Şimdi Ara

5,5 yaşında ilkokula giden çocuğa 'SAYGI DURUŞU' yaptıran sistem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
0
Favori
4.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ömer

Ben kesinlikle ön yargılı değilim bununla birlikte "arkadaşı zan altında bırakmak istemiyorum, bekleyelim, cevap versin" diyen de benim. İyi niyetimi yeterince belli ettim.

Şimdi ne diyebilirim ki "Saygı Duruşu" ile "Hazır ol" komutu arasındaki farkı bilmeyen bir kişiye nasıl yardımcı olabilirim ki? Kısaca anlatayım yine de,

Saygı Duruşu: Saygı belirtmek için alınan 1 ya da 2 dakika süren hazır ol durumudur. 10 Kasım Atatürk'ün vefaatının anıldığı gün sadece 2 dakikalık saygı duruşu yapılır.

Hazır Ol: Esas duruşa geçilmesi için verilen komuttur.

Millî Marşların okunuşunda birçok farklı esas duruş vardır. Bizim esas duruşumuzu "Hazır Ol! komutu belirler, diğer bir millet elini kalbinin üstüne götürür, diğeri önünde bağlar, başka biri de yanındakinin omuzuna elini atar.

Neyse.
    İyi günler.

Burada öğretmenlik yapmaya çalışmanıza gere yok hocam. Burada mesele ben değilim, bana bir şey öğretmek zorunda da değilsiniz, ben de bu bilgiyi almak zorunda değilim. Çünkü konu farklı. Sonuç olarak "Hazır ol" komutu da "saygı duruşu" da o yaştaki öğrencilere yaptırılmaz, değil mi? Tek hatırladığım saygı duruşuna davet olayı! "Hazır ol" kısmını ben az önce yazdım yani.

Saygı duruşunda hazır ol denir denmez, orasına hiç dikkat etmedim, umrumda da değil açıkcası... Çünkü genelde "yaptıran" değil "yapan, komutlara uyan" olduğumuz için bu bilgiyi önemsemiyorum.

Benim için önemli olan o yaştaki çocukların saygı duruşuna davet edilmeleridir.

Sorularım gayet açık:
    O yaştaki çocuklara dayatmayla saygı duruşu yaptırmak veya konuyu daha da genişletirsek İstiklal Marşı okutmak nedir yani? Tek tip kıyafet giydirme saçmalığı nedir? Bunları yapınca o çocukların herhangi bir kazanımları olacak mı sizce? Cevabınız evet ise bu kazanımlar nelerdir?

Siz biraz da bununla ilgili bir şeyler söyleyin isterseniz... Hep bana yani "konuyu açan şahsa" yoğunlaşmışsınız da... Biraz da konuyla ilgili yorum yapalım lütfen.

(Bu arada, bunların yaşandığı okul arkadaşımın evinin karşısında, Sincan "Tandoğan Mahallesi" diye bir yer...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 14 Eylül 2012; 14:20:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocen

quote:

Kusura bakmayın da hangi okulda "Saygı Duruşu" yaptırılmış?
    Ne sebeple? Niçin?

Konuyu açan arkadaşımıza özellikle soruyorum, 10 Eylül 2012 tarihinde hangi okulda "Saygı Duruşu" yapılmıştır, gerekçesi nedir?
    İstiklâl Marşı ile Saygı Duruşunu karıştırmıyorsunuzdur inşallah.

Ödünç alınmış bir düşünceyle
    KB de konu açmak
    Konunun tiyatrodan farkı yok
    Abartma üzerine kurulu çünkü

Böyle "ön yargılı" ve hatta "yargısız infazcı" üyelerin "Kültür-Bilim" bölümünde bulunmaları düşündürücü...
    Anlaşılan o ki; "Konu Dışı" bölümü bazılarını kesmiyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Burada öğretmenlik yapmaya çalışmanıza gere yok hocam. Burada mesele ben değilim, bana bir şey öğretmek zorunda da değilsiniz, ben de bu bilgiyi almak zorunda değilim. Çünkü konu farklı. Sonuç olarak "Hazır ol" komutu da "saygı duruşu" da o yaştaki öğrencilere yaptırılmaz, değil mi? Tek hatırladığım saygı duruşuna davet olayı! "Hazır ol" kısmını ben az önce yazdım yani.

Saygı duruşunda hazır ol denir denmez, orasına hiç dikkat etmedim, umrumda da değil açıkcası... Çünkü genelde "yaptıran" değil "yapan, komutlara uyan" olduğumuz için bu bilgiyi önemsemiyorum.

Benim için önemli olan o yaştaki çocukların saygı duruşuna davet edilmeleridir.

Sorularım gayet açık:
    O yaştaki çocuklara dayatmayla saygı duruşu yaptırmak veya konuyu daha da genişletirsek İstiklal Marşı okutmak nedir yani? Tek tip kıyafet giydirme saçmalığı nedir? Bunları yapınca o çocukların herhangi bir kazanımları olacak mı sizce? Cevabınız evet ise bu kazanımlar nelerdir?

Siz biraz da bununla ilgili bir şeyler söyleyin isterseniz... Hep bana yani "konuyu açan şahsa" yoğunlaşmışsınız da... Biraz da konuyla ilgili yorum yapalım lütfen.

(Bu arada, bunların yaşandığı okul arkadaşımın evinin karşısında, Sincan "Tandoğan Mahallesi" diye bir yer...)

Burada öğretmenlik yapmıyorum. Bir konuda hiçbir bilginiz yok ki bunlar temel bilgiler, içim razı gelmedi kestirip atmaya iki kalem bilgi verdim, belki bir işe yarar diye.

İlk önce saygı duruşu ile hazır ol komutu arasındaki farkı idrak ederseniz, kavram kargaşası yaşamadan konuşabiliriz. Saygı duruşları ne zaman yapılır, diğer devletler marşlarından önce duruşlarını nasıl belirlemektedirler bunları bir araştırın da...

O nedenle şu an bu yaygaranın içinde bulunmak istemiyorum.

İlk önce temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olunsun da ondan sonra fikir yürütülür.
    Daha hangi kavramın ne olduğunu bilmiyoruz ama anlamamız mümkün olmayan bir itiraz içindeyiz. Gereksizlik hangisi şimdi?

Kaç yaşında olursa olsun, aklı ermeye başladığı andan itibaren millî marşa saygılı olmalı kişi. Benim düşüncem budur.
    İlkokul çocuğu hazır ol duruşuna geçmiş. Siz buna saygı duruşu diyorsunuz. Yanlış ve asılsız bilgi veriyorsunuz. O da yetmiyor bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama üzülüyorum bu duruma gerçekten. Keşke yardımcı olabilsem.

Çocuklar oyun oynarken el ele tutuşur, o zaman tutuşmasınlar. Tek sıra halinde tren olurlar, o zaman olmasınlar. Zıplayarak sek sek oynarlar, o zaman oynamasınlar. Her işin bir esası, usulü, yapılış şekli vardır. İstiklâl Marşı söylenecekse hazır ol komutuna geçmeyi de öğrenecek yavaş yavaş işte. O nedenle uyum haftası var zaten.

• 5.5 yaşındaki bir çocuğa (ya o değil de bu varlık 5.5 yaşında yahu neresi çocuk bunun? Çocuk bile değil. Hayatının çoğunu
    oyunlar oynayarak ve bu yolla öğrenerek geçirmesi gereken bir varlık) elbette ne İstiklal Marşı'nı ne de andımızı öğretmeyi
    ve fiziksel disiplin altına almayı evet ben de uygun bulmuyorum. Hele hele pedagojik olarak hiç!...

Diğer taraftan bu skandalın ortaya çıkmasını sağlayan şey kabul edelim ki İstiklal Marşı veya andımız veya bunları okumak
    için gerekli olan fiziksel ritüeller değildir. 5.5 yaşında bir varlığı (yıllarca psikoloji eğitimi almış bir kişi olarak o varlığa çocuk demeye
    dilim varmıyor) okula (ona oyun alanı sağlayacak anasınıfları haricinde) sokmaya çalışan zihniyetin kendisi asıl skandaldır.
  • her zaman örnek verirler, bu iş avrupada şöyle gelişmiş ülkelerde böyle

bakın bakalım hangi gelişmiş ülkede

-RAAAAT
    -HAZR OLLLLL

RAAAAT
    HAZR OLLLL

DİKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT

var?
  • quote:

Burada öğretmenlik yapmıyorum. Bir konuda hiçbir bilginiz yok ki bunlar temel bilgiler, içim razı gelmedi kestirip atmaya iki kalem bilgi verdim, belki bir işe yarar diye.

İlk önce saygı duruşu ile hazır ol komutu arasındaki farkı idrak ederseniz, kavram kargaşası yaşamadan konuşabiliriz. Saygı duruşları ne zaman yapılır, diğer devletler marşlarından önce duruşlarını nasıl belirlemektedirler bunları bir araştırın da...

İlk önce temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olunsun da ondan sonra fikir yürütülür.
    Daha hangi kavramın ne olduğunu bilmiyoruz ama anlamamız mümkün olmayan bir itiraz içindeyiz. Gereksizlik hangisi şimdi?

Kaç yaşında olursa olsun, aklı ermeye başladığı andan itibaren millî marşa saygılı olmalı kişi. Benim düşüncem budur.
    İlkokul çocuğu hazır ol duruşuna geçmiş. Siz buna saygı duruşu diyorsunuz. Yanlış ve asılsız bilgi veriyorsunuz. O da yetmiyor bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama üzülüyorum bu duruma gerçekten. Keşke yardımcı olabilsem.

Çocuklar oyun oynarken el ele tutuşur, o zaman tutuşmasınlar. Tek sıra halinde tren olurlar, o zaman olmasınlar. Zıplayarak sek sek oynarlar, o zaman oynamasınlar. Her işin bir esası, usulü, yapılış şekli vardır. İstiklâl Marşı söylenecekse hazır ol komutuna geçmeyi de öğrenecek yavaş yavaş işte. O nedenle uyum haftası var zaten.

Halâ polemik yaptığınızın farkında mısınız?

Ben diyorum: Bu devenin neresi doğru?
    Siz diyorsunuz: Neresi eğri ki?

Saygı duruşu da olsa "hazır ol" komutuyla İstiklal Marşına hazırlanmak da olsa "bunların çocuklara nasıl bir faydası var?" diyorum. Cevap veremiyorsunuz. Çünkü büyük olasılıkla faydası yok. Ben o kavramı bu kavramı bilsem ne olur bilmesem ne olur hocam, mesele ben değilim ki halâ beni tartışıyoruz. Ben sizin ısrarla anlatmaya çalıştığınız iki kavramın da diğerlerinin de tümünün çocuklara dayatılmasına karşıyım zaten.
    (Israrla dedim ki: "Saygı duruşuna davet edildiklerini duydum", hazır ol ifadesi bana aittir ve az önce mesajıma ilk defa yazdım. Hazır ol komutunu normalde o gün duymadım yani...)

Sadece bunlar da değil...
    Tek tip kıyafet giydirmek
    Okul avlusunda ictima yapar gibi çocukları sıraya dizmek
    Ant okutmak
    vb. vb.

Sadece saygı duruşu ve İstiklal Marşına karşı değilim ki? Toptan hepsine karşıyım.

Çocukların bu uygulamalardan nasıl bir kazanımları olacak? Bırakın kazanımı, belki de psikolojik açıdan zararları bile vardır. Orasını da işin uzmanı bilir. Ben bunları şiddetle reddediyorum. Sadece 5,5 yaş meselesi değil, 6-7-8- yaşlar bile buna dahil edilebilir. Saygı duruşu-marş gibi kavramları idrak edemeyecek yaştaki tüm çocuklara bunların zorla yaptırılmasına karşıyım.

Daha başka nasıl ifade edebilirim ki?

• quote:

quote:

Halâ polemik yaptığınızın farkında mısınız?

Ben diyorum: Bu devenin neresi doğru?
    Siz diyorsunuz: Neresi eğri ki?

Saygı duruşu da olsa "hazır ol" komutuyla İstiklal Marşına hazırlanmak da olsa "bunların çocuklara nasıl bir faydası var?" diyorum. Cevap veremiyorsunuz. Çünkü büyük olasılıkla faydası yok. Ben o kavramı bu kavramı bilsem ne olur bilmesem ne olur hocam, mesele ben değilim ki halâ beni tartışıyoruz. Ben sizin ısrarla anlatmaya çalıştığınız iki kavramın da diğerlerinin de tümünün çocuklara dayatılmasına karşıyım zaten.
    (Israrla dedim ki: "Saygı duruşuna davet edildiklerini duydum", hazır ol ifadesi bana aittir ve az önce mesajıma ilk defa yazdım. Hazır ol komutunu normalde o gün duymadım yani...)

Sadece bunlar da değil...
    Tek tip kıyafet giydirmek
    Okul avlusunda ictima yapar gibi çocukları sıraya dizmek
    Ant okutmak
    vb. vb.

Sadece saygı duruşu ve İstiklal Marşına karşı değilim ki? Toptan hepsine karşıyım.

Çocukların bu uygulamalardan nasıl bir kazanımları olacak? Bırakın kazanımı, belki de psikolojik açıdan zararları bile vardır. Orasını da işin uzmanı bilir. Ben bunları şiddetle reddediyorum. Sadece 5,5 yaş meselesi değil, 6-7-8- yaşlar bile buna dahil edilebilir. Saygı duruşu-marş gibi kavramları idrak edemeyecek yaştaki tüm çocuklara bunların zorla yaptırılmasına karşıyım.

Daha başka nasıl ifade edebilirim ki?

Polemik söz konusu değil. Kavramların anlamını bilmiyorsunuz. Bir şeyleri eleştirmek istiyorsunuz ama tamamen her şey ziyan oluyor, bilgi kirliliğine dönüyor.

Cevap veremiyor değilim cevabımdan tatmin olmuyorsunuz, tekrarlıyım cevabımı;
    İlk önce saygı duruşu ile hazır ol komutu arasındaki farkı idrak ederseniz, kavram kargaşası yaşamadan konuşabiliriz. Saygı duruşları ne zaman yapılır, diğer devletler marşlarından önce duruşlarını nasıl belirlemektedirler yoksa bu sadece bize ait bir uygulama mıdır, ileri dünya ülkeleri diye hayranlıkla bakılan, biz işte bu yüzden geriyiz safsatasına neden olan bu ileri dünya(!) ülkelerinde işleyiş nasıldır bunları bir araştırın da...

Çocuklar oyun oynarken el ele tutuşur, o zaman tutuşmasınlar. Oyunun gereğidir el ele tutuşmak.
    Tek sıra halinde trencilik oynarlar, o zaman oynamasınlar. Trenciliğin gereğidir tek sıra olmak.
    Zıplayarak sek sek oynarlar, o zaman oynamasınlar. Sek sekin gereğidir zıplamak.
    Her işin bir esası, usulü, yapılış şekli vardır. İstiklâl Marşı söylenecekse hazır ol komutuna geçmeyi de öğrenecek yavaş yavaş işte. O nedenle uyum haftası var zaten.

Yararı mı ne? İstiklâl Marşı okunan bir ortamda marşa nasıl katılacağını, nasıl hareket etmesi gerektiğini, cephesini ne tarafa döneceğini ve bunun gibi onlarca şeyi öğrenmesine vesile olur. Hayır, anlayamadığım nokta bundan neden rahatsız olunur? Birisi çocuğa şeker verdiği zaman, büyükleri çocuğu "hadi teşekkür et" diye tembihler ve teşekkür ettirirler. Nedir bu? Fırsat eğitimidir, yaşayarak öğrenmedir. İşte "hazır ol!" komutu sonucunda geçilen esas duruş ve millî marşa katılım bir fırsat eğitimidir. Marşa saygılı olunacak, bunları kadar rahat konuşabilirsak/konuşabiliyorsanız o marşın yazılması için şehit düşen atalarımızın manevi huzurunda o esas duruşa geçilecek. Bu bu kadar basittir.

Bugün bir şeylere rahat rahat karşı çıkabiliyorsunuz ya düşünün bu nasıl oldu acaba? Bu hakkı kimler sağladı? Kimler vesile oldu da bugün rahatça bir şeylere karşı çıkabiliyorsunuz? Bunların cevabını verdiğinizde olay kendiliğinden çözülecek zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 14 Eylül 2012; 16:15:15 >

• Andımız da demişsiniz. Bu iş Amerika'da nasıl oluyor biliyor musunuz?

Kapının önünde değil, ilk ders başlamadan önce gerçekleşiyor. Ayağa kalkıyorlar ve sağ ellerini göğüslerine koyarak ettikleri bir yemin;

"I pledge allegiance to the flag of the United
    States of America, and to the Republic for which it stands:

one Nation under God, indivisible, with Liberty and Justice for all."

Amerika Birleşik Devletleri'nin bayrağına ve o bayrağın simgelediği cumhuriyete bağlılık için and içiyorum. Herkes için özgürlük ve adaletle, Tanrının gözetiminde, bölünmez, tek vatan için.

Biz esas duruşta duruyoruz neler neler düşünülüyor. Bir de Allah kelimesi falan geçse...
    Neyse, gerisini bir zahmet siz araştırın da dünya normları nasılmış bir görelim. :))
    Ha derseniz ki ben evrensel düşünüyorum dünya normları da yanlış, onu bilemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 14 Eylül 2012; 16:06:26 >

• Yani sonuç olarak küçücük yaştaki çocuklara zorunlu olarak saygı duruşu yaptırma, İstiklal Marşı okutma, ant okutma, tek tip üniforma giydirme, sabahları ictimaya dizme vb. işlemlerin onlara nasıl bir kazanım sağladığı konusunda bilgi veya fikir sahibi değilsiniz. Benim için önemli olan buydu. Çünkü ben bu işlemlerin bu çocuklara ne kazandırdığını sorgulayan biriyim.

Bir şey kazandırmayı da geçtim, tam tersine onların psikolojilerine ve kişiliklerinin gelişmesine negatif yönde etki ettiğini düşünüyorum. Çünkü bu anlamsız uygulamalarda hiç bir fayda göremiyorum. Bu sistemin çarklarından geçmiş biri olarak geçmişte yaşadıklarımdan hiç ama hiç memnun değilim hocam.

quote:

Andımız da demişsiniz. Bu iş Amerika'da nasıl oluyor biliyor musunuz?

Kapının önünde değil, ilk ders başlamadan önce gerçekleşiyor. Ayağa kalkıyorlar ve sağ ellerini göğüslerine koyarak ettikleri bir yemin;

Amerika Birleşik Devletleri'nin bayrağına ve o bayrağın simgelediği cumhuriyete bağlılık için and içiyorum. Herkes için özgürlük ve adaletle, Tanrının gözetiminde, bölünmez, tek vatan için.

Biz esas duruşta duruyoruz neler neler düşünülüyor. Bir de Allah kelimesi falan geçse...
    Neyse, gerisini bir zahmet siz araştırın da dünya normları nasılmış bir görelim. :))
    Ha derseniz ki ben evrensel düşünüyorum dünya normları da yanlış, onu bilemeyeceğim.
    Bir şeyin "EMPERYALİST AMERİKA'DA" yapılıyor olması doğru olduğu anlamına gelmez. Hani eğitime önem veren ülkelerden örnek verebilseniz, eğitimi "SEKTÖR" olarak gören vahşi kapitalist ülkelerden değil de her bireyin en doğal hakkı olarak gören ülkelerden örnek verseniz neyse... Bunların yanında da "Bu ritüellerin şu şu faydaları var" diyebilseniz ancak o zaman tatmin edici bir açıklama yapmış olursunuz.

Ama bunları yapmak yerine halâ benim temelden karşı olduğum şeylerden bahsedip "İstiklâl marşı okunacaksa şunlara dikkat edilir" diyorsunuz. Yahu ben zaten bu ritüellerin minicik çocuklara, onun anlamını ve özünü anlamayan çocuklara zoraki yaptırılmasına temelden karşıyım. "Marş okunacaksa, saygı duruşuna geçilecekse" ne demek... Ben onların neden zorla okutulduğunu sorguluyorum ve bunlara karşıyım. Anlatabildim mi?

• quote:

Yani sonuç olarak küçücük yaştaki çocuklara zorunlu olarak saygı duruşu yaptırma, İstiklal Marşı okutma, ant okutma, tek tip üniforma giydirme, sabahları ictimaya dizme vb. işlemlerin onlara nasıl bir kazanım sağladığı konusunda bilgi veya fikir sahibi değilsiniz. Benim için önemli olan buydu. Çünkü ben bu işlemlerin bu çocuklara ne kazandırdığını sorgulayan biriyim.

Bir şey kazandırmayı da geçtim, tam tersine onların psikolojilerine ve kişiliklerinin gelişmesine negatif yönde etki ettiğini düşünüyorum. Çünkü bu anlamsız uygulamalarda hiç bir fayda göremiyorum. Bu sistemin çarklarından geçmiş biri olarak geçmişte yaşadıklarımdan hiç ama hiç memnun değilim hocam.

quote:

Andımız da demişsiniz. Bu iş Amerika'da nasıl oluyor biliyor musunuz?

Bir şeyin "EMPERYALİST AMERİKA'DA" yapılıyor olması doğru olduğu anlamına gelmez. Hani eğitime önem veren ülkelerden örnek verebilseniz, eğitimi "SEKTÖR" olarak gören vahşi kapitalist ülkelerden değil de her bireyin en doğal hakkı olarak gören ülkelerden örnek verseniz neyse... Bunların yanında da "Bu ritüellerin şu şu faydaları var" diyebilseniz ancak o zaman tatmin edici bir açıklama yapmış olursunuz.

Ama bunları yapmak yerine halâ benim temelden karşı olduğum şeylerden bahsedip "İstiklâl marşı okunacaksa şunlara dikkat edilir" diyorsunuz. Yahu ben zaten bu ritüellerin minicik çocuklara, onun anlamını ve özünü anlamayan çocuklara zoraki yaptırılmasına temelden karşıyım. "Marş okunacaksa, saygı duruşuna geçilecekse" ne demek... Ben onların neden zorla okutulduğunu sorguluyorum ve bunlara karşıyım. Anlatabildim mi?

Güzelce anlatıyorum. Cevap da veriyorum. Lütfen beni zan altında bırakmayın. Ben fikir paylaşımımın hiçbir noktasında bilgi ve fikir sahibi değilim demedim.
    Cümlem aşikar "Ha derseniz ki ben evrensel düşünüyorum dünya normları da yanlış, onu bilemeyeceğim." dediğime göre, bu sizin görüşünüzdür, öyle düşünebilirsiniz elbette ki anlamı çıkar. Lütfen samimi olalım, çarptırmayalım ya da farklı algılamak ve yorumlamak için aşırı gayret sarf etmeyelim, olmuyor.

1- Her sabah çocuklara zorunlu olarak saygı duruşu yaptırılmıyor.
    2- Saygı duruşu ile esas duruş aynı değildir.
    3- İstiklâl Marşı bu devletin miheng taşlarından birisidir. Bazı imgelerin simgeleşmesi gayet doğaldır. Bağımsızlık ülküsü ve devletin bekası; İstiklâl Marşı vesilesiyle somutlaştırılmaktadır. O nedenle olmazsa olmaz değerlerimizdendir.
    4- Öğrenci andı ile ilgili 6 sayfalık bir konu mevcut, oradan görüşlerimi görebilirsiniz, tabi anlamamak için aşırı bir çaba harcamazsanız:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51043437
    5- Eğitimde eşitlikten ilkesi vardır. Okullarımızda tek tip değil, belirli kıstaslarla giyim belirlenmiştir. Her okulun farklıdır giyimi. Ülkenin genelinde bir tek tip yoktur. Okullarda örnek model vardır ve bu modele bağlı olunmasının başlıca nedeni maddi farklılıklar ve suistimale müsait zihniyetlerdir.
    6- Sabahları öğrencilerin sıraya geçirilmesinde nasıl bir sıkıntı olabilir ki? Markette bile kasa sırası beklenirken okula bir törenden sonra düzenli olarak girişin yaratacağı ne rahatsızlık olabilir? Zaten karda kışta bahçede sıra yapılmıyor.

Ben Amerika'yı örnek verdim. Buyurun gerisi bir zahmet siz araştırın. Araştırın ki ufkunuz genişlesin.

Neyse eve geçtiğimde devam ederiz.

• Çocuklar trencilik oynarlar, sıraya geçerler. O mantıkla çocuklar hazır ol komutuna da uymalıdır.
  • quote:

Güzelce anlatıyorum. Cevap da veriyorum. Lütfen beni zan altında bırakmayın. Ben fikir paylaşımımın hiçbir noktasında bilgi ve fikir sahibi değilim demedim.
    Cümlem aşikar "Ha derseniz ki ben evrensel düşünüyorum dünya normları da yanlış, onu bilemeyeceğim." dediğime göre, bu sizin görüşünüzdür, öyle düşünebilirsiniz elbette ki anlamı çıkar. Lütfen samimi olalım, çarptırmayalım ya da farklı algılamak ve yorumlamak için aşırı gayret sarf etmeyelim, olmuyor.

1- Her sabah çocuklara zorunlu olarak saygı duruşu yaptırılmıyor.
    2- Saygı duruşu ile esas duruş aynı değildir.
    3- İstiklâl Marşı bu devletin miheng taşlarından birisidir. Bazı imgelerin simgeleşmesi gayet doğaldır. Bağımsızlık ülküsü ve devletin bekası; İstiklâl Marşı vesilesiyle somutlaştırılmaktadır. O nedenle olmazsa olmaz değerlerimizdendir.
    4- Öğrenci andı ile ilgili 6 sayfalık bir konu mevcut, oradan görüşlerimi görebilirsiniz, tabi anlamamak için aşırı bir çaba harcamazsanız:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51043437
    5- Eğitimde eşitlikten ilkesi vardır. Okullarımızda tek tip değil, belirli kıstaslarla giyim belirlenmiştir. Her okulun farklıdır giyimi. Ülkenin genelinde bir tek tip yoktur. Okullarda örnek model vardır ve bu modele bağlı olunmasının başlıca nedeni maddi farklılıklar ve suistimale müsait zihniyetlerdir.
    6- Sabahları öğrencilerin sıraya geçirilmesinde nasıl bir sıkıntı olabilir ki? Markette bile kasa sırası beklenirken okula bir törenden sonra düzenli olarak girişin yaratacağı ne rahatsızlık olabilir? Zaten karda kışta bahçede sıra yapılmıyor.

Ben Amerika'yı örnek verdim. Buyurun gerisi bir zahmet siz araştırın. Araştırın ki ufkunuz genişlesin.

Neyse eve geçtiğimde devam ederiz.

Her sabah çocuklara zorunlu saygı duruşu yaptırılmadığını biliyorum. Böyle de bir şey söylemedim hocam. Her sabah tahminimce çocuklara zorla ant okutuluyor, çocuklar askerlerin ictimaya dizildiği gibi avluda diziliyor. Saygı duruşunun belirli günlerve ve zamanlarda yapıldığını bilecek kadar bilgim var.

Saygı duruşuyla esas duruşun aynı olmadığını öğrendik tamam. Ona itirazım yok. Ama benim her ikisinin de minicik çocuklara yaptırılmasına itirazım var. Bunu artık anlamış olduğunuzu varsayıyorum. Her ikisinin de bence ilkokullarda yeri olmamalı...

İstiklâl Marşı da olsa, öğrenci andı da olsa onun ne anlama geldiğini ve ne önemi olduğunu bilmeyen çocuklara zorla okutturulması bence en büyük saçmalıklardan birisidir.

Öğrenci andı dediğiniz şeyin zaten zorla okutturulmasına karşı olduğumu söyledim. Bunun belki dördüncü-beşinci sınıflara okutturulması anlamlı olabilir. Belki diyorum... Okuduğu şeyin önemini bilen çocuklarda belki olumlu etkileri olabilir. Ancak bana göre bu uygulama kökten kaldırılmalıdır. Sıraya geçme de öyle... Bırakalım da çocuklar gelip sınıflarında öğretmenlerini beklesinler. Nedir bu askeri anlayış? Nedir zorla ant içtirmek? Nedir ictima almak?

Bir okuldaki tüm öğrencilere tek tip üniforma giydirilmesini eleştiriyorum zaten. Tüm Türkiye'de tüm öğrencilere tek tip önlük, ünifrma vs. giydirilmediğini biliyorum merak etmeyin. Okul bazındaki tek tip üniforma olayı da nedir? Saçmalığın en önde gideni... Yıllar önce bir öğretmen arkadaşıma sordum, nedir bunun anlamı diye... O zaman şunu diyebildi: "Kendi öğrencilerimizi sokakta, caddede diğer öğrencilerden ayırt edebiliyoruz. Girilmesi yasak olan yerlere gittiklerinde kıyafetlerinden direk anlıyoruz!"
    Yahu ne diyeyim? Ağlasam mı gülsem mi? Öğretmeni resmen "İNZİBAT" yerine koymuşlar. Okula gelmeyen öğrenci yok yazılır. Eğer ki sen öğretmen olarak onu okulda derste gösteriyorsan ve o anda çocuk dışarılarda uygunsuz yerlerdeyse o zaman sıkıntı var demektir. Hem sırf öğrencileri daha iyi ayırt edebilmek için tek tip okul kıyafeti mi giydirilir? Velilere bunun dayatılması saçmalık değil midir?

Her birey daha küçükken tek tip olmaya zorlansın, herkes tornadan çıkmış gibi daha minikken aynı ideallere ve aynı değerlere sahip olsun. Eh ne de olsa bunu destekleyen atasözümüz de var: Ağaç yaşken eğilir, değil mi?
    Ne diyeyim... Geri kalmış veya emperyalist ülkelerin şekilci uygulamaları!

Saygılar...

• Çocukların saç traşına karışma ve tek kol hizasına sokma gibi katı disiplinlerin kesinlikle insanları tek tipleştirici, özgüven azaltıcı davranışlar olarak görüyorum. İşte bu yüzden, bize yiyeceğimiz her halt söylendiği için görünüş olarak tek tipiz. İlginç bir araba almayız komşularda yok diye, veya motora bisiklete binmeyiz.

Çünkü biz önümüzdeki 30 kişiyle beraber aynı saç traşını kestirdik; aynı hizada aynı kişilikle durmamız beynimize işlendi.

Eğitim sistemimizin içine tüküreyim.
  • Daha bu sistemin görünen zararlarından bile bahsetmemiştim.... Üstteki mesaj iyi olmuş.

Benim şahit olduklarım:

* Okul başladığı hafta tek tip okul üniformasından al(a)madığı için önce uyarılan sonra da o kıyafi alana kadar okula gelmemesi istenen ve arkadaşlarının gözleri önünde küçük düşürülen öğrenciler...

* İstiklâl Marşına bilerek geç geldiği için öğretmeni tarafından ayağının kaval kemiklerine sert uçlu botla tekme atılan arkadaşlarım... (Yer: Manisa'da bir Teknik&Endüstri Meslek Lisesi)

* Ortaokul 1. sınıfta (geçen seneki sistemde 6.sınıflar sanırım) saçı biraz uzun olduğu için ortaokul müdürü tarafından saçının ortasına 3 numara uçlu saç traş makinesiyle (müdürün tabiriyle) "TREN YOLU" açılan erkek öğrenciler... Aynı okulda saçı uzun bayan öğrencilerin saçlarının bir kısmının ortadan kesilmesi. Üstelik bu hayvanlıklar tüm okulun toplandığı pazartesi sabahı ictimasında yapılırdı.

vs. vs.

Örnekler çoğaltılabilir.

Ortada bir "toplanma" kuralı olunca ister istemez o toplanmaya geç gelen veya bilerek katılmayan öğrencilere ceza uygulama yoluna gidiliyor.
    Ortada bir "tek tip üniforma" kuralı olunca ister istemez aynı üniformadan almayan öğrencilere öğretmenler yaptırım uygulamak zorunda kalıyor.
    Ortada bir "Marşa/antlara katılma şartı" olunca ister istemez öğretmenler bunlara katılmayan öğrencilere ceza uygulamak zorunda hissediyorlar.

Eğitm sistemimizde problem var doğrudur. Hem de çok uzun yıllardır var.

Kısaca diyorum ki: "BİZ BU İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARI BİZZAT YAŞADIK! ÇOCUKLARIMIZ YAŞAMASINLAR!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 14 Eylül 2012; 18:15:00 >

• İstiklal Marşı bu ülkenin değerlerinden biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Priori Incantatem -- 14 Eylül 2012; 18:53:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57
     5,5 yaşında ilkokula giden çocuğa 'SAYGI DURUŞU' yaptıran sistem

Bu tablonun kaynağı neresidir? Verilen bilgi doğru değil. Avrupada 72 aylıktan daha küçük çocuklar okullara alınmıyor. Unesconun raporundan da görülebilir tablonun yanlış bilgi verdiği. http://www.unesco.org/education/efa_report/zoom_regions_pdf/ceeurope.pdf

• okulla ilgili;
    çocukları ülkeden soğutacaklar yeminle. Ben bu güne kadar bu basit rahat hazır ol bilmemne komutlarına müdanaa edeni görmedim, ezelinden gevşet milletiz vesselam.
    gözlemlediğim kadarıyla son yıllarda bu halkta bir ümmete, bir arapçılığa dönüş sevdası var.

bir anı; Çocukken keşke ailem deseydi ki bu aşık olduğun kız çocuğunun ailesi türbanlı senin kimyan o kızla tutmaz. Ne günlere geldik ümmetçiler paso ümmetçilerle evleniyor
    kafası açıklar da kapalılar da paso şekil düşkünü olmuş. (kızlar) ilerde çocuğum olursa angut angut kurşun asker, kibritçi kız, lafonten poliyanna karması masallar yerine
    hayatın gerçeklerini aşılıycam. Çocuğumla da ilgilenicem bakıcam burada kimler geliyor nedir necidir?
  • Okulun ilk gunü bizim ufakligi götürdüm saygı duruşundan sonra bı başladı müdür konuşmaya okulun 50 yıllık tarihini anlattı artık bana bile gına gelmişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.5 yaşındaki çocuğun okula başlaması zaten büyük bir yanlış,balık baştan kokar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

5.5 yaşındaki çocuğun okula başlaması zaten büyük bir yanlış,balık baştan kokar.

aradığım cevap
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.