Teog sonuçları açıklandı benim yerleştirme puanım 480. Ben KOCAELİ/Darıca da oturuyorum. Özel ENKA Okulları diye bir yer var hem anadolu teknik hem de fen lisesi yan yana. Ben feni istiyordum ama 484 taban puanı varmış. Sonraki tercihim yücel boru idi. Geçen yılki puanı 470. Ancak Enka Anadoluyu gezdik gördük başarılarını dinledik der saatlerine baktık ; Yücel Boru ''FEN'' lisesinden daha fazla fizik matematik biyoloji kimya dersleri var.. Aynı zamanda enka anadolu özel bir okul odluğu için çoook fazla spor salonu, spor alanları, laboratuar ve deney malzemeleri , cns makineleri, bilgisayarlar , otomasyon ürünleri vs vs.... Yani anlıyacağınız Enka Anadolu Teknik lisesi (450 taban puanlı 483 le giden var) yücel boru dan daha fazla imkan sunuyor ve ders saatleri daha fazla. Biz ön kayıt yaptık enka ya. ancak karar vermek için Pazar a kadar hakkımız var.
Sizce teknik lisenin Fen lisesinden ''Etiket'' eksiği üniversiteye girmemde beni etkiler mi? Bu arada ben otomasyon istedim. Özel Enka anadolu da 40 kişiden ilk 3 ünü 10. sınıfta İngiltere ye, 11.sınıfta Almanya ya staj yaptırmaya götürüyorlar! Bu çok büyük bir artı bence. Aynı zamanda fen lisesinde seçmeli dersler varken enka anadolu da otomasyonda teknik dersler görülecek ve 12. sınıfta bu teknik saatler ders çalışma saati olacak...
Bu kriterlere göre; 1- Teknik dersler beni çok yorar mı? (Yücel boru günde 8saat okul burda 9saat) 2-''Etiketi''nde Anadolu Teknik Meslek yazması bi eksi sağlar mı?