende :D (Crop alıp sende gözüktüğü halleri hariç)
    Macbook Pro Retina ekrandan herşey harika gözüküyor. Chorome tarayıcısı kullanıyorum.
    Biraz sonra Samsung Monitör'de windows işletim sistemiyle de bakacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    6 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    3 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Monitörden yana sıkıntı yaşamıyorum, çünkü kendi fotoğraflarım Lightroom'da ve Jpeg çıktı aldığımda bilgisayarımda görüntülerken sorun yaşamıyorum. Fakat bu tip sitelere upload edince sıkıntı baş gösteriyor.

Bahsettiğiniz tarayıcı meselesinide az önce denedim. Tespitiniz doğru olabilir. O köpek fotoğrafını en sağlıklı IE'de(win 8.1'de ki explorer) ardından Mozilla'da ardından Chrome ve Opera'da görüntüledim. Çok enteresan gerçekten. Özellikle Pm'den attığım fotoğraf linkinde IE'den açtım şimdi ve hiç bir problem yok. Siyah, simsiyah biçimde hiç bir leke yok.

Chrome'da bu bahsi geçen okumalar ile ilgili bir ayar var mı onu araştıracağım artık.
  • İşin saçma tarafı şuan masaüstü bilgisayardan bakıyorum ve gönderdiğin fotoğrafları dediğin gibi bozuk görüyorum :D
    Macbook Pro ve Chrome da simsiyah tertemiz görürken
    Windows 7 Samsung Monitör ve Chrome'da siyahlar sıkıntılı yamalı yamalı gözüküyor :)
  • Bu durumda flickr bozuyor, bişey yapıyor falan filan demenin bir manası kalmadı. İyi bir monitörde veya işletim sistemi/web tarayıcısı vs. her ne ise, olay kullanıcı tarafındaki donanım ve yazılımla alakalıymış. Sonuçta "Macbook Pro Retina ekranda" sorunsuz göründüğü şeklinde bir kanıt elde edilmiş.

Şimdi bu durumda şu soru da tam yerinde olacaktır...
    Hani inceleme sitelerine inanmıyoruz da böyle donanım ve yazılımlar ile kullanıcılar olarak kendi tecrübelerimize göre inceleme siteleri güvenilmez diyoruz ya !.. Görüyor musunuz kullanıcı olarak neyi nasıl görüntüleyip de nasıl gördüğümüz şeyler üzerinden konuştuğumuzu !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Şubat 2017; 8:35:4 >
  • @jimi1984 Gerçekten çok şaşırdım. Yazılım ve donanım çeşitliliğinden ötürü bu kadar bariz bir farkın oluşacağını hiç düşünmemiştim. Senin Mac + Chrome kombinasyonunda sorun olmazken benim Win 8.1 Chrome'da sorun yaşıyorum. Olay Mac'in ekran farkından mı diyeceğim fakat benim monitörde PC'de local dosyalarda yani sıkıntısız gösteriyor siyah. Aklıma işletim sistemi farkı kalıyor. Bu farkı oluşturen sebebi gerçekten çözemedim. Ama araştırmaya devam edeceğim.

@goodbadugly2 Hocam en azından benim yaşadığım sorun galiba tarayıcı ve işletim sistemiyle alakalı. Çünkü kendi fotoğraflarımda da Lightroom'da ve Jpeg çıktı aldığım zaman herhangi bir sorun görünmüyor.

@jiddi Evet katılıyorum, web ortamında fotoğraf görüntülerken bu tip sağlıksız sonuçlar elde etmek zor değil, hem donanım hem yazılım tarafından etkilenebiliyor. En azından monitörüne güvenenler, fotoğrafların ham halini indirip öyle incelemeleri daha sağlıklı sonuç ortaya çıkarır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.