< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
45 yaşındayım soruları alayım :) (2. sayfa)
-
-
Ömürler önce 120 ve sonra 180 yıl ortalamaya yükselecek. Yani 45 yaş gençliğin baharı. :)
-
huzurevinde mi kalıyosun (troll değil)
-
teh değil peh dedim :) Hiç bir şeye geç kalmadın bundan emin ol, güzel günlerin gelecektir.
Kişilik konularında yaşla birlikte gelen olgunluk sebebiyle, fevri davranışları, sinirli atarlı giderli tavırları bırakıyorsun. Daha mantıklı ve mülayim oluyorsun. En azından bende böyle oldu. Yaşla birlikte kazanımlarında artıyor yani ve çok daha huzurlu hissediyorsun. Ekstrası var. Kadınları anlıyorsun. Önceden anladım sandıklarında anlamadığını da anlıyorsun :) Ya da şöyle diyelim, daha tutarlı back testlerin oluyor bu konuda. Daha kaliteli ilişkilerin oluyor.
Bende kendimi orta yaşlı olarak görüyorum. Öldüm bittim durumlarında değilim. Komple ülkeyi terk etmek, çoluk çocuğu alıp göçmek gibi fikirlerim var ancak bazı planlarımın, hedeflerimin yüksek yüzdeyle gerçekleşmesi lazım diyelim.
-
Hacettepe
-
bölüm ney
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selam :)
Yalnızlık: Çevrendekilere kendini anlatmak zorunda hissettiğin her an
Kalabalık: İlgilenmediğin, umursamadığın, odağından uzak topluluk
Aşk: İki kişinin kendinden geçmesi. Keşke her zaman olsa.
Mevcut evliliklerin çoğu karşılıklı çıkara dayanıyor. Ya da çıkar yoksa bile son durak, çıkmaz sokak olarak görülüyor. Çevremde boşanmak isteyip de yapamayan kişiler var. Bir noktadan sonra, alışmanın da verdiği duyarsızlaşma ve/veya hissizleşme kaçınılmaz. Çok çok nadir çiftler buna karşı koyabiliyor. Gerçek Aşk diyelim. O pırpırın hep sürdüğü ilişkiler. Herkese nasip olsa keşke. Zamane ilişkilerinde insanlar birbirlerine çok hunharca davranıyor. Sürekli tüketiyor ve hep bir yenisi gelsin anlayışı hakim. İki cinsinde bunu bilmesi ve bu tavırları aşkın da yolunu kapatıyor. İnsanlar artık sevmeye sevilmeye korkuyor.
Gençlik zamanlarında çok kitap okurdum. Aynı anda birden fazla kitap okuduğum da olurdu. Zamanla azaldı. En son Stefan Zweig'ı okudum. Bununla birlikte okumalarım kesilmedi sadece şekil değiştirdi. Makalelere kaydı. Mesleki kitaplara kaydı. Akademik takılıyorum şu sıralar :)
Gençlerden geri kaldığım olarak artık çok gürültülü ortamlarda yapamıyorum. Ses fazla geliyor :( Öğrencilik yıllarında dj'lik yapardım. Bir başkası fitness yapıyorum. Etraf apaçi kaynıyor :) Olmuyor yani bir şekilde. Zamanla artık olsunda ne olursa olsundan olacaksa kaliteli olsun olayına kayıyorsun.
-
Jeoloji Mühendisiyim
-
Evlatlar henüz atmadı oralara
-
konuyu görünce bir inceden dokunmak istedim,
malum konu sahibi "siexs" ile aynı jenerasyonuz, 45'i bitirdim.
sorularınızın çoğunun cevabı 45 yaşına nasıl geldiğiniz ile ilgilidir?
bütün olarak.
bu yaşlarda hayatınızda yaptıklarınızın sonuçlarını alıyorsunuz, zira baştan başlayacak ya da yeni bir hayat kuracak enerjinin kalmamış olma ihtimali yüksek.
süreç içerisinde ekonomik sınıfınız aşağı yukarı birçok konuyu belirliyor.
önemli bir konu ise bu yaşa geldiğinizde bir şeyleri çözmüş olmanız gerekiyor, kişilik özelliklerinize göre sürdürülebilir bir hayatınız olması gerekiyor.
40 yaşında evlenip çocuk yapmayı düşünen insanlar var etrafımda, açıkçası cesaretlerine hayranım.
vücudunuza iyi bakarsanız sonucu da iyi olur, bu da bir arkadaşın sorduğu cinsellik konusunu oldukça etkiliyor. kendi adıma, oldukça eğlenceli.
kendinizi tanımaya vakit ayırabildiyseniz, eksikliklerinizi geliştirmeye çalıştıysanız, hayatın son nefese kadar bir süreç olduğunu fark edebildiyseniz, kadınlarla seksten başka şeylerin de yapılabildiğini öğrendiyseniz işiniz nispeten daha kolaydır.
yaş ilerledikçe daha fazla "sakinlik" istiyorsunuz, her anlamda, yoruluyor insan.
tracy chapman'ın fast car şarkısında bir dörtlük var oldukça vurucudur,
See, my old man's got a problem
He live with the bottle, that's the way it is
He says his body's too old for working
His body's too young to look like his
maalesef birçokları için bu geçerlidir.
hayatın elimden gittiği duygusunu zaman zaman yaşıyor olsam da genel anlamda bugüne kadar olandan ve şimdiden memnunum.
ve genel olarak oldukça zor konulardan geçtim.
eğer hayatı bir savaş olarak görüyorsanız, bu savaşta yenilmenizin bir anlamı yok, yenilgiyi kabul ettiğinizde dahi savaş devam ediyor.
mandalorian'ın dediği gibi "this is the way".
bedeninize iyi bakın karşılığını fazlasıyla alacaksınız. bu arada da ruh sağlığınızı korumaya çalışın, olabildiği kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkhan -- 15 Ocak 2024; 15:47:8 >
-
Benimki fıstıklı olsun.
-
taze bitti.
-
Abi sen onlara aldırış etme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
peki :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X