Şimdi Ara

5 ay önce aldığım mac book prom açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar geceden kapattığım mac book pro cihazım sabah iş yerine gidip power düğmesine bastığımda resmen sessizliğe büründü. hiç haraket yoktu cihazda. bir kaç kere power düğmesine üst üste bastığımda kayk-guyk sesler çıkarıp yine ışığı sönüyordu.

işin ilginç tarafı kapağını kapattığımda öndeki led ışığı fasılalı yanıp yanıp sönüyordu.

neden olabilir. ?

şimdi 4 sene önceki dell marka windows cihazıma kaldım. halen canavar gibi. acaba oda bana küsüp açılmaz mı dedim ama o açıldı. sadece pili ölmüş haliyle cihazın. Onu resmen bir kenara fırlatmıştım.

Açıkcası "mac cihazlara bir şey olmaz" lafı benim için pek geçerli değil şu an. Bir sürü çalıştığım proje var hard diskin içinde. Bir sürü çektiğim fotoğraf arşivim. Umarım hard disk gitmemiştir.

off offf

• Fişe takıp açmayı dene bide
  • Bataryayi cikarip sarja tak bi(batarya cikiyorsa tabi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanlar çalışıyor mu ? Gerçi bakmışsındır ama ekran ışığı ile oynamayı dene.
  • yok hiç ses yok makinada, bende servise verdim. Uzun uzun düşünmüştüm garantisiz mi , yoksa garantili mi alayım diye. şimdi garantili aldığıma şükrediyorum. apple a bir şey olmaz falan demeyeceksin. Beni çok kritik zamanda yarı yolda bıraktı.

arayacaz biz sizi dediler bekliyoruz bakalım.
  • onlar aramadan ben arayayım dedim ve aradım: "ana karttan şüpheleniyoruz dediler" değiştirip bakacaklarmış.

siz siz olun arkadaşlar uygun fiyat olacak diye garantisiz cihaz almayın. Benim başıma gelen sizinde başınıza gelebilir. Apple ın üretimi arttıkça cihazlarının arıza çıkartma oranıda arttı son yıllarda.

vatan indirimlerini falan kovalayın zaten yurt dışına göre çok az bir farkla alırsınız. verilen garantiye de fazlasıyla değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

onlar aramadan ben arayayım dedim ve aradım: "ana karttan şüpheleniyoruz dediler" değiştirip bakacaklarmış.

siz siz olun arkadaşlar uygun fiyat olacak diye garantisiz cihaz almayın. Benim başıma gelen sizinde başınıza gelebilir. Apple ın üretimi arttıkça cihazlarının arıza çıkartma oranıda arttı son yıllarda.

vatan indirimlerini falan kovalayın zaten yurt dışına göre çok az bir farkla alırsınız. verilen garantiye de fazlasıyla değer.

Fiyat farkı gerçekten fazla yok ama ram upgrade için 2 kat fazla istemeleri hoş değil bende air almayı düşünüyorum ama ne yapsam karar veremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni(2.EL) PC Aldım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

vatan indirimlerini falan kovalayın zaten yurt dışına göre çok az bir farkla alırsınız. verilen garantiye de fazlasıyla değer

doğru diyorsun bir makinaya bukadar para verip garanti istemezük demek hata olur, ama yurtdışından alınan macbooklarda AppleCare yaptırdığında bile vatandaki fiyatlara göre daha ucuza geliyor bu garanti olayı. bunun mukayesesinide kullanıcı yapmalı, garantinin önemini anlamalı diyor ve noktalıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

vatan indirimlerini falan kovalayın zaten yurt dışına göre çok az bir farkla alırsınız. verilen garantiye de fazlasıyla değer

doğru diyorsun bir makinaya bukadar para verip garanti istemezük demek hata olur, ama yurtdışından alınan macbooklarda AppleCare yaptırdığında bile vatandaki fiyatlara göre daha ucuza geliyor bu garanti olayı. bunun mukayesesinide kullanıcı yapmalı, garantinin önemini anlamalı diyor ve noktalıyorum

türkçe klavye vs olunca zaten yurt dışının pek önemi kalmıyor. Bu arada imzandaki macbook pro ydu benimkide. 2011 late. 15 " . Gördüğüm kadarıyla 16 gb ram takmışsın, max. 8 gb desteklemiyor muydu bu modeller? En azından apple öyle diyordu.

• quote:

quote:

quote:

türkçe klavye vs olunca zaten yurt dışının pek önemi kalmıyor. Bu arada imzandaki macbook pro ydu benimkide. 2011 late. 15 " . Gördüğüm kadarıyla 16 gb ram takmışsın, max. 8 gb desteklemiyor muydu bu modeller? En azından apple öyle diyordu.

bunu yaklaşık 5 aydır 10gb olarak kullanıyordum zaten, geçen hafta diğer 2gb olanıda çıkarıp yerine 8gb taktım. şuan 16gb olarak kullanıyorum, birçok kişide bu şekilde kullanıyor. aldığın ram'lerle alakalı uyumluluk değiştiği için 16yı garanti etmiyor apple

• nın
    quote:

quote:

quote:

quote:

bunu yaklaşık 5 aydır 10gb olarak kullanıyordum zaten, geçen hafta diğer 2gb olanıda çıkarıp yerine 8gb taktım. şuan 16gb olarak kullanıyorum, birçok kişide bu şekilde kullanıyor. aldığın ram'lerle alakalı uyumluluk değiştiği için 16yı garanti etmiyor apple

hmm teşekkürler.

sen perf. sorunu yaşıyor musun 16 gb ramde ( daha doğrusu perf. etkisi ne oldu). Birde sakıncası yoksa hangi markanın hangi ram ini kullanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 6 Kasım 2012; 13:25:21 >

• quote:

nın
    quote:

quote:

quote:

quote:

hmm teşekkürler.

sen perf. sorunu yaşıyor musun 16 gb ramde ( daha doğrusu perf. etkisi ne oldu). Birde sakıncası yoksa hangi markanın hangi ram ini kullanıyorsun?

corsair'in 8gb'lık mac ram diye sattıkları ramleri taktım 2slotada, yalnız herhangi bir performans sorunu olduğu için değil. senin durumunu bilmem ama bende birçok işlemi aynı anda yaparken darboğaz oluyordu. misal wmware fusionla sanal windows açık yanda, osx tarafındaysa birtaraftan safari birtaraftan autocad var saçmalamaya başlamıştı makina. ram'lerden sonra çok rahat şuan

• quote:

quote:

nın
    quote:

quote:

quote:

quote:

hmm teşekkürler.

corsair'in 8gb'lık mac ram diye sattıkları ramleri taktım 2slotada, yalnız herhangi bir performans sorunu olduğu için değil. senin durumunu bilmem ama bende birçok işlemi aynı anda yaparken darboğaz oluyordu. misal wmware fusionla sanal windows açık yanda, osx tarafındaysa birtaraftan safari birtaraftan autocad var saçmalamaya başlamıştı makina. ram'lerden sonra çok rahat şuan

Teşekkürler cevaplar için.

Evet gerçekten bende mac in ram kullanma şeklini beğenmiyorum. Ramleri kullanıyor ama bir süre sonra şişiyor ram ve programlar yavaşlıyor. programlar ihtiyaç duymasa bile sanki ramleri boşaltamıyor gibi cihaz ...

Hep mi böyleydi mac lerin ram yönetimi? Eskiden mac kullanmadığım için bilmiyorum ama sanki windows bu ram yönetiminde daha başarılı gibi. Biraz kullanımdan sonra bakıyorum etkinlik monitörüne ramlerin hepsi dolmuş, çalıştığım programları kapattığım halde.

• aslında nekadar varsa okadar kullanıyor sistem, ben 4gb ram kullanıyordum sistem 2gb boş diyordu. şuan 16gb kullanıyorum 9gb boş diyor, değişen bir yüklemede yok 2si arasında gerçi şuan ne açarsam açayım teklemiyor orası ayrı mevzu, ama ram kullanımını mountain lion eskilerine göre çok başarılı yapıyor buda önemli bir ayrıntı
  • bende macbook pro'da sorun yaşıyorum, bilgisayarı açmayı deneyince 3 kere bipliyordu sürekli olarak. servise verdim tam olarak düzeltemediler ama en azından şuan bilgisayar açılıyor, sorunu arada bir tekrarlıyor. geçen gün de şarj aletinin kablosunu düzeltirken elimden düştü ve yerden sekti, kablosu elimdeydi hemen yukarı çektim. şarja taktım ama çalışmadı. servise verdim, büyük ihtimalle yenisini vericeklerini söylediler. bunları yaşadıktan sonra pek güvenmiyorum sağlamlığına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasobey -- 6 Kasım 2012; 17:16:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasobey

bende macbook pro'da sorun yaşıyorum, bilgisayarı açmayı deneyince 3 kere bipliyordu sürekli olarak. servise verdim tam olarak düzeltemediler ama en azından şuan bilgisayar açılıyor, sorunu arada bir tekrarlıyor. geçen gün de şarj aletinin kablosunu düzeltirken elimden düştü ve yerden sekti, kablosu elimdeydi hemen yukarı çektim. şarja taktım ama çalışmadı. servise verdim, büyük ihtimalle yenisini vericeklerini söylediler. bunları yaşadıktan sonra pek güvenmiyorum sağlamlığına.

Hangi laptop u düşürürsen düşür hepsinde zarar görme olasılıgı vardir. Apple ile bi ilgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zodd

quote:

Orijinalden alıntı: rasobey

bende macbook pro'da sorun yaşıyorum, bilgisayarı açmayı deneyince 3 kere bipliyordu sürekli olarak. servise verdim tam olarak düzeltemediler ama en azından şuan bilgisayar açılıyor, sorunu arada bir tekrarlıyor. geçen gün de şarj aletinin kablosunu düzeltirken elimden düştü ve yerden sekti, kablosu elimdeydi hemen yukarı çektim. şarja taktım ama çalışmadı. servise verdim, büyük ihtimalle yenisini vericeklerini söylediler. bunları yaşadıktan sonra pek güvenmiyorum sağlamlığına.

Hangi laptop u düşürürsen düşür hepsinde zarar görme olasılıgı vardir. Apple ile bi ilgisi yok.

laptop'u düşürmedim, şuana kadar hiç darbe almadı, tertemiz kullanılmış. ona rağmen durduk yere anakartı değiştirildi servis tarafından ve tam çözüm olmadı. şarj aleti düştü, öyle kuvvetli bi düşme de değildi ama bozulmasına yetti.

• Harddisk yedeginiz yok mu? Geri alinca ilk isiniz harici bir HDD alip yedeklemek olsun. Hicbir elektronik cihaz %100 guvenilir degildir, sonucta Apple da olsa insan uretimi. Ancak bu Applein genelde daha saglam oldugunu degistirmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Harddisk yedeginiz yok mu? Geri alinca ilk isiniz harici bir HDD alip yedeklemek olsun. Hicbir elektronik cihaz %100 guvenilir degildir, sonucta Apple da olsa insan uretimi. Ancak bu Applein genelde daha saglam oldugunu degistirmiyor.

evet artık akıllandım.

ilk işim yedek almak olacak.
  • evet arkadaşlar akıbet belli oldu.

cihazın ekran kartı bozulmuş.

ekran kartı ana karta tümleşik olduğu içinde ana kartı komple değiştirmişler.

eğer garanti olmasaydı çok üzülürdüm.

dediğim gibi siz siz olun garantisiz cihaz almayın.

iyi günler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.