Şimdi Ara

5'LI KOLON TAKIMI ANFI VE DVD BAGLANTISI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bismillah Deyip Yazıma Giriyorum Ben Bu Konularda Biraz Cahilim Herkes Mazur Görsün Öncelikle.

Şimdi 5 Li bir kolon takımı var elimde kolonlar Left Out - Right Out - SL Out - SR Out - Ve Center Out Olarak 5 Takım Oluyor Sanırım. 5+1 Degil Arkadaslar. Yani sanırım SW denilen Sub Woofer Kolon Takımında Yok. Buyuk Bir Sistem. Boyum kadar diyebilirim. 1,40 mt felan Left Ve Right ların boyu.. üzerinde 2 Bass 2Mid ve 1 Tweeter Olarak Her iki kolonda var. Rearlarda mid e benzer ve tweeter ile birlikte iki kolon centerdada 2 mid ve bir tweeter olarak mevcut. Anfisi Var Kendi Sistemine Yetecek Bir Anfi Güç Tüketimi 200 Watts Güç Çıkışları Önler (L+R) (80w+80w) (RMS) Arka (Rears) (15w+15w) (RMS) Merkez (Center) 15W (RMS) degerinde bi anfi Frekans Karşılığı 20Hz-20KHZ Degerinde bi alet. Aux L-R / VCD L-R input olarak Tape L-R VE DVD/AC-3 input olarak L-R / SR-SL / CENTER ve SW-IN Girisleri Var. Sw Out da ayrı olarak bulunuyor. speaker system olarak Left Out - Right Out - SL Out - SR Out - Ve Center Out aynen kolon biciminlerininde baglantisi icin ayni cıkıslari var.
    Kolon ve anfi baglantisi direk olarak Speaker System modulunden yaptım tum kolonlardan ses aliyorum sanırım bu stereo sistem baglantisi oluyor. aux olarakta bilgisayara bagladim ses guzel ama sanırım dedigim gibi bu stereo baglanti oluyor. 5.1 sesi bu anfiden alabilirmiyim. ilk sorum. bunun icin bilgisayarımın ses kartının degistirmek gibi bi alakam olacakmi? ses kartım onboard sanırım ac97. anfinin üzerinde ac3 5.1 ready - Cinema DSP Digital ve CMSS - Dolby Digital Gibi Yazıları Var. Ayrıca 5+1 Channel Audio Felan Yazıyor İşte. Dedigim Gibi Bu Anfiye Hiç DVD Baglamadim. Çünki Elimde Şuan Dvd Playerim yok. satmıştım daha once alamadım halen. alırsam buna sanırım 5+1 cikisli bi dvd player almam gerekecek. cunki tum dvd playerlarda 5.1 cikis yok. ayrıca onun baglantisini hangi kablolarla yapicam buda ikinci sorum arkadaslar. bi dukkana sormustum normal scart girişi kablolarından 2 tane alip yani (6 uç oluyor tek tarafta) 5ini dvd ye 5 ini anfi cikisinin hepsi kendi cikislarina olmak kaydıyla baglantisini yapabilirsin demişti onu baglamaya ne var demişti bu dogrumudur? Şimdi benim bilgisayardan aldigim ses stereo sesmi oluyor? center in ve diger rear larin sesini istedigim gibi alcaltip yukseltebiliyorum fakat hepsi sanırım stereo olarak bagli. ben anlamis degilim. pc den daha guzel bi ses almamiz mumkunmu? bunu nasil yapabiliriz mumkunse? 5.1 ses kartı almamız cok şeyi değiştirirmi? alırsam Creative Live SB 5+1 gibi ses kartı uygunmudur? Audigy ZS leri tabiki biliyorum ama suan paramız ona yetmez. 5.1 cikisli en ucuz ses kartı ve uygunu ne olmalidir? ve son olarak ben bunu dvd ye 5.1 olarak dedigim baglantisini yapsam yani 5+1 dedigime bakmayin sub yok 5 li kolon takimi L-R- SL- SR ve Center olarak baglasam 5.1 e dvd de gecebilirmiyim? daha yuksek ve guzel ses alabilirmiyim? kendi sesini suanda pc den aldigim sesin cok daha guzelini alacagimi vaad edenler var. bilmiyorum boşu boşunada dvd player almayalim şimdi? Ve Son Olarak Bu Anfiye Bu Kolonların Yanı Sıra Bide Fazla Aşırı Olmayan Bi Sub Woofer Alsak Bu Anfi Kaldırırmı? Çıkışınıda SW Out Dan Yapicaz Sanırım? Aynı zamanda SW yi aktif alip anfiye yuklenmesek daha mi iyi ? yoksa pasif sw ile anfi cikisimi yapmali? Bu Konuda Beni Bilgilendirin Arkadaslar.
    Şimdiden bu yazıyı okuyup cevap yazacak arkadaslarima binlerce kez teşekkürü bir borç bilirim. Sabrettiginiz için çok saolun arkadaslar. Affan83 abimede tekrar selamlar. bilgilerinizi ve bilgini bekliyorum Affan Abi Selam Olsun Herkese.
    Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 24 Şubat 2006 2:48:32 >

• Sevgili @tamerim;
    Sana PM attım Ayrıca bence daha fazla bilgi vermelisin..Mesela amfinin marka ve modeli nedir?Kolonlar nedir? vs...
    Bu durumda yardımcı olmak çok güç çünkü,hiçbir ayrıntı yok soruda
    Hoşçakalın,saygılar...
  • abi ben marka vermeyi sevmiyorum tum ozelliklerini yazdım zaten markayı versem ne olur vermesem ne olur farketmez bana gore. ozellikler belli. yazdıgım gibi 5li kolon takimi olan bi set sw olarak herhangi bi olayı yok cunki Left Ve Right olarak uzun ve uzerinde iki bass a sahip. 2 mid ve 1 tiz olarak her bir kutuda var iki tanede rear i var normal rear lar gibi mid ve tiz den olusuyor bide center da 2mid ve 1 tiz var okadar. baglanti olayınıda soyledim speaker baglantisi olarak tum kolonların L R SR SL ve CEN olarak baglanti yerleri var anfide ayrıca ac3 ve dvd icin 5.1 girişi mevcut tape ve aux girişleri de var bunlar onemli degil. ben suan bilgisayardan dinliyorum sanırm bu stereo ses biçimi olduguna kanaat getiriyorum 5.1 lik ses duzeyine gecmem icin pc de ses kartımı almam gerek demiştim birde dvd player 5.1 cikisli olarak anfiye girsem 5.1 lik bi dvd player alıp direk sesi dagitabilirmiyim? ikinci soruda buydu. bide ayrıca sub alabilirmiyim demiştim sw in ve out olarak anfisinde yerleri var aktif mi pasif mi almam gerek demiştim bukadar. belki anlasilmadi ilk yazıda bu kadar abi. marka vermek istemiyorum cunki sıkılıyorum bu olaydan ayrica anlatirim. sevgiler.

• Bu kolon seti dahili anfi içeren bir kolon seti değil heralde. Ama digital girişleri yok! Yanlız şu husus var. Digital girişi olmayan anfide de 2 kanal girerek efekt seçeneklerinden 5.0 ses alabilirsin. İleri de Subwoofer alırsan bu sistemin Sub. Out'una takabilirsin. Muhtemelen kolonların Sunrupid, westa veya osawa marka gibi. Kolon takımın da Subwoofer olmamasının nedeni ön kolonlarının büyük olması sebebi ile ekstra tercihleri üreticinin satış stratejisinden dolayı alıcıya bırakması. Analog girişleri de kullanarak 5.1 giriş elde edersin. Ancak zaten 2 kanal girerek de bu işi kolonların anfisine bırakabilirsin. Analog çıkışı olan çok seçenek var dvd playerler de. Hem de 60 ytl den başlıyor.
    Bu arada alacağın Sub. aktif olmalı bu sistem için. Çünkü sadece pre out çıkışları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 3 Mart 2006; 14:11:54 >
    bu konuyu ayrica baska sorularımı msn de sorabilirsem sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerim -- 3 Mart 2006; 14:55:33 >

bir kere şunu yaz senin aldığın amfi çin malı ve tanısamda bazıları dd, dts, prologic gibi özellikleri olan modeller var. misal trident.
    sende ki osawa, bots gibi.-benim bunlarla ne işim var o da ayrı hiakaye-
    şimdi soruna gelelim
    çok uzun yazmışsın gereksiz detaylar ilk gün yazmadım.
    mevcut ses kartın onboard gördüğüm kadarıyla. öyle 5.1 ses çıkışları yok mu? onları direkt amfiye aktarıyorsun. ne var onda satıcı doğru demiş. herhangi bir rca to rca kablo ile aktar. 5.1 çıkışların yoksa en ucuzundan sese kartı alıp veya philips 720SA gibi dp2 sahip dvd çalar alıp her türlü medyadan mp3, cd, dvd, vcsd vs. 5.1 ses çıkışı alıp amfine girebilirsin. amfinde dd,dts ve prologic , 1, 2 destekler yok. ki dolby prologic 2 gelişmiş çözücüdür(dvd, dijital kod için değil) ve en iyilerindendir.
    bu arada dijital bağlantı ile işimiz yok. maalesef. yalnız bu marka-model amfilerin bazılarında olabiliyor.resimde bir yer gördüm orası olabilir. AM radyoya benziyor. kablo tv'in varsa FM terminaline kablo tv bağla radyoları çeksin.
    dvd den veya PC'den 5.1 sinyal aldıktan sonra hoparlör takımın 5 li kolon şeklinde çalışır. sw olmadan da çalışır. amfin pasif sw çalıştırmaz aktif olmak zorunda. pasif çalıştırırsın; uzun hikaye. aktif alman her şekilde yararlı. cav subwoofer bak. o amfin kalitesinde.

• tam olarak herşeyi anladım dostlar sevgiler zaman ayırdıgınız icin.
  • teknika adli abime sonsuz sevgi ve saygilar bu konuda acik acik benimle saatlerce ugrastigi ve ilgilendigi icin kendisine teşekkürü bir borç bilirim. sonuçta ilgilenip birilerinin gonlunu almak özveri istiyor.
    Sonsuz Teşekkürler.
  • Tamerim sen adını vermek istemedin ama ben vereyim müsadenle. bu anfi TRİDENT. özellikle büyük harflerle ve büyük iyi kullandım marka bu. Yani Bildiğimiz TRIDENT chip üreticisi elektronik firmasının ürünü değil. Sefa Elektronik diye bir firmanın çıkardığı(getirttiği) ürün. Esenlerde yeri. Nerden biliyorum. Bu aksam gidp 831 model anfisini aldım geldim eve. ordan biliyorum.

Eve aldım geldim meğer ürünü kullanılmış bağlantı yerleri toz içindeydi. Ve anfiyi bir yerlere vurmuşlar ve ezilmiş kasa yamulmuş. hemen kucakladığım gibi gittim geri verdim. Evkurdan başka yerde satılmıyor. 2 etmediler paramı geri aldım. Bu konuda Evkura buradan teşekkürler.

Geri götürmeden bir çalıştırdım ama kafamı duvarlara vurdum Ses güzel ama bir fanı var benim koca P4 Kasanın kendi fanı bile sinek vızıltısı gibi kalıyor bu anfinin fanı yanında. TECRÜBE YENMİŞ KAZIKLARIN FATURALARIDIR.

Günlerdir kafamı kurcalıyordu. Bugün Teknosaya gittim ve RXV357 yi sordum elimizde yok dediler. Satıcı onu yerin DE598 önerdi çok daha kalitelidir vs. attı tuttu. Canım tamemen sıkıldı gittim bu TRİDENT i aldım geldim ama külliyen hayal kırıklığı yarattı o fan sesi. Yani sadece düğmesi basılı ve kolonlar çalışmaz durumda iken otur fan sesi dinle işin yoksa. Neyse allahtan ürün defolu çıktı da geri verip paramı aldım.

Sendeki Kolonlar da sanırım Tridentin kolonları. O kolonlardaki basslar yerine pasif woofer taksanda o kadar verim alamazsın o kolonların bassları kadar bas vermez pasif woofer.

Neyse gelelim senin sorduklarına. TRİDENT anfinin arkasında girişler var Ses kartın yada DVD playerın çıkışlarından bu girişlere bağlatı yapıcan ve yanındaki çokışlardan kolonlara bağlatı yapıcan. O zaman 5+1 sesi alırsın düzgünce. Ama Woofer sorunu olarak Aktif Woofer sadece asıl çözüm yolu. ZAten woofer olmadan keyif almayı unut. DVD Playerda DVD playerın premier veya Tridend gibi markalarsa Bilgisayarın kadar verim alamazsın. Çünkü Kaliteli bir ses kartının işlemcileri bu DVD playerların seslerinden kat kat kaliteli ses sunar. O yüzden PC de kullanmak seni kesiyorsa hic DVD ye ekstra para verme.

Saygılarımla.

• Merhaba muhterem arkadaşlar,
    Kısa bir soruyla başlayarak, sizlerin sabrını zorlamak istemiyorum
    Bende 6.1 creative 6600 ve 5.1 creative audigi ses kartı var.Bu sisteme 1000 watt jbl bass ve bir de anfi ekleyerek çalıştırabilir miyim?Çalıştırabilirsem nasıl min-max kaç watt bir anfi tafsiye buyurursunuz?
    Herkese saygılar sunarım.
  • vallahi daha onceden alınmış bi voxline 933 var elimde fakat 5.0 kanal ses yine alamıyorum. baglantilar normal ama ne yapmam gerektigini anlamış degilim. acaba 5.1 olarak kaydedilmis filmlermi bulmak gerek. olmasa olmuyormu? aux da neden kanallarla oynayabiliyorum da, dvd digital olaya geçince oynayamıyorum anlamadım? kanal modlarınla oynayamasamda arka rear lar ve centerin volume olayı düşüp yukselebiliyor. kanal olayına geçemiyorum ama ses seviyesini sesi olmamasına ragmen rear larin oynayabiliyorum. normalde oynanmıyor. anlamadım. bide anlasak.. insallah filmlerle alakali bi olaydır. 5.1 kanal voxline dan cikis alıyorum anfiye giriyorum. mp3 lerde dahi oynama yapamıyorum. kanal oynaması olmuyor işte. direk stereo. bilen varsa aciklarsa sevinirim ustadlardan. bu arada anfi nin gelişmiş cozuculeri yok Nicomendo haklı bu konuda. zati yakında satacagim alıcısı var burda ama satınca para bulup daha ustun bişi bulamayacagimdan korkuyorum işte sorun orda. satana kadar idare. ne yapalim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.