Şimdi Ara

PS5 vs PC

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama başlıkta belirttiğim gibi. Daha önce hiç gaming pc kullanmadım hep konsollara yöneldim, yeni nesil konsolların fiyatı yüksek, gerek yama kurulamaması gerek uçuk oyun fiyatları nedeniyle konsollar maddi olarak zorlamaya başladı. PS exc oyunları yavaş yavaş pc gelmeye başlamasıda beni pc ye yönlendiriyor. Yaz aylarında ps5 almayı düşünüyordum sizce pc geçmelimiyim yoksa ps ye devam mı? Aynı bütçeyle sadece birini yapabilirim. Herkese teşekkürler



  • Madde madde aklıma gelen farkları yazacağım:


    - PS5 alsan rahat 5-6 sene gider. Yattığın yerden oyun oynamayı seviyorsan daha zevkli olur.


    - PC alırsan veya toplarsan 5-6 sene gitmez illaki bir parçası yetersiz kalabilir. Böyle olsun istemeyip en iyi sistemi kurmak istesen konsoldan daha pahalı tutar.


    - Benim gibi savaş oyunlarını mesela daha rahat şekilde klavye mouse oynamayı seviyorsan pc daha iyi. Ben konsolda savaş oyunu oynarken nişan almayı hiç sevmiyorum mesela.


    - Ayrıca konsolda online oynamak için psn falan gerekiyor aylık veya yıllık ücreti var. PC de böyle bir derdin almaz sadece oyunu alırken para ödersin.


    - Konsol sadece oyun oynamaya yarar pek fazla birşey yapamazsın ama bilgisayarda her işini halledersin.

  • Aynı soruyu ben de sordum kendime, 2-3 ay önce. Ps4 Fat-Slim-Pro, Xbox One X kullanan birisi olarak bilgisayara geçmeyi düşündüm. Geçmeyi düşündüren sebeplerim ise oyun fiyatları ve Türkçe yama olmuştu. Geçtim şu anda ve mutlu muyum derseniz sonuna kadar mutluyum. Tek bir sıkıntı oluyor, o da GTA 4 gibi eski oyunlarda klavye ve mouse ile oynayamadığım için bana zor geliyor. Onun haricinde hem fiyat açısından hem de Türkçe yama açısından çok memnunum. Şöyle bir örnek vereyim, yaklaşık 600 Tl'ye aşağıda belirttiğim oyunlar dışında Epic'ten Odyssey, Desperados 3 ve Detoit Become Human aldım. Bu aldığım oyunlardan sadece Cyberpunk 2077 470 Tl. Tek tek nedenleri saymak gerekirse:


    1- Fiyat çok uygun ve Türkçe yama mevcut.

    2- Eğer benim gibi 5-6 yıl boyunca sadece konsol kullandıysanız klavye - mouse ile oynayamazsınız. Güzel bir Xbox One kontrolcüsü çok iyi olur.

    3- Bilgisayarın parçalarını her 2-3 senede bir değiştirmek gerek. Benim tavsiyem benim gibi parçalarım daha uzun gitsin diyorsanız ve grafik anlamında da takıntım yok diyorsanız (Ki ben nedense One X kullandığım sırada 4K monitörüm vardı. Şimdi de Ips FHD monitörüm var ve fark göremiyorum. Aynısını Enis Kirazoğlu söyleyince demek ki tek ben değilmişim dedim   Belki de grafik takıntım yok veya 24inc olduğundan bana öyle geliyor.) FHD Ips bir monitör almanız daha iyi olacaktır. 4-5 sene sonra Ray Tracing iyice oturunca 2K monitöre geçersiniz. Ben kendim böyle yapacağım.

    4- Önceden konsolu ayrı bilgisayarı ayrı kullanırdım. Ama her ikisini de aynı yerden yapınca bunun hem yer açısından hem de kullanım açısından daha güzel olduğunu anladım.

    5- Parça işi göz korkutmasın. Medium ayarlarda da oynarım diyorsanız emin olun şu anki RTX 3060Ti bile sizi FHD çözünürlükte 3-4 yıl götürür. Yeni ekran kartı çıkmadan eldeki çıkartır yeni ekran kartını almış olursunuz.


    İşin özü, çözünürlük ve donanım seçiminde doğru seçeneklerle maddi anlamda en iyi seçenek Pc. Anakartı ileriye dönük alırsanız ileride sadece ekran kartı ve işlemciyi yükseltirsiniz. Bir de o sizi 3-4 yıl götürür. Tabi sizi Medium ayarlarda da oynayabileceğinizi düşünerek bunları söylüyorum. Bence bütçen sadece 8300TL ise ve oyunlara fazla para vermek zor gelirse tercihin sonucu çok açık. Çünkü oyun fiyatları 600TL'yi aşmış durumda. Yüzde 50 indirimde bile 300 Tl'yi aşıyor ki yüzde 50 indirimi bekleyene kadar zaten en az 1 sene geçiyor genelde.


    Belirttiğim fiyat içerisinde Steam'den aldığım oyunlar: Valiant Hearts, Black Mesa, Fallout: New Vegas, Grand Theft Auto IV, METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN, Assassin's Creed Origins, Dishonored GOTY, Cyberpunk 2077, Spec Ops The Line, HITMAN 2 - Gold Edition, Dishonored: Death of the Outsider, Little Nightmares Complete Edition.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foreign. -- 27 Aralık 2020; 8:25:32 >




  • Hocam şu bir oyuna 600TL muhabbetleri artık yoruyor valla hele böyle bir forumu takip edenler için. 4 yıldır ps4 pro kullanıyorum kardeşlik sayesinde tüm oyunları neredeyse bedavaya oynadım.

    Arkadaşım bırak 5-6 seneyi 8 sene rahat ps5 ile oynarsın bilgisayarı oyun için almayacaksan zaten düşük bir modelde her işini görür hele iş için kullanmayacaksan gerek bile yok artık herşeyimizi telefon ile hallediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redzepi -- 27 Aralık 2020; 9:24:52 >
  • aynı bütçeye güncel pc toplanabilir mi emin değilim bile. pc resmen zengin işi oldu artık. eğer konsoldan tatmin olabilen birisiysen ne mutlu sana al geç
  • Bence pc.
    Şu anda 8300e toplayacağın bir pc söylenilenin aksine seni 5 6 sene götürür. Bütün oyunları ayarları kökleyerek 60+fps oynayabilirsin. Ps5'de herhangi bir üyelik sistemi şu an yok her oyun 500 700 tl civarında. Pc'de ise ea access gamepass gibi çok iyi sistemler var. Ayrıca oyunları ps5 fiyatlarının yarısına alabilirsin, hatta daha bile ucuza olabiliyor. Epic games ücretsiz oyun veriyor malum. Ve bir güzel yanı daha steamden veya epicden aldığın herhangi bir oyunu beğenmezsen 2 saat içinde iade edebiliyorsun. He bir de ps5den aylık 30 tl vermeden online oyun oynanmıyor. Yeterli olmuştur seçim için umarım.
  • Redzepi kullanıcısına yanıt

    Tamam da kardeşlik işini sevmeyen birisi ne yapacak ? Burada da yine tercih hakkı arkadaşta.

  • xbox series s + 3 yillik gamepass ultimate
    4000-4200 civarina gelir amazondan alirsan
    bide böyle düşün 😁
  • Her türlü PC daha iyi
    Ha ben koltuğuma uzanarak oynamayı seviyorum diyorsan konsol onun dışında PC her türlü konsoldan iyidir .
  • online fps oyunları seviyorsun pcde oynanmaz her yer hileci adım atamazsın pcdeki hile miktarını göz ardı etme ama yine de ps exc umrunda değilse pc daha iyidir

  • Pc kendisini her türlü amorti ediyor. Korsan oyundan bahsetmiyorum. Steam, epic, gamepass vs gibi platformlar sayesinde oyun oynamak daha hesaplı. Ps5 8300 veripte bir damada bir de toruna almak yazık günah. Exclusive oyunlar için ucuzlarsa ikinci el ve yurt dışı düşünülür ilerde. Şu an için pc bence. Ben 2 sene önce 1070'li gaming aldım, hala kaymağını yiyorum. Konsol tarafı Siberserseri 2077'yi iade ederken ben vaktinde gift ile 170 liraya alıp bitirdim bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 27 Aralık 2020; 12:8:5 >
  • Hocam, bende konsoldan PC`ye geçtim. Bir oyun 599 TL olmuş, birde Plus alacaksın da oynayacaksın. Kardeşlikte de oyun değer kaybetmesin diye sürekli aynı oyunu hızlı bir şekilde bitirmeye çalışacaksın. Değmez. PS5 parası civarında 5700XT`li sistem toplanıyor, konsolda 134-179 arası fiyat ödediğim oyunlar Steam`de 24-40 TL arasında değişiyor. Yazık, günah bu saatten sonra. AC Valhalla`yı 170 gibi bir fiyata aldım sanırım, Cyberpunk`ı da alsam kampanya kombosu yaptığımda 169 TL gibi bir fiyata geliyor. Konsolda oyunlara tonla para vermek istemiyorum, PS5`te 2080 gücünde yaklaşık, 5700XT`de 2070 Super ve 2080`e yakın, konsol 5 yıl sonra 1080p30 oynatacak ise, PC her türlü oynatacak. En kötü ufak tefek upgradeler ile başlar, yenilersin.

  • İlla kardeşliğe de gerek yok. Konsol tarafında hep oyunun çıkış fiyatı konuşuluyor.Oyunlar hep 400-500 lira kalmıyor. Gow ve Spiderman e 60 ar lira verdim. Aynı yıl çıkan rdr2 ye psn de 130 lira verdim. PC tarafında 140 lı fiyatlar bile yeni yeni gelmeye başladı rdr2 de. Bende PC vs PS var. Konsol denen şeyin amacı ucuz olması zaten. Bilgisayarı olmayan şimdilik ps e falan bulaşmasın derim. Daha ortada yeni exclusive oyun bile yok. Ps5 slim ve proyu bekleyip yurtdışından alacağım.

  • asertyu kullanıcısına yanıt

    Haklısınız ama ilk mesajda da söyledim yüzde 50 indirimi görmesi uzun sürüyor ve 300 Tl iken yüzde 50 indirim gördüğümüzde seviniyorduk. Ama şimdi Cold War fiyatına yüzde 50 indirim gelse 300 küsur Tl tutuyor. Benim demek istediğim yüzde 50 indirimde bile fiyat yüksek. Ben de GoW hayranı olarak çıkınca dayanamayıp Ps5 alırım ama fiyat gerçeğini de maalesef ortada. Mesela dayanamayıp Psn'e girdim ve indirim fiyatlarına bakarken Hitman Gold'u gördüm. Fiyatı 141 miydi neydi yanlış olmasın bu fiyattaydı. Ben ise geçen ay yanlış hatırlamıyorsam Steam'da 28 Tl'ye aldım. Dediğiniz gibi GoW çok ucuzladı falan ama emin olun genele baktığımızda bir oyunda neredeyse 50-100TL oynuyor. Bu 10 oyunda 500-1000Tl ediyor.

  • her çıkan oyunu konsolda almazsan butce zorlamaz heralde,suan alacagın konsol senı baya goturur,
    pcde hemen hemen ayar kısarak goturur,pcnin eksilerden biri hile
    xboxda da gamepass var ilgini çekiyosa,

    hepsinin +,- leri var işte ölç tart ona gore,bu başlığı psde açsan psyi overler,xboxda acsan xboxu overler,pcde acsan pcyi(gene aralarda objektif takılanlar oluyo)
  •  


    Bana 8300 e 5-6 sene götürecek ve bütün ayarları kökleyerek 60+fps alacak pc toplasana hadi. Vallahi alacağım.

    Sen en son bilgisayar parçalarının fiyatlarını ne zaman takip ettin ?

  • 8500 9000 civarında Rtx 2060s veya 5700xt bir sistem toplayabilirsin, istersen 2015'de çıkan Gtx 980'in oyun testlerine bak.
  • 8 bine topladığın sistem ortalama bir sistem olur ve seni 5-6 sene ultra ayarlarda 60+fps götürmez. 30fps belki orta ayarlar garanti verir bilemiyorum. Son çıkan oyunlar resmen sinema çekimi gibi oluyor. 5-6 sene sonra ne çıkar bilemeyiz.

  • Butun arkadaşlarim pc kullaniyor ve oyun fiyatlari daha ucuz diye ps5 almak yerine pc topladım. Şuan icin memnunum ama sony exculiseve oyunlar birikince kelepir fiyata ps5 bulursam alırım.
  • Ps5 iyidir ama tr de degil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.