Şimdi Ara

50 lt akvaryum yaptım nasıl olmuş? resimli... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
15.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilerde senden böyle akvaryumlar bekliiyorum

50 lt akvaryum yaptım nasıl olmuş? resimli...

• yıllardır yan yatırdım da ne oldu dik daha güzel duruyor keşke bende akvaryumumu dik yapabilsem
  • Bombeli akvaryumlar pek tercih edilen çeşit değil.Patlama riski diğerlerine göre daha fazla olan akvaryumlar arasında yer alıyor.Dikkat ederseniz büyük akvaryumlar (150-300 lt) daima dikdörtgendir.İllaki bu şekilde yapacam diyorsanız kullandığınız cam kalınlığı o akvaryum için 8 mm olmalı.Deprem bölgesinde yaşadığımızıda düşünürsek işinizi garantiye alın derim.

Silikon işlemlerini bilen birisine yaptırmanız daha mantıklı.Özellikle bombeli akvaryumlarda bu tarz silikonlama işlemlerinde çok sorun çıkıyor ve patlamalara yol açıyor.İlla kendiniz yapacam diyorsanız silikonlama ile ilgili makaleleri okumanızı öneririm.

Japon balığı beslemek istemişsiniz.Japon balıkları bakılması kolay görünen balıklar olmasına rağmen hiçte kolay canlılar değillerdir.Parazit kapma , çabuk hastalanma ve hastalandığında kurtarılması çok zor olan balıklardır.Akvaryumunuz içerisine süs diye koyacağınız yelkenli size ne kadar hoş görünsede suya mutlaka salınım yapacaktır.Siz gözle görmesenizde bu salınım su kalitenizi bozacak ve balıklarınızın parazit kapmasına neden olabilecektir.Bu yelkenli yerine süs bitkileri ve güzel akvaryum taşları kullanabilirsiniz...Arka camınızada güzel bir fon ile bu uyumu tamamlarsınız.Bu akvaryumda mantıklı olarak bakılması gereken balık lepistes türevi balıklardır.Japon balıkları geniş lt'li akvaryumlarda bakılırsa daha hızlı büyür ve güzelleşir.

Filitre ve dip çekimi konularında araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.İllakki japon balığı besleyecem diyorsanız,filitrasyonunuzun ve dip çekimi zamanlarınızı aksatmamanız sağlıklı balıklar yetiştirmenize olanak sağlar ancak japon balıkları suyu çabuk kirleten canlılardır.Genel olarak dış filitre kullanılması mantıklıdır,bunlar size ilk aşamada maliyet oluşturacağından akvaryumunuzda en mantıklı olarak lepistes bakmalısınız.Hem filitrasyonda zorlanmaz hemde çok çabuk yavru alırsınız.

Not : Akvaryum silikonlama işinde çok dikkatli olun.Gerçekten kötü sonuçlarla karşılaşabilir ve sıkıntı yaşayabilirsiniz.Son olarak o akvaryum su ile olduğunda tahmininizden daha ağır olacaktır.Sağlam ve hareket etmeyen bir masa edinmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abuz -- 3 Eylül 2009; 10:20:21 >

•  50 lt akvaryum yaptım nasıl olmuş? resimli...
  • O akvaryumu yatık kullanman balıklar için daha iyidir. Dik kullanırsan balıkların yüzecek alanı olmuyor. Çoğu balıkta diklemesine yüzmeyi sevmez.

Akvaryum hacmi oldukça küçük, keşke biraz daha büyük bişey yapsaydın. Camları yapıştırmak için akvaryum silikon kullanmalısın çünkü balıklara tesiri olmaz.

Maalesef o akvaryumda sınırlı sayıda balık ve tür besleyebilirsin. 4-5 küçük japon yeterli olur. Sakın sarı prenses filan koyma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasoyka

ilerde senden böyle akvaryumlar bekliiyorum

• özel akvaryum silikonu kullan yoksa balık yaşamaz emeğin boşa gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 3 Eylül 2009; 11:43:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

ilk fotonun altındaki fotoğrafta süper duruyor

Aslında onun içine astronot balığı atıcaksın çok şekil olur

Akvaryumu dik koyupta içine orta boy bile astronot atarsan astro yıkar o akvaryumu
  • Yanlış anlamayın ama bence yanlış bir iş yapmışsınız,

Önce beslemek istediğiniz balık türünü seçmeli
    Sonra o balığın habitatını ve ne tür bir akvaryumda yaşaması gerektiğini araştırıp
    Son olarak bu bilgelere göre bir akvaryum yapmalıydınız, bu arada akvaryum yapımı konusunda bir çok detaylı döküman da mevcut internette

Bu yaptığınız akvaryum ilk akvaryumunuz tabii ama ben balık besleyen ve ilgi duyan birisi olarak size bu akvaryumda balık beslemeyin derim, hem göz zevkinize hem de balıklara yazık.
  • Arkadaşlar bilip bilmeden konuşmayın akvaryumun camının kalınlığı hesaplanırken boyuna bakılır litresine değil.Ve o akvaryuma kuşaksız falan birde kendin yapacaksan Allaha emanet olacak demektir benden söylemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLTuu

karanlıkta ne karizma durur bu akvaryum varya.eve kız getirsen o işi olmuş bil bu sinerjiyle
  • Hiç yatırma öyle kalsın straforla dekor olayını araştır ama boyasını bulmak çok zor deli gibi ararsın söyleyeyim.
  • maket gemi o akvaryumda yüzecek mi . balıkta koyacan mı
  • birde şunu söyliyim.yaptırdıgın akvaryum hafif basık oldugundan dolayı yan yatırılmaz kötü durur.dik dursun dibine neon yerleştirebilirsin çokta güzel durur
  • Akvaryum pek bi sağlıksız gözüküyor ?
    Bombeli akvaryumu klavuza bakarak mı yaptın, yoksa böyle olsun dedin kendin mi yaptın?
  • Hayatında hiç akvaryum yapmadıysan o akvaryum dağılır gider yaptıktan sonra hemen olmasa bile kısa süre sonra yada küçük bir etkiyle(kolunun çarpması) dağılabilir.
  • yatık yap
  • o akvaryum patlar benden söylemesi
  • acemiysen lepistes,moli,plati,valifera gibi canlıdoğuranlarla başla
  • Dik akvaryumlar en kullanışsız akvaryumlardandır.

Balıklar dikine yüzdüğü için her balığı koyamassın balık rahatsız olur.
    Bitki koymak istesen kum alanı çok az olduğu için yeterli dolduramassın bitkiler yarıya kadar yükselir tipsiz durur.
    Camını silmek diğerlerine göre daha zordur.
    En önemlisi de doğal durmaz.

Eğer yapabilirsen bildiğimiz dikdörtgen akvaryumlardan yap.Bu arada yapmadan önce besleyeceğin türü seç bu türe göre akvaryuma
    bitki koymak veya koymamak durumunda kalabilirsin buna göre bi akvaryum yaparsın.

50..60 lt lik bişey yapıcaksan japon veya neon bakabilirsin.Bitkili neon akvaryumları çok güzel durur ama bakım isterler.
    100..150 arası bişeyler yaparsan malawi cichlit bakabilirsin.Çok sağlam güzel ve bakımı en basit balıklardır.
    Daha büyük bişeyler yapabilirsen yine cichlitlerden karma akvaryum veya pirhana-astronot akvaryumu kurabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.