Şimdi Ara

500 WATT PSU PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar benim aklıma uzun zamandır bu soru takılıp duruyor benim pc de 500 watt FSP Blue Storm II psu mevcut

normal masaüstü kullanımda veya oyun oynarken ekran kartı hd 7870 amd 8150 cpu asus sabertooth motherboard vs vs

Saatte kaç kw elektrik harcar bu PSU daha doğrusu PC Oyun oynarken PC max güçte çalışıyo olmalı bence

ufak bir hesap yapabilirmiyiz
     500 WATT PSU  PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ??? 500 WATT PSU  PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ??? 500 WATT PSU  PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ???

• 500watt psu verimi en kötü %75 alırsan %75 i 500 watt olan cihazın %100 kaç olur şeklinde orantı kurmalısın yani alet yaklaşık her verdiği 75 watt için 100watt harcar zira verimi % 75. Kabaca maksimum güçte 625 watt güç çeker.

Donanımın çektiği güç sabit değil. O nedenle sabit tüketim yapmaz. Örneğin işlemci ve grafik kartı boşta misal 100'er watt tüketiyorlar yüklendiğinde yani 3d oyun açtığında 150 watt-200watt tüketimlere çıkabilir. Bunun için forumlara ve üretici web sayfalarına bakabilirsin. Örneğin işlemciler için MAX TDP (Thermal Dissipation Power yani maksimum ısıl harcayabileceği güç) değeri o işlemcinin çekebileceği en büyük gücü belirtir yine forumlarda yada 3d inceleme sitelerinde grafik kartı güçleri tablo olarak veriliyor.
    Ram modüller için modül başına 2.5 watt,
    Anakart için 20-30 watt
    Fanlar için fan başına 2-5 watt arası.
    HDD ler için tanesi 5-10 watt arası
    İşlemci,
    3D kartı
    %5 tolerans ekle.
    Toplamı kadar enerjinin Yaklaşık %20-25 (Yani güç kaynağı verimi-kaybı için) ekle. (%75 verimli bir güç kaynağı için %25 kayıp güç ekle)
    WEb sitelerinde bulunan ne kadarlık güç kaynağına ihtiyacım var uygulamaları gerçek tüketimi değil emniyet payı ile almanız gereken güç kaynağı gücünü gösteriyor.
    Hep yazdığım gibi cihazınızı gücünün sınırlarında değil Gücünün mümkün olduğunca altında çalıştırırsanız ömrü uzar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

500watt psu verimi en kötü %75 alırsan %75 i 500 watt olan cihazın %100 kaç olur şeklinde orantı kurmalısın yani alet yaklaşık her verdiği 75 watt için 100watt harcar zira verimi % 75. Kabaca maksimum güçte 625 watt güç çeker.

Donanımın çektiği güç sabit değil. O nedenle sabit tüketim yapmaz. Örneğin işlemci ve grafik kartı boşta misal 100'er watt tüketiyorlar yüklendiğinde yani 3d oyun açtığında 150 watt-200watt tüketimlere çıkabilir. Bunun için forumlara ve üretici web sayfalarına bakabilirsin. Örneğin işlemciler için MAX TDP (Thermal Dissipation Power yani maksimum ısıl harcayabileceği güç) değeri o işlemcinin çekebileceği en büyük gücü belirtir yine forumlarda yada 3d inceleme sitelerinde grafik kartı güçleri tablo olarak veriliyor.
    Ram modüller için modül başına 2.5 watt,
    Anakart için 20-30 watt
    Fanlar için fan başına 2-5 watt arası.
    HDD ler için tanesi 5-10 watt arası
    İşlemci,
    3D kartı
    %5 tolerans ekle.
    Toplamı kadar enerjinin Yaklaşık %20-25 (Yani güç kaynağı verimi-kaybı için) ekle. (%75 verimli bir güç kaynağı için %25 kayıp güç ekle)
    WEb sitelerinde bulunan ne kadarlık güç kaynağına ihtiyacım var uygulamaları gerçek tüketimi değil emniyet payı ile almanız gereken güç kaynağı gücünü gösteriyor.
    Hep yazdığım gibi cihazınızı gücünün sınırlarında değil Gücünün mümkün olduğunca altında çalıştırırsanız ömrü uzar.

hocam üşenmemiş yazmışsınız o kadar yazıyı teşekkür ederim ama max 650 watt lafı kulağa hiç hoş gelmiyor

bitane site var tüm bileşenleri yazıyorsun sana powerın gücünü ve nekadar elektrik harcadığını gösteriyor..

ne kadar güvenilir buna o tartışılır işte

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayar'da en düşük güç çekimi için uğraşıyorum devamlı :) o yüzden laptop kullanıyorum mesala yakında mini ıtx alacağım masaüstü pc yapacağım mesala :) önceden bilgisayarima 200watt lik bulup takardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ufaklığa ipad2 aldığımdan bu yana masaüstü pc yi açma oranım çok düştü. Tabi masaüstü pc kadar kullanışlı değil ama nette gezmek için birşeyler okumak için çok iyi. Elimde de iki tane tek çekirdek ve çift çekirdek itx anakart var. Mümkün olduğunca düşük konfigürasyon kullanınca yaklaşık 30 watt tüketiyor (monitör hariç) ama mantıken dizüstü kullanırsanız daha düşük güç tüketirsiniz gibime geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tda 1562q

slm arkadaşlar benim aklıma uzun zamandır bu soru takılıp duruyor benim pc de 500 watt FSP Blue Storm II psu mevcut

normal masaüstü kullanımda veya oyun oynarken ekran kartı hd 7870 amd 8150 cpu asus sabertooth motherboard vs vs

Saatte kaç kw elektrik harcar bu PSU daha doğrusu PC Oyun oynarken PC max güçte çalışıyo olmalı bence

ufak bir hesap yapabilirmiyiz
     500 WATT PSU  PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ??? 500 WATT PSU  PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ??? 500 WATT PSU  PC de OYUN Oynarken Ortalama Kaç KW elektrik Harcar ???

En düzgün sonucu eski bir elektrik saati alıp bağlayarak(süzme sayaç mantığı) öğrenebilirsin. Buradan yazacağımız herşey konuyu kavramaya yönelik hiçbir zaman net sonuca ulaştırmayan cevaplar olacaktır.

Saygılar...

• Bir de saatte kaç kW harcar demişsin. Şöyle ki değişken tüketimli bir cihazın saatte kaç kW tükettiğini bulmak için böyle bir sayaca bağlayıp bir saat çalıştırdıktan sonra başlangıç ve bitiş rakamlarını birbirinden çıkartıp sonucu örneğin 500wh olarak belirtebilirsin. Ortalama için ise daha çok saat çalıştırıp sonucu o kadar saate bölersen ortalama saatlik tüketimi öğrenirsin. bir de ucuz yollu piyasada satılan priz tipi wattmetreler var. onlardan alıp üzerindeki prize bağlantı yaparak tüketicinin anlık ve saatlik tüketim değerlerini yeterli doğrulukta öğrenebilirsin.
    Daha Fazla Göster
  • aynen hocam çok iyi düşünmüşsünüz prizlere takılan wattmetreler işimizi görür kanımca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.