Şimdi Ara

500-750-1000-1250-1500-1750-2000 liraya alınabilecek en iyi oyun bilgisayarları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
15
Favori
13.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MetuEs

sizin tavsiyeleee gore pc topladim

anakart msi
    islemci amd fx4100

sizce kac W psu gerekir en az?
    hangi ekran karti daha iyidir

POWERCOLOR
    HD5670 GDDR3 2GB/3.8GB
    128Bit ATI Radeon DX11 =110 tl

POWERCOLOR
    HD6570 GDDR3 2GB 128Bit
    AMD Radeon DX11 =124tl

POWERCOLOR
    HD4830 GDDR5 1GB 256Bit ATI
    Radeon DX10.1 =148 tl

Dostum ileride ekran kartını 7790 yaparım dersen 450 watt, 7850 ve üstü bir kart yaparim dersen de 500w ve üstü bir kasa tercihi yapmalisin. Ama şu andaki fx 4100 ve hd5670'i 350 watt bir kasa da kaldırır. Yani tamamen gelecekte ekran kartı ve işlemcini değiştirip değiştirmeyeceğine bağlı, tercih senin

Ekran kartı konusuna gelince 5670 aralarında en mantıklısı. Ddr5li olan kart directx10 olduğu için yeni nesil oyunları çalıştırmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Amip

hocam 2000 liraya al bi sony vaio kurtul inan kullanınca farkı hissederesin

Dostum bana hangi notebook i7 4770 ve hd 7950 performansini 2000 liraya verir gösterir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 30 Ağustos 2013; 14:16:06 >
  • Dostum overclock olayına girersem işin içine işlem soğutucu da girecek bütçeyi aşacağız. yine de g43 al daha çok işine yarar dersen ona yönelebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: spectecular

quote:

Orijinalden alıntı: The_Amip

hocam 2000 liraya al bi sony vaio kurtul inan kullanınca farkı hissederesin

Dostum bana hangi notebook i7 4770 ve hd 7950 performansini 2000 liraya verir gösterir misin?

hocam şimdi şöyle düşün bu apple sony gibi şirketler pic programcılarının parçalarını özel yaptırıyor. yani mesela bi kartın iletken parçası bakır ken applede altın yada onun benzeri bişi olluyor. iletkenlik yani. kalite farkı var . haa 2000 liraya i7 vaio bulunmuyodu yanlış hatırlamıyosam tabi ama daha düşük makinalarda iş görür çok rahat bence

• Öncelik merhaba,yazınızı sonuna kadar okudum belliki işin üstadısınız.Elinize sağlık.

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI 446

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 420

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 195

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 420

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 779

1978TL denk geliyor. neden böyle düşündüm kısaca , amd fx 1866 ram desteklıyormus,sabertoothda oc siz 1866 standart destekledigi icin,ram e gelirsek islemciye uygun,anakarta uygun,ve dual kit sanırım daha iyimiş.Ekran kartınıda ucuzlugundan alıyorum ve bellek vs yüksek fiyatına göre.

Veya dediğiniz gibi i7 4770 li bir pc mi toplasam kafam karıştı,zaten amd , intel fiata gore performans falan bılemıyorum nasıldır son alacağım bilgisayar olacak en azından bi 5 yılı rahat var.

Oynayacağım oyunlar şunlar,knightonline,lineage2,wow,LOL,Crysis serisi,bf3,son çıkan araba oyunları,adlarınıda bılmıyorum ya affola.Yeni nesil oyunları ve gelecek oyunları oynatsın yeter gittiği yere kadar.

Şuan elimde 2 Lira mevcut zaten.Fiyata takılmıyorum elime para geçtikce digerlerini alabilirim.Birde o.c li mi kursam diyorum ço fark ettiriyor mu performansta acaba,soğutucu falan sorun değil, fikirlerinize danışayım dedim.Şimdiden teşekkürler inş konu doğrudur yorumlardan tek tek ilgilenmenızden yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkadirdh -- 30 Ağustos 2013; 15:09:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ottiman

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba, sadece bu konu için bu foruma üye oldum, öncelikle bu yararlı konu için teşekkür ederim. Çok uzun yıllardan beni masaüstü kullanmıyorum, son kullandığım sistem P4 1.7 idi. Şimdi bu konuları görünce tekrar bir hevesle masaüstü toplamaya karar verdim, bütçe pek müsait değil, o sebepten ikinci el düşünüyorum.

Şimdilik sadece anakartım var sadece; Gigabyte GA790FX-DQ6

Bu anakarta işlemci olarak Amd athlon Black edition 7850 x2 2.8ghz 3MB veya Athlon II X2 240 2.8GHz AM3 işlemci düşünüyorum, bilgisayarımda pek fazla oyun oynamam, hatta hiç oynamam. Bu işlemci dışında tavsiye edebileceğiniz işlemci varmı (maksimum 70-80 TL) ? İleride orta halli ekran kartı almayı düşünüyorum, nasıl bir psu almalıyım, ram olarak tavsiyeniz kaç gb olur ? (ben 2*2 gb olarak düşünüyorum)

İlave olarak maksimum 100 TL'ye kadar hdmı çıkışı olan ekran kartı tavsiye edebilirmisiniz.

Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum, cahilliğimi mazur görün.

Dostum bana kalırsa şöyle yap;
    işlemciyi sıfır x2 270 al vatandan 110 lira sanırım, ekran kartı da 110 liraya hd5670 alirsin, iyi bir karttır ve hdmi çıkışı da var. Ram olarak da 4gb lık 50-60 liraya herhangi bir oem ram veya high level alabilirsin. Psu olarak da herhangi iyi bir markanin 350watt ve yukarısı psu sunu alabilirsin

Tesekkurler, tavsiye etmis oldugunuz ekran kartinin sifirimi 110 TL ?

Evet sıfır 110küsür dostum. Bu arada az evvel direkt konuya dalıp unutmuşum, yapıcı eleştirilerin için teşekkür ederim

Tavsiyeleriniz icin ben tesekkur ederim, son sorum; anakartim ddr2 ram destekliyor, bu islemci ddr2 desteklimi vey anakartim ddr3 ram desteklermi ?

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2690
    Anakartınız buradaki am2 ve am2+ işlemcileri destekliyor sadece

Hocam tavsiye etmiş olduğunuz işlemci anakartımla uyumsuz galiba ?

• Hocam merhaba. Vatanda kampanya var ve ben işlemci ekran kartı ve board ram optik okuyucu ve kasa almak istiyorum. Fiyat 17500 / 2000 olabilir. Bana burda olan ürünlerden en iyi fiyat/ performans alabileceğim sistemi ayarlayabilir misin?

http://www.vatanbilgisayar.com/category.aspx?id=1
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronostamburada

Dostum overclock olayına girersem işin içine işlem soğutucu da girecek bütçeyi aşacağız. yine de g43 al daha çok işine yarar dersen ona yönelebilirim

Valla dostum 6300 o.c potansiyeli oldukca iyi bir islemci. Bugun ihtiyaç duymasan bile 3-4 sene sonra o.c yapmak isterim dersen bu anakartı al ama işlemci fanını alma şimdi, ileride eline para geçtiği bir vakit alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectecular -- 30 Ağustos 2013; 17:06:51 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba, sadece bu konu için bu foruma üye oldum, öncelikle bu yararlı konu için teşekkür ederim. Çok uzun yıllardan beni masaüstü kullanmıyorum, son kullandığım sistem P4 1.7 idi. Şimdi bu konuları görünce tekrar bir hevesle masaüstü toplamaya karar verdim, bütçe pek müsait değil, o sebepten ikinci el düşünüyorum.

Şimdilik sadece anakartım var sadece; Gigabyte GA790FX-DQ6

Bu anakarta işlemci olarak Amd athlon Black edition 7850 x2 2.8ghz 3MB veya Athlon II X2 240 2.8GHz AM3 işlemci düşünüyorum, bilgisayarımda pek fazla oyun oynamam, hatta hiç oynamam. Bu işlemci dışında tavsiye edebileceğiniz işlemci varmı (maksimum 70-80 TL) ? İleride orta halli ekran kartı almayı düşünüyorum, nasıl bir psu almalıyım, ram olarak tavsiyeniz kaç gb olur ? (ben 2*2 gb olarak düşünüyorum)

İlave olarak maksimum 100 TL'ye kadar hdmı çıkışı olan ekran kartı tavsiye edebilirmisiniz.

Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum, cahilliğimi mazur görün.

Dostum bana kalırsa şöyle yap;
    işlemciyi sıfır x2 270 al vatandan 110 lira sanırım, ekran kartı da 110 liraya hd5670 alirsin, iyi bir karttır ve hdmi çıkışı da var. Ram olarak da 4gb lık 50-60 liraya herhangi bir oem ram veya high level alabilirsin. Psu olarak da herhangi iyi bir markanin 350watt ve yukarısı psu sunu alabilirsin

Tesekkurler, tavsiye etmis oldugunuz ekran kartinin sifirimi 110 TL ?

Evet sıfır 110küsür dostum. Bu arada az evvel direkt konuya dalıp unutmuşum, yapıcı eleştirilerin için teşekkür ederim

Tavsiyeleriniz icin ben tesekkur ederim, son sorum; anakartim ddr2 ram destekliyor, bu islemci ddr2 desteklimi vey anakartim ddr3 ram desteklermi ?

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2690
    Anakartınız buradaki am2 ve am2+ işlemcileri destekliyor sadece

Hocam tavsiye etmiş olduğunuz işlemci anakartımla uyumsuz galiba ?

İşte sana o listeyi göndermemdeki maksat o, sen x2 250 almayı düşünüyorum deyince x2 270 alsan daha iyi olur demistim ama sonradan anakartinin Am2+ oldugunu farkedince sana linki yolladim. Moralini bozmak istemem ama yeni bir anakart alsan daha iyi olacak sanirim

• 1200de çok fena batırmışsın kardeşim.

bkz: 8320 ile 7790
  • genel olarak mantıklı olsa da arada çok saçma şeyler var.kullanım amacı yazmamışsınız ama genel-oyun amaçlıdır heralde.1250 liralık sisteme neden 8320 işlemci koyarsınız ki.ekran kartı 7790 işlemci 8320 bence uyumsuz olmuş.6300 ve 7850 2gb oc daha iyi bir seçim olurdu.aradaki fark %15 de deseniz 7850nin de standart olanı değil bahsettiğim kart yani %15den fazladır.ayrıca 2gb bellek artık standart oldu gibi bişey.çoğu ayarları açtığınız zaman 2gbın altının yetersiz kaldığı oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 30 Ağustos 2013; 21:38:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

1200de çok fena batırmışsın kardeşim.

Yok dostum 7790 şahane bir ekran kartıdır. 7790 oc modeli 7850den %4 farklidir sadece. Hesabi tutturmak için epey uğraştım 1250de. 4570 koydum eleştirildi, 6300 koydum eleştirildi, şimdi de sen 8320yi eleştiriyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChainFrost

genel olarak mantıklı olsa da arada çok saçma şeyler var.kullanım amacı yazmamışsınız ama genel-oyun amaçlıdır heralde.1250 liralık sisteme neden 8320 işlemci koyarsınız ki.ekran kartı 7790 işlemci 8320 bence uyumsuz olmuş.6300 ve 7850 2gb oc daha iyi bir seçim olurdu.aradaki fark %15 de deseniz 7850nin de standart olanı değil bahsettiğim kart yani %15den fazladır.ayrıca 2gb bellek artık standart oldu gibi bişey.çoğu ayarları açtığınız zaman 2gbın altının yetersiz kaldığı oluyo

Dostum işte hepsini koydum eleştirildi.6300a 1000 liraliktan farki ne dendi, 4570 koydum çok fazla dendi. Aslina bakarsan senin önerin bence de en mantıklısı. Ama 7850 o.c olmalı mutlaka

• quote:

quote:

Yok dostum 7790 şahane bir ekran kartıdır. 7790 oc modeli 7850den %4 farklidir sadece. Hesabi tutturmak için epey uğraştım 1250de. 4570 koydum eleştirildi, 6300 koydum eleştirildi, şimdi de sen 8320yi eleştiriyorsun.

Kart istedigi kadar iyi olsun 1 gb bellekli 7850 kullandım bellek yetmedigi icln gta4u bile fullde acamadım.

• quote:

quote:

quote:

Kart istedigi kadar iyi olsun 1 gb bellekli 7850 kullandım bellek yetmedigi icln gta4u bile fullde acamadım.

Nasıl yani dostum? Oynayanlar nasıl oynuyor??

• quote:

quote:

genel olarak mantıklı olsa da arada çok saçma şeyler var.kullanım amacı yazmamışsınız ama genel-oyun amaçlıdır heralde.1250 liralık sisteme neden 8320 işlemci koyarsınız ki.ekran kartı 7790 işlemci 8320 bence uyumsuz olmuş.6300 ve 7850 2gb oc daha iyi bir seçim olurdu.aradaki fark %15 de deseniz 7850nin de standart olanı değil bahsettiğim kart yani %15den fazladır.ayrıca 2gb bellek artık standart oldu gibi bişey.çoğu ayarları açtığınız zaman 2gbın altının yetersiz kaldığı oluyo

Dostum işte hepsini koydum eleştirildi.6300a 1000 liraliktan farki ne dendi, 4570 koydum çok fazla dendi. Aslina bakarsan senin önerin bence de en mantıklısı. Ama 7850 o.c olmalı mutlaka

6300 koyup ekran kartına yüklendinde, kim eleştirdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: xkadirdh

Öncelik merhaba,yazınızı sonuna kadar okudum belliki işin üstadısınız.Elinize sağlık.

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI 446

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 420

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 195

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 420

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 779

1978TL denk geliyor. neden böyle düşündüm kısaca , amd fx 1866 ram desteklıyormus,sabertoothda oc siz 1866 standart destekledigi icin,ram e gelirsek islemciye uygun,anakarta uygun,ve dual kit sanırım daha iyimiş.Ekran kartınıda ucuzlugundan alıyorum ve bellek vs yüksek fiyatına göre.

Veya dediğiniz gibi i7 4770 li bir pc mi toplasam kafam karıştı,zaten amd , intel fiata gore performans falan bılemıyorum nasıldır son alacağım bilgisayar olacak en azından bi 5 yılı rahat var.

Oynayacağım oyunlar şunlar,knightonline,lineage2,wow,LOL,Crysis serisi,bf3,son çıkan araba oyunları,adlarınıda bılmıyorum ya affola.Yeni nesil oyunları ve gelecek oyunları oynatsın yeter gittiği yere kadar.

Şuan elimde 2 Lira mevcut zaten.Fiyata takılmıyorum elime para geçtikce digerlerini alabilirim.Birde o.c li mi kursam diyorum ço fark ettiriyor mu performansta acaba,soğutucu falan sorun değil, fikirlerinize danışayım dedim.Şimdiden teşekkürler inş konu doğrudur yorumlardan tek tek ilgilenmenızden yazdım.

Dostum bu parçaların hepsi şahane, 5 yıl ve hatta fazlasına götüreceğine eminim seni, yalnız madem böyle üst segment bir bilgisayar alıyorsun, işlemcini de 4770 yap derim, mecbur anakart da değişecek tabii. 2000 veriyorsun madem 200 daha ver son nokta olsun herşey

• quote:

Orijinalden alıntı: M.S.A

quote:

quote:

6300 koyup ekran kartına yüklendinde, kim eleştirdi?

Özelden mesajlar geldi 2-3 kişiden ve baktım 1000 liralık olandan sadece anakart ve ekran kartı farkı var, değiştirdim sonra 4570 yaptım. Baktım o da fazla gibi duruyor 8320 yaptım. Aslında uygun fiyat bir 7870 bulsam 6300 ve 7870 yapardim. Ama fiyatlar da ucuz ve stokta bulunabilir olmalı. Misal şu an X4 640 resmen karaborsa, bulan şuradan buldum diyor bir başkasını önlendiriyorum pat bitiyor anında. Esas sıkıntı orada, 4 çekirdekli darboğaz yapmayacak ekonomik bir işlemci bulmak lazım, malum 4100 pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: tounela

Hocam merhaba. Vatanda kampanya var ve ben işlemci ekran kartı ve board ram optik okuyucu ve kasa almak istiyorum. Fiyat 17500 / 2000 olabilir. Bana burda olan ürünlerden en iyi fiyat/ performans alabileceğim sistemi ayarlayabilir misin?

http://www.vatanbilgisayar.com/category.aspx?id=1

4770 işlemci
    Asus z87 board
    Kingston 1600mhz cl9 ram 8gbx2
    3gb ddr5 256 bit sapphire 7950
    Corsair r200 veya 300 kasa
    Asus dvd writer

Bunlar asagi yukari 2000e yakin birsey tutar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl yani dostum? Oynayanlar nasıl oynuyor??

Kim oynuyormuş?
    Crysis3te lowdan yukarı çıkmadı, iade ettim ve 2gblık ocsuz highda akıcı, oc ile ultrada akıcı oluyor.(aa her zaman kapalı tabi ki)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.