bu sene hem tyt hem de ayt'de matematikte oldukça seçici sorular vardı fakat duyduğum kadarıyla kimya ve biyoloji de geçtiğimiz yıllara göre kolay gelmiş. bu yıl forumda ve reel çevremde gözlemlediğim netler genel olarak hep 50 ve 60 arasında ayt'den oluşuyor. ayt'de 70+ hatta 65+ yapan sayısalcıların sıralamalarının 2018'den daha iyi geleceğini düşünüyorum çünkü ciddi anlamda forumda bile tek tük görebildim 70 küsür yapan öğrencileri. tyt'de ise 75-85 aralığında çok fazla öğrenci gördüm ama bu sene 90 üstü yapan çok az kişi var, aynı yorumlarım tyt'de bu aralık için geçerli. yani uzun lafın kısası demek istediğim geçen sene de bu forumda vakit geçiriyordum, her türlü neti fazlasıyla duymuştum; 50-60-70-80 ayt gibi fakat bu sene 70 üstü yapan neredeyse hiç yok. hepsi 50-60 aralığına düşmüş, 1 günde bayağı bir net okudum bu aralıkta. sıralamalar kanımca kesinlikle 2020'den daha iyi gelecek fakat bazı yorumlar okuyorum ki 50 ayt'ye 15k gibi sıralamalar yazmışlar. bu tarz yorumları okuyup da yanlış hayallere kapılmayın, yıkılırsınız. |
Bildirim