Şimdi Ara

5 sene sonra tekrar sınava girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 2018 haziranda üniversiteden mezun oldum ve bu yıl AYT TYT'ye başvurdum. Yeni sistem hakkında hiçbir fikrim yok. Başvuruların son günü böyle bir karar alarak başvuruda bulundum. Matematiğim iyidir sistem değişmiş olsa da çabuk toparlarım diye düşünüyorum.

Sorum şu, sınava 2014 senesinde girdim o zaman YGS LYS vardı. Birçok kitabım hala duruyor. Bu kitaplarla sınava hazırlanabilir miyim? Sistem ne kadar, değişti müfredatta fark var mı?

3 aylık dönemde bana nasıl bir yol önerisinde bulunursunuz? 15-20 gün çalışarak çoğu şeyi tekerar hatırlayabilirim diye düşünüyorum, sonrasında her ders için ayrı ayrı çalışarak mı yoksa deneme çözerek mi ilerlemeliyim?

Yanıtlarınızı çok önemsiyorum her konuda tavsiye/önerilerinize açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mai. -- 19 Mart 2019; 14:1:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaç yaşındasınız? Ben ilk üniversiteme 21 yaşımda başlayacağım ve acayip sorun ediyorum bunu..

• rinnola R kullanıcısına yanıt
    22 de basliyacagim bende sorun etme bence

• quote:

Orijinalden alıntı: rinnola

Kaç yaşındasınız? Ben ilk üniversiteme 21 yaşımda başlayacağım ve acayip sorun ediyorum bunu..
    sorun etme kardesim,bende 20 yasinda baslicam.Her ne yasadiysan geldi gecti onune bak,arkana bakmak sadece daha fazla zaman kaybettirir.

96 doğumluyum. Üniversitede her yaşta insan var o yüzden yaşınızı sorun etmeyin. Bir hedefiniz ve hayaliniz olsun yeterki
  • mat
    baya bir konu kalktı o dönemlere göre. ygs mat kitabınız varsa çözmeyin bence 2018 tyt yi bi inceleyin anlarsınız nedenini. Lys mat kitapları hala çözülebilir ama dediğim gibi müfredat çok değişti. 2014 kitaplarınım eksiği yok fazlası var müfredatı gözden geçirerek çözebilirsiniz. ama matematiğiniz iyiyse hatırlarım kısa sürede diyorsanız bu saatten sonra deneme çözmenizi öneririm hem daha genelden konuyu hatırlamış hemde yeni tip sorulara alışmış olursunuz.
    Alanınız ne bu arada?

Genel olarak tüm derslerde konular hafifledi(sayısal için diğerlerini bilmiyorum) fizikte o döneme göre işlemsel sorular azaldı 2018 ayt de 1 yada 2 tane işlemli vardı galiba 2014 kitabı şuan pek iş görmeyebilir.

kimyada bir sürü çıkan yer var onun dışında sistem olarak çok değişmedi sanırım soru tipi açısından

biyolojide ise yine çıkan yerler var ama soru tipleri yine yakındır müfredata dikkat ederek 2014 kitabı çözebilirsiniz

Edit: puan türleri de değişti artık ilk basamak sınavında tüm dersler aynı puan getiriyor
    sayısal kısmında ise ayrım yok fizik=kimya=biyo=mat herkes için (standart sapmayı hesaba katmadan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysis123 -- 19 Mart 2019; 14:42:28 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • niye tekrar giriyorsunuz ?
  • Konularda değişiklik oldu tabiki konuşarın çıktısını al kitaplarına göre değerlendir eklenen varsa onun fasikülünü al bazı kıtaplarda eksik klnu olabiliyor cunku cıkan konulara da o kitapda varsa bakma geriside calısmana bağlı tabi tyt biraz hatırlayıp deneme cozerek devam etmenini öneririm

ben de boğaziçi fen bilgisi öğretmenliği hazırlıktayım şuan, seneye dondurup tekrar hazırlanacağım hazırlığı geçersem. burada ekonomi ya da ybs için hazırlanacağım, yaşım şuan 20 falan olacak mayısta. her yaştan insanlar var doğru. yeter ki iyi bir yer kazanın.

• crysis123 kullanıcısına yanıt
    öncelikle çok teşekkür ederim detaylı bilgi vermişsiniz.

sayısalcıyım. matematik alanında dediğiniz gibi deneme çözmek bu saatten sonra daha faydalı olacak gibi geliyor ama hangi yayınevi iyidir o konuda da fikir verebilir misiniz?

diğer dersleri o kadar iyi hatırlamıyorum müfredattaki konulara baıp tekrar göz atmam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mai. -- 19 Mart 2019; 18:10:52 >
  • ışıl_1905 I kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. sizden de kaynak konusunda tavsiye alabilirim özellikle deneme konusunda
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    idealist davranarak haylimdeki bölümü okudum ama maalesef idealist olmak fayda sağlamadı. okuduğum üniversite beklentilerim konusunda beni tatmim etmedi. yaşım gençken yeni bir bölüm okuyabilirim diye düşündüm.
  • mai. kullanıcısına yanıt
    matematik denemesi olarak
    345, çözüm 3d, yayın denizi, nitelik yayınlarını kullanabilirsiniz bunlar benim beğendiklerim ve forumda sözü geçen yayınlar, kullanabilirsiniz geliştirir.
    fen kısmında video izleyerek halledebilirsiniz
    kimya için bildiklerim-kimya adası-gülçin hoca-prof hoca
    biyolojide -selin hoca-bekir avşar-fundamentals biyoloji
    fizikte-ertan sinan şahin-umut öncül-fizikle barış izleyebilirsiniz bunlar benim bildiklerim

konu anlatım kitabından çalışmak isterseniz
    biyoloji ve kimya için palme öneririm fiziktede karaağaç çok iyidir ama kalan zaman karaağaçtan çalışmak için çok kısıtlı bu yüzden tavsiye etmem

• Çok teşekkür ederim hepsini tek tek inceleyeceğim

• Benimde 5. Girişim olacak okadar çok değiştirdiler ki takip edemiyorum müfredatı, konuları kırpa kırpa cücüğe çevirdiler. Ama iyide oldu yüzeysel bilgi ve mantık ve konuları sentezleme sınavına çevirdiler. Konuların özünü kavrayarak çalışın hocam...

Konuyu takipteyim bende

• mai. kullanıcısına yanıt
    Valla deneme zaten bir kaynak yeterli olmayacagı ıcın orta sevıye zor başta bide basit olarak 3 tane al bence karısık git gerçi herşeyi biliyosun 2 orta 1 zor da alabilirsin ama en aklımda kalan altın karma diye bi deneme seti var 10 farklı iyi yayının cıkarttıgı denemeleri toplamıs bir set halinde satıyor ygs-lys (yks ) ıkı ayrı deneme ondan alabılırsın cok iyi o

• HugenkuL7 H kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye girdiniz mi girdiysenix bölüm ne

• Öncelikle aldığınız karar için sizi tebrik ederim, bu ciddi idealist bir yaklaşım. Umarım her şey gönlünüzce olur ama sizin idealist olduğunuz kadar ben de realist bir insanım. Şu dakikadan sonra YKS 2019’a yalnızca optik doldurmaya girebilirsiniz. 15-20 günde hatırlarım dediğiniz şey tam 5 sene önce gördüğünüz müfredatın 20 farklı evrim geçirmiş hali. Bu pek gerçekçi değil. Sınava tekrar hazırlanıyorsanız en önemlisi tekrar lise son sınıf öğrencisiymiş gibi bu Temmuz ayında önümüzdeki sürece odaklanmanız gerekecek. Elinizdeki kitapların ise hükmü yok, hatta şöyle söyleyeyim çoğu 2018 baskılıların bile yok.. Çünkü müfredat yine değişti. Geçen periyot içerisinde lisans eğitimi aldığınızdan ortaöğretim düzeyi sanki basit gibi geliyor fakat bunun büyük bir yanılgı olacağının farkına çalıştıktan sonra varabileceksiniz çünkü üniversite sınavı birden fazla bilgi, birikim, yetenek, süre kabiliyeti isteyen birbiriyle bağlantılı/bağlantısız birçok derse hakimiyet talep eder. Rekabet çok fazla.. Çünkü forumda bir tabir var. Artık Bağcılardaki o çocuğun çantasında da YKS kitabı var ve o da her şeyin farkında..

İşin özü, kararlılığınızı umarım 2020 Haziran’a taşır sonuç alırsınız, bol şans.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben maalesef idealist yaklaşarak hayalimdeki bölümü okudum ve mezun oldum zaten. Yani bu sınava bir hayalimi gerçekleştirmek için falan girmiyorum. Mimarlık bölümünden mezunum ve şu an sektör durgun, iş imkanları kısıtlı, mezun sayısı çok fazla. Belki birkaç sene daha sektör hareketlenmeyecek. Bende bu süre zarfında ikinci bir bölüm okumak istiyorum.

Birde aradan yıllar geçmesine rağmen aklım 2014 yazında kaldı. Hep mezuna kalmış olmak istedim çünkü o zaman da daha iyisini yapabileceğimden emindim. Bu sınava tıp hedefiyle girmiyorum bir anlamda içimdeki sesi susturmak için giriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.