Şimdi Ara

5-6 Bin TL arası 4 temel bileşen tavsiyesi.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gaming Z ile onu çok kıyaslıyorlar bide MSI da çok fazla model var insanın kafasını karıştırıyor biraz. Asusun hem marka kalitesini hem de 3 fanlı o tasarımını/performanısını çok beğendim. Asus için 3 bini gözden çıkarmışken şimdi indirimi görünce daha bi gözlerim büyüdü
  • xmodernx kullanıcısına yanıt
    Hadi diyelim 2850ye Asusun 3 fanlı modelini aldın. İşlemci+anakart konusunda bütün yazılanları okudun. Hangisi daha mantıklı geliyor ☺

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir anakart işime yaramaz mı? Yoksa bu parayı verceksen yine Tomohawk mı mantıklı? :https://www.hepsiburada.com/asus-prime-b450m-a-amd-b450-am4-ddr4-4400-mhz-matx-anakart-p-HBV00000CVK1G

Tomohawk hakkında 1-2 kötü eleştiri okumuştum hani Asus dan şaşmayın diye ama emin olamadım.
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Tam anlamadım ne sormak istediğini, benim devreler yandı birazcık da Ekran kartı konusunda mı hangisi mantıklı diye soruyosun ?
    bence ryzen2600.
    Dedim ki ekran kartı konusunda Asusta karar kılmıs gibisin. Anakart ve işlemcide ne düşünüyorsun?

• Redditte önceliğine göre nasıl bir sistem istediğini yazarsan 1080p veya 1440p 60 fps gibi, maksimum 1 gün içinde en ideal parçalara karar vermiş olursun. Parçalar konusunda ordan tavsiye almanı öneririm. Burda insanlar birbirini yiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostum msı ın tomohavk modelini al uzatma dediginden şaşma kötü bir parça olsa önermem diger arkadaşlar gibi sana en kazık ürünü aldırmaya çalışmıyorum hala daha 2060 strix alcam diyorsun kdv indirimi var hepsiburadada rtx2070 al doviz uçmadan bu fiyatlarada. Bidaha alamazsınız 2070 vs ki doviz uçtugunda min 2070 4500 dan başlıcak 3500 e filan hayal olcak dedigimi yap adı üstünde oyunu ekran kartı oynatır zaten 2070 ede güzel bir 2k 75 hz monitör tamam

R5 2600 b450 tomohavk 2x8 3000 gskill ram ve 2070 al geç kafanı bulandıran diger arkadaşlarıda gözünde ele çünkü cebini düşünmüyor en pahalı ürünleri sana aldırmaya çalısıyorlar

5-6 Bin TL arası 4 temel bileşen tavsiyesi..

eger resim açılmazsa resim linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 21 Mart 2019; 8:24:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ryzen 5 2600x + b450 tomahawk + msi gaming z rtx 2060 mevcut.

Ram ve kasa tavsiyesine ihtiyacım var
  • Evet dostum biz cebini düşünmüyoruz, "ekran kartına 300 500 fazla verip alacağın average fps yi 15 fps yükseltmektense işlemciyi sağlam al minimum fpslerini yüksek tut, önemli olan minimum fps dir" diyoruz. sen git ucuza 2600x al :)
    insanlara yaglı kazık i7 8700 önermeye devam edin

bilgin yok bari bilgili olanla bilfgini yarıştırma hadi eyv
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma hocam benim bilgisizliğim. Yoksa minimum fps önemli falan değil. Kim demiş onemli diye. Arkadaşın monitör fullhd 60hz olacak ama biz ona 150 fps alabileceği rtx2070 önerip minimum fpsyi yüksekte tutamayacak 2600x aldıralım ki 2 ay sonra "Oyunu 150 fps oynarken birden fps çakılması yaşıyorum. İşlemcim darboğaz mı yapıyor" diye konular açsın. Minimum fps 30a mı düşmüş amann boşversene. 2600x zaten minimum fpsleri yukarıda tutacak tek çekirdek gücüne sahip bir işlemcidir 8700 halt etmiş. Ben sırf arkadaş kazıklansın diye öneriyorum o işlemciyi yoksa 2600x işlemcilerin en kralıdır. Sen doğru biliyorsun, benim bilgisizliğim affedin.

• Toplam 5980 lira:

www.sinerji.gen.tr
    MSI B450M PRO-M2 v2 1866mhz-3466mhz(OC) AM4 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-b450m-pro-m2-v2-1866mhz-3466mhzoc-am4-matx-anakart-pmu417370

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-8gb-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-ram-cmk8gx4m1d3000c16-pmu413133

www.sinerji.gen.tr
    MSI GeForce RTX2070 Armor 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kart�
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-geforce-rtx2070-armor-8g-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu416598

Hocam kulaktan dolma bilgilerle gelip kuru siki saga sola ates etmeyin. 3-5 bisey duymussunuz hepsi birbirine karismis gelip burda atip tutuyosunuz.

Bahsettiginiz minimum fps dusuklugu oyunlarda %100 e yakin kullanilan I5 8400, I5 9400 gibi islemcilerde oluyor. O bahsettiginiz time frime spikelar anlik 30FPS ye dususler de 2600 serisinde degil I5 lerde oluyor. Ryzen'lerin derdi dusuk frekans sebebi ile average FPS de rakiplerinin gerisinde kalmasi, minimum FPS de bahsettiginiz hicbir sorunu hicbir incelemede gormedim. Siz dilerseniz Youtube'da AC Odyssey ve Far Cry 5 icin I5 8400, 9400, 9600k testlerine bakip, Ryzene yigmaya calistiginiz sorunlari gorebilirsiniz ama...
    Boşver hocam hiç karışma. Bunlar bulldozer zamanında da böyleydi. Milletin aklına girip çöpleri aldırdılar. Karşı çıkanlara sen hiçbirşey biliyorsun diyip üstüne hakaret ettiler.

Bırakın hiç karışmayın bile. Neyin ne olduğu ortada. Performanslar ortada.

Bunların yüzünden eski üstadlar foruma yazmıyor bile.

2070 gibi kartı Vegalarla karşılaştırmak, 2070 e 2600 gibi cpu önermek ülkemizdeki amd severlere has. Bilinen donanım forumlarında veya subreddit lerde böyle komikliklerle karşılaşmazsınız.

Tartışmaya bile girmeyin kendi paranız değil sonuçta. Ne halt yerse yesinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 21 Mart 2019; 17:37:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Gelin makul sekilde cevap verin konusalim? Bilgilendirin beni de ogreneyim. Kimse R5 2600 I7 8700den daha iyi bir islemci demiyor. Verdiginiz para basina aldiginiz performans konusunda cok iyi oldugu icin R5 2600 oneriliyor.

Buyrun 2600 yerine 9400 -9600k alip 2 kat para verdikten sonra boyle durumlarla ugrasin ne diyelim. Ayni yazdigniz gibi, herkesin kendi parasi, kendi tercihi.

https://www.youtube.com/watch?v=F92byoMgptU

https://www.reddit.com/r/intel/comments/a28sfr/microstuttering_in_some_games_after_getting_a_new/

Arastirmayi okumayi severim, sadece bu forumda yazilanlardan ibaret degil bilgilerim. Size de kendi sig goruslerinizden siyrilip, baska fikirleri arastirmaya baslamanizi oneririm. Defalarca yazdgiimiz seyler evrensel olarak herkes tarafindan konusuluyor, paylasiliyor.

LongFluffyDragon(Reddit)
    "CPU usage that high is going to cause stutters, nothing you can do about it. Slower RAM is not helping, i am sure. What about the timings on it?

100% means every core is fully loaded, 85% generally means every core is partially loaded, or with games it more often means several are fully loaded and a few more heavily loaded. At that point, anything from a background task doing something quickly to the game itself popping off a couple networking/IO/whatever threads can cause tiny freezes.

This is why i tell people not to get 6c/6t i5s, they are already headed for obsolescence."

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Konuyu açarken bu kadar sapma olacağını düşünmemiştim ya olay çok sarpa sardı. İstediğim sadece FullHD 60fps de en iyi grafiği alabilceğim bi oyun oynamaktı. Almışkende geleceğe de yatırım olacak bir sistem almak, intel den caydım Ryzen 5 alayım dedim onda da ekran kartını çok karıştırdılar. Sanırım güçlü bir 2060 alsam yeterli olucaktır ne dersin?
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    RYzen de karar kıldım ama 2600 alsam 2060 da bir ekran kartı alsam yeterli olur dimi bana? 2600x veya 2070 e çıkıp fazla para vermem mantıksız olur sanırım FullHD 60-75 FPS için
  • 1080P@60 için amma yazıp çizmişler.

Al düz 2600 + 1660 yoluna bak hocam.

Amaç 1080P@144 ya da 1440P@60 sabit gibi spesifik değilse paranı boşa harcama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.