Şimdi Ara

50 günde 10 kilo vermem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar düzensiz beslenme sonucunda 74 kılodan 1.5 senede 92 lerı gorduk cok sukur.şimdi zayıflamam gerekiyor ve bunu eylulun ılk haftasına kadar basarmam lazım.
    boyum 1.76.duzenlı bır spor hayatım yok zaten hafta ıcı malumunuz 17.00 a kadar otururak geciyor.ne yapmalıyım ne etmeliyimde su fazlalıkladan kurtulayım.şöyle adım adım yol gosterek bırı var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

50 Günde 10 Kilo Vermek Mümkün mü?

Hızlı kilo vermek cazip görünse de, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde 50 günde 10 kilo vermek son derece zorlu bir hedeftir. Bu nedenle, bu kadar kısa sürede önemli miktarda kilo vermeyi hedeflemek önerilmez.

Sağlıklı Kilo Verme Hızı

Sağlıklı bir kilo verme hızı, haftada 0,5 ila 1 kilogramdır. Bu hız, vücudun uyum sağlaması, kaybettiği kas kütlesini en aza indirmesi ve besin eksiklikleri yaşamaması için idealdir.

50 Günde 10 Kilo Vermenin Riskleri

• Yavaş Metabolizma: Hızlı kilo vermek, metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilir, bu da kilo vermenin daha zor hale gelmesine neden olur.
    • Kas Kaybı: Hızlı kilo vermenin önemli bir kısmı kas kütlesinden gelir. Kas kütlesi kaybetmek metabolizmayı yavaşlatır ve kilo almayı kolaylaştırır.
    • Besin Eksiklikleri: Hızlı kilo vermek, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almaması sonucunu doğurabilir. Bu, yorgunluk, baş ağrıları ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Safra Kesesi Hastalığı: Hızlı kilo vermek, safra kesesi taşlarına yol açabilir.
    • Elektrolit Dengesizliği: Hızlı kilo vermek, vücudun elektrolit dengesini bozabilir, bu da dehidrasyona ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Sağlıklı Kilo Verme Stratejileri

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo vermek için şu stratejileri izleyebilirsin:

• Kalori Açığı Oluştur: Hedeflediğin kilo verme hızına ulaşmak için günlük kalori alımını azaltman gerekir.
    • Besleyici Yiyecekler Tüket: Meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve yağsız proteinler gibi besleyici yiyecekler tüketmek, tokluk hissini artırır ve aşırı yemeyi önler.
    • Düzenli Egzersiz Yap: Egzersiz, kalori yakmana, kas kütlesi oluşturmana ve metabolizmanı hızlandırmana yardımcı olur.
    • Yeterli Uyku Al: Uyku, hormonları düzenlemeye ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olur.
    • Stresten Kaçın: Stres, aşırı yemeye yol açabilecek hormonları tetikler.
    • Bir Sağlık Uzmanına Danış: Kilo verme hedeflerinle ilgili bir sağlık uzmanına danışmak, sağlıklı ve etkili bir plan geliştirmene yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne gariptir ne aynı şeyi düşünüyormuşuz.Benim boya 173-175 tam olarak bilmiyorum.Bende 45 gün içinde 10 kilo vermeyi düşünüyorum yarın diyete başlayacağım.1 hafta içinde tam olarak adapte olurum.Ben 100 günde 22 kilo verdim.Son 2 ayda tekrar 6-7 kilo aldım.Şimdi kilom 80 diyebilirim.Hedefim bu sefer 70 kilo olmak.Ben başladığımda 95 kilo idim ve bitirdiğimde 72-73 kilo felandım.

Ben

hergün akşam tavuk yedim
    Öğlen makarna yedim

tam program yazamam çok düzenli değildi ama günlük yaptığım şeyler öğlen haşlanmış makarna, akşam 5-6 gibi tavuk yerdim ve 8-9 gibi light süt içerdim bunun yanında günlük 3-4 kupa bardak limonlu yeşil çay fakat bu işin formülü ne dersen diyet yanında spor.Eğer maddi durumun varsa eve bisiklet al.Ben spor alanıylada diyet yaparken içli dışlıyım yani her şeyi denedim ama bisiklet gibisini görmedim.Günde 50dk bisiklet sürerdim ve inanılmaz faydasını gördüm.

Ben yarın başlıyorum uzun maratona sanada Allah yardım etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 17 Temmuz 2011; 23:25:06 >

• hocam kamu calısanıyım ve gecıcı olark bı yerdeyım suan.bisiklet alınırda muhtemelen pek kullanmam.spor salonu var daırenın karsısnda bı ara takıldım da ben kapalı alanda nedense spor pek yapamıyorum.acık havada parkurlarda falan calısmak daha mantıklı gelıo.yeşil cay hıc denemedım ancak herkes onerıor bı faydası var demekkı.
    şimdi bu kadar kısa zamanda 10-15 kılo vermek ıcın kac kalorılık programlar uygulanmalı ve nasıl bı sporla desteklenmelı?
  • Bence 2 ay bile olmayan bir sürede 10 kilo pek sağlıklı değil ...
  • historiyst_45;

Mesut Yar'ı Takıp Edıyorsanız Bence 2 Ayda 10 Kılo Iyı Sayılır
  • Bana göre diyetin en zor yanı başlamak,ben 20 gündür başlayacağım ama bugünde tam başlayamadım.Yahu nasıl bir bünye varsa şuan bile aklım yemekten başka bir şey düşünemiyor
  • Tamam 2 ayda 10 kilo verilir ama daha sonra 15-20 kilo olarak geri almak da var.Ben daha yavaş ama kalıcı zayıflamaktan yanayım.Önemli olan hız değil sürekliliktir bence ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 ay da 32 kilo verdim
    5 yıl önce açıldı
    2 ayda 10 kilo alınır mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @1 kardeşim 2 ayda 10 kilo vermen için psikolojik olarak hazır olmalısın ben diyet yaparken yazın geleceğini ve fit olmalıyım diye düşünerek yaptım her bunu düşümdüğümde iştahtan kesildim anlıyacağın kendine bir hedef koyman lazım..
  • Merhaba l-carnitine diye yağ yakımini hızlandirdigini bildigim bir ürün var bende arkadaşımın gazı ile çalıştığım spor Salonu'ndan 110liraya aldım ama kilo vermek istemediğim için vazgeçtim ürünü geri iyade edemiyorum hiç açılmamış 80liraya satiyorim forumda ilanım var ilgilenen olursa Ankara ici elden fişi ile verebilirim ancak ürünü spor ile kullanmak lazimmis. Bendeki ürünün markası Perfect nutrition l-carnitine liquid
  • Her öğünde mümkün olduğunca yağsız protein ve 0 karbonhidrat ile ayrıca sıkı bir kardio ile çokta aç kalmadan verilebilir,karbonhidrat almadığınızda vücut enerji üretmek için yağ yakar,yağı az da olsa tüketebilirsiniz ama kaarbonhidrat tüketmeyin amacınız sadece kilo vermek ise.
  • Bak kardes sana kesinlikle dogru olan bir yöntem sölicem bundan başka hiçbirşekilde kilo veremezsin bu kadar günde sıksan 5-6 kilo şimdi gidiyorsan beach boy olmak için bir sahili olan uzunca bir sahili olan bir cafeye yazılıuyorsun ben 9 günde 3 kilo verdim vee istikrarca yani 3 gün sonra bir çıktım 1 kilo inmişim ve her günde bir karı kızla yatarsın çünkü yabancılar oluyor genellikle onlardan 1ini illaki yakalarsın hem cinsel ilişki hem o kadar koşturmacada 15 20 kilo garanti verirsin vermezsen gel yüzüme tükürrrr :D

• quote:

Orijinalden alıntı: quanter111

her günde bir karı kızla yatarsın çünkü yabancılar oluyor genellikle onlardan 1ini illaki yakalarsın hem cinsel ilişki hem o kadar koşturmacada 15 20 kilo garanti verirsin vermezsen gel yüzüme tükürrrr :D

Müthiş bir zayıflama programı önerisi bu kadar olur ancak ...

• quote:

Orijinalden alıntı: quanter111

Bak kardes sana kesinlikle dogru olan bir yöntem sölicem bundan başka hiçbirşekilde kilo veremezsin bu kadar günde sıksan 5-6 kilo şimdi gidiyorsan beach boy olmak için bir sahili olan uzunca bir sahili olan bir cafeye yazılıuyorsun ben 9 günde 3 kilo verdim vee istikrarca yani 3 gün sonra bir çıktım 1 kilo inmişim ve her günde bir karı kızla yatarsın çünkü yabancılar oluyor genellikle onlardan 1ini illaki yakalarsın hem cinsel ilişki hem o kadar koşturmacada 15 20 kilo garanti verirsin vermezsen gel yüzüme tükürrrr :D

size göre zaten Türk insanı dışında dünyanın tamamı hayat kadını?

nasıl bir zihindir hocam
    yabancı = fuhuş ?

hagi filmleri izlediyseniz
    onlar gerçek değil sadece film hatırlatayım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kelli felli

Her öğünde mümkün olduğunca yağsız protein ve 0 karbonhidrat ile ayrıca sıkı bir kardio ile çokta aç kalmadan verilebilir,karbonhidrat almadığınızda vücut enerji üretmek için yağ yakar,yağı az da olsa tüketebilirsiniz ama kaarbonhidrat tüketmeyin amacınız sadece kilo vermek ise.

karbonhidrat alımı tamamen kesilirse vucut yagları degıl alınan protein direk enerji kaynagı olarak kullanılacaktır
    ozetle boşa gıdecek kıloda kaybedılmeyecektır

hergun proteınımızı eksıksız alıp

kompleks karbonhıdrat tuketımıyle
    yag yakabılırız

haslanmıs tussuz yagsız makarna
    ve yagsız tussuz pırınc lapası
    en ıyı kaynaklar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.