Şimdi Ara

48V hibrit teknolojili Opel Corsa ve Mokka Türkiye'de (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu sistemin tüketime etkisi nasıl? normal vag grubu mild hybridlerden daha az yakılıyormu? pratik te?

1.2 Motora gore Bayagi performansli, 2.0 Motor ile karsilastirmak abest zaten, 1.6 civic 180 bg ile falan ancak Bakin Chery 1.6 170 Bg ama 1.2 MOTOR daha performansli ?

Tucson 180 bg ama 1.2 daha performansli ?

Cok ornek verebilirim bu konu da..1.2 Motor kendi hacmine gore oldukca guclu motor, hatta 145 Bg ,Golf 150 Bg ile esit neredeyse aralarin da az fark var.. Hatta Corsa daha iyi hizlaniyor..

Mokka ve Corsa, 2008, C4, 208 hafif araclar oldugu icin performans da sorun yasanmaz..

Ancak Ayni Motor 3008'de 0/100 10 sn, 408 de 9.4 saniye vs..

Bu arada 320 ied Sahibiyim ayni zaman da 170 Bg Kullaniyorum merak etme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 23 Şubat 2026; 16:13:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Backstreet kullanıcısına yanıt

Dediğin gibi abest karşılaştırma elma ve armut kıyası. Ayrıca ben şuna göre performanslı veya değil demedim. Araç genel olarak performanslı değil. 3 silindirli fındık kadar motor diyorum. 3 silindirli motora performanslı diyecek kadar otomobilden anlamayan biri değilim. Onun haricinde kıyasını yaptığın diğer tüm otomobiller de zaten performansı zayıf otomobiller. Neyse zaten kime neyi anlatıyorum, bizim memleket 1.0 motor turbolu araçlara milyon liraları veren tüketici topluluğuyla dolu. Sana 1.2 Corsa ile ''performanslı'' sürüşler.

1.6 170 Bg den daha performansli diyorum Anlatamiyorum sanirim orneklerini verdim :) Tucson - Sportgate -Qq gibi araclar da Turbo ? Neye gore performanssiz Aciklarmisiniz rica etsem ?

Plakasini okutur Corsa 208 145 Bg ile ...

Vergisi avantaji, az yakmasi , Motorun seri ve performansli olmasi Tam sehir ici araci..Uzun yolda da üzmez..

Ornek veriyorum Hala bıdı bidi :) Ne yapiyorsun Dodge Changer ile mi karsilastiriyorsun ne yapiyorsun 😄😄

Solda ki Corsa Sagda ki Golf 8 E-TSI 150 Bg...Demek ki findik 1.2 Motorun da performansli olabilecegini bilmeyecek kadar zayifsin otomobilden anlamiyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 24 Şubat 2026; 11:8:15 >

• Scarletlion kullanıcısına yanıt

"bizim memleket 1.0 motor turbolu araçlara milyon liraları veren tüketici topluluğuyla dolu"

Duyanda avrupa v8, v12 den aşağı arabaya binmiyor sanacak. Ne öneriyorsun hocam. Kaç cc den aşağı arabaya binmemeliyiz?

1200 cc 145 bg b sınıfı hafif bir otomobil için performanslı denmesinin neyi yanlış. Yarış otomobili falan diyende yok. Şuan çoğu araçta ortalama 0-100 süreleri 10 12 saniye.(senin sürdüklerin hariç, normal ortalama vatandaş arabasından bahsediyorum)

Sallayacaksan motor ömründen sallamak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Yav arkadaşım kendi fındık motorlu arabanı öveceksin diye zorundan benim yazdığım mesaja cevap yazan sensin. Sonra ben senin arabanı herhangi bir araç ile kıyaslamamışken bir tarafından kendince birkaç model seçip kıyaslayan da sensin.

Benim ilk yazdığım yorum haberi hazırlayan editöreydi. Kalktın markanın savunuculuğunu yapacaksın diye benim yorumuma sen cevap yazdın.

Ben hayatımda 1.2 motor 90 beygir de, 1.4 motor 180 beygir de araç kullandım ve halihazırda 1.5 motor 180 beygir hibrit bir araç kullanıyorum. Ve hayır bu araçlardan hiçbiri senin bahsini geçirdiğin araçlar da değil. Kaldı ki geçmişte 2 motor 280 beygir araba da kullandım. Performans ise performansı bu ve bunun gibi arabalar yapıyor seninki gibi arabacıklar değil yani.

Gelmiş burada 1.2 motor öyle kaçıyor böyle kaçıyor diye boş yapıp duruyorsun 2 gündür. Anlamadığım DH'nin şu reklam haberi için sana da mı ödeme yaptılar da vatanı savunur gibi kuş kadar motor hacmi olan arabayı savunup duruyorsun.

Gerçekten bu forumun cahillerine laf anlatmak duvara laf anlatmaktan daha zor. Vakit kaybısın bu da sana cevap vermekle harcadığım son 2 dakikamdı. Haydi güle güle.

• Scarletlion kullanıcısına yanıt

Yorumlarını okudum o kadar boş yapmışsın ki, Türkiye'de tüm otomobil markaları "4 silindir"li araçlarla ortalığı doldurdu da adam gidip 3 silindirliyi tercih etmiş veya ediyor gibi yazmışsınız. Avrupa'da da satılıyor bu motorlar, ne yapalım Türkiye'ye özel motor üretin bize araba satmayın mı diyecek millet.

Satışa ne sunuluyorsa onu almak "zorunda" kalıyorsun bazen.

Cahillik diz Boyu Hocam Bosverin :)

Ben Ucuyor kaciyor demiyorum Hot Degil ki bu arac ? Sehir ici motorlari bunlar..Ona ragmen Performansi yerinde diyorum, Vergi avantaji var, az yakar , 1.2 motora gore 145 Bg oldukca performansli diyorum, Bana 280 Bg'lerden bahsediyor, Coluk cocuga kaldi forum neredeyse :)

Iste sokak agizi sana para mi oduyorlar falan diyor 🤣🤣🤣

Ah Hocam nerede Eski gunler :)

• 48v hibrit gelmesi iyi olmuş bence. Şehir içi kullanım için ideal duruyorlar. Performans/ekonomi dengesinide makul seviyede. Opelin hibriti B segmente indirmesi rekabeti kızıştırırsa fiyatlarada etki eder umarım, sıfır pazarında hareket olur, bizede yarar inş.

💎ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...
    FORUM KONUMUZ...
  • Type0n T kullanıcısına yanıt

bende diyorum ki

48v KAYIŞ TAHRİKLİ SİSTEMLERDE hiçbir sistem 8kw geçemez

Kayış tahrikli kayış

kayış

bilgi olsun diye yazıyoruz.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.