Şimdi Ara

45K Hazır Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, durumu kısaca anlatayım. YKS öğrencisiyim, 3 hafta sonra sınavım var. Elimde Gaming laptop var, ancak sınavdan sonra masaüstü bilgisayara geçeceğim. Aklımda parçaları ve ekipmanları topladım, ancak satın alımı sınavdan sonra yapacağım. Öncelikle 8 GB VRAM ileride sıkıntı olacağını biliyorum, ancak bilgisayarı sayısal olmadığım için derslerde kullanmayacağım. Sadece oyun. Oyun da üniversite sonrası pek mümkün olmayacağından, aldığım sistem beni 4 yıl gibi bir süre götürsün yeter. Onun dışında bu sistem bugün nasıldır, parçalardan "bu kötü, bunu şununla değiştir" dediğiniz varsa duymak isterim. Aynı paraya AM5 sistem bulursanız da bakarım tabii ki. Ekran kartını AMD değil, NVIDIA almak istiyorum DLSS 3.5 vb. konulardan dolayı. Şu an bu sistem bana ekipmanlar hariç İncehesap'ta 41.000 TL'ye geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

not: Parçaları tek tek toplama şekilde almayacağım uğraşmamak için. Tek tek alsan daha ucuza gelir gibi yorumlar yapmayın.

not: Marka takıntım yok ancak ekran kartında Gainward, INNO3D gibi markaları almak istemiyorum(teknik bir sorun olunca destek bulabilmek adına vs.).

• AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz soket AM4 MPK işlemci.
    • ASUS Prime B550M-K ARGB Gaming anakart.
    • ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti EVO OC Edition 8 GB ekran kartı.
    • G.Skill Ripjaws V siyah 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL18 DDR4 Gaming RAM.
    • Kingston Renegade SRNGS/1000G 1TB 7300/6000MB/s PCI-e 4.0 NVMe SSD disk.
    • ASUS TUF Gaming GT301 ARGB fanlı temperli cam USB 3.1 ATX mid-Tower Gaming kasa.
    • ASUS TUF-Gaming-650b 650W Gaming Power Supply.
    • BitFenix A1 Air cooler ARGB Black 120mm kule tipi işlemci soğutucu.
    • ASUS TUF Gaming VG249Q3A 23.8″ 1ms 180Hz FreeSync IPS Full HD Gaming monitör.
    • HyperX Cloud 3 kulaklık.
    • SteelSeries Rival 5 mouse.
    • Logitech G512 Carbon klavye.

• Monitor dahil mi 41 burasi? Marka da sknti olmaz hepsinin garantisi var palit vs olsa bile hepsinin gpu ayni sonucta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    CHEST-V4 / INTEL Core i5 14400F / GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER 12GB / 16GB DDR5 / 1TB M.2 SSD / GeForce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/chestv4intelcorei514400fgigabytegeforcertx4070super12gb16gbddr51tbm2ssdg_h29452
  • n201 kullanıcısına yanıt

Hayır monitör ve ekipmanlar dahil değil. Sadece sistem yaklaşık 41k tutuyor. Birde hocam mesela asusun sitesinden bakınca gpu için destek kısmı çıkıyor ancak inno3d sitesine bakınca servis gibi bir şey bulamadım. Yoksa dediğiniz gibi gpu aynı. Yanılıyorsam düzeltin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToXyGeN -- 28 Mayıs 2025; 13:46:36 >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Bu güzelmiş biraz bakacağım teşekkürler. Dediğimim gibi sınavdan sonraki gün alacağım. Tek sorum ben 32 gb ram düşünüyordum bunda 16 var. Böyle kalmalı mı eklemeli miyim sizce?

• ToXyGeN kullanıcısına yanıt
    Hepsine bi firma bakiyor garantisiz urun mu olur,arastir inno3d ye hangisi bakiyormus.
    7500f+5060ti 42.300 tl (anakart tek slot ssd ve ozellestirmeleri pahali diye 2tb ssd yaptim 1 tb yeterse duzeltirsin,32gb ram +kule tipi sogutucu var)
    www.incehesap.com
    Quantum Surge | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Gainward RTX 5060 TI 8 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/quantum-surge-tavsiye-sistem-fiyati-80882/?hsu=2251268,2251226,2251229,2251424,2251472,2251550,2251652

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 28 Mayıs 2025; 13:55:49 >

Üstteki arkadaşın attığıyla neredeyse aynı fiyat. 4070 Super ile 5060Ti arasında hangisi daha mantıklıdır birde attığınız kasanın ön tarafını çok beğenemedim de diğer kasalar da pek hoşuma gitmedi görünüş olarak. Benzer sistemi farklı kasayla bulmak mümkün müdür? Yorduysam kusura bakmayın çok şey istiyormuş gibi oldum.

45K Hazır Sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToXyGeN -- 28 Mayıs 2025; 14:22:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15k hazır sistem önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    4070super daha iyi tabi de am5 ile kursan pahaliya gelir.

O halde üstteki sistemi alsam ondaki 90mm soğutma yeterli olacak mıdır? (Antalya’da yaşıyorum ve kullanacağım odada klima yok ancak üniversiteyi şehir dışında okumak istediğimden tahmini 2 ay burada kullanacağım diyebiliriz.) Birde işlemci amd olmak zorunda değil intel de kullanabilirim sıkıntı yok.

Bitfenix 120mm kule tipi sogutma alarak ozellestirirsin o sistemi 718 tl farkla,ramde simdilik 16 kalsin ilerde eklersin sknti degil o.
    Vento vg20al olabilir kasa-psu ,fazeon psu belirsiz duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 28 Mayıs 2025; 14:31:55 >

Rami de 100 tl farkla değiştirmek mantıklı mıdır sadece mhz olarak demiyorum cl değeri de değişiyor diye . Birde rami dual channel değil de aynısından 2 tane alsam çok fark olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToXyGeN -- 28 Mayıs 2025; 14:50:46 >
    Dusuk cl olmasi daha iyi , anakart h610 oldugu icin 5600 mhz den fazlasini gormez zaten.Sans ztn uyumlular dual channel oluyor.
    Sen alirken ayni rami bulamazsan en kotu eldekini satip 6000 mhz cl30 alirsin f/p o var.

• Konuyu okuyamadım ama 41k ya sakın o sistemi alayım deme hayatının hatası olur. İşlemci,ekran kartı vs çok çok eskide kaldı. Hazır sistemlerde o paraya çok daha iyileri var.

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam bilgilendirme için teşekkürler. Sınavdan dolayı 1 yıl gibi bir süredir piyasayı bilmiyorum hangi kart işlemci yeni çıktı falan. Steamde son çevrim içim bile 300 günü geçti öyle söyleyeyim.

• Monitör hakkında ne diyorsunuz fiyatı uygun geldi diye seçtim açıkçası

1080p ips monitorler 4 bin civari , sen gene toplamadan 1-2 gun once burda konu ac bakariz yine kasa-monitore simdi o vakte kadar degisir fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 28 Mayıs 2025; 15:7:55 >

Single 16 olarak kullansam farkı çok hisseder miyim yoksa dual yapacak olsam yine bi 3000 gibi bir şey ödemem gerekecek o zaman da 48k bandına çıkıyorum

Tamamdır çok teşekkür ederim

Siteden ozellestirmezsin pahaliya gelir , sonradan kendin alir takarsin eldekini satip,

Kasayı vento fsp ile kesin değiştir onun dışında soğutucu ve ramleri sonradan değiştir ram seçenekleri çok kötü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.