Şimdi Ara

4k pc toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaustu pc mi revize etmek istiyorum. Artik 4k videolari duzenleme yapacagim ve bunu yaparken herhangi bir zorlanma isinma vss yasamayacsgim anakart ekran karti ve islemci tavsiyeniz varmi . Mevcut pc de ssd ve 8gb ram var. Oyun icin degil 4k video duzenleme izleme vss icin istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 11 Şubat 2018; 22:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bahsettiğiniz bir iş için

Ryzen 7 1800x işlemci

İyi bir işlemci soğutucu

Overclock destekleyen bir anakart, Asus X370-F olabilir.

4x8gb 3200mhz DDR4 Ram

Yaptığınız işte kullandığınız programa bağlı olarak 1070 veya 1080ti/vega64 ekran kartı

Hava akışı iyi bir kasa ve tüm bu bileşenleri iyice besleyecek bir psu.

• Bu sistem beni asar hocam. 3000 e toplayacak bir sistem yokmudur.

• I5 6500 rx480 ram ve anakart yeterli olmazmi

• kizilok K kullanıcısına yanıt
    3000 mi? 4K video render deyince benim önereceğim en ucuz işlemci 2000TL. O paraya işlemci ve 16GB ram alırsınız ancak. i5 8.nesil bile olsa yetersiz kalacakken 6.nesille olmaz o iş. zorlanma yaşamayacağınız işlemci threadripper, xeon veya i9. hadi bütçe yetmedi diyelim Ryzen R7 1700-Intel i7 8700K. 16GB üzeri ram gerekli, mevcut i7-ryzen işlemciler bile yetmiyorken siz uçmuşsunuz. bir de zorlanma, ısınma, yavaşlama falan olmayacak demişsiniz ama 3000TL.

i7 8700K+Asus Prime-A+32GB ram veya
    R7 1700+Asus B350-F+32GB ram

daha aşağısı 4K video düzenlemeye gelmez. bunlar bile fazla yüklenmeye gelmez. İstediğiniz şeyi adam gibi yapacak sistemler 10-15 bin civarında tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BimBitmiş

3000 mi? 4K video render deyince benim önereceğim en ucuz işlemci 2000TL. O paraya işlemci ve 16GB ram alırsınız ancak. i5 8.nesil bile olsa yetersiz kalacakken 6.nesille olmaz o iş. zorlanma yaşamayacağınız işlemci threadripper, xeon veya i9. hadi bütçe yetmedi diyelim Ryzen R7 1700-Intel i7 8700K. 16GB üzeri ram gerekli, mevcut i7-ryzen işlemciler bile yetmiyorken siz uçmuşsunuz. bir de zorlanma, ısınma, yavaşlama falan olmayacak demişsiniz ama 3000TL.

i7 8700K+Asus Prime-A+32GB ram veya
    R7 1700+Asus B350-F+32GB ram

daha aşağısı 4K video düzenlemeye gelmez. bunlar bile fazla yüklenmeye gelmez. İstediğiniz şeyi adam gibi yapacak sistemler 10-15 bin civarında tutuyor.

Peki 4k izlemek icin tavsiyeniz nedir

• Drone ile cektigim 10 15 dakikalik videolari kesmek vss . Profosyonel bir is icin degil hobi amacli sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama PC 2000TL
    10 yıl önce açıldı
    PC Toplama
    9 ay önce açıldı
    pc toplama
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kizilok K kullanıcısına yanıt
    Profesyonel veya hobi, fark etmez. 4K çözünürlük 1080p'nin 4 katı. İyi de bitrate'i varsa(ki 3-4 katı oluyor yine) en az 2 katı zaman alıyor. 4K videoyu işlemek zor, çok güç gerektiriyor. İzlemek ise donanımsal destek varsa kolay. Ufacık telefonlar bile 4K 60fps oynatabiliyor. Pentium veya i3 veya ryzen 3 ve GTX750Ti yeter de artar oynatmak için. Ama işlemek istediğinizde çok güçlü bir işlemci şart. Yoksa süre çok artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BimBitmiş

Profesyonel veya hobi, fark etmez. 4K çözünürlük 1080p'nin 4 katı. İyi de bitrate'i varsa(ki 3-4 katı oluyor yine) en az 2 katı zaman alıyor. 4K videoyu işlemek zor, çok güç gerektiriyor. İzlemek ise donanımsal destek varsa kolay. Ufacık telefonlar bile 4K 60fps oynatabiliyor. Pentium veya i3 veya ryzen 3 ve GTX750Ti yeter de artar oynatmak için. Ama işlemek istediğinizde çok güçlü bir işlemci şart. Yoksa süre çok artıyor.

Izlemek icin fp olarak anakart ekran karti ve islemci ram tavsiyeniz nedir o halde.hem uyum hemde sistemin zorlanmayacagi 4k oynatmak icin. 4k filmde izlemek istiyorum netten veya ssd den. 2 3 saatlik bir 4k filmi izlerken sistemin kasilmayacagi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 12 Şubat 2018; 0:33:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.