Şimdi Ara

5 adet 3 katlı maske 19,90 BİM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
23.835
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Markası ne hocam. Duru ya da eyüp sabri ise iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50li maske önerisi olan var mı? Hangi marka almalıyız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    Markası ne hocam. Duru ya da eyüp sabri ise iyi
    eyüp sabri ama kutusunda kaç derece olduğunu bir türlü göremedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    50li maske önerisi olan var mı? Hangi marka almalıyız?
    şuan alınabilecek piyasada maske yok, üstü telli olanlardan alman lazIm her yerde kullanılan, ama onlarda çok pahalı
  • hayatgezi kullanıcısına yanıt
    hala ihtiyac var mi?
  • 2 katlı 50'li paketini 5 liraya almıştım şubat'ta bu fiyatlar nedir nasıl olur aklım fikrim ruhum ölücü bedenim almıyor bunları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the guardian14

    şuan alınabilecek piyasada maske yok, üstü telli olanlardan alman lazIm her yerde kullanılan, ama onlarda çok pahalı

    Alıntıları Göster
    Hocam mecbur vereceğiz artık. Üstü telli dediğiniz nasıl bir şey?
    https://www.hepsiburada.com/soly-care-cift-katli-lastikli-yuz-maskesi-50-li-pm-HB00000OA1CF

    Mesela bunun üstü telli mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • QRX kullanıcısına yanıt
    aynısından kullanıyorum hocam 5 tl'e almıştım 2 paket şubat'ta üstünde tel var burnuna göre ayarlıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mthan

    Hocam sizin yazdıklarınızdan sonra bu konuyu araştırdım. Doğrudan konuyla ilgili deneyleri aktaran ve doğrudan hava filtrelemeyle ilgilenen bir siteden deneylere dayanan önemli bulduğum bir kaynağa ulaştım. Buyrun kaynak:https://smartairfilters.com/en/blog/coronavirus-pollution-masks-n95-surgical-mask/



    Edinburgh Üniversitesi'nde maskelerin partikülleri ne kadar engelleyebildiğine yönelik yapılan deneyde (Buyrun bu da deneyi içeren makale:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2662779/) N95 maskelerin Coronavirus'un boyutu olan 0.06 micron -0.14 micron arası oluyor (siz yanlış yazmışsınız, yazdığınızın onda biri daha küçük) bu boyutta parçacıklardan 10 kat daha küçük 0.007 micron büyüklükteki parçacıkların bile %95'ini tuttuğunu gösteriyor. Onu bırakın sıradan basit bir cerrahi maskenin yani şu BİM'de satılacak olanların da Coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkların %80'ini tuttuğunu gösteriyor.



    Sonuç olarak şöyle demişler: "Conclusion: Masks – including surgical mask and N95 mask – can capture tiny particles over 10 times smaller than the coronavirus."
    Yani cerrahi maskeler de N95 maskeler de coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkları yakalayabilirler.

    Diğer bir faktörü, maskedeki boşluklardan yani yüze uyumu nedeniyle içeri parçacık girmesini hesaba katarsak, ki esas mesele budur ve de N95 maskenin üstünlüğü buradadır, yine cerrahi maskeler coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıklarda bile %63 etkiliyken 3M N95 maskelerde bu oran filtre ve maske tipine göre %84.4'ten %99.7'ye kadar çıkıyor.



    Yine sonuç ve özet olarak şöyle diyor çalışma:
    "Bottom line: masks can filter particles as small as 0.007 microns – 10 times smaller than viruses, and much, much smaller than PM2.5. What’s more, they work surprisingly well even while people are wearing them. Surgical masks are cheap and more readily available, and also they do surprisingly well at filtering 0.1 micron, virus-sized particles."

    Özetlemek gerekirse:
    Maskeler 0.007 micron büyüklüğünde, coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkları tutmakta son derece etkili, bundan 10 kat daha büyük coronavirüsleri tutmaktaysa cerrahi maskeler de oldukça iyi bir iş çıkarıyor ve yine daha kolay bulunabilmesi ve ucuz olmasıyla ön plana çıkıyor.

    Yani hocam, sizin yanılgınızı da anlayabiliyorum çünkü virüs konusu ve bu virüslerin maskeyle ilişkisi konusunda hiçbir çalışma yapmamış, akademik yayın yapmamış sayısız doktor ne yazık ki fikir belirtiyor. Hatta Doç. Dr. Oytun Erbaş, oldukça da popüler bir isim, kendisi de maskelerle ilgili olumsuz bir konuşmasıyla Türkiye'nin tıp alanındaki en iyi üniversitesi veya en iyi üniversitelerinden biri diyebileceğimiz Hacettepe Üniversitesi'nde doğrudan enfeksiyon alanında uzman olan Prof. Dr. Ateş Kara'nın (http://www.hastane.hacettepe.edu.tr/115.html?drid=47 ) cevabı vardı, ekşisözlükte (https://eksisozluk.com/entry/103426199 ) paylaşılmış, onu da aşağıda oradan aldığım alıntıyla ekliyorum.

    "Doç. Dr. Oytun Erbaş: virüs dediğin şey küçücüktür, corona virüs her türlü maskeden geçer, hepa filtreden bile geçiyor, yani ben maskenin hiçbir koruyuculuğu olmadığını biliyorum.

    Prof. Dr. Ateş Kara: oytun... korona virüs virüsler arasındaki en büyük virüslerden bir tanesi, hepa filtreden geçmesi imkansız, maskelerin koruyucu özelliği vardır.

    Doç. Dr. Oytun Erbaş: hepaların boyutu değişebilir hocam tabii. bir de eliyle maskeleri oynuyor insanlar, ondan geçirebiliyo bazen"

    Yine son bir sonuç olarak sizinle konuşan göğüs hastalıkları uzmanı gibi veya Oytun Erbaş gibi popüler bir doçent gibi birçok isim bu konuda fikir belirtebilir ve hatta onlardan daha bu alanla ilgili ve daha tecrübeli Prof. Dr. Ateş Kara gibi isimler de fikir belirtebilir ama bunların hepsi felsefede, mantıkta "argumentum ad verecundiam" diye bilinen otoriteye başvuru safsatasına dahildir, bu safsata "beyanı yapan kişi saygın ve sözü geçen bir kişi olduğundan dolayı yaptığı önerme tartışılmadan doğru olarak kabul edilmelidir", görüşüne dayanır. İşin özü konuyla ilgili konuşan kişi ne kadar uzman da olsa, bizim konuyla ilgili çalışmaları, araştırmaları, görüş farklarını inceleyip, doğruya ulaştığımızdan emin olduktan sonra insanlara maskeler işe yarıyormuş, yaramıyormuş dememiz lazım yoksa bizim yüzümüzden insanlar hasta olabilir, ölebilir ve nedeni de bizim yarattığımız bilgi kaynağı olur, her ne kadar başkasına dayanarak ve iyi niyetle konuşmuş olsak da.
    Hocam;
    https://smartairfilters.com/en/blog/coronavirus-pollution-masks-n95-surgical-mask/

    Bu site haricinde, şu bizim 3 tl lik maskeler kaç nanometre filtreleme yapabiliyor? Bu konu hakkında bir bilgi bulabiliyor musunuz? Rica etsem. Nanometre bazında filtre yapan maske üretebiliyor muyuz?




  • Tek kullanımlık ne demek ? Tak çıkar yaptıktan sonra kullanılamuyor mu ?
  • espial kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz üzere virüs airborne şekilde bulaşmıyor, yani tek başına havada uçan .3 mikronluk virüse karşı koruma sağlamıyor bu maskeler evet. Ama virüs genellikle enfekte olmuş bireyin hapşurması vb. yollarla oluşan damlacıkların içinde yayılıyor. Takdir edersiniz ki damlacıklar 0.3 mikron değil.
    Yayılım şeklinden ötürü normal maskelerin de bu damlacıkları filtrelemesiyle sağladığı bir koruyuculuk düzeyi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bişey var sonuçta biri yüzünüze hapşurdu diyelim, maskesiz ve maskeli halimizde en çok sıvı hangi durumda dokunur ağız bölgemize ? Bu sorunu cevabı zor olmasa gerek... Maskeyle o sıvıyı hissetmeyiz bile.

    He şimdi "hocam kim yüzüne hapşurcak hocam direk öyle mal var mı " e iyi o zaman hapşursn olmazsa demek ki normal bir ortamda havadaki zerrecikleri tutar bi miktar yine de. 100 virüs geçeceğine 50 geçer yine de azalttığı kesindir.... Çin Japonya Güney Kore hepsi takıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsfirtina kullanıcısına yanıt
    o toplumlar evde kaldıkları işin başarılılar kendi özdisiplinleri ve katı kuralları nedeniyle.cerrahi mskeyi hasta olan takar fiziksel bariyer oluşturup damacıkların uzaga gidip başkasını enfekte etmeyi engellemek için. Saglıklı insan maske takip temas önlemine uymazsa maske o damlacıkları geçirmektedir bulaşabililr hem de maske aldıgınız nefesle nemlenir nemli alan potansiyel virüs rezervuarı haline gelir ve virüs yayıcısı olur. temas etmemek kesin çözümdür maskeyi hasta olanların takması gerekir.n95 zaten saglık calışanı harici hiç kimseye gerekli değildir temas önlemine uydugu sürece.
  • Antalya'da olanlar için Tahtakale AVM 5 adeti 14.90 a satıyor ilgilenen arkadaşlar varsa bakabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cisem.karatas C kullanıcısına yanıt
    O ayrı konu onlardaki disiplini biliyoruz daha bebeklikten aşılıyorlar.

    Burada demek istediğim ;Japonya,g.kore,çin buralarda maske takmayan kimse yok hepsi takıyor. Ayrıca hangisi takılması gerekiyorsa bizler de onları takalım hepimiz illa ki işe yarar.

    Maske yetersiz bu kadar basit. Yoksa neden onca lise veya kuruluş maske üretimine geçsin apar topar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar bu maskeleri alın, doğru şekilde kullanın, kullandırın. Elbette işe yarıyor. Düz mantıkla doğru sonuca ulaşamayız, bahsi geçen virüs genel itibariyle büyük damlacıklar halinde yayılıyor. Virusu izole edip laboratuvarda cerrahi maskeye fırlatırsak tabi ki geçecektir. Pratikte olay farklı, neyse uzmanlar zaten neyin ne olduğunu yeterince anlatıyor.

    Ama aman diyeyim N95, FFP2, FFP3, P100 tür maskeleri alıp takmayın. Bunları sağlık personeline bırakın.

    Sokakta gördüğüm dört insandan biri 3m maske takar oldu. Allahaşkına bir defa o maske merdivenaltı üretim değilse ve doğru şekilde yüzünüze oturtursanız hemen hemen nefes alamazsınız. Çok ciddi hava açlığı hissedersiniz. 15-20dkdan fazla takmak konforsuz, birkaç saatten fazla takmak imkansızdır.

    İkincisi bu maskelerin çoğunda ventil denilen bir valf bulunur. Maskeyi takan kişi nefes verirken herhangi bir filtreleme olmaksızın hava dışarı atılır. Hasta iseniz, tıpkı maske takmamış gibi virüs yayarsınız.

    Üçüncüsü bizler bu maskeleri olası/kesin hastaya çok yakın temas gerektiren, damlacık saçılımına neden olacak girişimlerde veya kontrolsüz şekilde aşırı öksüren hastalarda kullanıyoruz. Sonra direkt çöpe atıp cerrahi maskeye geçiyoruz. İmkan yok, bu maskeler altın değerinde. Aynı zamanda -dekontaminasyonuna dair bazı kısıtlı çalışmalar olsa da- bunlar tek kullanımlık. Hakkıyla kullanırsanız günde 1000 liranız gider. İnsanlar bakıyorum alıp hafta boyu tak çıkar kullanıyor.

    Bunları satın almak
    1. Cebinize zarar
    2. Hipoksi yiyorsunuz beyninize zarar
    3. Hastaysanız virüs yayıyorsunuz, insanlığa zarar
    4. Siz aldıkça bizler bulamıyoruz, önce bize, uzun vadede yine size zarar.


    Evden çıkmayın. Çıkacaksanız cerrahi maske takın. İlla daha garanti olsun diyorsanız siperlik kullanın. Siperlik daha ucuzdur, çok defa kullanılabilir, daha rahat nefes aldırır ve virüsü %100 tutar. Üstüne üstlük robokop gibi görünürsünüz, ilgi çeker



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 31 Mart 2020; 1:13:52 >




  • daha bugün tahtakalede dolaşırken gördüm adam tezgahta 6 tl siyah maske satıyor. Bilmiyorum ama siyah maske daha iyi gibi bu maskeye göre... Bu maske 0,35 TL di bir zamanlar şimdi geldiği noktalara bak şaka gibi. Benim önerim gidin Eminönü'nden alın 6 TL benim arkadaşım siyah maskeyi marketten 20 TL almış :)))))))
  • Mthan kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam;
    Kaynak blogu okudum dediginiz gibi yazıyor ancak ikinci kaynak olarak gösterdiğiniz link açılmadı. sonra bakınca sonda parantez kalmış silip tekrar deneyince ulaşabildim.
    Çalışmayı okudum gerçekten güzel bir çalışma yapmış adamlar ancak maskeler etkili demişler fakat koronavirus ya da mikron vs diye bahsedilmemiş. Maskeler ve hava kirliliğindeki kullanımlarının kalp hastalıklarını engelleme üzerine yaptıkları bir çalışma yani. Ya da ben mi yanlış okudum
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2662779/
    Mesela sizin grafikler blog sitesinde var ama o çalışmada ben göremedim. Lütfen sizde bir kez daha inceleyin. Bu arada yanlış anlamayın lütfen sadece bi yanlışlık olabilir diye cevap yazdım.
    Bana kalırsa da maskeler etkili ama yayılımı azaltmak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Istanbullu Einstein

    Bildiğiniz üzere virüs airborne şekilde bulaşmıyor, yani tek başına havada uçan .3 mikronluk virüse karşı koruma sağlamıyor bu maskeler evet. Ama virüs genellikle enfekte olmuş bireyin hapşurması vb. yollarla oluşan damlacıkların içinde yayılıyor. Takdir edersiniz ki damlacıklar 0.3 mikron değil.
    Yayılım şeklinden ötürü normal maskelerin de bu damlacıkları filtrelemesiyle sağladığı bir koruyuculuk düzeyi var.
    japonların yaptığı deneye kadar ben de öyle düşünüyordum ama bu deney kafa karıştırıyor. deneydeki gibi bulaşsa zaten önünü alamazsın.
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/japon-bilim-insanlari-korona-virusu-havada-goruntulemeyi-basardi-273339h.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 31 Mart 2020; 2:13:31 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.