Şimdi Ara

50 VA bu trafo kaç wattlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
32.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki akım ne oldu? Kompanzasyondan sonra düşmedi mi? Düştü, aktif gücün sabit kaldığını öngörerek ne kadar düştüğünü hesaplayabilirsin. Yani kesinlikle öyle aktif güç değişir diye bir durum yok.
  • sonuç itibariyle kompanzasyon dediğimiz olay aktif gücün verimli kullanılmasıdır. kompanzasyon yapmadan önce 50VA lik trafo ile 2A çeken bir rezistif yük kullanılabilirken, kompanzasyondan sonra yaklaşık 3A çeken bir rezistif güç kullanılıabilir. ama S güç sabit olduğundan endüktif yük kompnazasyondan önce 2A çekiyoken kompanzasyondan sonra yaklaşık 1A gibi bir akım çekecektir. (rakamlar hayali verilmiştir.) yani kompanzasyon zenginden alıp fakire verme işidir...

kompanzasyonda aktif güç artar. reaktif güç azalır. görünür güç sabit kalır. ;)
  • arkadaslar bendede bır trafo var ama 220 neresınden baglanacak bır bılgım yok resımlerden bana yardımcı olursanız cok sevınırım
    baya buyuk bır trafo tel kalınlıklarınıda bılmıyorum icini acmadım hıc bana bu konuda yuardımcı olacak arkadaslardan acil yardım beklıyorum
    trofoyu hurdadan aldım zarar gormemış durumda tabı deneme yapmadıgım ıcınde bılmıyorum çalışıp calısmöadıgını

trafonun sarım seklı kendı cızdıgım resımdekı gıbı

50 VA bu trafo kaç wattlık
  • bu tırafo ıle 2x 65 vatlık bır anfıyı beslemem gerek yardımmmmm...:))))

50 VA bu trafo kaç wattlık
  • kenakord08
    cevabın ıcın cok teşekkur ederım ama inan kı bole bır trafo daha once elıme gecmedı onun ıcın korkuyorum elektrık vermeye onun ıcın emin olmam gerek kı oda nasıl olacak bılmıyorum 220 nın balanacagı yerdekı tellerın daha ınce olması gerekıytor degılmı sargıdan acacagım bırazda bakıcam ıcındekı tel kalınlıgına dogrumudur .... ??

tahmını olarak kac vatt cıkıcı vardır acaba 2x 100 vatt cıkıs olsada ısımı gorur ...
  • bu arada trafonun boyunu yanlıs yazmısım sanırım 16,5 cm boyu 13 cm eni 9 cm e kalınlıkgı olacak
  • Sargıların ohmajlarını ölçerek girişlerini bulabilirsiniz. Trafoların giriş ohmajı çıkış ohmajlarına oranla çok çok yüksektir.
  • yardımlarınız ve bılgileirniz için cok tesekkur derım ben bırtane olcu aletı alsam ıyı olacak sonra olcer sıze yıne yazarım saygılar
  • Yalnızca iki kablo olan taraf giriştir.Orada rengarenk olanlarda çıkıştır.Hem girişi hem çıkışları aynı yerden vereceklerini sanmıyorum.Ayrıca 220 volt giriş kablosu kalındır ve daha az esnektir.Aslında benim bildiğim çıkışada 220 volt versen bu sefer giriş yerinden düşürme oranı kadar fazla volt alacaksın.Yani 220 volltu 10 volta düşüren bir trafoya yanlışlıkla 10 volt çıkışından 220 versen çıkışta 4800 volt alcan.Trafo 22 kat küçültmüş.Çıkışa 220 verdiğin için onuda 22 kat büyütecek.Ben böyle biliyorum.Tabi bunu bana fizik dersi hocası söyledi.
  • arkadaşlar ben bugun bu trafonun omajını olçtüm olcu aletini direnç ölcmeye getırerek olçüm yaptıgımda ıse her uctan bana 0,02 omaj gösteriyor yanı hepsı aynı deneme yapmak ıcın en ustekıne 220 verdım bır anlık trafodan zırıltı sesı geldı hemen cektım fısı sanırım bendekı bu trafo dusurmek ıcın degıl baska bır amacla sarılmıs bır trafo gıbı geldı bana sizin dusuncelerınız nedır arkadaslar
    not: bendekı 12 volt trafoyu olcunce 220 baglanan yerı olctum 57 omaj 12 v cıkısı ıse 0,08 gosterdı bu olcumume dayanarak bu trafo düşürücü bır trafo degıl sanırım ....???
  • bendekı resmını yukledıgım buyuk trafoyu sokup tekrar sarsam 2x75 vatt 350am güçünde bır trafoya cevırmek ıcın tel capı ve sargı sayıları giriş cıkıs sargı sayıları ne kadar olmalı bılgılendırırsenız sevınırım ......
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu trafo 1 KW tan büyük görünüyor.. 2X65 watt amfi için çok fazla . Üstelikte bu resimden giriş ve çıkışları ve de çıkış voltajlarını bulmanın imkanı yok
    220 girişini tespit edip çıkış voltajlarını ölçmek lazım..

ben bugun bu trafonun omajını olçtüm olcu aletini direnç ölcmeye getırerek olçüm yaptıgımda ıse her uctan bana 0,02 omaj gösteriyor yanı hepsı aynı deneme yapmak ıcın en ustekıne 220 verdım bır anlık trafodan zırıltı sesı geldı hemen cektım fısı sanırım bendekı bu trafo dusurmek ıcın degıl baska bır amacla sarılmıs bır trafo gıbı geldı bana sizin dusuncelerınız nedır arkadaslar
    not: bendekı 12 volt trafoyu olcunce 220 baglanan yerı olctum 57 omaj 12 v cıkısı ıse 0,08 gosterdı bu olcumume dayanarak bu trafo düşürücü bır trafo degıl sanırım ....???

bendekı resmını yukledıgım buyuk trafoyu sokup tekrar sarsam 2x75 vott 350am güçünde bır trafoya cevırmek ıcın tel capı ve sargı sayıları giriş cıkıs sargı sayıları ne kadar olmalı bılgılendırırsenız sevınırım ......

• tarafonun en ustekı ve en altakı sargılarını seri bagladım omaj arttırdım yanı ve 220 verdım trafo calıstı ama ınceden bı zırlama sesı var yıne orta bolumdekı uclardan ıse 2x72 v ve 3x125 v cıkıs alıyorum sımdıkı sorum ıse bu sekılkde saglıklı oldumu bılımıyorum zırıltı ses var ınceden normalmı acaba ...... yardımlarınız ııcın csımdıden tesekkurler
  • arkadaşlar bır cevap lütfen bu trafo basıma der yaff:)))
    şimdi bu trafoyu 2x72 alıyordum ya öle deilmiş malesef tek sargı varmı uzerınde bende trafonun ortasındakı sargıyı soktum ve tekrar sarım 72 defa sarınca 52 volt elektırık verıyor buraya kadar guzel 2x52 verıyor tam ıstedıgım gıbı acıkcası ama sorum şu
    benım anfim 2x75 maksımun voltta çalışıyor besleme bolümünü yapınca (50a kopru dıyot ve 100v 4700uf kondostor kullandım 4 adet ) 2x88 vol almaya başladım benım anfıye versen anfıyı yakarmıyım yoksa bır sorun olmazmı
    ac volt 2x52 dc volt ıse 2x88 oldu ne dersınız bılsgısı olan abıler yardım anfıye baglıcam korkuyorum baglamaya ...???
  • çok tşekkür ederim saolasın kenakord08 abi...
  • Kardes selamunaleykum o trafo 50 VA (yani 50 (V)olt x (A)mper) 'dir. Yani o trafodan cekilebilecek en yuksek güctür. Gucun biriminin (Watt) yerine (VA) verilmesinin amacı trafonun "ben en fazla bu gucu verebilirim" dedigini goze sokmaktır... Yani gucun formulu normalde AKIM x GERİLİM 'dir yani (V)olt x (A)mper. Ornegin bir utu 2200 Watt(yararlandıgımız guc) bir ütü 220(V) x 10(A)=2200(W)att guc verir bize... Ama icinde bobin veya kondansator bulunan bir cihaz sebekeden bu gucu ceker ama sana vermez, cunku uzerinde olusan manyetik akım kendine de etki eder ve gucun birazının(cos fi(isaretini bulamadım)) ters etki olusturarak kısa devre olmasını saglar yani bosa gider...
    Nedir bu cos fi... (Lise 2 de tam bir yılımızı buları hesaplayarak gecirmistik) Akım ile gerilim geometride X ve Y (+ gibi bişey oluyo) koordinatlarına dustugunde ortaya cıkan bir ince noktadır, yani hesaplamalar sonucunda cos fi 0 -1 arasında cıkar ve 1 'e ne kadar yakınsa o kadar az guc bosa gider(kaybolur) iste o fabrikalardaki kocaman kocaman kompanzasyon panolarının kurulmasının sebebi o degeri 1' e mumkun oldugunca yaklastırmak veya 1 yapmaktır. Neden...

GERCEKTEN KULLANDIGIMIZ GUC(sebekeden cekilen degil)=Akım(Amper) x Gerilim(volt) x Cos fi...
    SEBEKEDEN CEKİLEN GUC=Akım(Amper) x Gerilim(volt)...
    Yani Cos fi degerimiz ne kadar 1 'e yakınsa o kadar az gucumuz kayboluyor demektir...
    Neden VA (VoltxAmper) yazılır sunu belirtmek icin fizik kurallarının trafoya dedirttigi cumle "Senin yapabilecegin verebilecegin guc bu "Sakın haa akımla gerilimi carpıp da hee iyi kurtarıyor" deyip bana yukleme hepimiz ucarız bak..."

Hayırlı gunler...

• biz komparzasyon için cos fi değilde daha çok kartezyen formda çözümlüyorduk

mesela empedansı 100ohm+j45 devreye -j45 bir empedans bağlayıp direk resistif devre gibi kullanırdık

tabi komplike kapalı devrelerde zor oluyor bu cosfi işe yarayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 27 Nisan 2014; 21:58:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristran

biz komparzasyon için cos fi değilde daha çok kartezyen formda çözümlüyorduk

mesela empedansı 100ohm+j45 devreye -j45 bir empedans bağlayıp direk resistif devre gibi kullanırdık

tabi komplike kapalı devrelerde zor oluyor bu cosfi işe yarayabilir

Siz bu yöntemi nerelerde ve hangi devrelerde uyguluyordunuz acaba?
  • Spyxxx kullanıcısına yanıt
    şeması belli, elemanları belli olan devrelerde devrenin toplam empedansını bularak

teoride böyle çözümlüyorduk tabi uygulamada sıkıntı çıkarır tektek elemanların empedanslarını hesaplayıp devreyi minimize etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 29 Nisan 2014; 11:46:30 >
  • tristran kullanıcısına yanıt
    O dediginiz yontemde yanlıs hatırlamıyorsam karmasık sayılar falan giriyordu işin icine yöntemde. Tabii ki cok uzun hesaplamaları var (Sınavda bir A4 sayfasında toplam iki satır soru ve cevabı tam iki sayfa yer kaplıyordu...). Temel olarak UxIxCos fi yeterli olacagını sanıyorum. Detaylı hesaplamaları tam hatırlamıyorum cunku hafıza kaybım var ama meslegimin %99'unu aynen hatırlıyorum...(Hass.ktr lan demekte serbestsiniz cunku tanıdıklarım da oyle diyo (Ama içinden) bana soylemiyolar...)
    Hayırlı gunler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastavegenc -- 18 Mayıs 2014; 13:37:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.