Şimdi Ara

4670k hız habire değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar oc yapmadım karta stok haldeyken cpu z yi acıyorum 1300 mhz düşüyor bazen 800 düşüyor bazen 3.8 ghz oluyor nedendir bu nasıl sabitlerim? mobo z97 mate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berke Ç -- 11 Ağustos 2014; 19:50:00 >

• intelde speed-step diye bir ayar var biosta islemciyi bosta hizini dusuren.enerji tasarrufu ve isinmasin diye.gicigina gittiyse biosa girip kapatabilirsin o ayari ama bence bir mahsuru yok acik dursun islemci gerektigi yerde anda kendi hizlansin.
  • sıkıntı olmaz diyosunuz yani.Peki hocam o zaman aynen ısınmıyor pc 35 dercelerde geziyo boşta bende diyorum neden böyle :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fberke

sıkıntı olmaz diyosunuz yani.Peki hocam o zaman aynen ısınmıyor pc 35 dercelerde geziyo boşta bende diyorum neden böyle :D

O işlemci senden benden akıllı, hızı düşürüyorsa vardır bi bildiği ki zaten var amaç güç tasarrufu ve işlemciyi serin tutmak.

İşlemci üzerinde bir yük yokken boşuna son sürat çalışıp ısınıp güç tüketmemesi için yapmış adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Ağustos 2014; 20:10:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

sıkıntı olmaz diyosunuz yani.Peki hocam o zaman aynen ısınmıyor pc 35 dercelerde geziyo boşta bende diyorum neden böyle :D

O işlemci senden benden akıllı, hızı düşürüyorsa vardır bi bildiği ki zaten var amaç güç tasarrufu ve işlemciyi serin tutmak.

İşlemci üzerinde bir yük yokken boşuna son sürat çalışıp ısınıp güç tüketmemesi için yapmış adamlar

anladım hocam aynen haklısınız.Oyun actıgımda herhalde tasarrufa almaz kendini.ama oc yapmayacam suan da yaptıgımda kapatmak gerekcek herhalde?

• quote:

quote:

quote:

anladım hocam aynen haklısınız.Oyun actıgımda herhalde tasarrufa almaz kendini.ama oc yapmayacam suan da yaptıgımda kapatmak gerekcek herhalde?

İşlemci gücüne ihtiyaç olursa kendisi çarpan arttırarak otomatik olarak tüm gücünü kullanır, kafayı takma

• quote:

quote:

quote:

oc yaparsan atiyorum 4.4 ghz yaparsan oyun icinde 800'e duserse takilma yapabilir o yuzden amd oc konularinda o ozelligi kapatin deniyor genelde ama intelde kapatmak sart mi yoksa oc yapildiginda da acik kalabiliyor mu kullananlara sormak lazim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oc yapıldığında da açık kalabiliyor, bende öyle mesela. bir de oyunlarda takılmaya sebebiyet vermesi çok zor çünkü oyunlar düzenli olarak işlemciyi yük altında bıraktıkları için, tomb raider gibi çok düşük işlemci tüketimi olan oyunlar haricinde işlemci son sürat çalışıyor (test ettim)

oc yapmadan 3.8 ghz'e çıkma sebebi turbo olmalı. bende hiç oc yapmadan 3.6ghz çalışıyor (i5 3470)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.