Şimdi Ara

48.000 YTL | Jetta vs. Civic (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: profuzman

quote:

Orjinalden alıntı: azaz06

jetta yerini aldığı bora kadar tutulmadı çünkü önü golf arkası passata benziyo kendi ait bi yapısı yok banko civic

+1

çok doğru

bence civic çünkü hem iç hemde dış tasarımı jetta dan daha farklı daha albenili daha şık ayrıca 125 beygir

Katılıyorum . Zaten çoğu kişi Jetta-Passat ayrımını yapamıyor bu yüzden. Eski bora çok daha güzeldi tasarım olarak.

Bu arada ben Honda Civic öneririm 1.8.

• jetta kullanmadım performans konfor bilmem ama görünüm ne bileyim ya jetta ya alışamadım bi türlü önü başka arkası başka bi garip sitede var bi tane bazen yanına parkedip balkondan bakıorumda civic bambaşka
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Arkadasta 48 lira var, audi 50 lira ise, audi almassa hata.

O VW nin comfortline i arkadasimda var, ne Mp3 calar var, ne celik jant bombos

Audinin en bosu o comfortline dan daha doludur tahminen

Dolu olmasini gec abi Audi Jetta nin yaninda Mercedes kalir

Benzetmeye bak olmadi galiba

TSi jettayla 1.6 fsi audiyi katlayıp 2 ye bölersin ama bunu da unutma

jetta ile a3 ü karşılaştırıyorlar

bence de 48.000 ytl jettaya verilmez.civice bakmanı öneririm ama olmadı a3 gerçekten iyi olur

Performans olarak karşılaştırdım. Kalite olarak karşılaştırmak haddime değildir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ThE GaSeS

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Arkadasta 48 lira var, audi 50 lira ise, audi almassa hata.

O VW nin comfortline i arkadasimda var, ne Mp3 calar var, ne celik jant bombos

Audinin en bosu o comfortline dan daha doludur tahminen

Dolu olmasini gec abi Audi Jetta nin yaninda Mercedes kalir

Benzetmeye bak olmadi galiba

TSi jettayla 1.6 fsi audiyi katlayıp 2 ye bölersin ama bunu da unutma

jetta ile a3 ü karşılaştırıyorlar

bence de 48.000 ytl jettaya verilmez.civice bakmanı öneririm ama olmadı a3 gerçekten iyi olur

Performans olarak karşılaştırdım. Kalite olarak karşılaştırmak haddime değildir.

o konuda haklısın ama bi jettaya biniyorum demek bir de a3 e biniyorum demek var

• quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Civic Sedan'ın 1.6 125 HP motordan başka motor opsiyonu var mı ?

Ben 1.8 140 HP motorun sadece Civic HB'de kullanılıyor diye biliyorum ama ?

Evet sedan'larda executive versiyon 1.8 140hp motorla geliyor, HB'lerde ise sadece 1.8 var.
  • Mesajımı editlemiştim ama tekrar belirttiğiniz için teşekkürler..
  • Edit'i görmeden cevabı yazmaya başlamışım :)

Belirttiğim gibi performansı düşündüğümüzde, 1.8 140hplik honda motoru insanı cezbediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: throlll

jetta kullanmadım performans konfor bilmem ama görünüm ne bileyim ya jetta ya alışamadım bi türlü önü başka arkası başka bi garip sitede var bi tane bazen yanına parkedip balkondan bakıorumda civic bambaşka

Ben de Civic kullanmadım ama Civic'e alışamadım. Kabini sanki aracın farında başlayıp stoplarında bitirmek istercesine uzatmışlar, araba üstten biri ezmiş gibi duruyor. Ön yanları da çok keskin köşeli garip geliyor gözüme. Jetta daha orantılı duruyor. Ayrıca Yeni Corolla sedan resmen profilden ve arkadan Jetta kopyası. İç genişlik Civic'te daha fazla hissi var ama Jetta da geniş bir araç. Ayrıca Civic'n iç genişliği bagajdan çalınarak kazanılmış. Jetta ise iç mekandan almadan 520 litreyi bulmuş. Ancak son sözüm ikisini de kullanın test edin, kendinize yakıştırdığınız, kullanırken haz aldığınız ve başınızın ağrımayacağını düşündüğünüz aracı seçin. Hayırlı olsun.

• Ayrıca performans konusunda ;

Jetta TSI 170 HP ,
    Boş Ağırlık ==> 1345 kg..
    0-100 ==> 8.3 Sn ( Ki bu değer daha da aşağı çekilebilir )
    Max Tork ==> 240 NM.

Civic Sedan 1.8 140 HP ,
    Boş Ağırlık ==> 1203 Kg.
    0-100 ==> 9.0 Sn. ( Aynı şekilde aşağı çekilebilir )
    Max Tork ==> 174 NM.

Yani performans açısından bir kere Honda motoru Tork fakiridir gördüğün üzere..Ayrıca daha hafif olmasına rağmen 0-100'ü daha da geçtir.Çünkü TOrk açısından fakir bir motordur..Performans olarak Jetta bir gömlek üstündür..
  • quote:

Ayrıca performans konusunda ;

Jetta TSI 170 HP ,
    Max Tork ==> 240 NM.

Civic Sedan 1.8 140 HP ,
    Boş Ağırlık ==> 1203 Kg.
    Max Tork ==> 174 NM.

Yani performans açısından bir kere Honda motoru Tork fakiridir gördüğün üzere..Ayrıca daha hafif olmasına rağmen 0-100'ü daha da geçtir.Çünkü TOrk açısından fakir bir motordur..Performans olarak Jetta bir gömlek üstündür..

Bütçenin zar zor yetebildiği model TSI 140 HP, buna göre düzenlersek:

Jetta TSI 140 HP ,
    Boş Ağırlık ==> 1338 Kg.
    0-100 ==> 9.3 Sn ( Ki bu değer daha da aşağı çekilebilir )
    Max Tork ==> 220 NM.

Civic Sedan 1.8 140 HP ,
    Boş Ağırlık ==> 1203 Kg.
    Max Tork ==> 174 NM.

Bu durumda Civic'in hızlanması jetta'yı küçük bir farkla geçiyor. Ancak tork değerlerindeki fark hala mevcut, düşünmek gerek.

• Unutmayın , Tork Yarış Kazandırır , Beygir Araba Sattırır..
  • quote:

Ayrıca performans konusunda ;

Jetta TSI 170 HP ,
    Max Tork ==> 240 NM.

Civic Sedan 1.8 140 HP ,
    Boş Ağırlık ==> 1203 Kg.
    Max Tork ==> 174 NM.

Hondanin yeni motorlari rezalet.

1.4 motoru var turkiyeye gelmeyen 0-100 15 sn mi 17sn mi ne

HOndanin yeni motorlari rezalet.

Yeni 1.6 125hp motoru da var ama adi 125 bg kendi fiss...

Nerede eski civicteki 1.6 motor

Nerede eski VTi lar,,,

Nerede S2000 in motoru

HONDAA HONDDAAAA KENDINE GELL ALOOOO

• Civic HBmanuel 0-100:9,0
    Golf HB manuel 0-100:8,8
    birde golf kilo olarak daha ağır
  • 1.6 125HP diye bir motor yok 1.8 stroku kısaltılarak yapıldı diye duydum.Sırf TR için.Ama kötü motor değil.

Ayrıca o 1.4 motoru ekonomi motorudur.Olacak o kadar.Alır mıyım almam o ayrı konu

Eski VTI motoru karmada 11L yaktığı için s2000 moturu yerine CTR 200HP motoru olduğu ve türkiyeye gelmeyen bir de si motoru olduğu için

civic 1.8 TSI 140 ile başeder
  • Eee sonuç ?
  • civichonda hayat onda almanlardan mercedes,bmw,audi alınır

bu siteye girin http://www.efeotomotiv.com.tr/turkce/ müzik çalacak insanın honda alası geliyo bi dinleyin
  • quote:

Eee sonuç ?

Benim kararım anlamında sonuç soruluyorsa 1-2 hafta daha bakmam gerekicek, ancak öneriler gayet yararlı oldu, herkese teşekkürler. Test sürüşü yapmam gerekiyor son karar öncesi, aracı aldığımda buraya bildireceğim.

Yalnız en önemli nokta konunun ana sorusunda o olmasına rağmen kimsenin 115hp FSI 1.6 Jetta'dan bahsetmemesiydi. Konu daha çok 140hp 1.4 TSI mı 1.8 Honda 140hp mi arasında döndü.

Düşük devirlerde bile rahatlık vermesi açısından turbosuz biraz daha yüksek hacimli motor kafama daha çok yatıyordu, o nedenle Jetta'nın 1.6'sı da seçeneklere eklenmişti. Ancak bu kadar söylendiğine göre 140 beygirlikler arasında seçmek daha uygun olacak gibi.

1.4 TSI motor hakkında ayrıntılı bilgi tam olarak nedir? Düşük devirde 1.3500kglık arabayı rahat ettirebilecek mi, turbo ne zaman devreye giriyor, turbo boşluğu hadisesi var mı vs.? Onun yerine turbosuz 1.8 140hp daha mı güçlü hissettirecektir?

Tabi bunun yanında son olarak konfor ve donanım'a da bakılacak. İkisi de ilgili modellerin en üst donanımı, ancak aralarda küçük farklar bulunmakta (örneğin Civic'te otomatik kapanan yan aynalar gibi).

• quote:

Orjinalden alıntı: angelusavril

quote:

Eee sonuç ?

Benim kararım anlamında sonuç soruluyorsa 1-2 hafta daha bakmam gerekicek, ancak öneriler gayet yararlı oldu, herkese teşekkürler. Test sürüşü yapmam gerekiyor son karar öncesi, aracı aldığımda buraya bildireceğim.

Yalnız en önemli nokta konunun ana sorusunda o olmasına rağmen kimsenin 115hp FSI 1.6 Jetta'dan bahsetmemesiydi. Konu daha çok 140hp 1.4 TSI mı 1.8 Honda 140hp mi arasında döndü.

Düşük devirlerde bile rahatlık vermesi açısından turbosuz biraz daha yüksek hacimli motor kafama daha çok yatıyordu, o nedenle Jetta'nın 1.6'sı da seçeneklere eklenmişti. Ancak bu kadar söylendiğine göre 140 beygirlikler arasında seçmek daha uygun olacak gibi.

1.4 TSI motor hakkında ayrıntılı bilgi tam olarak nedir? Düşük devirde 1.3500kglık arabayı rahat ettirebilecek mi, turbo ne zaman devreye giriyor, turbo boşluğu hadisesi var mı vs.? Onun yerine turbosuz 1.8 140hp daha mı güçlü hissettirecektir?

Tabi bunun yanında son olarak konfor ve donanım'a da bakılacak. İkisi de ilgili modellerin en üst donanımı, ancak aralarda küçük farklar bulunmakta (örneğin Civic'te otomatik kapanan yan aynalar gibi).

Turbo boşluğu yok. Alt devirlerde güç eldesi için kompresör kullanılmış ve turbo için gerekli devirde kompresör devreden çıkıyor. Bu sayede en alt devirden itibaren sürekli dolu bir motor var. Yazılımla 140lık TSI'ları 170'lik yapmak da mümkün. Hatta chiplendiğinde 207 bg alanlar var ama tavsiye etmem. Şu an tek sorun yeni ve ileri bir teknoloji ürünü olması sebebiyle hakkındaki dayanıklılık şüpheleri. O ağırlıktaki bir aracı 1,3 multijetin bile taşıyabildiğini düşünürseniz(Doblodan örnek) iki araç da rahat giderler.
    İki aracı da test edin.

• Bilgi için teşekkürler, bu durumda TSI motorların gerçekten de cazip olduğu söylenebilir.

Sadece Jetta içinde bi değerlendirme yaptığımızda, aralarında 1-2 milyar fark varken 115hp FSI 1.6 yerine 140hp TSI 1.4 almak çok daha mantıklı gözüküyor.

Test sürüşünü ve seçimimi TSI Jetta ile Civic arasında yapmam daha doğru olacak diye düşünüyorum.
  • Hadi bakalım Test Sürüşü soncu beliryecek faktör..İnşallah istediğiniz kritere uygun en iyi aracı seçersiniz..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.