Şimdi Ara

4Gb Netbook Hızlı İşletim Sistemi Önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus'un ilk çıkan EEEPc'si elimde mevcut.

4 Gb hafızası olduğu için windows kurmayı düşünmüyorum.
    Linux sürümlerinden hangisini önerirsiniz.(Not kurulum dosyasını Usb'ye atıp oradan kuracağım cihazda Cd rom yok)

amacım hızlı b,içimde neytte gezinmek ve Msn başka hiçbir amacım yok.Hangi linux bana uygun?

http://pisahmet.wordpress.com/
  • slax'ın cd den çalışma hızı beni çok etkilemişti. Laptopuma kurdum bi fark yok. Cd den de kullansan aynı hızda usbden hiç kuramadım ama muhtemelen en mantıklısı usb slax için. Bi de ben onunla wireless kuramamıştım. Ben de ubuntu remix öneriyorum.

Orijinalden alıntı: etusch
    Ben de ubuntu remix öneriyorum.

4 GB yer yeter miki?
  • 4g olmasi bir yana bu cihazdaki ssd o kadar yavas ki anlatmam. xp'yi kirparak 250 mb haline getirince bayagi yer kaliyor da o yavaslikla firefox'da sayfayi kaydirirken bile makine takiliyor. flash fire diye bir sey yukleyince hizdan ucsa da bir sure sonra hard disk hata vermeye basliyor.

linux familyasinda ise en duzgun calisan masaustu ortami lxde. gnome ve xfce bayagi hantal kaliyor ki kde'nin adini dahi telafuz etmek istemiyorum linux mint lxde versiyonu veya lubuntu oneririm. ozellikle lubuntu acayip hizli calisyor. diger bir onemli nokta da diski bicimlendiriken ext2 dosya sistemini kullanmak ve kurulumdan sonra fstab dosyasina noatime parametresini eklemek.

Orijinalden alıntı: positroN

4g olmasi bir yana bu cihazdaki ssd o kadar yavas ki anlatmam. xp'yi kirparak 250 mb haline getirince bayagi yer kaliyor da o yavaslikla firefox'da sayfayi kaydirirken bile makine takiliyor. flash fire diye bir sey yukleyince hizdan ucsa da bir sure sonra hard disk hata vermeye basliyor.

linux familyasinda ise en duzgun calisan masaustu ortami lxde. gnome ve xfce bayagi hantal kaliyor ki kde'nin adini dahi telafuz etmek istemiyorum linux mint lxde versiyonu veya lubuntu oneririm. ozellikle lubuntu acayip hizli calisyor. diger bir onemli nokta da diski bicimlendiriken ext2 dosya sistemini kullanmak ve kurulumdan sonra fstab dosyasina noatime parametresini eklemek.

Pardus büyükmü gelir?
    Yada biryerde ReactOS-0.3.11-REL- önermişlerdi.Olmazmı bu 2'sinden biri 2sininde İso dosyalarını indirdimde.

Olursa Pardus veya bunu kurayım diyorum.

• 4 gb hard disk kapasitesi mi

O zaman sen bi usb ye slax kur. O 4 gb yi de dosyalar için kullanırsın.
    Laptop için uyumlu ram ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: etusch

4 gb hard disk kapasitesi mi

O zaman sen bi usb ye slax kur. O 4 gb yi de dosyalar için kullanırsın.

4 Gn hafızası var ama yanda Sd kart girişi var orayada bi 4 Gb'lık Sdkartım var onu takıyorum proğram kurarken Sdkart'a kuruyorum/dum :)

Şimdi elimde Usb yok Sd karta bi proğram ile ReactOS'un Boot dosyaları attım.Sistemi Sdkarttan boot etmeye çalışıyorum ama beceremedim.Şuan onunla uğraşıyorum varmı elinde AsusEEEPC'si olan Sd karttan nasıl Boot başlatılır tarif edicek olan

• reactos windows takliyidi galiba, onunla bir sey yapamazsn hic ugrasma. pardus yuklersen de yukleme sonrasinda 100 mb kadar bos alan kaliyor. pardus kde4 kullandigi icin fena kadar.
    sd karttan acmak icin hpformattool ile karti fat32 olarak bicimlendir.

ben de 900a kullaniyorum, atom+4gb ssd.

Orijinalden alıntı: positroN

reactos windows takliyidi galiba, onunla bir sey yapamazsn hic ugrasma. pardus yuklersen de yukleme sonrasinda 100 mb kadar bos alan kaliyor. pardus kde4 kullandigi icin fena kadar.
    sd karttan acmak icin hpformattool ile karti fat32 olarak bicimlendir.

ben de 900a kullaniyorum, atom+4gb ssd.

Sd kartı Windows Xp kullandığım Laptopumda Fat32 olarak biçimlendirdim.
    Sonra bi proğramla İso dosyalarını attım Sd karta Asus'a yerleştirdim Sd kartı ama bir türlü boot edemedim
    snow leopard'in en kirpilmisi 10 gb yer kapliyor ve kurulum sirasinda yeterli alan yoksa kurulmuyor.
    pardus kurulunca 100 mb yer kaliyor ve ilk guncellemede yer olmadigi icin pc acilmiyor.
    bilgisayarinda sadece 4 gb hdd var.
  • hocam usb hdd ye kuruluyor ve eeepc full snow leopard uyumludur ses wifi batari sleep touc path eternet ekran kartı vs full çalışıyor apple bu yüzden atom işlemcileri blokladı :d 16 gb flaş diske kurabilir ben usb hdd ye kurdum bak istersen boş konuşmuyoruz
    http://forum.donanimhaber.com/m_39762189/tm.htm
  • hp laptopla eee pc'nin ne alakasi var? bir kere bu cihazda cd rom surucusu yok adamin elinde en az 8 gb flash bellek olacak ki usb'den kurlum yapabilsin. ayrica eee pc'deki atheros 5007 eg snows leopard'da calismiyor. ayrica madem kurdun nasil kurdugunu da anlatsaydin.
  • mac aiport wifi kext dosyasının içine ateros wifi kartının dev idini gireceksn win üzerinden veya netten araştırıp bulabilirsn kuruluma gelince 8 gb flaş bellege başka bir pc üzerinde kurup eeepc ye takacaksın %100 çalışıyor arkadaşın eeepc sine kurdum ve sırf bu yüzden arkadaş eeepc aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velocyraptor -- 19 Mayıs 2010; 3:03:36 >

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.