Şimdi Ara

5 model arasında kaldım önerilerinize göre alacağım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-IS sadece gece çekimlerinde eğil 3-4X den sonra daha fazla zoom yaptığınızda mutlaka gerekli bir özellik. Lütfen farketmez demeyin. Bendeki el titremesiyle 1/250 sn de bile buılanık fotograflar almayı başarmış biriyim....Bırakın el titremesini nefes almanız veya kalp atışınız bile kazara denk geldiğinde harika desenli fotograflar elde etmeniz mümkün 10X civarında...
    2- S6000FD ile S 9600 arasında en önemli fark SENSÖR/OBJEKTİF UYUMUDUR. Bunu S9100/9600 ile çekilen fotograflarda özellikle köşelere yakın noktalardan itibaren oluşan daha fazla purple fringing ve chrome (Color) aberration (Mor saçaklanmalar - renk sapmaları) kısacası 6 mpx daha başarılı. Ama ben tüm bunlara karşın s9600' ü zengin donanım fazlalıklarıyla tercih ederim. Çünkü daha profesyonel bir makinedir ve bu fazlalıklar verilecek 200 liraya değer. Ben aldığım zaman bu fark 320 dolar civarındaydı.
    3- S6xxxfd ile s9xxx de kullanılan sensörlerin yapı biçimleri ile yapım serisi aynı ancak ölçüleri farklıdır. Ancak ben nedendir bilmiyorum ancak sensörde alınan soğutma tedbirleri S6xxxfd de yetersiz olabilir 8-15 sn. çekim hızından sonra HOTPIXEL üretir. Bu da ham haliyle gece çekimlerinin içine eder. Büyük bir ihtimallede üretimden erken çekilme nedeni de bu durum. S9xxx de ise böyle bir sorun görmedim 100 ISO' da 120 sn süre verdim Hot pixel oluşmadı yani S9xxx de Bulb özelliği vardır. Ayrıca ISO 80 bana göre bayağı bir avantajdır.
    4. Verdiğiniz bu sıralamaya göre:
    1-fuji S9600
    2-Fuji s6500 fd
    3-fuji s5700
    4-panasonic fz50
    5-panasonic fz18
    6-kodak z812
    Benim sıralamam:
    1 - Fuji S9600 (IS önemli değil, ISO önemli diyorsanız)
    1 - Panasonic FZ50 (IS - nefis bir objektif - 60sn. çekim süresi önemli ama ISO önemli değil diyorsanız)
    (Her 2 makinenin donanım özellikleri ve zenginliği hemen hemen aynıdır)
    2 - Fuji S6000FD/S6500FD ve
    2 - Panasonic FZ 18
    (Bu iki makinede de gerekçeler aynı Fark FZ 18 de zoom Motorlu)(Benim tercihim daima manuel çemberli Zoom)(1. sıradakilere göre donanım eksiklikleri var)
    3 - Fuji S5700 ve
    3 - Panasonic FZ8 (Tüm gerekçeler aynı Fark FZ8 de Zoom Motorlu ve 2. sıraya göre biraz donanım eksiklikleri))
    4 - Hatırınız kırılmasın, Tüm donanım + ' larına rağmen Kodak z812..... (Araya girecek 3 -5 makine mutlaka vardır)
    Bu sıralamada hiç önem vermediğiniz bir konu daha var...... SERVİS.
    Fuji ve Panasonic TR' de sorun çözmede ve gidermede çok iyiler ama Kodak ?
    Artık benden buraya kadar. İnşallah kafalarda soru işaretleri kalmamış, Problem CEB' e indirgenmiştir.

• Fujileri kenara koyarsak (Elimde iki adet SD kart var) 500-600 liraya kadar IS'li ne tavsiye edersiniz?
    S5IS 500-600 aralığına bulunabilir mi garantili olarak? Ya da başka ne tavsiye edersiniz? Yüksek ISO değerlerinde S5IS nasıldır? Ya da başka ne tavsiye edersiniz?
  • sevgili @felixcrail önce anlamadım deyip sonra altındaki cümleyle ruh halimi özetlemişsiniz evet 350-400 ytl ye s9600 s6500fd arıyorum ama bi ekleme yapmak istiyorum bunlarda IS olmaması ve düşündüğümden pahalı olmaları beni tereddütte bırakıyor ve o yüzden bu üçlüden

beni bu 3 lüye yönlendiriyor S5700(uygun fiyatı) ve kodak z812ISolması ve Fuji S800fd IS olması ve bu üçünün uygun fiyatlı olması

@Bipekkan hocam ve diğer arkadaşlar gerçekten verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler sizden ve diğer arkadaşlardan çok şey öğrendim

sizlerden son bi yorum daha rica ediyorum dün resimleri incelerken S800fd yi de beğendim ayrıca hem çok geniş 27mm-480mm objektif aralığı olması hem IS olması hemde dpreview deki örnek resimleri beğenmem ve uygun fiyatından dolayı tekrar ciddi düşünmeye başladım

1-Fuji S5700
    2-Fuji S800fd
    3-Kodak z812

özellikle @Bipekkkan hocamdan ve sizlerden ricam son olarak özellikle S800fd hakkındaki ve diğer ikisiyle kıyas yaparak s800fd hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum bu son yorumlarınızdan sonra artık satın alma etabını başlatacam

• quote:

Orjinalden alıntı: epsem

Fujileri kenara koyarsak (Elimde iki adet SD kart var) 500-600 liraya kadar IS'li ne tavsiye edersiniz?
    S5IS 500-600 aralığına bulunabilir mi garantili olarak? Ya da başka ne tavsiye edersiniz? Yüksek ISO değerlerinde S5IS nasıldır? Ya da başka ne tavsiye edersiniz?

lütfen şu konudan devam edin.yanlış yerde cevap arıyorsunuz.

http://forum.donanimhaber.com/m_7205967/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

sevgili @felixcrail önce anlamadım deyip sonra altındaki cümleyle ruh halimi özetlemişsiniz evet 350-400 ytl ye s9600 s6500fd arıyorum ama bi ekleme yapmak istiyorum bunlarda IS olmaması ve düşündüğümden pahalı olmaları beni tereddütte bırakıyor ve o yüzden bu üçlüden

beni bu 3 lüye yönlendiriyor S5700(uygun fiyatı) ve kodak z812ISolması ve Fuji S800fd IS olması ve bu üçünün uygun fiyatlı olması

@Bipekkan hocam ve diğer arkadaşlar gerçekten verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler sizden ve diğer arkadaşlardan çok şey öğrendim

sizlerden son bi yorum daha rica ediyorum dün resimleri incelerken S800fd yi de beğendim ayrıca hem çok geniş 27mm-480mm objektif aralığı olması hem IS olması hemde dpreview deki örnek resimleri beğenmem ve uygun fiyatından dolayı tekrar ciddi düşünmeye başladım

1-Fuji S5700
    2-Fuji S800fd
    3-Kodak z812

özellikle @Bipekkkan hocamdan ve sizlerden ricam son olarak özellikle S800fd hakkındaki ve diğer ikisiyle kıyas yaparak s800fd hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum bu son yorumlarınızdan sonra artık satın alma etabını başlatacam

daha öncede söylediğim gibi s5700 ü s8000 e tercih ederim ben olsam.çünkü bana göre s5700 ün çektiği karelerde noise daha az.Kodak da IS olması,panoramik çekiminin olması hadi bunları geçtim isterse buna benzer bi ton artısı olsun genede çektiği fotograflar benim gözüme hoş gelmedikten sonra asla ama asla almam.üstüne basarak söylüyorum, tercihleriniz arasında olan kodak'ı asla önermem.çünkü bana göre iyi çekimler yapamıyor.siz bana yeter diyorsanız bişey diyemem.ama 2 gün sonra çıkıpta, keşke bunu almasaydım diye düşünmeyin sakın.

ben yerinizde olsam 400-500 aralığında s6500 aradığımı belirleten ilanları erişebildiğim tüm sitelere yollarım ve bi süre beklerim.beklemekten sıkılıncada hala bulamamışsam gider s5700 alırdım.ama cebinizden 600ytl çıkarmadan ASLA s9600 alabilirmiyim diye düşünmeyin.bulamazsınız çünkü.

• hocam yorumun için tüm yardımların için sağolasın kodak z812 konusu anlaşılmıştır ama Fuji S800fd yi s5700 karşısında 2. plana itmeni anlayamıyorum teknik özellikleri s5700den çok üstün gibi yani sana göre s5700ün tek üstünlüğü yüksek İSO daki performansımı S800fd ye göre

sonuçta ikiside fuji sensörleri aynı gibi s800fd nin sensörü biraz daha büyük 1/2.35

18x 8x fazla optik zoom ,IS ,Face detection ,27-480 mm objektif aralığı s5700 de 38,380 mm

ISO ayar aralığı dah fazla S800fd de 64-6000

belki S5700 ün makrosu ve diyafram aralığı daha iyi olabilir kağıt üstünde s800fd çok daha iyi gibi görünüyor bana

neden 2si arasında s5700 yani öğrenmek için soruyorum 2si arasında tercih yapacaksam s5700 daha işime gelir sana göre hem daha iyi ve neredeyse 150 ytl daha ucuz yoksa Fiyat performans olarakmı s5700 diyorsun S5700ün tek üstünlüğü yüksek ISO da az green mi s8000fd ye göre peki 2side aynı fiyat olsa hangisini önerirdin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 23 Mart 2008; 16:14:58 >

• her iki makina için de fotokritik te kullanıcıların çektiği karelere bakıyorum.s8000 de görüntü sanki s5700e göre az bişi flu gibi geldi bana.ayrıca noise s5700e göre fazla gibi.ya ben yanlış görüyorum yada çekenler makinaya tam alışamadıkları için bu kareler ortaya çıkıyor.
  • ama ikisininde sensör kalitesi aynı değilmi peki hocam face detection nasıl bişeydir bunu tam anlayamadım ben yani çok önemli bişeymidir tam neişe yarar
  • face detection insanların yüzünü tanıyıp daha net çıkmasını sağlıyor.çok gerekli bir özellik deil bence.çünkü aynı olayı manuel focus ile kendin de yapıyorsun.zaten manuel focusa alınca face detection özelliğini aktif yapamıyorsun.yani bu de demek oluyorki otomatik focus ayarında makina kendi kendine yüzlere göre netleme yapıyor.manuel de sen kendin yapıyorsun.
  • sen bu işin içinden çıkamıcaksın anlaşıldı.sen şimdi gidip s5700 al.o üste kalan 150ytl ile de bir adet polarize filtre,8 adet gp yada duracell 2700mAh pil,şarj aleti,lowepro çanta,tripod al sende kurtul bizde kurtulalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 23 Mart 2008; 16:25:55 >
  • tamam peki hocam s800fd de 27-480mm objektif aralığı s5700de 38-380mm bu 27-480 bize ne kazandırır yani kadaraja daha geniş alanın çıkması anlamınamı gelir manzara ve geniş açı foto larda yani bu önemli bi avantajmıdır

bide sende 6500fd kullanıyorsun heralde @bipekkan hocamızın dediği hot pixel sadece 4,8 sn uzun pozlamalardamı oluşuyor bu hotpixel sensörde kalıcı bişeymidir yoksa o fotoyu çekerken geçici olarak o fotoda çıkan bişeymidir
  • olmaz hocam acele yok acele etmiş olsam 360 ytl ye canon A360 alıyodum nerdeyse iyiki almamışım sindire sindire ama şuna emin oldumki Fuji alacam
    quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

sen bu işin içinden çıkamıcaksın anlaşıldı.sen şimdi gidip s5700 al.o üste kalan 150ytl ile de bir adet polarize filtre,8 adet gp yada duracell 2700mAh pil,şarj aleti,lowepro çanta,tripod al sende kurtul bizde kurtulalım.
  • objektif bilgileri konusu beni aşar biraz. tam emin değilim ama şu 27 olan daha geniş bir açı ile çekim yapıyor sanırım.tam emin değilim ama.

hot pixelle henüz karşılaşmadım makinemde.yanlış hatırlamıyorsam max 15 sn ye çıktım.onda da hot pixel göremedim.
  • Aslında IS olayı olmasa alacağım makina belliydi S9600 ve s6500 fd den biri ama IS @Bipekkan üstadın ve danıştığım bi arkadaşın dediğine göre yüksek shutter hızlarında çok önemli olduğunu ve çok faydasını göreceğimi söyledi o yüzden listemdeki 2 cihaz var IS lı s800fd ile Kodak z812 acaba sırf IS yüzünden bu iki makinadan birini mi alsam off offf...

1-fuji s9600
    2-Fuji S6500 fd
    3- fuji S800fd -Fuji S5700arasında kalırsam hangisini almalıyım
    5-kodak z812

açıkçası bana burda S800fd kağıt üstünde s5700den daha iyi görünüyor

Fuji s6500fd-s9600-s5700-s800fd karşılaştırması

Buda Kodak z812 eklenmiş karşılaştırma

fuji s6500fd-fuji s5700-fuji s800fd-kodak z812 IS

Fuji S5700 ve Fuji S800fd kıyaslamasını (fiyat gözetmeksizin) özellikle @Bipekkan hocamdan @hirotaro ustadan ve diğer arkdaşlardan bekliyorum bundan sonra bütün tereddütlerim bitip artık olayı Satın alma etabına yükseltmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 23 Mart 2008; 18:24:42 >

• S9600 bence
  • bende böyle düşünüyorum ama bide IS olsa S9600de hiç düşünmeden hele 600yt ye alırdım ama Sırf IS yüzünden S800fd ile kodak Z812 IS ı düşünmeye başladım her makinanın avantaj dezavantajı var mükemmel makina yok heralde artık bilerekmi böyle yapıyorlar 2 makinayı beğeniyorsunuz fuji S9600-s6500fd bir bakıyorsunuz AAA IS yokmuş!

ayrıca 6500fd nin ISO performansı diğerlerinden iyi gibi geldi bana
    quote:

Orjinalden alıntı: avlisadlaugim2

S9600 bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 23 Mart 2008; 18:56:00 >
  • yaw biriniz s800fd diyor diğerinizde ısrarla s8000fd. s800fd kodlu bir makine yok. s8000fd var. S8000FD s5700' e göre daha yumuşak ve biraz daha noise verir ışık durumuna göre. 27 mm değeri 28 mm göre biraz daha geniş açı demektir ama yüksek zoom değerlerinde de mor saçaklanmalar ve renk sapmaları yaratır. Ama zorunlu kalsaydım sırf IS nedeniyle S8000FD' yi alırdım. üstelik 18x zoomda kaçınılmaz IS gerekli.
    Ancak artık S8100FD çıktı, bekler alırdım. Çünkü aynı fiyat bandında....
    Ama yine ısrarla 2. el S6000FD/S6500FD veya S9600..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Mart 2008; 19:05:16 >
  • bende s9600 veya s6500fd den yanayım hatta s6500fd nin resimlerini çok beğendin özelliklede yüksek İsolarda amma ya IS onu gözardı edemiyorum peki hocam size can alıcı bi sorum olacak siz sırf IS yüzündenmi Panasonix FZ 50 aldınız s9600 e ek
  • quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

quote:

Orjinalden alıntı: epsem

Fujileri kenara koyarsak (Elimde iki adet SD kart var) 500-600 liraya kadar IS'li ne tavsiye edersiniz?

lütfen şu konudan devam edin.yanlış yerde cevap arıyorsunuz.

http://forum.donanimhaber.com/m_7205967/tm.htm

Rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Ancak o konu sadece S5IS üzerine. Ben ise SD kullanan IS'li makina tavsiyesi (S5 olur başka birşey olur) rica etmiştim. S5IS ile ilgili ISO ve fiyat sorum da adı konunun içinde geçti diyeydi. S5 dışındaki makinaları da kullanan insanların da tecrübesinden ve birikiminden yararlanmak istemiştim, rahatsızlık verdiğim için özür dilerim...

• hayır hocam rahatsızlık sözkonusu değilde burda genelde fuji üzerine yoğunlaşıldığı için ve canon s5 ıs kullanan pek olmadığı için burayı takip edenler içinde s5 topiğinde daha iyi cevap alırdınız diye arkadaş oraya yönlendirdi yoksa rahatsızlık sözkonusu değil sizin fayda görmeniz açısından s5 topiğine yönlendirdi arkadaş
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.