Şimdi Ara

5.0'dan farklı sürüme düşürebilen var mı? (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben de ios 5'e güncelledim çok güzel bir güncelleme hazırlamışlar ama hiç bir şekilde kullanamıyorum jb olmadan o kadar alışmışım ki kısayollara tam bir eziyet şu anda kullanmak telefonu benim için. Başlıktada da sorduğum gibi farklı bir sürüme düşürebilen var mı acaba? Tethered'da kullanmak istemiyorum.

Cydia'ya güvenmeyip kendim de almıştım SHSH kaydını ama dünden beri 4.2.1, 4.3.3 deniyorum sürekli farklı hatalarla restore edemiyorum. Host dosyasını da farklı şekillerde değiştirdim yine olmadı olmuyor. Ne denemem gerektiği konusunda da artık kafam karıştı :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 14 Ekim 2011; 22:14:32 >

• En çok merak ettiğim bu benimde.

5'ten 4.3.3'e dönmek sorunlu mu?

Ya da 5'e geçerken Shift restore, Shift update yapmanın veya backup alıp almamanın 4.3.3'e geri dönmede bir etkisi var mı gibi sorular kurcalıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

En çok merak ettiğim bu benimde.

5'ten 4.3.3'e dönmek sorunlu mu?

Ya da 5'e geçerken Shift restore, Shift update yapmanın veya backup alıp almamanın 4.3.3'e geri dönmede bir etkisi var mı gibi sorular kurcalıyor?

Nette bir yazı buldum aslında ama beta 5.0'dan 4.3.3'e dönüş, yani Apple'ın hala 4.3.3'ü imzaladığı zamanlar arkadaş yayınlamış yazısını henüz 4.3.5 bile yayınlanmamışken ve sorunsuz dönebilmiş ama şu ana kadar bir türlü başaramadım ne Tinyumbrella ne de başka bir yolla :(.

Olur da geçmeye karar verirseniz aman iyi araştırın, yedeklerinizi alın, sonra siz de benim gibi çare aramayın :) ya da biraz daha mantıklısı 5.0 untethered beklemek gibi :). Güncellemenin cazibesine 4.2.1'den beri karşı koyuyordum ama sonunda dayanamadım :D.

• iphone 3gs 06.15 bb sahibiyim dün tinyumbrella-5.00.12a ile sorunsuz ios 5 den 4.3.3 e düştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulflyy

iphone 3gs 06.15 bb sahibiyim dün tinyumbrella-5.00.12a ile sorunsuz ios 5 den 4.3.3 e düştüm

Geçmiş olsun diyeyim o zaman kurtulmuşsunuz :). Jb olmadan cidden bu kadar zor geleceğini düşünmemiştim, Sbsettings, Activator ve ifile'ı Apple artık sunsa bir sonraki güncellemede :) mesela :D.
  • Yani benim de tek olayım sb ve activator heralde.

Onun dışında artık oyun vs. kullanmadığım için freeler yetecektir diye düşünüyorum ama SB çok etkilermi beni bilemiyorum.

Şöyle 5 finalden 4.3.3e döndüm falan diyen bir başlık yok mu ya?
  • quote:

Yani benim de tek olayım sb ve activator heralde.

Onun dışında artık oyun vs. kullanmadığım için freeler yetecektir diye düşünüyorum ama SB çok etkilermi beni bilemiyorum.

Şöyle 5 finalden 4.3.3e döndüm falan diyen bir başlık yok mu ya?

Valla ben installous kullanmıyordum sizin gibi vakit geçirmek için freelerle arada da satın aldığım oyunlarla uğraşıyordum. Sadece ve sadece istediğim Sbsettings, Activator, Cydia ve iFile'ın olması ki iFile'ı bile satın almıştım :) ve bunlar olmadan resmen benim için eziyet :). Eğer sizde bunlar benim için önemli diyorsanız naçizane tavsiyem geri dönüşü garantiye almadan güncellemeyin :). Becerebilirsem zaten mutlaka bir konuda paylaşacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konu başka yerlere kaymış... ios5.0 geçip tekrar 4.3.3 gecen arkadaşlar var mı..? ve hangi yöntem kullanılmalı detay verilirse cok sevınırım... bende 4.3.2 kullanıyorum ama 5.0 merak edıyorum.. deneyip geri dönmek istediğimden tam net bir bilgi gelirse cok sevınırım.shsh kayıtlarımız var..
  • Şimdi şu sayfayı buldum başını okudum henüz, hemen paylaşmak istedim:

http://cydiahelp.com/downgrade-ios-5-gm-to-ios-4.3.5-on-iphone-ipad-ipod-touch-guide/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

konu başka yerlere kaymış...

Derken? Herkes aynı şeyden bahsediyor ama
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ender

konu başka yerlere kaymış...

Derken? Herkes aynı şeyden bahsediyor ama

bahsetmiyor.. cozum yontemının dısında konular konusulmus dıkkat edersenız..
  • Bir önceki mesajda verdiğim bağlantıdaki yazıda hangi sürüme indirecek olursanız olun ios 4.3.5 mutlaka elinzde olsun demiş arkadaş ama devam eden adımlarda farklı bir şey yapmıyor yani direk 4.3.5'i kullanıyor acaba 4.3.5'ten düşürme söz konusuda bahsetmemiş olabilir mi?
  • STEP 1: To start with, you need to make sure you have a copy of iOS 4.3.5 or whatever firmware you need to downgrade for your device

Koyu yazılan yerde "4.3.5 veya downgrade yapmak istediğiniz herhangi bir versiyon" demiş. 4.3.3 için de oluyor yani.

Denediniz mi?
  • Arkadaşlar Sbsettıng 5.0 rahatlıkla artık calışıyor ben ıkı gündür sorunsuz kullanıyorum.Güncelenmiş Sbsettıng ayrıca buna eş degerde olan OMNISTAT FOR IO5 Var buda güzel kullanışlı bir yazılım...
  • quote:

STEP 1: To start with, you need to make sure you have a copy of iOS 4.3.5 or whatever firmware you need to downgrade for your device

Koyu yazılan yerde "4.3.5 veya downgrade yapmak istediğiniz herhangi bir versiyon" demiş. 4.3.3 için de oluyor yani.

Denediniz mi?

Vallahi okumaktan artık gözlerim kanlandı ben onu hangi sürüme indirecek olursanız olun 4.3.5 elinizde olsun olarak okuyorum :). 4.3.5'i de kendimden son derece emin şekilde indirmeye başlamış, inmesini bekliyordum. Çok teşekkür ederim uyarınız için :) vakit kazandırdınız bana.

quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

ios5'i 3 defa kuran biri olarak (JB denemeleri için) JB'de olumsuz sonuç aldığımdan geri 4.3.3 versiyonuna düştüm... Tabi düşebilmek için shsh kaydınızın olması lazım... shsh kaydınız varsa.

1. Cihazı DFU moduna alın (Cihazı bilgisayara bağlayıp kapatın ve ardında güç ve menü tuşuna basılı şekilde cihazı açın 10 sn sonra güç düğmesinden elinizi çekin ve menü tuşuna basılı tutun yaklaşık 10 sn sonra siyah ekranda kalacaksınız bu DFU modu)
    2. Tinyumbrellayı calıştırın ve shs kaydını seçin ve Start TSS Servera tıklatın (Aktif değilse antivirüs uygulamanızı kapatın ve uzak erişim programlarını devre dışı bırakın örneğin. teamveawer)
    3. iTunesi açıp Shift+Restore ile ipsw dosyanızı gösterip yüklemeye başlayın...

Bu kadar basit 3 adımda eski versiyona düştünüz.. Ben sürekli yapıyorum daha bi sorunla karşılaşmadım :)

Yakın zamanda göndermişiz yanıtları, görmedim kusura bakmayın, tekrar deniyorum, şu ana kadar hep bu şekilde deneme rağmen, 20'den 3000'li hatalara kadar pek çok farklı hata aldım bir kere daha denemekten bir şey kaybetmeyeceğim nasıl olsa, teşekkür ederim :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 14 Ekim 2011; 14:58:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

ios5'i 3 defa kuran biri olarak (JB denemeleri için) JB'de olumsuz sonuç aldığımdan geri 4.3.3 versiyonuna düştüm... Tabi düşebilmek için shsh kaydınızın olması lazım... shsh kaydınız varsa.

1. Cihazı DFU moduna alın (Cihazı bilgisayara bağlayıp kapatın ve ardında güç ve menü tuşuna basılı şekilde cihazı açın 10 sn sonra güç düğmesinden elinizi çekin ve menü tuşuna basılı tutun yaklaşık 10 sn sonra siyah ekranda kalacaksınız bu DFU modu)
    2. Tinyumbrellayı calıştırın ve shs kaydını seçin ve Start TSS Servera tıklatın (Aktif değilse antivirüs uygulamanızı kapatın ve uzak erişim programlarını devre dışı bırakın örneğin. teamveawer)
    3. iTunesi açıp Shift+Restore ile ipsw dosyanızı gösterip yüklemeye başlayın...

Bu kadar basit 3 adımda eski versiyona düştünüz.. Ben sürekli yapıyorum daha bi sorunla karşılaşmadım :)

Hocam bende Cydia da var SHSH (yani birçok versiyon yukarıda yeşil gözüküyor), tinyumbrellaya herhangi bir yerde ihtiyacım olacak mı?

Yani oradan da bir SHSH kaydı almalı mıyım? veya almasam bile Cydia'nın aldığı SHSH kaydını kullandırtmak için TinyUmbrella'ya ihtiyaç duyacak mıyım?

• Mesajım bulunsun...
  • Takip
  • Arkadaslar ben iOS 5 GM'den, 4.3.3'e dönmeye çalıştım 2-3 gün önce, telefonum 3gs shsh kaydım falan herseyim vardı, ancak düşürme işleminden sonra karşıma gelen 1015 hatasından çıkaramadım aleti. Fix recovery'i denedim, recboot'u denedim (daha dogrusu işletim sistemim 64 bit olduğu icin, sitede gosterilen yönergelere uyduğum halde, program tam olarak çalışmadı) hiç biri sonuc vermedi ve ben de tekrar iOS 5 GM'e geri dondüm. Acaba iOS 5'ten 4.3.3'e dönüşte, 1015 hatasından yani recovery moddan nasıl cikilabilecegini bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bu işler için xp işletim sistemini kullanınız
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.