Bildirim
46'' ve 50'' plazmada xbox testi??
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hocam öncelikle plazma yerine full hd bir led tv öneririm. Xbox ı ise 1080p çözünürlüğüne ayarlaman gerekiyor. -
Plazma TV'ler oyun oynamak için pek uygun değiller. LCD'ler daha iyi ve daha az enerji tüketiyorlar. Daha kaliteli görüntü veriyorlar. Bu sebeple ortalama bir LCD bile alsanız, en üst kalitedeki plazma TV'lerden daha doyurucu bir görüntü elde edersiniz. Bu söylediklerim tecrübeyle sabittir.
Çözünürlüğü 1080p yaparsanız da olur, 720p de. Ben şahsen 720p olması taraftarıydım eskiden, HAMA çipinin nazlı olmasından dolayı ama artık son versiyonlarda 1080p olması da sorun olmaz. -
Zeus gibi bende lcd taraftarıyım çükü plazmada heleki biraz yakından bakarsanız pikselleri sayarsınız söyleyeyim Önceden 42" kullanıyordum, iki haftadır 46c750 kullanıyorum ve gayet memnunum gerek renk gerek diğer alanlardao lsun. İnput lag konusunda ise oyun modunda hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Nba, Fifa, Figt Night gibi imkan verildiğinde input lagın dibine vuran oyunlarda en ufak sorun yaşamadım ghosting dahil. 50" tv kullanmadım ama 2.5 metre mesafeden kullandığım 46" 'i tavsiye ederim.
3D desteği olması balı kaymağı tabiki. -
kraven hayrlı olsun 3d giriş seviyesi bir modele hemde 46'' olarak sahip oldugun için seni tebrik ediyorum umarım 3d gözlükleride bedava cıkmıştır içinden
DH yoneticisi olan zeus nikli dostum;
tepkime sureleri 001 lerde gezindiği için tercih edilir diye düşünmüştüm
ayrıca 32'' lg lh modeli lcdmi sattım bu yuzden tv tavsiyelerindede konuyu açtım ama orda sizin kadar yardımcı olan cıkmadı hepinizi ayrı ayrı teşekkürü borc bilirim.
soruma gelince bir panasonic plazma furyasıdır gidiyor forumda lg de yeni plazma işine el attı sanırım o yuzden bende plazma secimi yapmak istedim işin aslı kullanmadıgım için vede ghosting olayıda oldugundan bahsedildiğini bol bol okudum forum sayfalarımızda
sorun şu ki : hesaplı bir lcd tv alsam bile bu büyük ekran olmalı ve giriş seviyesi hd ready bana uyar en az 42'' ve üstü olarak fiyat performans ürünü neyi önerirsiniz bana??
-
Sağolasın hocam.
Dediğim gibi plazmada izleme mesafesi çok uzak değilse pikselleri sayarsın oyun esnasında. Ayrıca, benim tavsiyem ya paraya kıyıp full led ya da lcd almalısın. Edge led yani led aydınlatmalı lcd (çakma led) ile ghosting ve ışık sızdırma sorunu daha çok oluyor. Ayrıca plazmada belli bir süre sonra burning in gibi problemler de çıkabiliyor. Onun için sağlam bir lcd tv veya para varsa full led alınır artık.
Tv bölümüne bakarsan daha rahat karar verebilirsin. Ama benim tavsiyem 3000 lira civarında alınabilecek en iyi tv Samsung 46c750'dir. Ha onun dışında üstüne biraz daha koyararım ve piyasada çok araştırırm stoğunu bulurum dersen Toshiba 46SV şu an için bu paranın alabileceği en iyi panelidir. Fakat stoğu yok bende onu bulamayıp C750 aldım. Sana dediğim 2 modelde de xbox ve film deneyimi yaşayıp ona göre yazıyorum.
Ama yinede tv bölümüne bir bak sen. -
Bende Sony KDL-46ex500 Full HD LCD var.
720p ve 1080p'de ne fark eder?
Ben sürekli 720pde oynuyorum çünkü ve pek bir fark göremedim?
Yardımcı olur musunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: Kraven
Sağolasın hocam.
Dediğim gibi plazmada izleme mesafesi çok uzak değilse pikselleri sayarsın oyun esnasında. Ayrıca, benim tavsiyem ya paraya kıyıp full led ya da lcd almalısın. Edge led yani led aydınlatmalı lcd (çakma led) ile ghosting ve ışık sızdırma sorunu daha çok oluyor. Ayrıca plazmada belli bir süre sonra burning in gibi problemler de çıkabiliyor. Onun için sağlam bir lcd tv veya para varsa full led alınır artık.
Tv bölümüne bakarsan daha rahat karar verebilirsin. Ama benim tavsiyem 3000 lira civarında alınabilecek en iyi tv Samsung 46c750'dir. Ha onun dışında üstüne biraz daha koyararım ve piyasada çok araştırırm stoğunu bulurum dersen Toshiba 46SV şu an için bu paranın alabileceği en iyi panelidir. Fakat stoğu yok bende onu bulamayıp C750 aldım. Sana dediğim 2 modelde de xbox ve film deneyimi yaşayıp ona göre yazıyorum.
Ama yinede tv bölümüne bir bak sen.
Hocam edge led'e led aydınlatmalı lcd (çakma led) demişsin de, full led dediğin de arka led aydınlatmalı lcd değil mi sonuçta?
-
Ben şu anda Sony KDL-46HX900 kullanıyorum. Piyasadaki en iyilerden biri olduğu söyleniyor. Şu ana kadar da bir sorun yaşamadım. Samsung kullanırdım aslında ama Samsung'un son birkaç nesilde, oyun konusunda beklenileni vermediğini söyleyenlere katılıyorum. 6. ve 7. nesilleri kullanma şansım oldu ve bilmiyorum, görüntü ve performans tatmin etmedi beni.
Plazma ve LCD TV'ler kullanım alanları olarak farklıdırlar aslında. Plazma ekranlar, hareketli görüntülerde daha iyidir. LCD'ler ise durağan görüntülerde başarılıdır. Plazma'larda film ve maç izlenir, TV bağlantısı yapılır. Yüksek kontrast özelliği sayesinde, film keyfini size en iyi plazma ekranlar yaşatır. LCD'ler ise PC bağlantısı ve konsollarda çok iyidir. Plazma ekranlara yakından baktığınızda, hareketli pikselleri görürsünüz. Ekranda birşey hareket etmese bile, yakından baktığınızda pikseller hareket eder. Bu da oyun oynarken ve PC kullanırken rahatsızlık verici birşey. LCD'lerde böyle bir durum söz konusu değil. Oldukça keskin görüntüler almanız mümkün.
Edge LED ile Full LED'ler arasında, görüntü kalitesi bakımından bir fark yok. Birisinde kenardan aydınlatma yapılıyor, diğerinde de tüm arkadan aydınlatılıyor. Bu fark sadece kontrast oranlarına etki ediyor ama öyle gözle bir anda farkedilecek birşey değil.
Benim size önerim, ortalama ve birkaç nesil önceki modellerden alacaksanız, Samsung markalarından tercih etmeniz. Yeni nesillerde ise Sony'den yana kullanırım oyumu.
-
kraven dostum hani tosunu not ettim bir kenara ama fakirin soruları zengini bıktırır misali sana ve zeusa şunu sormak istiyorum:)
bi tane buyuk ekran lcd tv buldum hesabıda butceme göre bir hayli hesaplı. ama bir sorun var :)
tepkime süresi 8 saniye:))))))) yani milattan kalma bi lcd ama büyük ekran oluşu beni mestetti:))
eskiden beri okurdum ama bu soruyu hiç bir yerde görmedim yada hatırlamıyorum
soru şu : tepkime süresinin 8 saniye oldugu bir 46'' lcd tvde xbox performansı nasıl olur?
3-4 saniye tepkime süreli lcd tvlerle böyle yuksek tepkime sureli lcdyi test eden oldumu ?
oyunlarda ne durumda gecikme yaşanıyor yada yaşanır ?
2- 8 saniye tepkime süresi filmde yada maçta nasıl olur?
3- netbuktan görüntü aktarımında 8 saniye tepkime süresi bana ne kaybettirir ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 6 Mart 2011; 18:32:57 > -
hocam benim lcd de 6ms tepkime süresi. bana rahatsız edici gelmedi. ama tabiki ne kadar düşük ise o kadar iyi olur. -
ben 46'' full hd samsung lcd tvde 1080p oyun oynuyorum sorunsuz bir şekilde. genelde 2-2.5 metreden oynuyorum. bulduğun lcd yeni seri ise tepkine süresine pek takılma. ''tepkime süresi'' teriminde birazda aldatmaca oluyor. her markanın bu süreyi ölçme şekli deyişik. bazıları siyahtan beyaza ölçüyor. bazıları siyahdan griye. buda süre farklılıklarına sebep oluyor. birisi 8ms diyor birisi 2ms birisi 5ms.. bu konu uzun aslında sen en iyisi bulduğun lcdnin modelini forumun arama kutucuğuna yaz. bakalım forumda kullanan varmı? varsa ne diyorlar? ve onlara direk soru sorarsan net bir cevap albilirsin
-
8ms olması gereken en yüksek değer ve herhangi bir soruna neden olmaz. Ben de Xbox 360 ve PS3 ilk çıktığı zamanlarda 8ms tepkime süreli 720p bir model kullanıyordum. Herhangi bir sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Samsung TV'lerde mesela Oyun Modu sayesinde görüntü kalitesinden ödün vererek tepkime sürelerini düşürebiliyorsunuz.
Tek sorun, ekranın fazla büyük olmasından dolayı görüntülerin göze kaba görünmesi olabilir. Yakından oynamayı düşünüyorsanız, 42" büyüklükten daha yukarısını düşünmemelisiniz. Full HD olmak kaydıyla daha büyük ekranlar da alınabilir ama izleme mesafesini büyük tutmakta fayda var. Yani kısaca, ekranın büyük olması, herşey demek değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: slicer
quote:
Orijinalden alıntı: Kraven
Sağolasın hocam.
Ama yinede tv bölümüne bir bak sen.
Hocam edge led'e led aydınlatmalı lcd (çakma led) demişsin de, full led dediğin de arka led aydınlatmalı lcd değil mi sonuçta?
İki kelime için birbirimizi kırmayalım şimdiDediğin doğru ama aradaki farkı belirtmek için öyle söylemiştim. Yani doğrudur, full led lcd ekranı led ile aydınlatılmasıdır edge led ise genellikle üst ve alt kenarlardan led ile aydınlatılmasıdır. Ama ben her zaman ya hep ya hiç yani ya full led ya lcd alma taraftarıyım. Edge led ghosting ve kontrastta ciddi risk demektir diğer tip panellere göre. Örneğin C750 de aldığım hazzı c7000'de alamadım çünkü 7000 edge led, c750 lcd panel diğer her şeyi aynı.
quote:
Orijinalden alıntı: birmezun
kraven dostum hani tosunu not ettim bir kenara ama fakirin soruları zengini bıktırır misali sana ve zeusa şunu sormak istiyorum:)
bi tane buyuk ekran lcd tv buldum hesabıda butceme göre bir hayli hesaplı. ama bir sorun var :)
tepkime süresi 8 saniye:))))))) yani milattan kalma bi lcd ama büyük ekran oluşu beni mestetti:))
eskiden beri okurdum ama bu soruyu hiç bir yerde görmedim yada hatırlamıyorum
soru şu : tepkime süresinin 8 saniye oldugu bir 46'' lcd tvde xbox performansı nasıl olur?
3-4 saniye tepkime süreli lcd tvlerle böyle yuksek tepkime sureli lcdyi test eden oldumu ?
oyunlarda ne durumda gecikme yaşanıyor yada yaşanır ?
2- 8 saniye tepkime süresi filmde yada maçta nasıl olur?
3- netbuktan görüntü aktarımında 8 saniye tepkime süresi bana ne kaybettirir ??
8ms 5ms onlara fazla aldırmamak gerek. Çünkü tamamiyle yalan bu ifadeler. Örneğin kullandığım tv oyun modunda yapılan testlere göre ortalama tepki süresi 40-45 ms civarı. Bahsettiğim SV serisi maks. 38ms ki şu an en hızlı tv olur kendileri. Oyun modu dışında 100 ms üstüne çıkıyor çoğu tvnin tepkime süresi. Yani pek önemli bir fark yok. Ayrıca 200 hz 400 hz laflarına da aldanmayın, 60hz standart ekran yenileme hızıdır ve değişmez çünkü yayınlar 60hz ile geliyor. Bunun üstü tvnin yazılım ile yaptığı sanal değerler. Yani 2 çekirdekli bir işlemcinin sanal çekirdek ile 4 çekirdek sayılıp o performansı vermesi gibi birşey. Yani pek takılmamak gerek o değerlere. Önemli olan renk kalitesi.
Ayrıca bana sorarsan almışken bütçeyi biraz zorlayıp iyi birşey almak gerek. Zira monitör gibi sık değişen birşey değil bu tvler. Aldığın zaman en azından 3-5 sene kullanıyorsun hiç kullanmasan bile. Teşhir ürünü dahi olsa eli yüzü düzgün birşey almanı tavsiye ederim (teşhir ürünü almakta problem yoktur, örn. kullandığım monitör teşhir ürünüydü)
Ayrıca SD yayın ağırlıklı kullanacaksan ve mesafe dar ise 42" üstüne pek çıkma, oyun ve film gibi hd yayın ağırlı olacaksa 46" idealdir. HD yayınlarda tvnin dibine girmedikçe bozulma olmuyor. Hele ki 3D istiyorsan mümkün olan en büyük ekranı almalısın.
-
sağolun varolun beyler yorumlarınız çok değerliydi arkadaşlar sayenizde pek çok bilgi edindim
bende 32den kurtuldum cocuk oyuncagı gibi geliyordu artık kendimi oyunda hissetmek için ekrana 1 metre kadar yaklaşıyordum anladımki büyük ekran lazım bana
o yuzden bu buyuk ekran takıntım oluştu ama gecen gün bi vestel bayine girdim 42 ekranlı bi lcd indirime girmiş ben ise plazma istediğimi söyledim .. neyse sonra baktım modele ölçtüm biçtim hani 32 ye göre epey büyük geldi bana çokda sevindim ama illede plazma istediğimden ve buyuk ekran saplantımdan önümü görememişim:(( sonucta oda 8 metrekare birşey diğer odaya geçsem oda 14 metrekare falan bi yer tutar.. ama sonucta izlediğim mesafe 2 metre 3 metre arası. şimdi düşündümdee 42 '' o mesafeden akar...
42 inçte hd ready de olsa bi f/p lcd tavsiyeniz olursa sevinirim.
-
up.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 7 Mart 2011; 0:08:41 > -
Piyasada HD Ready ürün bulmak zor. Full HD'ler de uygun fiyattalar. Büyük mağazalara gidip araştırmak ve yerinde görmek lazım. Hatta çoğu modeli deneme şansınız bile oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: .ZeuS.
Plazma TV'ler oyun oynamak için pek uygun değiller. LCD'ler daha iyi ve daha az enerji tüketiyorlar. Daha kaliteli görüntü veriyorlar. Bu sebeple ortalama bir LCD bile alsanız, en üst kalitedeki plazma TV'lerden daha doyurucu bir görüntü elde edersiniz. Bu söylediklerim tecrübeyle sabittir.
Çözünürlüğü 1080p yaparsanız da olur, 720p de. Ben şahsen 720p olması taraftarıydım eskiden, HAMA çipinin nazlı olmasından dolayı ama artık son versiyonlarda 1080p olması da sorun olmaz.
Sana katılmıyorum bu konuda. ilk olarak samsung b6000 almıştım (hatta dh de kullanıyor bu modeli tanıtımda görmüştüm) ps3 de pes 2011 oynadım ve inanamadım böyle bi lag sorunu olmaz dedim o kadar yavaş ki oyunda soğuyorsunuz god of war 3 taktım görüntü harika ama kıllandım bi kere ... sonra biraz araştırma yaptım ve konsol için plazma almak gerektığını ogrendım hem lag çok dusuk hemde goruntu bakımından doğal renkler akıcılık vs... film için zaten söylemeye gerek yok .(b6000 e 10 basar hatta suanda satılan yenı modellerlede kapısır ) panasonıc 42g20 aldım pes i denedim hemen eve geldiğinde içimdeki korku zamanla neşeye dönustuoynadıkça oynayası gelıyor ınsanın gow3 muhtesem grafıkler (ınternet cafe de gow3 oynayanlara bazen bakıyorum plazmanın değerini 1 kat daha anlıyorum)
neyse lafı çok uzattım ama plazmayla lcd dersen konsol ve film için herzaman plazma derim
-
Plazmaları biz hurdacıya verdik. -
herkese selam,
tv lerdeki oyun modu, gerçekten de normal modlara göre daha mı iyi bir deneyim sunuyor sizce ?
ben konsolları eski model bir toshiba lcd ile kullanıyorum oyun modu yok ama salondaki philips 42'' 8404 oyun moduna geçince renkler daha da koyulaşıyor yumuşaklık mı veriyordur nedir ekrana... (hiç konsol başlamadım ona)
tv si oyun modu destekleyen arkadaşlar, oyunları hep oyun modunda mı oynuyorsunuz ?
Benzer içerikler
- kahraman konsol güvenilir mi
- the witcher 4. sezon
- asus rog ally x taşinabi·li·r oyun konsolu amd ryzen z1 extreme 24gb ram 1tb ssd 7 i·nç fhd wi·ndows 11 hom
- cyberpunk 2
- resident evil 9 ne zaman çıkacak
- hikayeli oyunlar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X