Şimdi Ara

500-600tl bütçeli ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben sistemime upgrade amaçlı ekran kartı almak istiyorum.
    Sistemim:
    amd 8320 cpu
    2x4gb ddr3 ram
    saphire hd7850 1gb 256bit ekran kartı
    samsung 500gb ssd
    Psu: cooler master extreme power 500w

Sistemi genelde programlama ve aralarda Assasin Creed, Skyrim tarzı oyunlar için kullanıyorum. Onun dışında cossacks 3 ve mount and blade oynuyorum ama onlara yeterli geliyor. Fakat Assassin Creed Syndicate ve Assassin creed unity aşırı kasıyor, ayarlar düşükde oynanmıyor muhtelemen kartım 1gb olduğu için dokuları renderlayamıyor.

Bu sisteme 500-600tl bütçeli ikinci el ekran kartı almak istiyorum. Ve gerekirse power supply upgrade'i de yapacağım. bana en iyi amd/nvidia fiyat performans kartlarından hangilerini tavsiye edersiniz.

Onun dışında başka bir soru daha sorayım, ben home office çalışıyorum ve bilgisayar programcısıyım bilgisayarım genelde sürekli açık ve tek yaşıyorum evde sadece buz dolabı sürekli çalışıyor. 70-80tl arası elektrik geliyor, bu amd sistemi intele dönüştürsem elektrik tasarufu sağlayabilir miyim?(düşündüğüm sistem i7 4790k)

• elekrtrik tasarrufu için amd ryzenlere geçmeniz gerekiyor yeni sisteme yeni sistemlerin düsük güç tüketimi ile çalisması gayet iyi

eski sistemler cok elektrik yiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

elekrtrik tasarrufu için amd ryzenlere geçmeniz gerekiyor yeni sisteme yeni sistemlerin düsük güç tüketimi ile çalisması gayet iyi

eski sistemler cok elektrik yiyor

Peki anakartım Ryzen ile uyumlumudur 8320 ile pinler uyuşuyor mudur? Ryzenler hakkında pek bilgi sahibi değilim 4790k ayarında olan bir sistem arıyorum, sanıırım ryzen 5 1600x yada 1500x almak lazım. Anakartım M5A97 R2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk148a -- 11 Ağustos 2017; 17:0:6 >
  • anakartın uymsuz ryzenler am4 soket olarak geldisizin soket am3+

sistem komple yenilenicek

1600x li sistem yapılabilir tabi bütceye göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

anakartın uymsuz ryzenler am4 soket olarak geldisizin soket am3+

sistem komple yenilenicek

1600x li sistem yapılabilir tabi bütceye göre

hocam bilgi için teşekkür ederim öncelikle, araştırdım sıfır 1600x 900tl civarında, en kötü anakartta 300tl civarında. Ama ram fiyatlarını görünce hayal kırıklığı yaşadım, 8gb ddr4 ram 300tl nedir :S
  • Gtx 960 4 GB modelini alabilirsin 550-600 tl ye ikinci el. Hickimse16'nın önerdiği kart biraz fazla eski mimari. Tavsiyem daha yeni mimarilere yönelmeniz. Hatta isterseniz 550-600 civarına gtx 1050 (sıfır) alabilirsiniz. Ek güç girişi istemeyen oldukça az enerji tüketen güzel bir karttır kendis.(Not: Msi gaming modeli ek6 pin güç girişi istemektedir.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4InsaneWork

Gtx 960 4 GB modelini alabilirsin 550-600 tl ye ikinci el. Hickimse16'nın önerdiği kart biraz fazla eski mimari. Tavsiyem daha yeni mimarilere yönelmeniz. Hatta isterseniz 550-600 civarına gtx 1050 (sıfır) alabilirsiniz. Ek güç girişi istemeyen oldukça az enerji tüketen güzel bir karttır kendis.(Not: Msi gaming modeli ek6 pin güç girişi istemektedir.)

Hocam peki gtx 960 ile gtx 1050 oyun performansı nasıldır? Benim hd7850 den illaki iyidir, fakat bahsettiğim oyunları 1080p oynayabilirmiyim. Birde bu kartlar 128bit'lik benm hd 7850 bile 256bitlik, performans kaybı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk148a -- 12 Ağustos 2017; 17:13:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MSI GTX 1050ti 4gb fena değil gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk148a

MSI GTX 1050ti 4gb fena değil gibi

Kesinlikle ama geçiş yapmışken daha üst modellere baksanız çok iyi olur eğer bütçe müsaitse.
    Elektrik tasarrufu için bence yeni sistem toplamak uzun vadede ancak çıkartır masrafını onun yerine bu sistemle gittiği yere kadar gitmek daha mantıklı bence.
    Yapılacak işin basitliğine zorluğuna göre 2. el bir notebook alınabilir aslında gerekirse monitöre bağlanıp kullanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: northwood

quote:

Kesinlikle ama geçiş yapmışken daha üst modellere baksanız çok iyi olur eğer bütçe müsaitse.
    Elektrik tasarrufu için bence yeni sistem toplamak uzun vadede ancak çıkartır masrafını onun yerine bu sistemle gittiği yere kadar gitmek daha mantıklı bence.
    Yapılacak işin basitliğine zorluğuna göre 2. el bir notebook alınabilir aslında gerekirse monitöre bağlanıp kullanılabilir.

Hocam zorlayacağım bakalım, bunun bir üst seviyesi olarak neler önerirsiniz?
    Laptop konusuna gelince laptoplardan hiç haz etmiyorum, kardeşim monster abra a5 v8.1.2 gamer laptop aldı, ısınma sorunu hiç yok ama masaüstü pc'me oranla performans kötü, üstelik 4bin civarı maliyeti vardı, benm işlemcim 125w harcıyor, enerji tasarufu için ryzen 1500x 65wattla gayet iyi ama ben 1600x tercih ederim 4790k dan %20 daha iyi görünüyor, fakat en az 8gb ram olması lazım emulator vmware gibi programlar kullnıyorum, hatta 16gb lazım ortalama ama ryzen ddr4 sistem desteklediği için ve 8gb ddr4 ram vatanda 290tl civarında olduğu için çok pahalıya gelir gibi düşünüyorum. İkinci el uygun fiyata bulabilirsem benim sistemi satıp geçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk148a -- 12 Ağustos 2017; 19:17:0 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: northwood

quote:

Hocam zorlayacağım bakalım, bunun bir üst seviyesi olarak neler önerirsiniz?
    Laptop konusuna gelince laptoplardan hiç haz etmiyorum, kardeşim monster abra a5 v8.1.2 gamer laptop aldı, ısınma sorunu hiç yok ama masaüstü pc'me oranla performans kötü, üstelik 4bin civarı maliyeti vardı, benm işlemcim 125w harcıyor, enerji tasarufu için ryzen 1500x 65wattla gayet iyi ama ben 1600x tercih ederim 4790k dan %20 daha iyi görünüyor, fakat en az 8gb ram olması lazım emulator vmware gibi programlar kullnıyorum, hatta 16gb lazım ortalama ama ryzen ddr4 sistem desteklediği için ve 8gb ddr4 ram vatanda 290tl civarında olduğu için çok pahalıya gelir gibi düşünüyorum. İkinci el uygun fiyata bulabilirsem benim sistemi satıp geçebilirim.

GTX 1060'ın 6 GB modeli düşünülebilir. Diğer bir seçenek olarak RX Vega 56 beklenebilir ancak rx vega 56 için hafif oc gerekir o zaman da yeni psu almanız lazım. Onun için en iyisi 1060.
    Bu arada hocam Amazon'u da düşünün derim. Çok ciddi farkeder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 12 Ağustos 2017; 19:33:48 >

• mk148a kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni nesil 128 bit'ler eski nesil 384 bit lerden bile daha geniş bant genişliği sunmaktadır o yüzden hiç bir performans kaybı olmaz merak etmeyin. Gtx960, gtx 1050 ti ile kapışmaktadır. gtx 1050 3-5 fps altta kalmaktadır 960 tan. AC unity için söz veremem çünkü işlemci çok yüklenen bir oyun, fakat diğer oyunları rahatlıkla 1080p de oynayabilirsin.
  • 7850 den en az 1060 veya rx470e geçilnesi lazım yoksa çok bi getirisi olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci elden anlamam ama ekran kartı yükseltmek istiyorsan f/p olarak gtx 1050ti daha uygun fiyatlı ise rx 560 olabilir.Ayrıca iki kartın da güç tüketimleri oldukça az.İkisine de ek güç kablosu takmak gerekmiyor.(ocli kartlar hariç)(önerim gtx 1050ti)
  • amazondan sıfır 1050ti alın 160 dolar civarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.