Şimdi Ara

500.000TL bütçe ile ayda 1500km otoban, 150km köy-orman yolu yapacak araç arıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

K0y yolunda normal araba linea minea hicbir seye yaramaz. Arabanın altı 1 ayda dağılır. 4 x 4 arazi aracı almsı lazım. Ben korkuteli'ne k0ye bazen gidiyorum aracımda amortisor kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Ağustos 2026; 8:59:40 >

TR'de bırak araziyi sehrin icindeki caddeler sokaklar bile köstebek yuvası gibi tam bir utanc yolu belediyeler ve hatta ülke icin

Sehir icinde yolda giderken birden karşıma köstebek cıkacak sanıyorum köstebek kafalı belediyeler yolları düzeltmiyor secim zamanında göstermelik iki is makinesi calıstırıp topukluyorlar :D

Sehir icinde bile 4 x 4 en mantıklısı normal arabaların altı sehir icinde bile dağılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Ağustos 2026; 9:11:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • @Headlong Into Carnage

Bahsettiğim şey ön yargı değil sonuç, skor yargısı artık oturmuş deneyim.:) Anadolu da iş yapması kurtarmıyor bir aracı dayanması da lazım o tatalar, irandan giren samand'lar vardı bizde ki en çöp şeyler başka denkleri yok neredeyse. Birkaç yıl önce bende öyle diyordum yav ne güzel uygun fiyatları var ne olabilir ki yaptırır binersin işte diyordum biri için. Öyle değilmiş o iş o fiyatların nedeni açıkmış meğer :) yolda aksı yayı kırılan tekeri fırlayan bişey o, gidiyorsun satana abi çok az yakıyor çok iyi işini görür diyor ama yüzünden de sızıyor hani illallah etmiş arabadan en azıyla motorunun parçasını bulamıyor.:)

Periyodik bak ilan fiyatlarına sürekli aşağıya ivmelidir sürünür durur ilanları bir tek başta benim gibi bilmeyenler, parası olmayan çaresizler giriyor.:)

Çok nadir bulursun sahiplerinin yorumunu biraz tara o tata sahiplerinin neler yazdığını gör iyi güldürür.

Uzun vade de fiyatlar yalan söylemez evet konu araziyse japon pickup başka.. o fiyatlar o yüzden öyle ve sürekli yukarı ivmeli, git bi 98 model japonun etrafında dolan bi de iş yapmış 2008 tata'nın.. gözün bile söyler zaten farkı.:) Evet bazı şeyleri herkes yapamıyor, yapmıyor uzun vade ucuz da Vitara, Rav4'den başka araziye dayanan suv mu vardı sanki. Bu işte öyle. Ben diyecektim demedim bu arkadaşa, ağır yüksek dağlık, orman yollu arazide balıkesir kuzeyde uzun dönem 90 sonu mekanik vitara kullandı tanıdık gördü nasıl dayandığını. Hatta bi dönem ist. dan memlekete sık gidiyordu ya yakıtı çok yüksek biraz konforlu bişey de mi alsak diyordu abi yapma etme bak soruyorum şu nasıl bu nasıl hepsine iyi diyorsun.. yeni suzukiler bile elektronik mekanik değil hiç kafanı bulandırma dedik ölene kadar bindi adam. Vefat edince sattı oğlu. Bazı şeyler başka karıştırılmayacak, ben özellikle eskide ABD truck dünyasının da farklarını bilirim. Bakmayın siz Ford 'lar sonradan yüceldi sallayan yoktu önceden sırf motor, yakıt felan diye downsizing derken girildi okuyorum işte illallah etmiş insanlar motorlarından. Bizde seçenekler çok kısıtlı o yüzden adreslerin hep aynı yerlere çıkması doğaldır.

Fiyatları o biçim hele 2010 civarı işte o asyalı toyotası nissan'ı hakiki pickupları bir dene arazi de bi daha aklına binek araba gelmez ama otoban diye de karıştırmıycan aklını, batan milleti kurtarmaya gidersin. Ha onları klasik köylü de düşünemiyor işletimleri pahalı her ile uymuyor, anadolu da ki arazide ki işletme biliyor farkını çıkmıyor onlardan dışarı işte onlarda ısuzu felan da var demek ki iş görüyor. Bizim köyde de pek yok onlar kimde var etrafımız silah, fişek üreticisiyle dolu tüm kasalıları japon pickup neredeyse. İşte onlarda çalışan bizim köylü çocuklar onları kullanıyor.

Kimde var başka büyük çifçilerde var hatta birkaç tane oluyor ki onlarda atv sinden tut 10 traktör herşeylerden var. Atıyor gerekirse çeker tonajın üstünde malzemeyi çünkü biliyor kırılmayacak.

Bizde atıyoruz mesela 90 model kia kamyonete resmi tonajın üstünü yüklüyoruz çünkü kasası fabrikasyon değil sonradan güçlendirilip yaptırıldı çekecek biliyoruz. İçi döküldü tata dan beter halde yapabilirsek ön kabini komple yenileyecem ama iyi yürüyor fazlasıyla iş görüyor. Onlarca yıl sonra motoru daha anca yaptırıldı ancak anadolunun çoğunda en büyük sorun ustalık, onlarla uğraşmak büyük dert. Bi tata'nın küçük ölçekte iş görmesi yetmiyor yani sana.

@Kaygerya

ssangyong la asla kıyaslamazdım tata'ı. O markanın başka suv'larını da eskiden bilirim marka olarak bile denk yakın şeyler değiller.

İşte hızlıca tarayınca demiş biri tata çöp yanında 6 yıllık ısuzu'muz var kral gibi duruyor yanında... şeklinde.

Konu aslı; konuyu açan bey gibi biz geçici köylü değiliz yerleşik düzen var bizde, o yüzden kendimize göre yanıtlamıyorum ama bildiğim için deneyimle ölçek kurmaya çalıştım arkadaşa. Arazi deneyimimizde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 3 Ağustos 2026; 10:3:5 >

• yerli araç en mantıklısı linea geldi direk alıma işletme maliyeti düşük olası arızada heryerde parçası bulunabilir

kullanıcı %90 otobanda kullanıcam demiş. o yüzden onu önerdim . kısa mesafe köy yolunda linea iş görür fazlasıyla.

İşte misal olsun insanlara işte bu yüzden bizim ülkede duster, eski de logan mcv'ler vs çok seviliyor. Metropolcü insan webden duyduklarıyla aman bunlar da yüksek araç müptelası, yukarıdan bakmak hoşlarına gidiyor derler. O zenginlerle, kadınlar için geçerli sadece, ülke realitelerini düşünmezler.

Araziye felan çıkmana gerek yok bir kısım metropol merkezi dışına, şehrin hafif dışına çıkınca sedanların yürüyenleri o kadar hızlı tükeniyor ki 4-5 yılda illallah ediyor insanlar. Pahalı avrupalı araçların daha yüksek mühendislikli yürüyenleri tolere etmiyor işi, hatta daha büyük tatsızlıklar çıkıyor sonunda, o araçta oluşan gacır gucurtuları kabul edesin gelmiyor. Ucuz araçta zaten ucuz deyip katlanıyorsun.

İşte bizde sedanla hani suvumsu biraz yüksek Duster, yüksek egea cross aynı paraysa yada 100 daha yukardaysa adam gider duster alır. Hem bunların aynı cm3 de yükleme avantajları da daha büyük. Hele anadolu insanı için toplam işletim önemli o derece umrunda olamıyor bir süre sonra yaşadığı ortam şartları gereği yok iyi dönmüyormuş, hoş yürümüyormuş araç.

Biz yönetmelikte avrupalıya bağlıyız ama realitelerimiz onlar gibi değil amerikalının şartlarına dolayısıyla japonun ürünü bize daha uygun. Uzun vade de özellikle yüksek olanları o yüzden seviliyor. Eski dönemde bizim köyün x6'sı olan zenginimiz vardı sadece haftasonu gelmeleriyle araç o kadar hızlı yaşlandı ki. Her yüksek olan da kurtarmıyor işi, yerine göre demek istiyoruz.

Bizde 3 şey farklı, belirli ürünleri daha doğru ve tercih edilebilir kılıyor. 1. şehir içi ve dışı rakım değişimlerimiz yüksek (motor ve gövde mekanik yorulmayı hızlandırıyor), 2. Eskisine göre azaldı ama mevsimsel değişimlerimiz yüksek, kışta alıyoruz yaz da birine meğilli değil konum şartlarımız (Bizde öyle yımışacık konsollar dayanmıyor, ince boya vernikleri de sallamıyor millet). 3. Belirli çok düşük oranlı otobanlarımız dışında her yolun kalitesi, mühendisliği aşırı düşük (tüm taşıtların yürüyenlerinde mekanik yorulma hızlı gerçekleşiyor).

Bizde ki metrobüsün bile o alanda ki en hızlı yıpranan şeyler olduğunu ölçekleyemiyor herkes. :)

Bizde 4x2, 4x4 'lerin yayılamamasının tek nedeni fazla fakiriz, yakıtı fazla düşünmek zorunda kalınıyor. Ama bazı iş bilende yakıta değil mekanik ömre oynar.

• dacia renault fiat gibi parçası ve ustası bol bir marka modelden yana tercihinizi yapmanız yararınızı olur. piyasada daha az bulunan daha sağlam bilinen japon araçlar dağ bayır arabası değildir. (arazi araçları hariç) ben broadway almanızı öneririm. hem paranızın yarısı belki daha fazlası cebinizde kalır hem işinizi görür.

Japon sorunsuz dense de 500e anca 20 yaşında ve yüksek km corolla alırsınız, 10-12 yaşında düşük km linea daha sorunsuz olur.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.