Şimdi Ara

5000 liralık Hi-Fi seti ile 1 yıl, değer miydi? “Fiio K5 Pro ve Sennheiser HD6xx“ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    Para israfı değil, bu sistem parasına göre iyi bir sistem. Sonuçta Passat süren adama Maibach varken bu alınmaz paranı israf etmişsin demek ne kadar mantıklı?

    Ses olayı ile arabayı karşılaştırmak doğru bir kıyas olmamış. Arabanın kalite farkını on yaşındaki bir çocuk bile ayırdedebilir. Ama kaliteli sesi öyle herkes ayırdedemez. Ayırdetse bile bir dereceye kadar ayırdeder. 10 dolarlık bir kulaklık ile 100 dolarlık kulaklığın kalite farkını belki rahatça söyler. Ama rakam 1000 doların üzerine çıktıği zaman ona hepsi aynı gibi gelir. Hi fi sisteme sahip biri olaraka söylüyorum bunu. Ben sistemimdeki kusurları çok rahat farkedebilirken dinleti yaptığımiz diğer insanların " Ses harika, kusursuz" dediğine çok şahit oldum. :) O nedenle kulaklar hassas değilse belli bir paranın üzerine çıkmak para israfıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 14 Mayıs 2021; 21:7:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonuç olarak ortalama bir kullanıcı için Fiio K5 Pro ve HD 6xx her kuruşuna değecek harika bir deneyim sunmaya fazlasıyla yeter.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    Shp9500 çıktığında 50 dolarmış bir de. Sonrasında Shp9600 çıktı. Biraz daha pahalı ama ses olarak pek avantajı olmadığı söyleniyor. Rthings notu 9500 den düşük. Bundan sonra x2hr çıktı. Bayağı sevilen bir model ve incelemeleri çok olumlu. Görünümü de biraz daha iyi. Ancak fiyatı 9500 ün iki katı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Planar kulaklık dinlemeyenlerin yorumlarını okuyunca çok şaşırıyorum.

    Nasıl bir deneyimmiş anlamadım gitti, öve öve bitirilemiyor.

    Planar kulaklık kullanmaya başlarsanız hd6xx, hd8xx kulaklıkları bir daha kullanmazsınız :)

  • selamlar, dt990 250ohm için amfi önerinsi alabilirmiyim fiio k5 pro cok onerdıler pek tecrubem yok maalesef giriş seviyesi kullanıcıyım.

  • randysotti R kullanıcısına yanıt

    Dt990 sanırım sürmesi daha zor olur.

  • homebird kullanıcısına yanıt

    Söylediklerinize kısmen katılırım.


    Şöyle ki ;


    Eğer kulağınız eğitilmiş değil ise ( yani sahne bilgisi, ses ayrımı, kadın erkek ses farkı gibi konularda deneyim sahibi olmanız gerekir) belli bir aşamadan sonra ses farkını algılayamazsınız. Sadece iyi dersiniz geçersiniz.


    Bu nedenle fiyatı yüksek olan kulaklık alacak olan kişilerin dikkatli olması gerekiyor.


    Bunun yanında kullandığınız amfi, medya oynatıcısı ve en önemlisi kullandığınız ses dosyası iyi bir ses almanıza yardımcı olur.


    İyi bir kulaklık alıp, kötü ses dosyası kullanırsanız kulaklık kötü olur. Amfi ve kablo bile çok fark ettirir.


    Ülkemizde genelde daha çok vasast ve altı (standart ve altı) ses dosyaları seçilir. ( Genel kullanıcı seviyesinde)


    Basit çok üst frekanslarda müzik dinleyecek iseniz çok çok iyi kulaklık almanıza gerek yok. Bol baslı uygun fiyatlı kulaklıklar genel kullanıcıların büyük çoğunluğunun işini görür.


    Ülkemizde bu konuda tüketiciler çok bilinçsiz. Bu nedenle alımlar genelde dıştan yapılan güdülenmeler ile (haberler, yorumlar, yayınlar vb) yapılıyor.


    Bunu tavsiye edenin müzik zevki nasıl, kulağı eğitimli mi, sesleri ayırt edebiliyor mu gibi soruları soran yok. Bu nedenle ciddi yorumlar yapabilen ve sponsorlu ya da sponsorsuz yorum yaptığını açık olarak belirten kişilerin yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.


    Ülkemizde bir kaç kulaklık markasından başka marka bilmeyen deneyimlemeyen büyük bir çevre var. Halbuki bunların dışında çok çok daha iyi alternatifler ve sesler var. Ülkemizdeki bir dezavantajda sadece kulaklık üzerine gidip inceleme yapabileceğiniz mağazaların olmayışı. Uzakdoğuda acaip mağazalar var. Bir de bu işin ekonomik yanı var. Kurlar yüksek, ülkemize gelen ürünler malesef çok pahalı oluyor. Ancak yine de doğru analiz ile çok daha iyi ürünler bulma imkanınız var.


    Hifi işinde sınır yoktur. Bir iyisini dinlerseniz, bir üstü nasıldır diye düşünmeye başlarsınız. Aman dikkat!  . Bu çukura ben düştüm, çıkış yok.


    Not: Alttaki yorumlarda boşuna habire planar diye yorum yapmıyorum. Piyasa da diyaframlı kulaklıklardan çok çok daha iyi alternatifler var.





  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    Hd6xx yerine Hifiman hd400 planar alın daha iyi. Çok çok daha zevk alırsınız. 


    (Her 2 kulaklığı bilen ve satmış birisi olarak söylüyorum) Genel olarak marka algısından kurtulmaya çalışmanızı tavsiye ederim. (Sözüm genel içindir)


     Hd6xx çok rahatlıkla vivo hifi chipsetli telefonlar ile sürülebiliyor. Fiio btr serisi portable daclar ile sürülebiliyor, hidizs usb c dac ile sürülüyor, khadas tone board 1 ile sürülebiliyor, oppo ha-2 dac ile sürülebiliyor, meizu usb c dac pro ile sürülebiliyor. Bunların hepsini test ettim. Siz kulağınızdan haber verin, sizin kulağınız sesleri ne kadar ayırt edebiliyor? Kulağınız eğitimli mi? Çok yüksek sese ihtiyacınız var mı? Kullandığınız ses dosyaları ne kadar kaliteli? Beklentiniz uzun vadeli mi? yoksa tadımlık mı? İlk önce bunları cevaplayın ona göre karar ve seçim yapın derim.  





  • magicboyguccino kullanıcısına yanıt
    Vallahi çok merak ettiğim için aldım, hatta bu sabah kargo geldi, Amfi de yolda. Amfisiz denedim kulaklarım isyan etti çok kötü.

    Şimdi siz Hifiman planar tavsiye edince bana zehri damardan vermiş oluyorsunuz ben bu kulaklığı denemeden rahat edemem artık :)

    Birkaç ay HD 6xx'in tadını çıkarayım sonra Hifiman planar alırım.

    Kulaklarım ortalama bir kulaklık meraklısı ne kadar iyiyse o kadar iyi. Gitgide iyi müziğin tadını daha iyi almaya başlıyorum. 10 yıl önce bayıldığım kulaklıkları geçen hafta kutudan çıkarıp deneyince 30 saniye falan dayanabildim. Çevremde iyi kulaklıkları olanlardan ödünç alıp dinliyorum genelde bende de eskiden kalma birkaç Monster, JVC HDJ 500, Philips SHP9500 vs var.

    Ses kaynağı Tidal ve Deezer kayıpsız.

    Amfi: Sedef Audio Aras.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt

    Hd6xx nötr ses verir. Bence buna alışık olmadığınız için size kötü gelmiştir :) Nötr hali ile enstrümanları ve seslerin detayını algılamaya çalışın.


    Yüksek ses-detay ihtiyacınız ve bunu algılayacağınız eğitimli kulağınız yok ise çok pahalı amfilere de gerek yok. Zevkini çıkarın yeter.


    Hifiman hd400 ü şuan için fiyatının uygun olması nedeni ile tavsiye ettim.(hd6xx ile benzer fiyatlar, belki daha ucuzdur) Yoksa çok daha iyi planar kulaklıklar mevcut. (Sattığım kişi yanlış hatırlamıyor isem Beyerdynamic DT 990' den geçiş yaptı. Sabit ev sisteminde büyük amfi ile müzik dinliyormuş. O da özellikle Hd6xx kullanmak istiyordu. Planar dinleyince fikrini hemen değiştirdi.)


    Benim takıldığım piyasada sanki Senh. başka kulaklık yok, en iyisi o gibi bir algı oluşması. İnsanlarda dinlemek için can atıyor. Kulaklık iyi olsa, kulağınız kötü ise ne olacak? Kulağınızda kayıp ya da bazı frekansların algılanmasında problem var ise ne olacak? Kulaklık alırken kendinizin ne olduğunu da bilip buna göre alım yapın derim.


    Kullandığınız lambalı amfiden muhtemelen daha sıcak bir ses alıyorsunuzdur. Bazıları sıcak sesi vermez mesela. Kişisel tercihler ön plana çıkabilir. V ve U shape ses yapısına sahip kulaklıklar bile kullanıcıdan kullanıcıya fark yaratabiliyor. Bunları farklı müzik türlerine göre tercih etmeniz gerekebilir.


    Bütçeniz kısıtlı ise çok derine girmeyin, kaybolursunuz. Paranız çok ise sorun yok , yola devam!  





  • magicboyguccino kullanıcısına yanıt
    Amfi henüz gelmedi kargoda. Amfi gelince bakacağım. Şu an kulaklık gerçekten kötü yani bu kulaklığın karakteristiğiyle alakalı bir şey değil bildiğin 50 liralık kulaklık sesi veriyor. Mutlaka Amfi isteyen bir kulaklık ama söylendiği kadar güçlü bir amfiye de ihtiyacı olmadığını söyleyenler de var. Gelen Amfi bunu beslemeye fazlasıyla yeter diye düşünüyorum bakalım nasıl olacak.

    Hifiman hd400I deneyeceğim ama ben bu işi zamana yayıyorum. 6-7 ay sonra alır denerim anca.

    Kulaklık buluşmaları oluyordu hala oluyor mu bilmiyorum, pandemi bitince onlara katılmak istiyorum. Olabildiğince çok kulaklık denemek istiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • birçok dac ve amfi deneyimim oldu, fiio'nun ürünlerinden de ilk Fiio Q1 markll 'yi denedim, wav. veya flac formatında müzik dosyaları kullandığımda ve balans çıkışı kullandığımda 8, 9 saat kullanıyordum, çözünürlük DSD'ye çıktığında süre yarı yarıya düşüyordu, ses dengelemesi tatminkar, tabi beslenen kulaklık Hi-Res bir kulaklık olmalı, bunun için iyi bir yatırım yaptım ve Fiio FA9 kulaklık aldım, fiyat fayda oranı yüksek birkaç markayı da önerebilirim, bunlardan birkaçı TRN, KZ, DUNU, CCA, NiceHCK, Hiby, Ibasso, BGVT, CTZ, Shanlig, KINERA, Moondrop, Smabat, Toneking, bu sayıkladım kendi stüdyosu olup çoğu donanım üreticisidir, neyse Fiio Q3 e yükseldim, Fiio FA9 ve 16 sarım bakır gümüş 4.4 balans kablo ile Q3 te da pek bi fark görmedim, bu arada Fiio FA9 kulaklığı canlı müzik yapan bi gitarist müzisyene sattım, yerine DUNU SA6 aldım, Q3 ü de satıp daha kompak taşınabilir fiio btr5 aldım, tabi bataryayı artık sorun etmiyorum, öte yandan Fiio Fh5s ve sahnling ME700 kulaklık siparişi verdim, birde fiyat performans olarak kullandığım kulaklıklar var KZ AS16, KZ ASX, KZ AST..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.