Şimdi Ara

4790k oc sorunu (Sabertooth)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4790k, sabertooth z97 mark 1 analart, 2400mhz corsair vengeance ram, 850 watt psu, asus strix 970, h110 dan oluşan sistem var.

Oc denemelerinde düzgün çalışan birşey yapsam da ( yabancı forumlar yardımı ile) 120 w çeken işlemci 5-10 dk sonra sürekli yüksek w çekmeye başlıyor ve işlemci 100 dereceye doğru ısınıyor .180 w felan çekiyor.

110-130 w çekse rahat soğuyor, bu sürekli watt çekme neyden kaynaklanıyor olabilir?çok ığraştık çözemedim malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 29 Kasım 2014; 12:26:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İhtimaller ;

Sistem virüs yemiş olabilir yada bir uygulama işlemciyi gereksiz yoruyor olabilir ..
    Power Supply sıkıntılı olabilir ..
    Overclock yaparken Bios ayarlarında bazı parametreler gereksiz yükseltilmiş olabilir , default ayarlar denenip ısılar kontrol edilebilir ..
    Bellek kontrolcüsü işlemcinin içinde olduğu için bellek hız ve voltajı düşürülüp ısılar gözlenebilir ..
    H110 tekrar kurulum ..
    İşlemci başka bir anakart ile denenebilir ..
    Ve bence bunları sağlam temiz bir formattan sonra deneyiniz , en azından teker teker ihtimalleri elemiş olursunuz ..

Kolay gelsin ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

İhtimaller ;

Sistem virüs yemiş olabilir yada bir uygulama işlemciyi gereksiz yoruyor olabilir ..
    Power Supply sıkıntılı olabilir ..
    Overclock yaparken Bios ayarlarında bazı parametreler gereksiz yükseltilmiş olabilir , default ayarlar denenip ısılar kontrol edilebilir ..
    Bellek kontrolcüsü işlemcinin içinde olduğu için bellek hız ve voltajı düşürülüp ısılar gözlenebilir ..
    H110 tekrar kurulum ..
    İşlemci başka bir anakart ile denenebilir ..
    Ve bence bunları sağlam temiz bir formattan sonra deneyiniz , en azından teker teker ihtimalleri elemiş olursunuz ..

Kolay gelsin ..

Oc kapalı iken en ufak sorun yok, sistemsessiz ve serin.

• frkn3d kullanıcısına yanıt
    hocam sogutucu ayaklarının tam oturduguna emin misin kac mhz cıkıyon bu sorunlar yasanıyor
  • Muhtemelen sıkıntı OC ve sanırım bazı voltajları fazla verdiniz ..
    Şu an kullandığım sistem benim ilk intel deneyimim ve yaptığım en kolay OC oldu ..
    Sadece işlemci voltajını artırdım ve çarpanı yükselttim o kadar , geri kalan Digi+ ayarları dahil hepsi Auto ..
    Belki benim yakaladığım voltaj ve hız aralığı sizin sistemize uymayabilir ama 1.2 V vererek 4.6 GHz bir deneyin derim ..
  • 1.2 ile 1.27 arasında voltaj vererek 4.6 ghz çalıştıriyorum. 1.2 stabil olmuyor göçüyor,1.2 üstünde bazi değerlerde çalışıyor. Sonra ister oto oc olsun ister manuel oc olsun işlemcinin guc tuketimi artmaya başlıyor, 130-140-150-160-170 diye, bu olay 5 dk sonra gerçeklesiyor. Benin engellemek istediğim şey bu. Sanki arkaplanda birşey voltaji yukseltiyor. Bir kez format attım durum böyle.

Soğutucu iyi takılı olmasa serin çalışmaz. Oc kapalı iken prime 95 de zannedersem 60 i bulmuyordu.

Ramlere dokunmadım xmp ile oto olarak 2.4 ghz oludu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 29 Kasım 2014; 11:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    islemci takoz mu cıktı acaba 4.4 bile voltaj cıkabilen islemci 4.6 1.2 üstüne cıkması acayip iade edebiliyon mu ne zaman aldın islemciyi cunku oc yapmadan bile sabuk subuk guc tuketimi yukselmesi yapmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770 msi z87-g45 O.C
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

islemci takoz mu cıktı acaba 4.4 bile voltaj cıkabilen islemci 4.6 1.2 üstüne cıkması acayip iade edebiliyon mu ne zaman aldın islemciyi cunku oc yapmadan bile sabuk subuk guc tuketimi yukselmesi yapmaz

Oc yapmadan hiçbir sorun yok, 80 w çekiyordu en fazla, ve stabil serin çalışıyor. Benim arkadaşım bir ara güzel oc li kullandı, kendi hdd sini takarak.

• Format için kullandığınız diskte sorun olabilir belki , başka bir disk yada Sürüm deneyin ..

HDD değişimiyle stabil OC sağladıysa sorun belli gibi aslında ama kendi harddiskim ile sistemi default kullandığım zaman sorun yok diyorsunuz ..
  • quote:

Format için kullandığınız diskte sorun olabilir belki , başka bir disk yada Sürüm deneyin ..

HDD değişimiyle stabil OC sağladıysa sorun belli gibi aslında ama kendi harddiskim ile sistemi default kullandığım zaman sorun yok diyorsunuz ..

Belki anakartın yazılımındandır deyip kaldırdım ama olmadı, oc siz hiçbir sorun yok, sabertooth ayarları konusunda yabancı kaynak haricinde türkçe kaynak bulabilir miyim?

• ASUS Sabertooth Z97 Mark 1 İncelemesi Türkçe .. http://www.youtube.com/watch?v=CZ6hcocAKio

Site içi arama yapıp aynı anakartı kullanan arkadaşlarla iletişime geçebilirsin ..

@cinayet13 arkadaşımıza bir çağrı atalım belki sorunun hakkında söyleyecekleri olabilir ..
  • quote:

ASUS Sabertooth Z97 Mark 1 İncelemesi Türkçe .. http://www.youtube.com/watch?v=CZ6hcocAKio

Site içi arama yapıp aynı anakartı kullanan arkadaşlarla iletişime geçebilirsin ..

@cinayet13 arkadaşımıza bir çağrı atalım belki sorunun hakkında söyleyecekleri olabilir ..

Adam uzaklaştırılmış. :(

Format atması kolay ama çok zorda kalmadan format atmamam gerekiyor. 3D Çizim işleri ile uğraşıyorum, o programların kurulumu bile çok zamanımı yer malesef.

Sorunu tam tespit edebilsek...

Sizin dediğinizi yapacağım sabertooth kullanıcılarına mesaj atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 29 Kasım 2014; 20:12:36 >

• Bios update yaptınız mı ? Deneyin belki faydası olur ..

Bir de , sistem OC li ve BOŞTA iken görev yöneticisinden programlara bir bakın acaba hangi program sistemin fazla güç çekmesine sebep oluyor ..

Kolay gelsin ..
  • quote:

Bios update yaptınız mı ? Deneyin belki faydası olur ..

Bir de , sistem OC li ve BOŞTA iken görev yöneticisinden programlara bir bakın acaba hangi program sistemin fazla güç çekmesine sebep oluyor ..

Kolay gelsin ..

Bios update yaptım. OC li iken en fazla prime 95 sistemi kullanıyor, anormallik göremedim.
  • Ben konunun başından beri sistemin OC li fakat BOŞTA yani sistemi yüke sokacak herhangi bir program çalıştırmadan çekilen güç için yorum yazmıştım , öyle görünüyor ki sizin sıkıntı yaptığınız durum Prime95 çalışırken çekilen güç ..

Eklediğim resme bakınız .. 4790k & Prime95 181 Watt ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 30 Kasım 2014; 13:58:23 >

• quote:

Ben konunun başından beri sistemin OC li fakat BOŞTA yani sistemi yüke sokacak herhangi bir program çalıştırmadan çekilen güç için yorum yazmıştım , öyle görünüyor ki sizin sıkıntı yaptığınız durum Prime95 çalışırken çekilen güç ..

Eklediğim resme bakınız .. 4790k & Prime95 181 Watt ..

180watt çekmesi normal mi şimdi ? Testlere bir daha bakayım o zaman. Birçok durumda 180 wattı görünce kapatıyordum ben, bazende kendisi kapanıyor. Kendisinin kapanmaması için voltaj denemeleri mi yapmam lazım ?

Render de yapıyorum render işlemdi de prime95 gibi kasıyor, tam stabil hale getirmem için ne önerirsiniz?

• Tamam verdim voltajı 1.26 yaptım prime 95 ile 100 derecede çalışıyor, render alırken 70 derece sorun yok

Prime95 ile normal mi?
  • 4790k için Prime95 ile test alan hemen hemen yoktur diyebilirim .. işlemci zaten yapı itibariyle çok ısındığından genelde Aida64 kullanılır test için ..

Tavsiyem ; render alırken 70 derece (gayet normal) civarıysa işlemci bence böyle kullanmaya devam edin .. Prime95 vs. hiç takıntı da yapmayın ..
    bende de i7 4790k var ama daha o.c yapmak nasip olmadı.. intele yeni geçtim iki ay oldu..

daha önce amd 8350 kullanıyordum en 5,2 ghz görmüştüm zaten günlük srock hız bile yeterli ama ne olucak o.c işi biraz zevk işi

ileride bende denemek istiyorum i7 4790k da o.c yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

bende de i7 4790k var ama daha o.c yapmak nasip olmadı.. intele yeni geçtim iki ay oldu..

daha önce amd 8350 kullanıyordum en 5,2 ghz görmüştüm zaten günlük srock hız bile yeterli ama ne olucak o.c işi biraz zevk işi

ileride bende denemek istiyorum i7 4790k da o.c yi

4790k yapısı itibari ile biraz fabrika oc li geldi, güç tüketimi 4770k ya göre azaltıldı ama frekans baya yükseltildi, bu yüzden çok abartı oc olmuyor gördüğüm kadarıyla.

Stock hali yeterli olur bir çok durumda,oyuncuların şimdilik ihtiyacı yok. Ben render alıyorum, oc bana direk fayda sağlıyor, stabil 4.7 ghz yapabilir miyim onu düşünüyorum.

4.6 ghz performansı gayet güzel, render sürem fark edilir derecede azaldı. Tamam prime95 i takmıyorum, böyle kullanıyorum, ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.