Şimdi Ara

5 Ghz 9900KS ve 5 Ghz Oc 9900K ısınması ve Voltajı aynı mı olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 9600K kullanıcısıyım aslında kullanıcısıydım sattım yerine sadece işlemci değiştirip devam edeceğim. Muhtemelen neden ryzen almıyorsun intel 10. nesil beklemiyorsun vs diyenler olacaktır ancak hem anakartım hem sistem bileşenlerim genel olarak güzel 9900k veya 9900ks in beni uzunca süre üzeceğini de düşünmüyorum.

9900KS aslında seçilmiş 9900k diyorlar peki bu standart 9900k da daha düşük voltaj da 5 ghz seviyesinde daha iyi çalışacağı anlamına mı gelir? Soğutucu olarak Nzxt Kraken x72 ve Nzxt e650 power kullanıyorum.

• Gelmez, 9900KS yüksek silikon kalitesine sahip 9900K’larin aradan seçilmiş olanları zaten. 99.9% ihtimalle 9900K daha yüksek voltaj isteyecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acıkcası teknik bilgim yok.
    Genelde gordugum incelemelerde 5GHZ olmayan 9900K yok.Nerdeyse hepsi oluyor.Ki sizin sogutma ile de 5GHZ belki 5.1, 5.2 calıstırma sansınız olabilir.
    Benim oyle bir imkanım olsa ben 9900KF alırdım.Onboard Ekran kartını ben gerekli gormuyorum.Ayrıca belki o birimin olmamasının da islemciye bir faydası olabilir.Sadece mantık yurutuyorum.

Aradaki fark genelde gordugum 9900K 5GHZ seviyelerinde calısırken 9900KS yi 5.2,5.3GHZ de calıstırıyorlar.
    İslemci tercihi de kisiye baglıdır.Inte de AMD de AMerikan sirketi ikisinde de kimsenin hissesi yok.
    AMD de 16 Cekirdek 32 İzlek ya da 12 Cekirdek 24 izlek islemciler olmasına ragmen oyunlarda hala 9900K ref. gozukuyor.Ryzen 4000 serisi ile belki ancak yetisecek belki de cok az gececek.Dolayısı ile tercihi sorgulamak mantıklı degil...

Ben de AMD ye sempati duyan ve Inteli elestiren biriyim.Dunya mesajım var.Ama yasadıgım sıcaklık ve frekans oynamaları teredutte bıraktı.

Yardımcı olamadık konunun altına da yazdık belki ama ben 9600K deneyiminizi sorabilir miyim?5GHZ kullanabiliyor muydunuz?Kullanıdıgnız Ekran Kartı ile perf. nasıldı?

• huso kullanıcısına yanıt
    9600k da ben genelde 4.8 de kullandım hocam 1.29v de falan o degerlerde stabilite yakaladım ancak 4.9 ve üzerinde 1.35 bile zar zor yetiyordu. Ama çıktığım en yüksek hız 5.2 ydi 80 derece altını görmediğim için gerek duymadım.

Gelelim performansına ben 1070 ile kullandım bırakın oc yapmayı en düşük voltajda 4.1 ghz de çalışıyordu yani 1.11 di anakartin verdiği değer 4.1 rahat rahat 1070 ı besliyordu. Bir oyun harici 9900k dan çok farklı değil oyunlarda o da assassins creed serisi denuvo resmen sömürüyor islemciyi.

Oc edilmiş bir 9600k bana göre oyun bazında en iyi fp oranına sahip islemci ona yakın da 8700k gelir ancak hepsi çok pahalı. Bugün 3700x den 3900x e kadar hiç bir işlemci peak noktada 9600k yi oyunlarda yakalayamaz ancak gel gelelim genel kullanımda amd her zaman daha iyi daha ileri dönük. İntel bu işin Mercedes bmw si gibi oldu gereksiz pahalı ancak geçmişte sistemi böyle kurduğum için 9900k ile kapatacağım bu defteri daha da 10 sene sistem falan toplamam diye düşünüyorum sadece ekran kartı isterse belki 2070s falan alır geçerim veya o gün benzer fiyatlarda ki dengi neyse onu alırım. 9900k nin yazılımlar ve oyun motorları sacmalamadigi sürece yetmeyeceği bir oyun 5 sene içerisinde pek mümkün değil bana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sword6

9600k da ben genelde 4.8 de kullandım hocam 1.29v de falan o degerlerde stabilite yakaladım ancak 4.9 ve üzerinde 1.35 bile zar zor yetiyordu. Ama çıktığım en yüksek hız 5.2 ydi 80 derece altını görmediğim için gerek duymadım.

Gelelim performansına ben 1070 ile kullandım bırakın oc yapmayı en düşük voltajda 4.1 ghz de çalışıyordu yani 1.11 di anakartin verdiği değer 4.1 rahat rahat 1070 ı besliyordu. Bir oyun harici 9900k dan çok farklı değil oyunlarda o da assassins creed serisi denuvo resmen sömürüyor islemciyi.

Oc edilmiş bir 9600k bana göre oyun bazında en iyi fp oranına sahip islemci ona yakın da 8700k gelir ancak hepsi çok pahalı. Bugün 3700x den 3900x e kadar hiç bir işlemci peak noktada 9600k yi oyunlarda yakalayamaz ancak gel gelelim genel kullanımda amd her zaman daha iyi daha ileri dönük. İntel bu işin Mercedes bmw si gibi oldu gereksiz pahalı ancak geçmişte sistemi böyle kurduğum için 9900k ile kapatacağım bu defteri daha da 10 sene sistem falan toplamam diye düşünüyorum sadece ekran kartı isterse belki 2070s falan alır geçerim veya o gün benzer fiyatlarda ki dengi neyse onu alırım. 9900k nin yazılımlar ve oyun motorları sacmalamadigi sürece yetmeyeceği bir oyun 5 sene içerisinde pek mümkün değil bana göre
    Hocam tesekkurler oncelikle
    Ben dedigim gibi KF serisi islemcileri daha cok seviyorum.bana Onboard Ekran Kartı koymasın o unitede İslemcide bosa yer kaplamasın.Zaten bu islemcileri alan herkesin Kaliteli bir Ekran Kartı var.Belki yedek Ekran Kartı bile vardır.Ben gereksiz goruyorum Onboard VGA yı bende olmasın.

Benim merak ettigim su acaba 6 cekirdek 6 izlek olması ile 6 cekirdek 12 izlek olması oyunlarda ne kadar fark ediyor?Misal bir 8700K ile 9600KF arasında oyunlarda % kac fark var.Misal Bu Athena da sehirde islemci zorlanıyor diyorlar orada 9600KF ile 8700K arasında FPS dususu farkı vs oluyor mu?

Benim su anda Ekran Kartım yok.8800GT kullanıyorum.Ama yegenim baya oyun oynar onun Z370 MSI a 9400F aldık 1000TL ye Vatandan ve 1070 Aldık forumdan o cok memnun herhangi bir sıkıntısı yok.
    Sizin de dediginize gıre 9600K oyunlar icin son derece yeterli ve duzgun oyun oynatan bir islemci ben de acıkcası 4.5GHZ ve ustunde calısan bir 9600KF ile sorun olacagını pek dusunmuyorum.

Hocam ileriye donukluk nedir?bunun anlamı nedir bunu belirlemek lazım diye dusunuyorum.İslemci alanların %80 ininin ben dahil profesyonel olarak Render vs dir kullandıgını dusunmuyorum.Oyun icin baz alırsan da 8 cekirdek 16 izlek 9900K su anda en iyi perf. veriyor.Ryzen da son destek 4000 serisi gelecek ve o seri ile de ben biraz frekans artısı bekliyorum baska da ciddi bir degisiklik beklemiyorum o seri ile de belki 9900K yı yakalayacak belki de cok az gececek.Olup olacagı o sonra o seride de Anakart degiskligi vs gelecek.

Ayrıca 9. Nesil Intel le 10. nesil Intel arasında tek fark 9.Nesil de 10 Cekirdek islemci yok 10. nesilde o fark var.Yani kaybedilmis cok birsey yok.Keske 9. da Intel bir kıyak gecip 10 cekirdek islemci cıkarsa :)

Anakartınızı bilmiyorum ama fark da var Hocam Z390P 1150 Lira X570P 1550 Lira , 3700X 2500 Lira 3900X ve 3950 zaten pahalı onu alana kadar 9900 de alınıyor.Konuyu dagıttım kusura bakmayın ben de imkanım olursa bir 9600KF ya da 9700KF gibi bir islemci dusunuyorum.Su an max 9600KF alabilirim ve sizin de oyunlardaki perf. iyi oldugunu soylemeniz beni rahatlattı.
    Ben 9600KF 2070 e kadar 2070 dahil besler diye dusunuyorum ama incelemek lazım bakalım.

8700/K,9600K/KF uygun bulabilirsem beni goturur diye dusunuyorum.Bir de ilerde 1660 Super alabilirsem yeter diye dusunuyorum.1600 Lira 9600KF 1600 Lira Ryzen 3600 HT dısında fark yok.HT de ne kadar etkliyor incelemek lazım K serisi bulursam kaliteli hava sogutmam var 4.5GHZ gorurum diye dusunuyorum.

Tesekkur Ederim.

• 9900K sahibi olup KS ye geçip oc konusunda fark göremeyenlerde var tabi.

• Muhtemelen i9 9900k daha az voltaj gerektirecek. Bence i9 gibi bir işlemcide 4.9ghz all core rahat görürsün iyi bir 280lik aio ile. İlla 5,5.1leri görmek için çok zorlamayın. Bir de i9 serisinde iyi anakart seçimi oldukça önemli. İyi bir anakart daha düşük voltajda da stabiliteyi sağlar bu da daha yüksek frekansları önünü açar. İ9 lar için 1.28v'un üstüne çıkmayı pek öneriyorlar soğutma sorunundan ötürü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

Muhtemelen i9 9900k daha az voltaj gerektirecek. Bence i9 gibi bir işlemcide 4.9ghz all core rahat görürsün iyi bir 280lik aio ile. İlla 5,5.1leri görmek için çok zorlamayın. Bir de i9 serisinde iyi anakart seçimi oldukça önemli. İyi bir anakart daha düşük voltajda da stabiliteyi sağlar bu da daha yüksek frekansları önünü açar. İ9 lar için 1.28v'un üstüne çıkmayı pek öneriyorlar soğutma sorunundan ötürü.
    Var mı bilginiz Z390 konusunda Asus TUF Z390 Gaming Plus nasıldır?
    Z serisi anakartlara pek hakim değilim maalesef.

Olmaz olur mu mesela şöyle diyim cod warzone da ben bu islemciyi hem 3600x + rtx 2080s ile hem de 4.8 ghz 9600k ile denedim. Yanlış bilmiyorsam 3600x 4.3 ghz deydi. Warzone da 30 fps fark atan 9600k ya 3600x odyysesy de 10 fps fazla atıyordu bazen sebebi de 9600k %100 çalışıyor sürekli ancak 3600x %76 civarıydı.

Bu şu demek değil islemci %100 çalışmıyor hayır 3600x de aslında %100 deydi fakat theared ler bir işi bitirmeden diğerine başladığı için sanki 8/8 çalışan islemci rahatlığındaydı. Ama şunu diyim mesela bu 6/6 tikanma özellikle pazarda falan oluyordu ne zaman şehir altına insen bu sefer ibre yine 10 20 fps 9600k ya dönüyordu. Kısaca islemci o oyunda tıkandığında anlık 40 fps i de görüyorsun tıkanmazsa 100 fps i de buluyor. Yani 100 fps I 2080s zor buluyor gpu kullanımı da cpu kullanımıda oyun boyu %98 99 ancak atlamalar anlık oluyor bu da can sıkıcı gerçekten. Amd de %85-98 arası sürekli atabildi daha düşük fps var ama %1 low ve minumum fps de o oyunda daha iyi deneyimi vardı.

Bunun haricinde hiç bir oyunda 3950x de getirseniz yazılımla ve oyun motorunun tikanmasıyla sınırlamayan 9600k 8700k gibi bir islemciyi geçmeleri mümkün değil. Amd nin en iyi islemcileriyle aynı fps i verdiği çok oyun var mesela Witcher Bf5 gibi ama önüne geçtiği oyun sadece ass. Creed odyysesy 8700k için ise tüm oyunlar da geçemiyor desek doğru olur. 5 ghz seviyesinde ucuz maliyetli bi 8700k bulsanız ağzınızın suyu akar eminim ama hem soğutma hem iyi bir anakart ihtiyacı pahalıya geliyor. İntelin fiyatta avantajı ise 2400 mhz de taksan çalışır 3200 de 4000 de ne ram seçiyor ne yok olmadı ayar yap diyor. Pek fazla ram performans farkı da olmaz en ucuzu taksan bile olur ama Amd nin ram maliyetleri bana göre fp oranını intel karşısında düşürüyor.

Ben Z390 Aorus Pro kullanıyorum. Bana göre Z serisinde en iyi kartlar Gigabyte ve Asrock a ait. Z390 UD vs gibi saçma anakartlar yerine Aorus elite den Master a kadar her anakart rakipsiz çünkü ona en yakın muadil kartlar 500 lira daha pahalı. Gel gelelim Asus da x570 de müthiş mesela veya B450 de Msi müthiş vrmlere sahip.

Z170 lerde Asus Dan başka anakart önerilmezdi yani bu bugün intel de giga iyidir Asus kötü olayı değil. Dünyanın en iyi kartı Z390 Dark ama ne için kullanacaksın azotla 8 ghz zorlamayacaksan alacağın en iyi en ucuz kart (parasını hak eden) Aorus Elite dır ama 100 200 daha koyarım dersen Aorus produr. Tabi bunlara 0 olarak yatırım yapmak delilik olur ikinci el olmadıkça 10. Nesil yada Amd ryzen 4000 serisine yönelik anakart almak da fayda var.

• Ben sıfır Z390 Tuf Plus Gaming aldım.Sıkıntı olmaz diye dusunuyorum.Asrock a ise sasırdım.Z390 da Asrock o kadar iyi mi?
    Ben de Msı B450I ile 1600AF kullandım.Bosta 40-55 derece gidip geliyordu.1V ile 48Cleri goruyordum.Ondan sonra biraz istahım kactı acıkcası 9600-9700-8700-9900 birisini alıp kullanıcaz.

Gigabyte Aurus lar cok pahalı ulasmak mumkun degil diger taraftan B360 almanın da anlamı yok.Duzgun B360 lar 1000TL bandında o parayı verdikten sonra Z390 almak daha mantıklı geliyor.
    Intel de 2400 de calısıyor da mesela fark etmiyor mu 2400 ile 3600MHz ram?
  • Yani extreme 4, taichi, steel legend gibi kartlar müthiş fakat pahalı kartlar. Aldığınız anakarta bakmadım ben aldığım zaman araştırmıştım en iyi faz ve vrmler Gigabyte da idi. Bende 12+1 digital faz var 5.2 ghz de bile vrmler 50 dereceyi bulmadı.

Ram olayi ise fark var tabiki ama intelin 2666 3600 farkıyla amd nin 2666 3600 ramleri arasında ucurum fark var. İntel de değip değmeyeceği bütçeniz ile alakali ben 3200 mhz aorus ramler kullanıyorum, bellekleri samsung b die ve fiyatı uygundu ancak bugün b die ramleri en ucuzu 1300 tl den fazla haliyle onun yerine 3200 mhz 600 700 liralık ram almak mantıklı. Ama bütçe yetersiz ise 2666 da alabilirsiniz intel de ram den dolayı uçan birini görmedim zaten islemciler çok güçlü ve bellek kontrolcusu ryzen gibi islemci içinde değil haliyle çok yüksek frekansa ryzen gibi ihtiyaç duymuyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.