Şimdi Ara

400 tl Doğal gaz faturası yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar evimiz 90 metre kare 2+1 ariston yoğuşmalı kombi aldık servis 2 tane tuş gösterdi biri auto diğeri comfort eğer bu tuşların ışıkları yanarsa fatura yüksek gelir dedi o yüzden bunları açmayın dedi ve dereceyi 45 e ayarladı.aynı şekil kullandık geçen ay 280 tl bu ay 400 tl fatura geldi (Allah tan yoğuşmalıymış..)biz mi yanlış birşey yapıyoruz yoksa bu kadar ufak bir daireye bu fatura normalmidir? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

• yeni cihazlarda çiğ atma olayı sıfır olduğuna göre bu rakamı yakmış gözüküyorsun aristonun parayıda böyle yoğuşturur
  • Evet dogru söylemiş auto tuşu oda termostatı oldugu zaman basmanız gerekiyor. oda termostatı olmadıgı halde basarsanız kombiyi son derecesinde yani 82 derecede yakar. confort tuşu ile sıcaksuyun erken gelmesini saglar oda ara ara kombinin çalışıp sıcaksu hazırlaması demektir. bunlar gaz sarfiyatını arttır. Faturanızın çok gelmesi ilk neden dairenizin yalıtımıdır... % 50 Faturatıyı fark ettiriyor...
  • bilgilendirme için teşekkürler.yahu ufacık daire bide 40-45 derece yanıyo sıcaklık ne çok ne az e böyle oluncada sinir oldum :S neyse şunun şurasında bi mart kaldı sonra rahatız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abd1984

yeni cihazlarda çiğ atma olayı sıfır olduğuna göre bu rakamı yakmış gözüküyorsun aristonun parayıda böyle yoğuşturur

sorma hocam ya bide pahalısını aldık özellikle yoğuşmalı olsun dedik.hemde bi kere alıyoruz iyi bi şey olsun faturalarla farkı kapatır diye düşündük de... dediğin gibi parayı yoğuşturdu alet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ledqer16

quote:

yeni cihazlarda çiğ atma olayı sıfır olduğuna göre bu rakamı yakmış gözüküyorsun aristonun parayıda böyle yoğuşturur

sorma hocam ya bide pahalısını aldık özellikle yoğuşmalı olsun dedik.hemde bi kere alıyoruz iyi bi şey olsun faturalarla farkı kapatır diye düşündük de... dediğin gibi parayı yoğuşturdu alet

güzel kardeşim sorun cihazında değil bence senin evinin izalasyonu ile petek metrajlarının yetersiz oluşunda yaz ebatlarınıda bi görelim bakalım kaç metre petekle kaç metre kare evi ısıtmaya çalışıyorsun. markalara bahane bulmadan önce tesisattaki filtren temiz mi evin izalasyonu iyimi alttan üsten yanıyomu evin cepesi petek boylarının yeterli olması gerek yoksa tabi verimli ısınamazsın vede ısınmak için dereceyi yükseltip yoğuşmalı kombiye bile o paraları yaktırırsın şu soğuklarda 3+1 120 metre kare evi olup senin cihazından kullanıpta 200-250 yakan müşterilerimde var benim güzel kardeşim sorun kombinin iyi marka yada çok popüler marka olması diil. ısınma işi komple bir takım çalışmasıdır. yalnız kombinin iyi olması evin ısınması için yeterli olmaz ısıyı evinde tutamıyorsan eğer ev çabuk soğuduğundan cihaz daha fazla çalışma ihtiyacı duyacaktır. buda yakıt sarfiyatı olarak sana dönecektir. devlet bile artık verimli ısınmak için izalasyon kredileri veriyor mutlaka mantolama yaptır.pencerelerini pimapen ve yeterli cam kalınlığında olması lazım çerçeve ve cam diplerini içten ve dıştan slikonla kapla petek boylarını normal kombili dairelerin petek boyundan %40 artır bakalım senin yoğuşmalı kaçpara yakacak o zaman. yoğuşmalının özelliği zaten düşük derecelerde verimli ve tasarruflu ısıtma yapabilmesidir. bu yapacağın masraflar 3-5 yılda yakıttaki tasarrufunla zaten sana dönecektir. saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: kombici06

quote:

Orijinalden alıntı: Ledqer16

quote:

güzel kardeşim sorun cihazında değil bence senin evinin izalasyonu ile petek metrajlarının yetersiz oluşunda yaz ebatlarınıda bi görelim bakalım kaç metre petekle kaç metre kare evi ısıtmaya çalışıyorsun. markalara bahane bulmadan önce tesisattaki filtren temiz mi evin izalasyonu iyimi alttan üsten yanıyomu evin cepesi petek boylarının yeterli olması gerek yoksa tabi verimli ısınamazsın vede ısınmak için dereceyi yükseltip yoğuşmalı kombiye bile o paraları yaktırırsın şu soğuklarda 3+1 120 metre kare evi olup senin cihazından kullanıpta 200-250 yakan müşterilerimde var benim güzel kardeşim sorun kombinin iyi marka yada çok popüler marka olması diil. ısınma işi komple bir takım çalışmasıdır. yalnız kombinin iyi olması evin ısınması için yeterli olmaz ısıyı evinde tutamıyorsan eğer ev çabuk soğuduğundan cihaz daha fazla çalışma ihtiyacı duyacaktır. buda yakıt sarfiyatı olarak sana dönecektir. devlet bile artık verimli ısınmak için izalasyon kredileri veriyor mutlaka mantolama yaptır.pencerelerini pimapen ve yeterli cam kalınlığında olması lazım çerçeve ve cam diplerini içten ve dıştan slikonla kapla petek boylarını normal kombili dairelerin petek boyundan %40 artır bakalım senin yoğuşmalı kaçpara yakacak o zaman. yoğuşmalının özelliği zaten düşük derecelerde verimli ve tasarruflu ısıtma yapabilmesidir. bu yapacağın masraflar 3-5 yılda yakıttaki tasarrufunla zaten sana dönecektir. saygılarımla.

hocam o işin espirisi zaten çok haklısın sana şöyle anlatıyım dairemiz 1. kat alt boş garaj katı üstteki de pek yakmıyor tek oda da yakıyor sanırım ve şöyle bir şey var camlara yaklaşınca mermer den klima gibi soğuk vuruyor.daire sıfır ilk oturan biziz camlar pimapen ve çok da cam yok dediğiniz gibi ısı yalıtım olsa böyle olmayacak ben bi yalıtım işlerini araştırıyım birde sonuç olarak apartmanda oturuyoruz dış yalıtımlada binaya kötü bir görünüm vermeyelim sadece bizim dairede yalıtım olursa birde 2 duvar dışarı bakıyor biraz sıkıntı olabilir bi fiyat almak lazım bu konu hakkında.bilgilendirmeniz için teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende senin gibiyim 400 değil 300 ödedik bu sene site olarak yalıtım kararı aldık eğer sorun olursa laminantın altına yalıtım ve iç cephe duvarlarına yalıtım yaptırmayı düşünüyorum.
  • Panik yapmayın 06 Kombici arkadaşım çok güzel yazmış. Yalıtım ve petek boyu önemli..Birde YENİ DAİRE ZOR ISINIYOR..Önce duvarlarınız ve beton kuruyacak. Sonra ısınmaya başlayacaksınız...Gelecek sene daha kolay ısınacaksınız. Bu arada doğru düzgün yalıtım yaptırın..En azından içeriden yaptırın...Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Mart 2012; 17:51:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

bende senin gibiyim 400 değil 300 ödedik bu sene site olarak yalıtım kararı aldık eğer sorun olursa laminantın altına yalıtım ve iç cephe duvarlarına yalıtım yaptırmayı düşünüyorum.

ic cephe yalitim yapmayin.terleme yapiyor.ben yaptim pismanim sabah kalkip vileda ile yerlerden su temizliyoruz.:)))
  • Evin içindeki nemi, buharı dışarı atmazsanız terleme yapacaktır..Günde iki defa 15 dak bütün evi havalandırın..Kış günü en soğuk havada bile öğle vakti 15 dak cam açıp evi havalandırıyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Panik yapmayın 06 Kombici arkadaşım çok güzel yazmış. Yalıtım ve petek boyu önemli..Birde YENİ DAİRE ZOR ISINIYOR..Önce duvarlarınız ve beton kuruyacak. Sonra ısınmaya başlayacaksınız...Gelecek sene daha kolay ısınacaksınız. Bu arada doğru düzgün yalıtım yaptırın..En azından içeriden yaptırın...Kolay gelsin..

Kuruntu bunlar senelerin ısınmaya etkisi olmaz.Olay ısı yalıtımının varlığı yada yokluğudur.
  • arkadaşın dediği doğru eskiden yeni ev alındığında tabi o zamanlar doğalgaz yoktu evin hangi odasında oturulucaksa genelde soba kurulucak oda ,yaz olsa bile soba yakılırdı yeni evde betonun nemini almak için duvarlar ısıtılırdı yeni yapılan daireler için konuşuyorum
  • 105 m2 3+1 minimumda 300-400 tl fatura, gelde kufur etme. kombiyi degistirdik bakalim ne olacak. (kombi yaniyor salonda battaniye ile oturuyoruz, kombiyi yakmazsak buzdolabini kapayip salonu buzdolabi niyetine kullaniyoruz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamond4000 -- 14 Mayıs 2012; 21:31:34 >
  • Kabarık faturaların belli başlı nedenleri,

1- Yanlış kurulum. Mühendislik firmalarınca hala radyatör hesabı 90/70 için yapılıyor ama dairelerde minimum sıcaklığa ayar yapılarak ısınılmaya çalışılıyor. Mobil sistem tercih edin.
    2- İzolasyon. Sisteme etkisi %20-30
    3- Kullanım hataları. Gündüz çalıştır gece kapat yanlış. Gündüz oda sıcaklığı 20-22 C 'de, Gece kombi min. sıcaklıkta veya 18 C oda sıcaklığında kullanılmalı. Bir radyatör dışında Termostatik vana kullanılmalı.
    4- Kullanım suyu. Soğuk su ilave etmeden kullanabildiğin sıcaklıkta kullanın. Suyu biryanda ısıtıp bir yanda soğutmaya çalışmayın. Bu hem su hemde gaz sarfiyatınızı etkileyecektir.Mevsimsel geçişlerde kullanım suyu sıcaklığına müdahale edin.
    5- Servis. Cihazınız fabrika ayarlarında belgelendirildiği şekliyle size teslim edilmelidir. Yanlış ayarlamalar ( gaz ayarları ) veya anlatımlar gaz sarfiyatınızı arttırır.
    6- Kombi. Yanlış kapasitede cihaz seçimi gaz tüketimine etki eder. Yoğuşmalı kombi tercih edin.Sisteminizi buna göre dizayn ettirin.
    7- Radyatör. Kulanacağınız radyatörün kalitesi ve ısı verimliliği çok önemlidir. Düşük verimde radyatörden kaçının.

Bir defa kuracağınız sisteminizde kaçacağınız 300-400 TL ilk ay faturanızda karşınıza çıkacaktır.

• 5-6 yıl önce ariston aldık hiç memmun değiliz. 600den aşağı düşmüyor doğalgaz faturası kışın. Keşke Buderus,ECA,Wiessman alsaydık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

5-6 yıl önce ariston aldık hiç memmun değiliz. 600den aşağı düşmüyor doğalgaz faturası kışın. Keşke Buderus,ECA,Wiessman alsaydık.

Kombiden çok tesisat etkiler petekleri çoğaltmanız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

5-6 yıl önce ariston aldık hiç memmun değiliz. 600den aşağı düşmüyor doğalgaz faturası kışın. Keşke Buderus,ECA,Wiessman alsaydık.

Kombiden çok tesisat etkiler petekleri çoğaltmanız gerekir.

Petekler zaten olması gereken sınırda ama kombi verimsiz gibi geliyor bana. Verimsiz olmasınıda geçtim banyodan sıcak su açtığımda 1 dkyı buluyor gelmesi halbuki kombiyle banyo arası boru uzunluğu maksimum 10mt. Sıcak su geldiğinde ise devamlı dalgalanmalar yaşanıyor bi soğuk geliyor bi kaynar geliyor el yakıyor. Değişik bir kombi işte. Tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxZ3DxXx

Evet dogru söylemiş auto tuşu oda termostatı oldugu zaman basmanız gerekiyor. oda termostatı olmadıgı halde basarsanız kombiyi son derecesinde yani 82 derecede yakar. confort tuşu ile sıcaksuyun erken gelmesini saglar oda ara ara kombinin çalışıp sıcaksu hazırlaması demektir. bunlar gaz sarfiyatını arttır. Faturanızın çok gelmesi ilk neden dairenizin yalıtımıdır... % 50 Faturatıyı fark ettiriyor...

Polemik yaratmak için söylemiyorum ama.Hiç bir ısı yalıtımı %50 falan fark ettirmiyor.insanları kandırmayın.bende yaptırdım %50 falan değil.asıl sorun doğalgaz fiyatının yüksek olması.ayrıca bölgesel doğalgaz fiyatlandırması var.düşünün sivas kışın -25 derece oluyor orada akrabam var yalıtımsız evde 300 tl ile çok rahat ısınıyorlar.istanbulda kışın -3 bile nadir görürsünüz halam var kombileri gayet kaliteli eşi thy de tesisatçı 250 tl veriyor 2+1 eve ama resmen soğukta oturuyor.

kimse fahiş doğalgaz fiyatlandırmasına laf etmiyor yok petek boyuymuş yok kombiymiş.yok yalıtım mış.akıllılara yeni iş sahası lazım zaten.hap yap para kap.sözde mantolama yaptır sonra ev leş gibi nem olsun.arkadaşlar bu fiyatlar oldukça feleğini koysan ı-sı-na-maz-sııın.Isınıyorum diyende yalan söyler evleri 20-21 dereceden yukarı kesinlikle değildir.

• Arkadaşım bence ısınmada en önemli etken petek boyudur petekler kısa ise anca havayı ısıtırsınız..Görüyorum ben yalıtımsız 100 m2 evde 5 mt petek var adam ısınamıyorum çok fatura geliyor diyor. 25 m2 odaya 1,5 mt petek koymuş tabiki ısınmaz, yalıtımsız 100 m2 evde ısınmak için 10/1 şeklinde petek koymak lazım yani en az 8-10 mt. petek olmalı.

DG fiyatları konusunda dediğiniz doğru bölgesel farklar var. Fark olacaksa az olmalı bazı bölgelerde çok fark ediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.