5 liraya partüm satan yerlerin bayiliklerini açmak ve ya bayilik eğilde sadece alım satımını yapmak ne kadar tutar arkadaşlar? Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Hiç parfüm dükkanı olmayan bi yere açmak istiyoruz. Konu dışından bişey çıkmayınca buraya açayım dedim, belki bilgisi olan ciddi insanlar gelir diye..
gelır sevıyesı dusuk bı yerde acman lazım. Burada dusunmen gereken toptan alacagın parfumler degıl tutacagın ve ıcını dekore edecegın dukkanın malıyetı olmalı.
Bır cok dukkan sahıbı senden kırayı pesın ısteyecektır yılbasına kadar.
Iyı dusunmek lazım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Michael WittmannM
kullanıcısına yanıt
Gelir seviyesi düşük ve hiç parfüm olmayan bir yerde açmayı istiyoruz. İşi açacak olan amcam. Kendisine bir iş fikri söylesem hemen ilgisini çeker. Araştıracağımı söyledim, sonra bilgilendiririm dedim ama net bi bilgi yok kimsede. Açmak istediğim şehir az nüfuslu olduğundan ve açmak istediğim yerde herkes birbirini tanıdığından dükkan kiralamak sıkıntı olmaz, raf ve dekorunuda yine ordaki tanıdıklarla halledilebilir. Yani hepimizin bildiği gibi herşey nakit parayla ve ya krediyle dönmüyor, tanıdıklarla, çeşitli uğraşlarla maliyeti düşürmek mümkün olabiliyor.
Hatta malını araca doldurup, köy köy gezdirip, bol bol satış yapabilenler var. Eğer bir kere yapıp tutarsa bu gezip satma işi, her gün yapılabilir. Yaz aylarında kalabalıklaştığı için ve oranın insanları ucuz mala ilgi duydukları için rağbet görür.
İstediğim şey bayilikten ziyade parfümü alım satım yapmak yani bağlı kalmamak. Mesela parfüm ve bakım ürünleri satan bir dükkan olursa, ürün çeşitliliğinden daha iyi olabilir. Sırf parfüm üzerine değil de bakım ürünleride satılır daha iyi olur.
Ama bayilik olmazsa olmaz bir şart ise, tavsiye ettiğiniz bir bayilik veren 5 liralık parfüm firması var mı?
sektörle ilgili malesef bilgim yok.
bunun dışında şartlarınız bana olumlu geldi. madem dükkan gideri düşük olacak bence deneyin.