Şimdi Ara

5-6 Bin TL arası 4 temel bileşen tavsiyesi.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun hepsiburadada indirim var en azından hemen ekran katını sipariş ver derim
  • Dostlar yeni konj acilmasin bende buraya sorayim sistem toplamak istiyorum islemci ryzen 5 2600 full hd 27 inc monitör istiyorum fazla oyun oynamam ama arada oynarim.diyelim ekran karti 1660 yeterli gelir mi bana yoksa illa 2060 mi almaliyim?
    anakart ne olmali ? Ram ne olmali ?
    Birde monitör ne olmali ?
    Elimde bol bol ssd var ? Amazondan alinmali logitech g602 , 502 mouse var , klavye var ? Baska birsey yok :)
    Tavsiyelerinizi marka model olarak bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akadaş fullhd 60hz benim için daha öncelikli demiş. 4 temel bileşen için 5-6 bin arası paraya benim tavsiyem şudur. İsteyen istediğini alır:
    İşlemci: i7 8700 işlemci 2166tl
    Anakart: Asus Rog Strix B360-H Gaming 777tl
    Ekran kartı: MSI rtx2060 ventus 2360tl
    Ram: Kingston HyperX 2x8gb 3200mhz 890
    Toplam 6200tl.
    Bu parçalar Hepsiburada kdv indirimiyle 5600e alınabilir. 2 yıl sonra da duruma göre rtx 2080 ayarında bir ekran kartı takılıp gittiği yere kadar devam edilir.
    Bunun dışında r5 2600-2600x, i5 8400 gibi işlemciler average ve minimum fpsleri daha düşük verecektir. Average çok fark etmese de mimimum fps önemlidir. O işlemcileri önerenler bunu çok iyi bilirler ama nedense önüne gelene r5 2600 önerirler. Utanmasalar r5 2600 i7 8700 den daha iyidir diyecekler. Sanırsın 2k olunca işlemci olmasa da olur 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 20 Mart 2019; 22:1:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar konuyla alakasız ama biri bana tavsiye etti ve kafam karıştı

İ5 9600K (oc yapmamak kaydıyla)

İ7 8700 den daha iyi bir işlemcimidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

Bu mesaj silindi.
    sonunda aradaığm cevap. bulamasasydım ben yazacaktım. 2060 2K çözünürlükte oynanmaz arkkadaşlar 6gb vram ucu ucunua yetiyor günümüz oyunlarına.

alacağın şeyleri söylüyorum

indirim kovala 2600x al gerçekten 1100e falan düşüyor indirimlerde
    rtx 2070
    3200mhz ram bitti gitti
  • xDuMaNx kullanıcısına yanıt
    keşke öyle olsaydı çünkü kendi işlemcim 9600k. sana bunu söyleyen arkadaştan uzak dur :)
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Bir üstte ki yorum sahibi kendisi 😂

Ama hakkıda var sanki karşılaştırmalara baktığımda

İ5 9600K
    İ7 8700

Oyunlarda 2 3 fps yüksek ve bazende aynı
    Benimse kafam karıştı cidden

• münşi kullanıcısına yanıt
    Evet benim için FullHD ön planda olduğu için ve tabiki F/P 'de önemli olduğundan Ryzen 2600 e yönelip işlemcide parasal olarak da kar etmem mantıksız mı olur? Çünkü sadece 1100 TL civarı. işlemci için görüşünü almak isterim.

Bide ekran kartı olarak 2060 için ASUS ROG Strix 2060 OC düşünüyordum, Ventus la kıyaslarsak sence hangisi alınabilir? Teşekkürler
  • Çekirdekçi amd sever arkadaşlar gelmeden yazayım diyordum çoktan gelmişler bile, geri gidiyorum. Benim param değil sonuçta.

Birde çok biliyormuş gibi 6/6 alınmaz, yok takla atıyor yok tokatlıyor yazmışlar. Arada hakaret felanda ediyorlar. Tüm amd severlerin ortak özelliği ümit ve hakaret etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 20 Mart 2019; 23:0:24 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam bişey sorucaktım bu attığın linkteki kart normal Gaming değil mi? Azcık baktım da o kartın çok fazla modeli var Gaming Z,X gibi ne gibi farkları var biliyor musun?

HepsiBurada ki indirim oldukça büyük ama normal modeli sanırım tam anlayamadım farkını
  • xmodernx kullanıcısına yanıt
    çok fark yok gaming atıyorum 1300 mhz oc lu ise gaming z 1375 mhz oclu oluyor gaming x de 1400 mhz yersen kart aynı kart kendin oc yapıp bu degerleri alabilirsin fazladan para vermeye gerek kalmaz
    Anladım teşekkürler
    İşlemci konusunda 2600x de kesin karar kıldım ona önerebileceğin daha uygun fiyatlı bir anakart var mı acaba birde RAM.. Yukarıda yazdığın ürün sanki bir tık pahalı geldi. Yinede bi sormak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmodernx -- 20 Mart 2019; 23:45:55 >
    anakartta kesinlikle msı tomohavk şart o parayada en üst düzey b450 alıyorsun daha ucuza kaçma bile ramde

2x8 corsair 3000 rami suan en kelepir o
    www.sinerji.gen.tr
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3000C16)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-16gb2x8-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-ram-cmk16gx4m2d3000c16-pmu416927

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

keşke öyle olsaydı çünkü kendi işlemcim 9600k. sana bunu söyleyen arkadaştan uzak dur :)
    tesadüfen gördüm yazdığını. 8700 ün 9600k dan 500 lira fazla edecek 6 thread dışında ne eksiği var? şu siteden soğutuyosunuz insanı yarım yamalak bilgi verdiğini sanıp insanları yalnış yönlendirmeleriniz yüzünden. istanbul falansa şehrini söyle ver bana 9600k+500 tl vereyim sana 8700 ü var mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDuMaNx

Bir üstte ki yorum sahibi kendisi 😂

Ama hakkıda var sanki karşılaştırmalara baktığımda

İ5 9600K
    İ7 8700

Oyunlarda 2 3 fps yüksek ve bazende aynı
    Benimse kafam karıştı cidden
    Arkadaş gizemli takılıp ne fazlası var ne eksiği var söylemeden artislik yapmak için bi cümle kurmuş saçma sapan çekiliyo şimdi de.

kafa karışacak bi şey yok söylüyorum intel yeni bi nesil çıkardığında bir önceki nesil işlemcilerinin üretimini durdurup fiyatlarını yükseltir ki insanlar yeni çıkan modellerine yönelsin. senin internette gördüklerin stok fazlası zaten üretilen modeller. 8700 6/12 thread,9600k ise 6/6 thread. performans olarak aynı bazen daha iyi , fiyat olarak ise daha ucuz ve hatta daha yeni bi model. ileride satmak istediğinde 9.nesil diye satacaksın. bu söylediklerim üzerine bilgi koyamayacak adamlar yorum yaptığını sanıyor şu sitede ona uyuz oluyorum yarın bi gün kendim bişey öğrenmek istediğimde b u tipleri kaale alıyoruz bilip bilmeden maalesef

Böyle şiddetle tavsiye ettiğine göre ona yönelsem iyi olucak, Bu TUF Serisi çıkıyordu her yerde karşıma bide ben normal bi B450 alsam yeter sanıyordum
    Ben işlemcide tek çekirdek gücünden yanayım biraz pahalı olsa da en az i5 9600k öneririm sistemine. i7 8700 mükemmel olur. Ve keşke işlemciye sen de ben de 3000 ayırabilseydik de 8700k'yı alıp hiç burada tartışmasaydık :) O kadar paraya kasa alacaksan işlemcin güçlü olsun.

RTX2060 lar arasında da fiyat farkı baya var. https://www.youtube.com/watch?v=I-DXzX8CAUI
    Bu videoda 6 farklı rtx 2060 karşılaştırılmış ve 3 fanlı ASUS ROG Strix 2060 OC soğutma yönünden oldukça iyi ama o kadar fiyat farkına bence değmez. 200 lira farketse alınır ama şu an en ucuz 2850tl Hepsiburada fiyatı. Düşse düşse 2500e düşer maks. ama o an MSI Ventus da 2100e düşmüş olur zaten. Performans olarak hiçbir fark yok. 400-500 lira fazla vermeye bence gerek yok.

kalite kalite degişiyor anakartlar önerdigim model f/p olarak gayet başarılı altına düşme derim sonuçta ryzen 2 işlemci daha çıkarıcak iyi anakart herzaman iş görür
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.