Şimdi Ara

4000 TL Bütçeye En İyi Kamera Önerisi !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ben araba "video" tanıtım çekimleri yapıyorum. En az 60 fps çekim yapabilen, 4000-4500 TL üst limit olarak düşündüğümüzde hangi kamerayı satın almalıyım ?



  • Video çekeceksen, aynasız olacaksa Sony’den şaşma.

    A6300, a6500 alabilirsin.

    Canon olarak M50 olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt
    Sony
  • Fujifilm X-T200 de çok iyihttps://www.youtube.com/watch?v=rIBf8gQNPbs
  • atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah cevap için

    Ama Sony gerçekten iyi olmasına rağmen fiyat olarak limitimi aşıyor.

    M50 de görüntü sabitleyici var mıdır ? Bilgin var mı ?
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Biraz inceleme yaptım. Gerçekten iyi görünüyor.

    Cihazı kullanma şansın oldu mu ? Elde video çekimlerinde titreşimi nasıldır ?
  • Ben X-T200'ü bizzat incelemedim. Malum corona günleri. Canon EOS M50'den falan çok daha güncel bir makina ve zaten Canon gibi tüketiciyi sömüren bir zihniyete karşı üretilmiş bir ürün. Bana göre Canon EOS M50'den çok daha iyidir. Zaten RAW dosyaları olarak, sensör olarak Canon EOS M50'den iyi

    Zaten Canon'un APS-C sensörü ufaktır da... Bakınız :https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eosm50&products=fujifilm_xt200 - Bu nedenledir ki Canon APS-C sensörlü d-slr ve APS-C aynasızşarının çarpanı da 1.6x iken Sony, Fujifilm ve Nikon'da 1.5x'tir.

    +'lar (Fujifilm'de)
    * Sensörü büyük
    * Çok daha yeni üretilmiş bir model
    * 425 phase-detect points (425 AF noktası)
    * Elektronik vizör çözünürlüğü : 2,780,000 pixel (Canon EOS M'de bu 1.040.000 pixel !)
    * 1/32.000 elektronik perde hizi (Canon EOS M50'de yok bile)
    * USB şarj imkanı (Canon M50^de yok)
    * USB 3.1 desteği ile çok daha hızlı dosya tranferi (Canon M50'de 2.0)
    * 270 fotoğraflık pil ömrü (Canon EOS M50'de 235 fotoluk)

    Velhasıl bu kadar yeni teknolojileri barındıran bir alet var iken




  • Ben de Fujifilm'lere bakardım. X-T30 alabiliyor olmanız lazım o bütçe ile(sadece body). Veya lens ile X-T20 alabilirsiniz. X-T200 ile X-T20 arasında kendiniz araştırarak karar verebilirsiniz. X-T20 daha üst sınıf bir kamera fakat birkaç senelik bir model, artılarına eksilerine bakın derim.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Eyvallah çok güzel açıklamışsın.
    https://www.epey.com/aynasiz-fotograf-makinesi/fujifilm-x-h1.html bunu gördüm.

    Biraz inceledim. Fikrini almak isterim ?
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    X-T30 fena değil ancak fiyatları yukarıda. Lensli bir makine almalıyım. Galiba ikinci el olacak. Buna rağmen çok uçuk.
  • Fuji xt200 tabii ki M50 den üstün ama fiyatı da üstün bunu unutmamak gerekiyor. M50 body de optik görüntü sabitleme yok dijital olarak var ama 15-45 kit lensinde optik görüntü sabitleme var. Dijital ve optik beraber de çalışabiliyor ve ortaya iyi iş çıkarıyor diye düşünürüm. Fiyatına göre m50 tercih edilebilir. Crop ise 1,5 ile 1,6 önemsenmeyecek boyutta (bence). Bende Sony kadar tüketiciyi sömüren başka bir firma görmedim. İyice araştır derim arkadaşım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Gerçekten yıllanmış Sony kameraların fiyatlarını bile gördüğümde çıldıracağım. Aklım almıyor. Ancak yine de performans başarılarını göz ardı etmiyorum tabikide. Kıyaslama yapmaktan beynim yandı. Galiba Fujifilm X-H1 da karar kıldım.

    Görüşlerinize açığım.
  • ozk53 O kullanıcısına yanıt
    X-T30'dan uyguna X-H1 göremedim ben?

    Sony sömürüyor falan denmiş, bu Türkiye'de oluşmuş garip bir durumun sonucu bence. Türkiye'de Sony direkt satış yapmıyor, problem de oradan doğuyor. 2016'da a6300 aldığımda Amerika'daki vergisiz fiyata denk gelen fiyattan almıştım, o zamanlar Panasonic fiyatları çok şişikti mesela. Geçen sene A7iii almadan önce Türkiye'de yine iyi fiyata bulurum diye baktım, Sony fiyatlarının burada şişirilmiş olduğunu gördüm, ikinci el de bundan nasibini almış. Bilseydim benim a6300 makinayı burada satardım.

    Türkiye'den bundan sonra Fujifilm dışında kamera alınacağını sanmam. Hem iyi fiyat veriyorlar hem de iyi destek. Fuijifilm şu lenslerini de biraz özgür bıraksaydı şu an a7iii yerine X-T3/4 kullanıyor olurdum ama o başka konu.
  • ozk53 O kullanıcısına yanıt
    Şimdi bir daha baktım X-T30 ve X-H1 arasında, ben düşünmeden X-T30 tercih ederdim. X-T30 birçok konuda daha üstün.

    X-T30'un X-H1'e göre en büyük eksiği tutuşunun yeterince rahat olmayışı bence. Ona çözüm de çok şık Ahşap eklentiler var onlardan alıp takardım. 18-55 2.8-4.0 veya prime lenslerle harika keyifli bir makine olur.

    Siz neden X-H1 tercih ediyorsunuz?
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    X-T30 evet gerçekten üstün bir kameradır.

    Yani şu an gimbala verecek para bulmak beni zorlar. Bu yüzden görüntü sabitleyicisi olan bir kamera almak istiyorum. X-T30 çok cezbedici ancak görüntü sabitleyicisi yok. Bu gerçekten üzücü bir durum. Aksi taktirde ben de isterim.

    İlk cevaba ilişkin olarak, ben de katılıyorum. Çünkü Fujifilm Türkiye'de yurtdışıyla aynı fiyat düzeyinde satış yapıyor. Fiyat olarak uygunlar.
  • ozk53 O kullanıcısına yanıt
    Bu konuda stabilizasyon kutucuğunun tikli olmasının her kamerada aynı etkiyi vermediğini hatırlatmak isterim. Olympus ve Panasonic küçük sensörlerinin de verdiği avantajla çok iyi stabilizasyon sunabilirken. Sony A7iii'nin stabilizasyonu video için hiçbir işe yaramıyor mesela. X-T4 için de benzer yorumlar yapıldı ve X-H1 için de benzer yorumlar yapıldığını hatırlar gibiyim.

    Bu benim deneyimlediğim ve youtube'da birçok yabancı videodan izlediklerimden hatırladıklarımı kapsıyor, belki çok stabil elleriniz vardır, o zaman işe yarayabilir.

    Kamera teknolojileri, özellikle Fujifilm, son birkaç senede çok büyük atılım yaptı. X-H1 ve X-T2 bu zıplamanın ortasındayken X-T3 ve daha sonrasında çıkan Fujifilmler apayrı bir seviyedeler. Autofocus, sensör, işlemci hızı derken özellikler listesini karşılaştırdığınızda siz de fark edersiniz. Corona olmasa Fujifilm mağazasına gidip test edin derdim ama malesef koşullar el vermiyor.

    Ben en iyi kameranın her zaman yanımda olan kamera olduğunu ve iyi bir autofocus'un günümüz kameralarındaki en önemli özellik olduğunu kendi deneyimlerimle öğrendim. Benim için X-T30 ile X-H1 arasında kesin cevap X-T30+grip. Siz de kendi araştırmanızı yaparak seçim yapabilirsiniz. Gimbal'a X-T30 ile ihtiyacınız olacağını düşünüyorsanız X-H1 ile de olacak.

    Bu arada hangi Fujifilme karar verirseniz verin, eğer standard zoom lens alacaksanız; 18-55mm 2.8-4.0 varken onun daha ucuz versiyonlarına asla bakmayın derim. Harika bir lens.




  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldun.

    İyi bir araştırma yapacağım. Elbet gimbal alacağım zaten belki şimdi değil ancak bu olacak. Bu yüzden söylediklerini ve araştırmalarımı da baz alarak X-T30'un daha mantıklı olduğuna karar verdim.

    Ancak;

    1. Lens olarak iki lens önerisi yapsanız hangileri olur ? (Araba tanıtım videoları çekeceğim)
    2. Video fps olarak 1920x1080'de 120 fps çekim yapabiliyor mu ? ve 4K'sı nasıl?
  • İç çekimlerde geniş açıya ihtiyaç olur. Fuji APS-C'de, 18-55 yetersiz diyemem ama bence sınırda. XF 18-55 bence de tercih edebilecek bir objektif ama video için pek emin olamadım. Sanıyorum odak en yakın 35-40 cm olabiliyor. Videolarda görüyorum, tuşları vs gösteriyorlar... oralarda ne yapar bilemedim. Bunun yanında sessiz, diyafram durakları olmayan manuel lensler adapte edilebilir. Eğer bu yapılırsa etraftan ayrılan bir his almak mümkün.

    Bir de 60fps konusunda. Eğer bir takım testler yapmıyorsanız veya başka bir özel nedeni yoksa otomotiv çekimleri için bence 60 fps'e hiç ihtiyacınız yok. Kare hızları hareketin akıcılığını iyi göstermekle pek alakalı bir şey değil. İnsan bunu aklında "soft" olarak yapar, 24 ve 30 fps'in hisleri biraz farklıdır, 60fps ve üzeri bulantı falan da yapabilir. Formatları yakından takip etmiyorum ama muhtemelen internet video formatları da onu düşerecektir. Şöyle bakabilirsiniz. sinemalar 60 fos değil, 24 fps.

    Gimball konusunda benim de ilk aklıma gelen bu oldu. Etraflıca yazılmış. Sanıyorum XT-20'nin de yeni versiyonları 4K/29.9 fps çekebiliyor, yalnız 30 dk limiti var. Profesyonel editingle bu fazlasıyla yeterli. Bir araştırın. XT-20 + gimball, H1'den hem daha ucuz hem de çok daha iyi sonuçlar verebilir. Unutmayalım bu stabilizatörler fotograf amaçlı. Hatta bana kalırsa gerekirse daha da ucuz bir makine ve iyi gimball daha önemli. Telefon ve go-pro türevleri geniş açılıdırlar, arada dar açılar vererek daha profesyonel bir iş çıkabilir fakat elde sarsıntı "çekilmez" olur.

    Fuji video önecelikli olmadı şimdiye kadar, mesela uzun bir süre 4k video özelliği vermedi. Bu yüzden belki video tecrübesi paylaşana da az ratlayacaksınız. Ama Fuji'ye karar verirseniz bence X-T200 yerine, X-Trans sensörlü bir modeli değerlendirin (en azından XT-20). Bunların tonları ve renkleri piyasanın geri kalanından farklıdır, bence ve pek çoklarına göre de daha iyidir (Fuji'nin özelliği bu zaten). Sırf bu yüzden talep kaybetmemek için Fuji geleneksel Bayer pattern'li sensörleri de yapısında tutuyor. X-T200 bunlardan birisi ve bir istisna, çünkü şimdiye kadar Bayer desenli sensörler hep daha ucuzdu.

    Bana kalırsa açıldıkları zaman Fujifilm showroomlarıyla görüşün. Lenslere beraber karar verebilirsiniz, yakından görürsünüz. Bilgili kişiler oluyor, benim konuştuğum kişi de önceden fotografçılık yapmıştı. İnternet fiyatlarından biraz daha iyi fiyatlar verebiliyorlar ve kit lens yerine makinanın yanında tercih edilebilecek başka objektiflere de iyi indirim yapabiliyorlar.

    * * *

    Bu arada Rainer Günzler'in 70'lerdeki testlerine mutlaka bakmanızı tavsiye etmek istiyorum, haddim olmadan. Eski okul, dar açılarla çekilmiş (tabii 70'lerde, profesyonel ZDF ekibi) ama montaj, anlatım, aktarma konusunda, ne zaman sabit plan, ne zaman hareketli plan, ses/müzik nasıl kullanılır (malesef youtube'da müzikler çıkarılmış olabiliyor), nasıl voice over yapılır, plan geçişleri... çok şey verebilir. Arabanın içine nasıl sığdığını bilmediğim koca kameralarla göstergeleri, kontrolleri müjkemmel anlatabilmişler. Zaten otomobil testi denilen şey de sanıyorum onlarla başlamıştı.




  • X-T200 incelemesi https://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t200-review/

    Bence boşuna çok para harcamanın gereği yok gövde için. X-T200 oldukça iyi, bunu alıp fazlası var ise cebinizde bir prime lens alın. Öyle dağlar kadar fark yok. Bugün halen Nikon 90D ile bile harika fotolar çekilebiliyor iken bu X-T200 müthiş ileride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Nisan 2020; 19:22:2 >
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Tabikide öyle olabilir.

    Ancak benim odaklandığım nokta video kısmıdır. Orada daha başarılı sonuç veren makineler var malesef.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.