Şimdi Ara

4500 TL'lik Sistemim için Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. 3500 TL'lik G2 sistemin üzerinde değişiklikler yaparak iki farklı kasa oluşturdum. 3D modelleme yapıp render alacağım, oyun oynayacağım. Ağırlıklı olarak Rhinoceros, SolidWorks ve Keyshot kullanacağım. Bunların dışında da çeşitli Adobe programları da kullanmayı planlıyorum. Ekran kartını Sapphire RX590'a yükseltip rami 8 GB bıraksam, ileride yanına bi 8 GB daha ekleme şansım var. Bütçem şu anlık bu kadar. Sizce direkt olarak 16 GB ram ve RX570 mi almalıyım yoksa 8 GB ram ve RX590 mı? Diğer parçalar hakkında olumsuz bi fikri olan varsa da belirtirse çok sevinirim.

Ayrıyeten kafamı kurcalayan başka bir konu da kasa. Görseldeki kasa sizce yeterli mi? Hava akışını yeterince sağlayamayacağı konusunda endişeliyim. İkinci bi seçeneğim ise Corsair Carbide Champ/SPEC-01 600W 80 Plus Kırmızı Fanlı Pencereli MidTower Kasa. Tek eksiği yalnızca bir fanı olması. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
    4500 TL'lik Sistemim için Tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudplans -- 2 Şubat 2019; 22:19:46 >

• Tabikide rx590 almalısın ram sonradan eklenebilir , kasa yeterlidir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PSU bazında düşünürsek, Corsair > Thermaltake olduğu için ben, Carbride seçtim 40 lira farkla. İçine zaten ek olarak 3 4 fan daha takabiliyorsun.
    Onun dışında ben oyun bazlı topladığım için sadece anakart ı TUF b450 pro ya çıkardım. Ram i 8 bıraktım, dışarıdan 300 liraya ram takviyesi ile yaklaşık 4100 civarına mal ediyorum. Sonra bi m2 ve 1 tb hdd alıp sistemi tamamlamayı planlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardaparker A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.

• Kobarsterm kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla ekran kartını RX570'te bıraktınız. Bana öneriniz ne olur? 4500 TL'lik sisteme bi ihtimal tuf b450 pro ekleyebilirim. Anakartı tuf b450 proya çıkarmamın bana ne gibi bi artısı olur? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudplans -- 2 Şubat 2019; 23:22:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cloudplans

Anladığım kadarıyla ekran kartını RX570'te bıraktınız. Bana öneriniz ne olur? 4500 TL'lik sisteme bi ihtimal tuf b450 pro ekleyebilirim. Anakartı tuf b450 proya çıkarmamın bana ne gibi bi artısı olur? Teşekkürler.
    Ekran kartım rx570 bana yeterli olduğu için değiştirmedim.

Anakart içinse, mosfetlerin ve diğer bileşenlerin daha iyi malzemeden yapılması ve soğutucularının olması, ayrıyeten 2xm2 slot ve 6x sata slotu ve 3533mhz kadar ram O.C desteklemesi... Msi tomahawk falan olsaydı onu da düşünebilirdim fakat, parça değiştirdikçe bazı fiyatlar fahiş arttığı için, temeli bozmadan alıp, üstüne ekleme yapmayı uygun gördüm. Tabi son tutar için gidip bizzat görüşeceğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kobarsterm

Ekran kartım rx570 bana yeterli olduğu için değiştirmedim.

Anakart içinse, mosfetlerin ve diğer bileşenlerin daha iyi malzemeden yapılması ve soğutucularının olması, ayrıyeten 2xm2 slot ve 6x sata slotu ve 3533mhz kadar ram O.C desteklemesi... Msi tomahawk falan olsaydı onu da düşünebilirdim fakat, parça değiştirdikçe bazı fiyatlar fahiş arttığı için, temeli bozmadan alıp, üstüne ekleme yapmayı uygun gördüm. Tabi son tutar için gidip bizzat görüşeceğim...

Alıntıları Göster
    peki çok teşekkür ederim, alırsanız hayırlı olsun size de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sana o fiyata orta halli bir sistem toplarız ama kullandıgın programların isimleri sürümleri ve makina tahmini render kalma sürelerini yazarmısın mesela 5 saat kalabilir renderda iyi forumlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.