Şimdi Ara

4nec2 Anten tasarım programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
20.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax
    Not : Bir kaç denemeden sonra anladım ki elyapımı yüksek dbi lı omni anten hayal.


    Kesinlikle katılıyorum. Teorik olarak boyutlar zaten problem yaratıyor, kaldı ki biz bu tür bir anteni eldeki alet edavatla yapmaya kalkışacağız (mesela benim yagideki tahta bir çubuğu kullanmak gibi). Ben bunun yerine şuan 120 derece lik 3 yada 90 decelik 4 anteni bölücü (splitter) ile bağlayıp 360 derecelik bir sinyal yakalama peşindeyim. Toplam anten kazancı 4 antenin kazancından daha düşük olacak ama normal bir omni antendenden daha verimli çalışacağı düşüncesindeyim. Teorik ve pratik olarak mümkün. (Bkz. GSM şebekeleri)
  • anten tasarımı ile ilgili projemle uğraşıyorum.hocam da tasarımın simülasyonunu nec programında istedi.ben 400 mhz ile 900 mhz aralığında bir log-periyodik anten tasarladım.fakat programda log-periyodik anten le ilgili bir şey bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim..
  • Selam Lightt hocam bahsetiğiniz üzere antenleri birleştirmek ve omni antenler yapımından bahsetmissiniz sizin için bir kaç şey gönderiyorum umarım fikirlerinize ve çalışmalarınızda yardımcı olur.



     4nec2 Anten tasarım programı


     4nec2 Anten tasarım programı


     4nec2 Anten tasarım programı


     4nec2 Anten tasarım programı


     4nec2 Anten tasarım programı



    Omni anten için 2 adet anten birleştirilerek yapılmış anten var bunada isterseniz bir göz atın.

    http://www.qsl.net/yu1aw/amos_article.pdf

    Omnidirectional antenna built from two Amos antennas

     4nec2 Anten tasarım programı




     4nec2 Anten tasarım programı




    With two Amos antennas and 1:2 spliter it is possible to build omnidirectional antenna if they are mounted "back to back". It is very important that distance between reflectors is less then 1/10 wavelength or 12 mm at 2450 MHz. Pictures show directivity paterns of two Amos 5 antennas at distance of 10 mm.



    Two Amos 7 antennas at distance of half wavelength (60 mm) produce horizontal radiation patern, as given on picture.

     4nec2 Anten tasarım programı


    http://www.qsl.net/yu1aw/invertamos.pdf

    New version of Amos antenna with 7 dipoles and coverage angle of 75 deg. for -3 dB and 105 deg. for -6 dB

     4nec2 Anten tasarım programı


     4nec2 Anten tasarım programı











    Birde size sormak istediğim bu 5.8 ghz lik olan antenler tam olarak nedir wireless olarak ta kullanıyorlar galiba bu konuda bilgi almak isterim.Onları tam anlayamadım bizim çalışma frekansımız 2400 mhz civarı olsa gerek ama daha uzak mesafeler için mi kullanıyorlar acaba??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Klasör -- 25 Şubat 2009; 18:55:01 >




  • Selamlar

    Light hocam ve diğer arkadaşlar burada 5.8 ghz uygulaması yapılmış modifiye bir anten var benim merak ettiğim bu anten de bizim kullandığımız cihazlarla uygun çalışırmı gerçi yanına wifi yazılmış ama bir göz atmanızı isterim.Aslında bu antenin yapılışı diğerlerine göre daha kolay geldi bana mümkün olursa bunu yapmayı istiyorum sizin fikirlerinizi almak istedim.

    Truncated 3D Corner Reflector Feed for Offset Dish at 5.8 GHz WiFi (2005)

    Modified 3D Corner Reflector Feed for SAT TV offset parabolic dish

    http://www.qsl.net/yu1aw/3d_corn_refl_feed.pdf ( Ayrıntılı Makale)

    Konunun dışına çıktıysam affınıza sığınıyorum arkadaşlar...




  • optimarax'ın mesajlarının hepsi silinmiş, kim neden sildi? acep kendisi mi sildi yoksa banlandı filan mı?
  • Evet ilginç optimarax ın mesajları kayıp olmuş.Bide verdiğim linklerde de bahar temizliğimi ne var onlarda gitmiş bi süreliğine her yerde sayım var anlaşılan yeni yıl sebebiyle...
  • Linkler geri dönmüş arkadaşlar serverin taşınması ve diğer işlemler bitmiş sanırım isteyen arkadaşlar linklerden bilgi almaya devam edebilirler.
  • arkadaşlar herkes anten çizimleri programlar vs.. ile ilgileniyor. bende denedim bir çok şeyi fakat istediğiniz kadar başarılı bir anten yapın ( alıcı veya verici olarak kullanıyorsanız) AP yada NIC kartınızın bir yere kadar destekledigi nokta vardır.
    kısaca bir örnek verecem: eskiden çatıda TV antenlerimiz vardı ve heryerden kaliteli sinyal alamıyorduk.Sonrasında yükselticiler çıktı ve basit iki alüminyum kullanarak pürüzsüz yayın aldık bir zamanlar...
    Sonuç olarak demem o ki mükemmel yapılmış bir antenden çok fazla bir şey bekleyemezsiniz.Yüksek frekans işi çok hassastır.
    Özetliyorum: iyi bir anten ve çıkış gücü yüksek(watt cinsinden) access point veya modem kullanılmalı.veya boosterlarla birlikte kullanılmalı.Anteni koydugunuz yerin yakınında telsiz, yüksek akım geçiren elektrik direkleri,baz istasyonları buna benzer elektromanyetik alan varsa wireless sinyalleri olumsuz etkilenecektir...

    herkese hayırlı forumlar




  • optimarax aramıza dön sensiz olmuyor.... Kim anten tasarlayacak sensiz? Penbiquad'larını özledik, çanağa bağladığın biquadlarını özledik, el yapımı omni antenlerini özledik...
  • Beşli biquad anten yapmıştım 2008 ekimden beri kullanıyordum. Fakat verimi epey düştü. Ben de anteni sabitlediğim yerden söktüm. Paslanmış olmasının sinyalleri engelleyeceği ihtimali aklıma geldi. Dış teneke yansıtıcı kısmını yenisiyle değiştirdim. Gayet başarılı oldu.

    En kısa zamanda resimler koymaya çalışacağım... Konu da aşağılara gitmesin.

    @Optimarax

    transmission lines ile 50 ohmluk kablolar ile 4 biquadı birleştirebilirmiyiz program vasıtası ile? Bununla alakalı da resimler koyacağım. Antenin içinin resimlerini buldum, kazancını merak ettim.
  • Anteninizi dış etkilerden korumak için güneş ışıklarına dayanıklı ve metal üzerine sürülme özelliği olan verniklerden kullanabilirsiniz.Fiyatları biraz pahalıdır.Bunun yerine basitçe antenin aktif elemanını sökmeden ufak veya büyük matkaplar ile bunlara uygun büyük keçe parlatma ucu alabilir biraz metal parlatıcıyla gayet kolay bir şekilde ilk günkü kadar parlak hale getirebilirsiniz.Düz yerleri zaten bezle elinizlede kolayca silebilirsiniz.Metal parlatıcılarla sildiğinizde görülmeyen bir madde bir örtü bırakarak daha geç korozyona uğramasını sağlayacaktır.
  • "transmission lines ile 50 ohmluk kablolar ile 4 biquadı birleştirebilirmiyiz program vasıtası ile?"

    Bir cümlede 3 tane "ile" kullanımı ile imla kurallarını alt üst ettim...
  • Ölçüleri verilmiş burada...

     4nec2 Anten tasarım programı
  •  4nec2 Anten tasarım programı

    Balun da kullanmamışlar...

    Fotoğraf makinem bozluduğundan resim de koyamadım penbiquad ile alakalı. 5 kiloluk yağımız yeni bitti, hemen yansıtıcı olarak kullanıma hazır hale getirdim. Sac makasıyla kenarlarını kestim ve eğe zımpara yardımıyla hemen el kesmeyecek kıvama geldi. Yeni penbiquad yolda.

    Birde penbiquad çok ilginçtir binalardan filan yansıyan sinyallere karşı çok duyarlı. Yagi de kullanıyorum fakat yagi o karad hassas değil binalardan, sac yüzeylerden yansıyan sinyallere karşı... Penbiquad tavsiyemdir...

    optimarax bu aktif elemanla yansıtıcı arasında -mesafesini ayarladıktan sonra- tutucu olarak ne kullanıyorsun? PVC mi o kırmızı şeyler?




  • Yeni Klasör acep o dediğin verniklerden nerede bulunabilir, tam olarak adı nedir o verniklerin çünkü dış ortamlarda kullanıyorum anteni ve kar yağmur ne varsa üzerine yağıyor yeni yaptığım anten bile paslanmaya başladı...
  • selam arkadaşlar ben yeni başladım hangi anteni yapmalıyım yada o verdiğiniz programı kullanabilirmiyim hemen öğrenebilirmiyim bilmiyorum çalışmalarınızı gördüm baya yol katetmişsiniz ben ise daha yolun başındayımm:=(((( ben suan kablosuz agdan baglanıyorum 4 ev yanımda airties rt 205 modemden ilk önce wus 300 almıştım ama hep 2 tek cubuk cekiyordu evin içinden sonra 1 adet ap-301 aldım onu da balkona koyduk oda su alıp bozuldu zaten randıman vermemişti sürekli baglantım kopuyordu son olarak balkona alüminyum tencere kapagına wus 300 ü ortasına yerleitirdim şuan 2 cekiyor ama ben daha kuvvetli sinyal almak istediğim için tp lınk wn422g aldım anten sökülüyor diye sizi gördükten sonra onu aldım:=))) ne yapmalıyım acaba hangi anteni yapsamda baglasam ona daha iyi olur??
  • selam arkadaslar,

    sıze bır sorum olacak cok acıl lazım cevabı....

    NEC HANGİ TABANLI BİR PROGRAMDIR?

    yardımlarınızı beklıyorum....
  • buldum arkadaslar :)

    fortran dilinde yazılmıs nec programı.
  •  4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı
     4nec2 Anten tasarım programı

    Biraz geç oldu ama güç olmadı. 3. Penbiquadım. Öncekilerle aynı şekilde gene dengesiz nerde ne zaman ne kadar sinyal alacağı belli olmuyor ama el yapımı yagiden daha yüksek sinyal seviyelerine ulaşıyor. Son resimdeki sinyaller anten evin içindeyken anteni hiç oynatmadan aldığım sinyaller. Balkona çıkıp bir test daha yapacağım...

    Devamı gelecek inşallah...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.