Şimdi Ara

4x4 2x8 ram intel de kaç slot destekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ocak ayında sistem toplamayı düşünüyorum, yaklaşık 2 aydır sistem ve parça araştırması yapıyorum zaten, ocak ayında 8. nesil intel işlemciler için çıkacak olan ucuz anakartlardan ötürü bekleme kararı aldım. Bu arada boş durmayıp sürekli parçaları ve markaları araştırıyorum. Toplayacağım sistem i5 8400 ve gtx 1070 li 144hz hd monitörlü orta düzey bir sistem olacak.
    Şimdi soruma gelecek olursak youtube da sürekli test videoları izliyorum 2 aydır ve takip ettiğim kanallardan biri yakın zamanda ram testleri videosu attı ve kafamda oluşturduğum her şeyi allak bullak etti. Konuyu yerli forum sitelerinde falan aradım ama neredeyse hiç sorulmamış ve yeterli bilgi yok.

Aşağıda linklerini attığım testlerde 1 adet 8gb ram ile 2 adet 4gb ram karşılaştırmaları yapılmış ve oyuna göre 20-30 fps arası fark var. bu hiç azımsanacak bir fark değil çünklü nerdeyse gtx 1060 ile 1070 arasında 30 fps fark var. 1 adet 16gb ram ile 2 adet 8gb ram karşılaştırmalarınıda izledim fark hiç böyle değil 1 2 fps anca oynuyor.

bu testleri görünce dedim ki tamam kesinlikle 4x4 ram alayım hem de anakartta 4 slot giriş var 4 ünü birden doldurmak daha hoş estetik gözükecek. Çünkü şuan bile çoğu oyunda 8gb yeterken 2x8 ram takmak en az 5 sene götürür beni ve 5 sene boyunca anakartta 2 adet ram slotu boş gözükecek ve gözüme batacak.

Herşey çok güzel 4x4 alıp hem performans olarak hemde kasa içi estetik olarak şahane bir seçim yapacakken birkaç yerde okudum ki işlemciler 4 adet ram i desteklemiyormuş. Ryzenlerin hiç biri desteklemiyormuş, inteller de ise çok üst düzey birkaç işlemci destekliyormuş.

4 slot ram desteklememe olayı doğru mu? 4x4 ram takamıyor muyuz?
    Doğruysa anakartlar da neden 4 slot girişi var?

test videoları linkleri;
    https://www.youtube.com/watch?v=58PboimKOwA&list=PL8LCuGuzCq3LdWtnFo_VlUyk0VNZX9bDk&index=5
    https://www.youtube.com/watch?v=Qu4v8-GTay0&index=6&list=PL8LCuGuzCq3LdWtnFo_VlUyk0VNZX9bDk
    https://www.youtube.com/watch?v=90sfVWpKRMI&list=PL8LCuGuzCq3LdWtnFo_VlUyk0VNZX9bDk&index=7
    https://www.youtube.com/watch?v=D8AdbIfTwDs&index=8&list=PL8LCuGuzCq3LdWtnFo_VlUyk0VNZX9bDk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhtiyarKurt -- 16 Aralık 2017; 10:51:43 >

• Nerede okudunuz linkini atabilir misiniz acaba?
    You forget a thousand things everyday pal, How bout' you make sure this is one of 'em? // Surviving is winning Franklin. Everything else is bullshit. Fairy tales sprung by people afraid to look life in the eye. Whatever it takes kid... Survive! // Human stew... That's my limit.
  • Tam hatırlamıyorum google da araştırırken sırayla baktığım sitelerden biriydi. Resmi bir site değildi Türk forum sitelerinden biriydi. Tekrar bulabilir miyim diye baktım şimdi ama zaman hangi kelime ile neyi aradığımı hatırlayamadım.
  • Birde şöyle bir şey var 4x4 hem daha güzel dolu dolu gözükürken hemde 16gb oyun için fazlasıyla yetecekken oyun sistemi toplayıp satan siteler ya da sistem tavsiyesi yapanlar neden hep 2x8 ram veya 1x8 öneriyor?

Bu 4 ram daha güzel gözüküyor düşüncesi de kusura bakmayın ama oldukça mantıksız. 2 slotla da sistem gayet güzel gözüküyor. İleride ram takviyesi gerektiği zaman elde boş slot olması her zaman daha iyidir. Ram ihtiyacı hiç beklemediğiniz bir anda olabilir. Öyle beni 5 sene götürür demek biraz iddalı:) Oyunun biri çıkar minumum 20gb ram isterim der kalırsınız öyle ki hiç yaşanmamış birşey değil. Bu yüzden bahsettiğiniz sistem satan/toplayanlar 2*4, 2*8 yada 2*16 öneriyorlar.
    AMD RYZEN 5 3600@4.1Ghz CPU | CORSAIR H100İ PRO RGB | ASUS ROG STRIX B350-F GAMING MOTHERBOARD | 2*16 GB GSKILL TRIDENT Z NEO 3200Mhz RAM | SAPPHIRE RX5600XT PULSE GPU | 250 GB SAMSUNG 970 EVO SSD | 500 GB SAMSUNG 870 EVO SSD| 250 GB SAMSUNG 840 EVO SSD | CORSAIR 4000D AIRFLOW CASE | CORSAIR RM650X 80+ GOLD PSU |GIGABYTE G32QC QHD 2K 165Hz HDR400 MONITOR | LOGITECH G613 WIRELESS MECHANICAL KEYBOARD | LOGITECH G403 LIGHTSPEED MOUSE | MICROSOFT XBOX ONE S GAMEPAD | ASUS ROG STRIX 2.4 GO HEADSET | LOGITECH C920 HD PRO WEBCAM | CREATIVE PEBBLE 2.0 SPEAKER | Rode NT-USB MINI MICROPHONE
  • sanırım bahsettikleri şey buydu ya onlar yanlış anlayıp yanlış aktardılar ya ben yanlış anladım. Yani sonuç olarak 4 ram takabiliyoruz sorumun cevabını aldım çok teşekkür ederim.

Güzel gözüküyor düşüncesinde hala ısrarcıyım zevk meselesi tabi. 2 ram takılı olan kasalar gözüme çok batıyor bildiğin boş 2 slot var ve oranın ne zaman dolacağı belli değil Nasrettin Hoca misali ya tutarsa ya 20 gb ram isteyen oyun çıkarsa. Tamam çıkacak illaki ama ne zaman? sünnet olan 10 yaşında bir çocuğun ilerde doğacağı çocuk için patik alması gibi birşey bu. İlerde o patiği illa çocuğun giyecek ama ilerde çeşit çeşit farklı modeller farklı tarzlar patikler de çıkacak neden şimdiden patik alıp bekletesin ki :) Bu arada 5 sene biraz iddialı olmuş sanırım ama en kötü 3 sene götürür. 2018 yılına girmek üzereyiz ve şuan bazı oyunlar haricinde 8gb gayet yeterli gözüküyor pubg de 9gb falan oluyor yer yer 16gb zorlayan bir oyun yok ve 3 sene sonunda 16gb zorlayan oyunlar anca çıkar düşüncesindeyim. 2016 yılında herkes yazıyordu şimdiden 8gb istiyor oyunlar seneye 16 gb yetmeyecek diye ama sonuç ortada. Eğer sistem önerenler sadece bu sebepten öneriyorlarsa benim için hiçbir problem yok 4x4 alırım. Başka sebep yok değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukcCc

sanırım bahsettikleri şey buydu ya onlar yanlış anlayıp yanlış aktardılar ya ben yanlış anladım. Yani sonuç olarak 4 ram takabiliyoruz sorumun cevabını aldım çok teşekkür ederim.

Güzel gözüküyor düşüncesinde hala ısrarcıyım zevk meselesi tabi. 2 ram takılı olan kasalar gözüme çok batıyor bildiğin boş 2 slot var ve oranın ne zaman dolacağı belli değil Nasrettin Hoca misali ya tutarsa ya 20 gb ram isteyen oyun çıkarsa. Tamam çıkacak illaki ama ne zaman? sünnet olan 10 yaşında bir çocuğun ilerde doğacağı çocuk için patik alması gibi birşey bu. İlerde o patiği illa çocuğun giyecek ama ilerde çeşit çeşit farklı modeller farklı tarzlar patikler de çıkacak neden şimdiden patik alıp bekletesin ki :) Bu arada 5 sene biraz iddialı olmuş sanırım ama en kötü 3 sene götürür. 2018 yılına girmek üzereyiz ve şuan bazı oyunlar haricinde 8gb gayet yeterli gözüküyor pubg de 9gb falan oluyor yer yer 16gb zorlayan bir oyun yok ve 3 sene sonunda 16gb zorlayan oyunlar anca çıkar düşüncesindeyim. 2016 yılında herkes yazıyordu şimdiden 8gb istiyor oyunlar seneye 16 gb yetmeyecek diye ama sonuç ortada. Eğer sistem önerenler sadece bu sebepten öneriyorlarsa benim için hiçbir problem yok 4x4 alırım. Başka sebep yok değil mi?

Aynı sorunu bende yaşadım. Üstelik beni rahatsız eden şey boş pci slotlariydi. Bende itx sisteme geçtim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4x4 de inşallah ram slotlarından biri arıza yapmaz!

Ram slotu arızası garanti kapsamı dışında mı kalıyor? (yani bozulduğu zaman garantiye gönderemiyor muyuz?)

İkinci olarak kabul etmeliyiz ki garanti ömür boyu degil.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.