Şimdi Ara

5.kata kadar sinyal gönderen en iyi modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar modem almam lazım en yi sinyal gönderen modem hangisidir. yardımınıza ihtiyacım var

• lord987 kullanıcısına yanıt
    öyle bir modem yok yapsa cisco yada mikrotik markaları yapar bence tekrarlayıcı kullanın
  • Ben TP-LINK TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router (3x5dBi antenli) kullanıyorum zemin kattan 5. katta aynı oda hizası üzerinde bağlanıyorum 3 diş çekiyo bağlantı hızı kötü denmeyecek kadar iyi fakat kalite istiyorsan Access Point (kablo>wireless) ya da tekrarlayıcı (wireless>wireless) kullanacaksın. Bana da yeterli gelmedi gidip Air 4310 150 Mbps Kablosuz Erisim Noktasi / Tekrarlayici aldım modemden gelen sinyalin zayıf olduğu yere konumlandırıp fişe takıyorum (alıcı yan daire arada 7 metre mesafe var fakat betonarme yapı çok fazla ve kalın Air4310 olmadan 1 diş çekiyo cihazı takınca 3 diş çekiyo alıcı tablet olduğu için böyle bir yöntem uyguladım) Elimde Air 2411 300 Mbps 2.4/5Ghz Çift Band Kablosuz Ag Erisim Adaptörü var TP-LINK TD-W8970+Air2411 alırsan hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz 6. kata bile çıksan 3 diş görür rahat rahat girebilirsin nete. Bu iki kombine süper! [ortalama 260-270 TL arası] 4310u tavsiye etmiyrum o işini görmez 150 çünkü mbps sana tavsiyem AirTies'ın 300 mbps olan modeli Air 4410 300 Mbps Kablosuz Erişim Noktası bu ikisini de kombine ettiğin zaman hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz [yaklaşık 300 TL] 5. kattan rahat rahat girersin. Bu örnekleri çeker çekmez olayını kafanda az da olsa tasarla diye verdim. Senin kıstasların ne yönde herhangi bir fikrim yok eğer söylersen sana daha iyi yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 12 Kasım 2013; 9:32:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Ben TP-LINK TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router (3x5dBi antenli) kullanıyorum zemin kattan 5. katta aynı oda hizası üzerinde bağlanıyorum 3 diş çekiyo bağlantı hızı kötü denmeyecek kadar iyi fakat kalite istiyorsan Access Point (kablo>wireless) ya da tekrarlayıcı (wireless>wireless) kullanacaksın. Bana da yeterli gelmedi gidip Air 4310 150 Mbps Kablosuz Erisim Noktasi / Tekrarlayici aldım modemden gelen sinyalin zayıf olduğu yere konumlandırıp fişe takıyorum (alıcı yan daire arada 7 metre mesafe var fakat betonarme yapı çok fazla ve kalın Air4310 olmadan 1 diş çekiyo cihazı takınca 3 diş çekiyo alıcı tablet olduğu için böyle bir yöntem uyguladım) Elimde Air 2411 300 Mbps 2.4/5Ghz Çift Band Kablosuz Ag Erisim Adaptörü var TP-LINK TD-W8970+Air2411 alırsan hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz 6. kata bile çıksan 3 diş görür rahat rahat girebilirsin nete. Bu iki kombine süper! [ortalama 260-270 TL arası] 4310u tavsiye etmiyrum o işini görmez 150 çünkü mbps sana tavsiyem AirTies'ın 300 mbps olan modeli Air 4410 300 Mbps Kablosuz Erişim Noktası bu ikisini de kombine ettiğin zaman hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz [yaklaşık 300 TL] 5. kattan rahat rahat girersin. Bu örnekleri çeker çekmez olayını kafanda az da olsa tasarla diye verdim. Senin kıstasların ne yönde herhangi bir fikrim yok eğer söylersen sana daha iyi yardımcı olabilirim.

tamda istediğim yönde cevap verdin. zaten kafamdan 200 tl çıkarmıştım. bende senin gibi yapıp modem ve dağıtıcı almayı düşünüyordum. sizin dediğiniz modeme de bakmıştım ve kararsız kaldım. sizin evde kullandığınız ve memnun kaldığınız modem ve dağıtının markalarını verirmisiniz aynılarını hızlıal veya hepsiburadadan sipariş vereyim. başka marka kombinasyonu verince kafam karıştı. birde kurulumu kolay olsun yeter. veya direk hızlıal dan link verirseniz memnun olurum. direk sipariş vereyim. şimdi yanlış birşey vermeyeyim. birde benim şu anki modemden dolayı ıphone ve ıpad lerde bağlantı kopuyor. samsung larda ve pc de sorun yok ama sadece apple ürünlerinde oluyor. sizin modemde böyle bir sorun varmı. yeni modemde bu sorunuda halletmem lazım

• TP-LINK TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router çok sağlam bir modem hiçbir sıkıntı yaşamazsın aynı zamanda ister 3G Modem ya da Sadece Router olarak bile kullanabilirsin (yani elindeki modemi kullanarak + bir yönlendirici/repeater almana gerek kalmadan bile kullanabilirsin ama denemediğim için ne yönde bir performans alırsın bilemiyorum) diyeceğim o ki cihazda yok yok bunu alırsan tüm kaynak (modem) ihtiyacını karşılar yok eşleşti eşleşmedi problemi yaşamazsın. Cihazdaki "Bandwith Control" özelliği sayesinde -örnek veriyorum- 8 mbps internetin var Ahmet diye birine internetini paylaştırdın diyelim (Ahmetin IP:192.168.1.104 diyelim) karşı PC IP adresini girerek Ahmet 1 mbps kullansın üstüne çıkamasın benim hızımı yavaşlatmasın bile diyebiliyorsun bunun için 80 portunu yazıp Ahmetin IP adresini girip ayar yapman yeterli. Elindeki mevla 200 diyelim 110 lira daha ekle AirTies 4410 al yok çekti çekmedi derdi olmadan aynı bina içinde istediğin kattan gir internetini paşalar gibi kullan AirTies Air4310 aynı daire içindeki ağını elindeki var olan dandik kablosuz modemle güçlendirebilmek yani ağını genişletebilmek için ve tüm odalardan internete sıkıntısız erişebilmek için ideal ama mevzu 5. kat ise TP-LINK Modem +Air 4410 300 Mbps Kablosuz Erişim Noktası mükemmel bir uyum içerisinde çalışacaktır. Cihazın çalışma prensibi şöyle tekrar belirtmek istiyorum; eğer modeminde WPS tuşu var ise (ki TP-LINKte WPS var Wifi açma kapama tuşu var ayrıca 2 USB, 3 ethernet ve 1 tane de GIGABIT port çıkışı var)cihazın ve modeminin üzerindeki WPS tuşuna basıyosun saniyeler içinde eşleşiyorlar modemin kablosuz sinyalinin var olduğu ama yetersiz olduğu yerde cihazı fişe takıyosun cihaz Kablosuz ismi "TP-LINK" diyelim aynı yayın üzerinden gelen sinyali alıp aynı kalitesini hiç bozmadan 2-3 kat güçlendirerek sana ulaştırıyor. (cihazları aldım eve geldim cihazın calışma mantığını anlayamadığım için abartısız 4 saat uğraştım sinyal neden gelmiyor neden kablosuz erişim göremiyorum vs. kafa patlata patlata çözdüm işi WPS tuşuyla eşleşme yapamayabilirsin ilk başlarda çünkü cihaz standart ayarlarıyla geliyor modemine tanıtman gerekiyor vs. en mantıklısı repater cihazı ethernet ile modeme bağlayıp AirTies Network Assistant ile modeme tanıtmak sorunsuz ayarlanabiliyor) Ben 4310dan memnunum aynı kattaki daireden daireye bile bana mısın demiyor Air4310 böyle ise 4410 300 mbps ile çok daha iyi iş yapacaktır. Her ikisini de alırım dersen sana teknik destek verebilirim tüm ayarları nedir ne değildir çözdüm ve biliyorum sana yardım edebilirim.
    İnternetten alışveriş yapmak çok mantıklı ben TP-LINK TD-W8970'e 199 TL'e MediaMarkt'tan almıştım. buradaki fiyatı 164 TL al burada da Air4410 fiyatı 120 TL ikisi sana 284 TL'e gelecek benden sana tavsiyem 30-40 lira fazla olsun git elektronik marketten al internetten alırsan geri iade imkanın var ama uğraştırabilir seni + değişeceği ve seni memnun edeceğinin garantisi yok ama elektronik marketlerde 15 gün içerisinde iade edip başka ürün alma imkanın var. Yardım istersen ben buradayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 12 Kasım 2013; 12:03:11 >

• quote:

TP-LINK TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router çok sağlam bir modem hiçbir sıkıntı yaşamazsın aynı zamanda ister 3G Modem ya da Sadece Router olarak bile kullanabilirsin (yani elindeki modemi kullanarak + bir yönlendirici/repeater almana gerek kalmadan bile kullanabilirsin ama denemediğim için ne yönde bir performans alırsın bilemiyorum) diyeceğim o ki cihazda yok yok bunu alırsan tüm kaynak (modem) ihtiyacını karşılar yok eşleşti eşleşmedi problemi yaşamazsın. Cihazdaki "Bandwith Control" özelliği sayesinde -örnek veriyorum- 8 mbps internetin var Ahmet diye birine internetini paylaştırdın diyelim (Ahmetin IP:192.168.1.104 diyelim) karşı PC IP adresini girerek Ahmet 1 mbps kullansın üstüne çıkamasın benim hızımı yavaşlatmasın bile diyebiliyorsun bunun için 80 portunu yazıp Ahmetin IP adresini girip ayar yapman yeterli. Elindeki mevla 200 diyelim 110 lira daha ekle AirTies 4410 al yok çekti çekmedi derdi olmadan aynı bina içinde istediğin kattan gir internetini paşalar gibi kullan AirTies Air4310 aynı daire içindeki ağını elindeki var olan dandik kablosuz modemle güçlendirebilmek yani ağını genişletebilmek için ve tüm odalardan internete sıkıntısız erişebilmek için ideal ama mevzu 5. kat ise TP-LINK Modem +Air 4410 300 Mbps Kablosuz Erişim Noktası mükemmel bir uyum içerisinde çalışacaktır. Cihazın çalışma prensibi şöyle tekrar belirtmek istiyorum; eğer modeminde WPS tuşu var ise (ki TP-LINKte WPS var Wifi açma kapama tuşu var ayrıca 2 USB, 3 ethernet ve 1 tane de GIGABIT port çıkışı var)cihazın ve modeminin üzerindeki WPS tuşuna basıyosun saniyeler içinde eşleşiyorlar modemin kablosuz sinyalinin var olduğu ama yetersiz olduğu yerde cihazı fişe takıyosun cihaz Kablosuz ismi "TP-LINK" diyelim aynı yayın üzerinden gelen sinyali alıp aynı kalitesini hiç bozmadan 2-3 kat güçlendirerek sana ulaştırıyor. (cihazları aldım eve geldim cihazın calışma mantığını anlayamadığım için abartısız 4 saat uğraştım sinyal neden gelmiyor neden kablosuz erişim göremiyorum vs. kafa patlata patlata çözdüm işi WPS tuşuyla eşleşme yapamayabilirsin ilk başlarda çünkü cihaz standart ayarlarıyla geliyor modemine tanıtman gerekiyor vs. en mantıklısı repater cihazı ethernet ile modeme bağlayıp AirTies Network Assistant ile modeme tanıtmak sorunsuz ayarlanabiliyor) Ben 4310dan memnunum aynı kattaki daireden daireye bile bana mısın demiyor Air4310 böyle ise 4410 300 mbps ile çok daha iyi iş yapacaktır. Her ikisini de alırım dersen sana teknik destek verebilirim tüm ayarları nedir ne değildir çözdüm ve biliyorum sana yardım edebilirim.
    İnternetten alışveriş yapmak çok mantıklı ben TP-LINK TD-W8970'e 199 TL'e MediaMarkt'tan almıştım. buradaki fiyatı 164 TL al burada da Air4410 fiyatı 120 TL ikisi sana 284 TL'e gelecek benden sana tavsiyem 30-40 lira fazla olsun git elektronik marketten al internetten alırsan geri iade imkanın var ama uğraştırabilir seni + değişeceği ve seni memnun edeceğinin garantisi yok ama elektronik marketlerde 15 gün içerisinde iade edip başka ürün alma imkanın var. Yardım istersen ben buradayım.

modemi sepetime ekledim hızlıal da 163 tl. Air 4310 yerine şu ürünlerden birini alsan ne fark eder.

http://www.hizlial.com/tp-link-tl-wa5210g-54mbps-yuksek-guclu-dis-ortam-access-point/30.026.9250.0053

http://www.hizlial.com/tp-link-tl-wa850re-300mbps-evrensel-kablosuz-n-menzil-genisleticisi/30.026.9250.0140

bunlar arasındaki fark çokmu. senin dediğinimi alayım yoksa yukardaki modellerden birini alsamda olurmu.

• İyiymiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • durumun el veriyosa onlar daha iyi tabiki outdoor olanları evde kullanmanı tavsiye etmiyorum sağlığa zararları var diye biliyorum.
  • quote:

durumun el veriyosa onlar daha iyi tabiki outdoor olanları evde kullanmanı tavsiye etmiyorum sağlığa zararları var diye biliyorum.

fiyat araştırması yaparken bimekste bir yorum okudum. kablosuz performansı iyi olmadığı yazıyordu. linkteki yorumu okuyup yorum yaparmısınız.

http://www.bimeks.com.tr/urun/127201/tp-link-td-w8970-300mbps-kablosuz-gigabit-modem-router.aspx#comments

• ben kjullanıyorum memnunum kablosuz performansı bence yeterli.
  • Modemi 1. kata kurup 5.kattakilere işkence çektirmektense 3. kata kurarak sistem optimizasyonu yapmak lazım.

@kadir.uluag
    @lord987

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 22 Kasım 2013; 11:20:23 >
  • Mantıklı. Bahsettiğim modem wifi performansı açısından asla hayal kırıklığı yaratmaz fakat sizin beklentileriniz mükemmel bir wifi performansıysa yetersiz gelir, bir Access Point ile mükemmel performans alınabilir. Eğer maksimum bir kablosuz performans istiyorsanız TP-LINK Archer C7 AC1750 Kablosuz Dual Band Gigabit Router tavsiyemdir. Bana kalırsa Modem+Access Point Kombinesi yapın daha kârlı olur.
  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    tp-link modemi aldım. inşallah 2-3 gün içinde bağlantı kopmaları olmazsa geri göndermiyecem(bugün aldım ve birkere kopma yaptı). şimdi sormak istediğim şu menzil genişleticilerden 2 tane ucuz olanlardan alsam. birini bir üst kata koysam birinide onun üstündeki daireye koysam nasıl olur. yoksa onun yerine daha kaliteli birtane alıp sadece onu bir üst kata koysammı daha sağlıklı olur. sadece modemle bir üst katta 4 veya 5 diş çekiyor. onun üstündeki katta ise masaüstü pc de 3 diş(güzel bir alıcı koydum) ıphone da ise belli bir noktada can çekişerek çekiyor. asıl amaç zaten tabletlere iyi vermek. yardımcı olursan sevinirim.
  • Eğer kablosuz menzil alanını genişletirken hız kaybı istemiyorsanız Access Point'inizi kesinlikle modemden kablo ile bağlantı kuracak şekilde ayarlayın farkı göreceksiniz. Eğer bir üst ve bir alt kat modemin bulunduğu alan boyunca kablosuz olarak genişletmek istiyorsanız Repeater özelliği olan Access pointleri tercih edin. Modeminizi ayarlamam için bana ulaşın modemden en iyi performansı almanız için ayarlamalar yapalım beraber size modemin bölümleri hakkında bilgi vereyim neler yapabilirsiniz göstereyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.