Şimdi Ara

Beş Oyun Kategorisine göre En İyi Ekran Kartı ve Oyun İşlemcisi Seçme (satın alma) Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
9.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/oyun-icin-ekran-karti-ve-islemci-satin-alma-rehberi-oyun-kategorilerine-gore-en-iyi-secimler--158746629#158746632

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 18 Aralık 2024; 17:18:37 >

• fiyatları hakkında bilgi eklenirse çok daha güzel olur ryzen 7ler açıklandı , 5 ve 3 için pek bi bilgim yok
  • Phidelpia P kullanıcısına yanıt
    AMD Ryzen

R7 1800X 499$
    R7 1700X 399$
    R7 1700 319$

R5 1600X 259$
    R5 1500 229$
    R5 1400X 199$
    R5 1300 175$

R3 1200X 149$
    R3 1100 129$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastFaded -- 24 Şubat 2017; 14:54:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güncel
  • Şu yeni apular nasıl çıkacak merak ediyorum. Temmuz'a doğru birşeyler değişebilir. Intel de AMD Radeon çekirdeklerini dahili barındıracakmış deniyor. Şöyle bir Intel C-Serisine karşı, AMD Zen APU rekabeti görsek çok muhteşem olur.
  • @Mystik i3 7350K muhtemel hangisine denk gelir ? 800 TL. fiyatı ile gereksiz bir işlemci çünkü bu. Ama merak ettim. i5 6500 ile i5 6400 arasında kalıyor overclock edince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 27 Şubat 2017; 18:32:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • R3 1200x >= i5 işlemciler

R5 1400x <= i7 işlemciler

R5 1600x = i7 6800k

R7 1700x >= i7 6900k

İ3 işlemci fiyatına i5 performansında R3 serisi varken intel fiyat kırmadıkça karşılaştırma gereği bile yok. Hala 2 çekirdek ile milleti soymaya devam etsin intel.

Yıl sonunda radeon + ryzen + hbm bellekli apular gelmesi yönünde beklentim.
    Düzenleme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 27 Şubat 2017; 19:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    i3 ler 2 çekirdekli en düşük ryzen bile 4 saf çkirdekli dengi yok yani,i3 alınmaz artık en ucuz ryzen bile i3 ten güçlü.
  • AMD heniz bu işle yeni başlıyor. bunlar buzdağının görünen kısmı.
    bunun bir de vega ekran kartları var. ryzen 2. nesil işlemcileri var. hbm2 li apuları var. AMD nin artık 5 yıl kafası rahat olacak.
  • Ryzen'de I3 dengi işlemci yok.

En kötüsü I5 dengi.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Ben şimdi işlemci mi alın dedim kalkıp? Beni ne alâkadar eder ki hangisi kaç çekirdek? Şuanki sistem ile birkaç sene daha idare ederim normalde. Lâkin seneye sistem güncelleyeceğim zaten studio programları için. Ben sadece bu gereksiz işlemcinin oyun performansı olarak dengi hangisi olur diye tahmin istedim adamdan. Çok çekirdeğe bakar isek; Fx serisindeki bazı işlemciler falan zaten i3'lerden iyi çıkar.Neyin ne olduğunu ben zaten biliyorum. Kalkıp ta zaten 5.000-6.000 TL.lık sisteme i3 alacak hâlim yok. Konu başlığında es geçilmiş diye merak ediyorum. Ayriyetten çoğu oyun halâ tek çekirdeğe bakıyor unutmamak gerek. Bu gereksiz 7350k(gereksiz çünkü fiyatından ötürü) işlemci de 4.8Ghz overclock ile i5 6400'dan daha performanslı. 5Ghz overclock ile de i5 6500'a çok yakın değerler sunuyor sayılır. Ama geresinde kalıyor tabii ki. Fiyatı ise absürt 800 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 27 Şubat 2017; 19:09:14 >
  • Yanlışım yoksa, i3'ler tekil işlerde çok başarılılar ama çok çekirdekli işlerle uğraştıklarında(4'ten çok, Hyperthreading'i de katınca) cache thrashing(önbelleğin çöpe gitmesi) denen olay yaşanıyor. Zayıf çekirdekli FX'ler bile bu sayede öne geçebiliyorlar, fazdan önbellek havuzu olduğundan. Hiçbir şey yapamasa bile 4 fpu, 8 alu işlemcisinin ayrı ayrı L1 önbelleği mevcut.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    peki hocam tam tarihleri bellimi sistem toplama arifisine girdim beklecegim süre kac ay sence
  • adil07 kullanıcısına yanıt
    İlk etapta R7 modelleri ardından 2.çeyrek başı itibari ile yani Nisan gibi diğer modelleri satışa sürmesi bekleniyor. İntelin de işlemcilerinde fiyat kırması gündemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Ryzen'de I3 dengi işlemci yok.

En kötüsü I5 dengi.

test sonucuna göre mi?
    tahmin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atik Abi

quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Ryzen'de I3 dengi işlemci yok.

En kötüsü I5 dengi.

test sonucuna göre mi?
    tahmin mi?

görünen köy kılavuz istermi

Bende umitliyimde. Fx icinde bu sekildeydi.

• Daha işlemciler çıkmadan bu neyin kafasıdır ki bu bundan iyi diyebiliyor insanlar. Marka babalarınıza ait heralde
  • 1600x ve 1400x işlemcilerinin testlerini ve çıkış tarihlerini merak ediyorum. XFR özellikli RYZEN işlemciler çok iddialı olacak gibi duruyor. Bunların intele fiyat düşüşü olarak yansımasıyla i7 kabylake bir işlemci de alınabilir. Ancak i5 artık benim için HT getirmedikleri sürece bitmiştir.
  • güncel
  • Merhaba ben ryzen ve i5 arasında kararsız kaldım.Hangisi daha iyidir?r3 alsam isimi gorur mu yada r5 alsam beni uzun bir sure idare edebilir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.